Spekulaatiot

Vanhemmat spekulaatiot on siirretty spekulaatioarkistoon (vaatii kirjaantumisen), Voit kommentoida edellistä viestiä vastaamalla suoraan kyseiseen spekulaatioon. Muistathan netiketin kaikille julkisella forumilla. Sisäinen ruodinta EsSun sisimpään (vaatii kirjaantumisen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

57 Responses

 1. Pietu sanoo:

  Essun emit-kapulat tarvitsisivat filmivaneria jos joltain löytyy : (suunnistusliiton sivulta ohjeesta speksit)
  -Materiaali 6-8 mm filmivaneria
  -Pituus 300-350 mm (yhdelle leimasimelle).
  – Leveys 55 mm.
  -Päihin Ø 5-6 mm reiät alustan kiinnittämiseksi ruuveilla rastipukin orteen.
  -Molempiin päihin tilaa teippauskiinnitystä varten.
  -Alustan kulmat kannattaa pyöristää.
  -Alustan alle, tarkasti leimasimen koodinumeron kohdalle Ø 12-15 mm. reikä, josta voi tarkistaa leimasimen koodinumeron.
  Mulla on kyl sirkkeli ja porakone mutta lähinnä ylijäämä filmivaneripalat kiinnostaisivat . Tein Luukaksen kanssa perusvanerista testikappaleita (eivät tule kestämään sadesäässä ja tuiskussa pitkän), jotka saavat palvella seuraavassa Sprintticupissa ellei sitä ennen löydy parempaa materiaalia.

 2. Pekka sanoo:

  Nyt on aika EsSun jäsenten aktivoitua kevään kuntosuunnistustapahtumien järjestämisen osalta. Ensimmäinen tapahtuma on jo parin viikon päästä, sprintticup 6.4 Espoon Keskuksessa. Seuraavana metsäkuntosuunnistukset 20.5 Olari, 4.6 Oittaa ja 14.6 Karhusuo. Kaikki mukaan!
  https://espoonsuunta.fi/2017/02/05/essu-jarjestaa-kilpailuja-ja-kuntosuunnistustapahtumia-2017/

 3. Petri sanoo:

  Tiomilan joukkueiden valintamenettely on lisätty tänään MyClubiin Tiomilan tapahtuman kuvaukseen. Näyttökilpailuja ovat kaikki talven ja kevään kilpailut, erityisesti kuitenkin Ankkurirastit (15.4.) ja Siljarastit (16.4.) sekä miesten osalta myös Kevätyön Viesti (8.4.) niille, jotka eivät ole samaan aikaan Essun leririllä Unkarissa. Joukkueet nimetään Siljarastien jälkeen 16.4.

 4. VirpiP sanoo:

  Tänään Raahessa SM hiihtosuunnistuksen pitkän matkan kisassa Ritva voitti kultaa D70 sarjassa. Viime vkonloppuna Ritva nappasi hopeaa keskimatkalta. Ritvalla on jo 14 hisustarttia tältä kaudella eli sujuvuutta löytyy. Hiihtosuunnistusta Ritva on harrastanut vuodesta 82.
  Leena tässä sarjassa viides.
  Virpi D45 sarjassa pronssilla vain 8 sekuntia hopeasta. Sunnuntaina vuorossa SM viestit.

 5. Sini sanoo:

  Lähettäkääpäs seuran leireiltä sekä ulkomailta että kotimaasta terveisiä spekulaatio-palstalle tai vaikka juttuja etusivuille. Olisi mukava kuulla edustusurheilijoiden kuulumisia. Tsemppiä vaan harjoitteluun kaikille !

 6. Virpi sanoo:

  Mitalisadetta Essulle SM hisun sprinttiviikonlopusta! Ritvalle kultaa ja Leenalle samassa sarjassa hopeaa. Sini ja Virpi omissa sarjoissaan pronssille. Pertti Laurila H 85 sarjassa hopealle. Emil hienosti plaketeilla, viides.
  Pariviestissä hopeaa nappasivat parit Leena ja Ritva D140 sarjassa sekä Virpi ja Sini D80 sarjassa. D 21 sarjassa Anni ja Venla tsemppasivat maailman kärkinaisten joukossa hienosti ja sijoitus 8. Kisat käytiin runsailla uraverkostoiilla ja luntakin sateli lisää kisan aikana.

 7. Virpi sanoo:

  Kesän vaativin taitoleiri eGroup-ikäisille: Koli Challenge II 18.-22.6., johon siis jäädään suoraan Jukolasta. Harjoitukset vaativissa vaaramaastoissa. Ilmoittautuminen MyClubiin mahdollisimman pian, vielä muutama paikka vapaana.

 8. Sini sanoo:

  Sm-hisusprintti ja -sprinttiviesti pidetään Mikkelissä Navin toimesta 18.-19.2.2017. Ilmoittautuminen menee torstaina 9.2. umpeen sen osalta. Muutama essulainen onkin jo listoilla ja yksi H100-joukkue, hyvä !

 9. Sini sanoo:

  Tänään alkoi aikuisten EM-hiihtosuunnistukset Imatralla. Suomeen näyttäisi tulevan kaksi mitalia !

 10. Nimetön sanoo:

  Sählyä ohjelmassa, vaikka puuttuu kalenterista?

 11. Sini sanoo:

  Veteraanien MM-hisut ja muut pikkukisat sen ympärillä (junnujen MM:t ja aikuisten EM:t ;) järjestetään Imatralla ensi viikolla. Lumitilanne on parantunut alkuviikolla.

  Kisasivut löytyy netistä: http://skiofinland.fi/ .

 12. Sari sanoo:

  Hisu-kisat Hauholla peruttu.

 13. Henkka sanoo:

  Tiomilaan mennään 2017 1+1+1 edustusjoukkueen voimin (1 joukkue kuhunkin Naiset + Nuoret + Miehet) ja matkustusmuoto on suora lento Göteborgiin. Mikäli olet kiinnostunut juoksemaan joukkueissa, ilmoittaudu MyClubiin mahdollisimman pian. Valintakriteerit tarkentuvat lähiaikoina.

 14. Virpi sanoo:

  Essun hiihtosuunnistusmestaruus kisat Hauhon kisojen yhteydessä la 4.2.2017. Loppu viikosta selviää, että pidetäänkö ne, mutta todennäköisesti. Su 5.2 on siellä AM-kisat.

 15. Tommi sanoo:

  Lagstadin sähly merkitty myClubiin perjantaille? Vuoro lienee kuitenkin torstaisin kuten syksylläkin, eikö?

 16. Pietu sanoo:

  Espoon suunnan postipalvelin vikaantui fyysisesti joulun aikaan. espoonsuunta.fi osoitteesta tai sinne päin lähetetty posti ei kulje ennen kuin käyttöjärjestelmälevy on saatu takaisin. Pahjoittelen vian aiheuttamaa häiriötä.

 17. Paapu sanoo:

  Onko Oittaalla vielä latua? Nettipäivitys oli 20.12

  • Marita sanoo:

   https://fi-fi.facebook.com/Latutilanne. Tuolta löytyy ajatasainen tieto. Latua on ja tänään on lisätty lunta jäisiin kohtiin. Latukone ajanut sen jälkeen aamupäivällä. Latuja ajetaan myös joka päivä joulun pyhät.

  • Paapu sanoo:

   Oli hyvä 3km latu ainakin luisteluun. Kuulemma Hakunilassa on myös 3km, tosin huonompi kunto.

   • Nimetön sanoo:

    Latu sunnuntaina +4 C kelillä ihan hiihdettävässä kunnossa, perinteisen latu-ura vähän kulunut. Porukkaa oli runsaasti alkuiltapäivästä.
    Leena

 18. JPYS XXVII 25.12.2016 sanoo:

  Sunnuntai iltaan asti on aikaa ilmoittautua tämän vuotiseen Joulupäivän Yösuunnistukseen Vaakkoin sorakuopalle klo 15.45.
  Tänä vuonna ratkaistaan yhteislähdöllä ”Särkyneen kartan arvoitus”. Pitkällä radalla (n. 7 km), paitsi että on pidempi rata, arvoitus on jonkin verran vaikeammaksi tehty. Lyhyellä radalla (n. 4 km) ratkennee arvoitus helpommin.
  Mutta kyseessä on kuitenkin tervehenkinen suunnistus -kisailu, jossa loppujen lopuksi perussuunnistustaidoilla pärjää ja pääsee nauttimaan Vaakkoin upeista Espoolaismaastoista.
  Testijuoksuissa pari nuorta Sorsa -tonttua on kiertäneet radat lyhyen yhteen ja pitkän kahteen tuntiin. Nämä suoritukset olivat puhtaasti suunnistusaikoja; arvoitukseen käytetty aika oli kulutettu jo kotona. Ihanneaika näiden kokemusten perusteella on lyhyellä ehkä alle tunti ja pitkällä varmasti yli tunti. Näistä tarkoista arvioista ne ei luultavasti paljon heitä.
  Siis ilmoittautumiset ajoissa, että varmistetaan kaikille kartat ja kaikki mukaan nauttimaan paitsi parin asteen pakkasessa suunnistuksesta niin lämpimästä mehusta ja pipareista.
  X-mas Duck-Team

  • JPYS XXVII 25.12.2016 sanoo:

   Kyseessä siis perinteiseen JPSY -tapaan YHTEISLÄHTÖ. Klo 15.45 kokoontuminen ja ohjeistus. Klo 16.00 lähtölaukaus!.

 19. www.orientare.net sanoo:

  Nyt suunnistavalle kaverille pukinkonttiin kehittävä lahja!

  Järjestän taitoanalyysikurssin suunnistajille helmikuun 2017 alusta. Kurssi on suunnattu erityisesti kuntosuunnistajille, mutta hyötyvät siitä yhtälailla nuoret kilpasuunnistajat kuin vanhemmatkin kilpakuntoilijat.

  Lisätietoja hintoineen osoitteesta: http://www.orientare.net

  Hyvää Joulun odotusta kaikille!

 20. Sini sanoo:

  Veteraanien MM-hiihtosuunnistukset pidetään Imatralla Ukonniemessä helmikuun alussa 2017. Halvin ilmoittautumisporras sulkeutuu 1.12., joten jos kisat kiinnostaa, niin nyt kannattaa ilmoittautua. Essulaisia näyttää olevan listalla jo kuusi.

  Samaan aikaan samassa paikassa pidetään myös aikuisten ja junnujen EM-hisut sekä nuorten MM-hisut. Tapahtumien kotisivut löytyy täältä: http://skiofinland.fi/.

 21. Nimetön sanoo:

  Huomenna eLadies starttaa polkulenkille Siikarannasta klo 10. Mukaan saa tulla.

 22. Nimetön sanoo:

  Sulan maan talvileiristä löytyy uutta tietoa MyClubista.
  Muistakaa ilmoittautua viimeistään 6.12.
  Leiristä voi myös kysellä soittamalla/Petri 050-517 6268

 23. Tommi sanoo:

  Eilen sovittiin Lagstadin torstain sählyvuoroa aikaistettavaksi klo 19.45-21.15, koska saliin pääsee jo aiemmin. Korjaisiko joku osaava myös myClubiin? Pelaajat muistakaa ottaa mukaan myös kaksi eriväristä paitaa, se helpottaa joukkueiden muodostamista.

 24. Harri J sanoo:

  Tarvittaisiin vielä tekijöitä torstain sprintticuppiin.
  Etenkin tavaroiden (rastipukkien kuljetus maja – Suurpelto)
  Sekä rastivahdeiksi tarvitaan useampi henkilö
  0504524846

 25. Sini sanoo:

  Olen tällä hetkellä menossa yksin essun mestiksiin autolla majan suunnalta joskus ysin jälkeen. Kyytiin mahtuu.
  Sini, puh. 050 537 9185

 26. Anneli sanoo:

  Hei kaikki kiertopalkinnon viime syksynä saaneet: Palkinnot tulisi palauttaa pikaisesti Annelille, huom uusi osoite: Kevätkuja 3 F

  Kiitos!

 27. Lauri S sanoo:

  Myyn kolme paria lasten suunnuskenkiä vaikka talven lamppulenkeille. 20e pari. Käytetty maksimissaan yksi kesä. Vaalean punainen bold UK 3,5 ja kaksi paria vihreitä vj sportin nappulakenkiä, koot UK 3 ja 4,5. Saatavuus juniorien treeneistä. T: Lauri 040 5101934

 28. Ville sanoo:

  Tällä kertaa opittiin ettei riitä että tarkistaa koodin ellei tee sitä riittävän huolellisesti. Hien sumentamilla silmillä en nähnyt eroa koodien 69 ja 96 välillä, joten tuloksissa komeilee Hyl. Itkumuurilla osasivat lohdutukseksi sanoa etten ollut ensimmäinen tällä tapaa erehtynyt.

 29. Panu sanoo:

  Autossa vielä hyvin tilaa Halikkoon. Itsellä tällä hetkellä kakkosjoukkueen 5. osuus ja tähtäilen suunnilleen siihen aikataulullisesti. 040-861 8507

 30. Erno sanoo:

  Halikkoon kaivataan vielä 1 juoksija (tässä vaiheessa), ilmoittele Ernolle jos haluat lähteä.

 31. Henkka sanoo:

  Ilouutinen! Jumpanvetäjä löytyi toipuneena Vuokatin kuusen juurelta, ja toiminta voidaankin aloittaa jo ma 24.10.!

 32. Pietu sanoo:

  Löytyisköhän menokyytiä Halikkoviestiin? Paluu on osimoilleen sovittu mutta ilman menoa ei tule paluuta ;)

 33. Henkka sanoo:

  Joukolle ja muille: Näillä näkymin eGroup-jumpat ja harjoituskalenterin mukainen aktiivitoiminta käynnistyy marraskuussa, kun ylimenokausi on ohitettu ja vetäjät ovat palautuneet edellisen kauden rasituksista.

 34. JoukoJ sanoo:

  Milloin maanantai-jumpat pyörähtää käyntiin?

 35. Kantapään kautta sanoo:

  Opiksi erikoispitkiltä.
  Axu otti hylsyn turvallisuuden takia kielletyksi merkityn tien ylittämisestä. Oli ajatuksissaan keskittynyt jo pitkälle etumaastoon ja tajusi selkeän mokansa vasta, kun huomasi, että muut katosi selän takaa. Eilen jo kisapaikalla pohdittiin, että mitä siinä sitten olisi pitänyt tehdä, ettei hylsy olisi tullut. Palata omia jälkiä takaisin? Kysyin asiaa uteliaisuuttani pyrinnöstä Lammikolta ja hän vahvisti sen ,mitä eilen jo arvelimme, että tien ylityksen jälkeen tulee hylsy. Sitä ei enää sitten voi mitenkään estää.
  Opiksi, että ne erikoisohjeet kannattaa aina paitsi lukea niin myös sisäistää muistiinsa. Onneksi ei ollut Jukola tms.
  Toinen opiksi otettava juttu koski Vladin hylkäystä, joka kuulemma sitten peruttiin myöhemmin illalla. Kyseessä oli emit numeron vaihto. Vladi oli ilmoittanut erillisellä viestillä vaihdosta ja kun se sitten löytyi, niin Vladin suoritus uudestaan hyväksyttiin. Ei olisi ollut pakko, koska säännöissä käsketään tarkistamaan aina lähtölistoista, että no on oikea. Vastuu on kilpailijalla, ei järjestäjillä.
  Mutta opiksi tästä, että kun emit läpyskä vaihtuu, niin äkkiä korjaus Irmaan, ilmoitus kaikille niille seuroille muutoksista , joihin on ehtinyt ilmoittautua vanhalla numerolla ja vielä sitten lähtölistoista tarkastamaan, että ilmoitus on varmasti mennyt perille.
  Sorsa

  • RH sanoo:

   Ihmeteltiinkin mikä on hylkäyksen syy kun kaikki leimat ok ! Usein nauha tai vahdit estää väärän ylityksen !

  • JoukoJ sanoo:

   Useampi väliaikasarjoissa kilpaillut henkilö otti hylsyn viimeiseltä rastilta; joita siis oli kaksi. Se veteraanirasti oli yhteislähtöviimeisen kukkulan juuressa.

 36. Sanna sanoo:

  Löytyykö joltain lahjoituksia nuorten aktiivisuuskilpailun palkinnoiksi? Viestiä voi laittaa Sannalle sanna.tervakangas at hotmail.fi

 37. pelaaja sanoo:

  onko sähly tänään?

  • toinen pelaaja sanoo:

   Sähly on kalenterissa ja sinne on myöskin pelaajia ilmoittautunut

 38. Hanna K. sanoo:

  Kätköistä löytyi Nuorten Juokolan löytytavaroita: aurinkoclipsit ja Suunnon kompassi (hävittäjä tiennee mallin josta puhun). Kenen on?

 39. Erno sanoo:

  Halikko-viestin ilmoittautuminen on avattu MyClubiin. Huomatkaa että ilmoittautuminen päättyy 9.10 klo 23.59.

  Linkki ilmoittautumiseen löytyy https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/389233

 40. Erno sanoo:

  EsSun 25 Manna joukkueissa on poisjääntien johdosta tarve (tällä hetkellä) yhdelle juoksijalle. Jos kiinnostaa lähteä tulevana perjantaina Ruotsiin kisaamaan, laita viestiä Ernolle (040-565 5724).

 41. Ilkka Niemi sanoo:

  Essulle tuli eilen jälleen uusia Suomen Mestareita, kun Suomen Rakennusinsinöörien Liiton mestaruuskilpailussa Jouko Rimminen voitti sarjan H 75, Ilkka Niemi sarjan H 65 ja Juhani Katko sarjan H 50. Jokke on edustanut Jukolassa joukkueita Essu 6-8, 10-12 ja veljet Tykki ja Kanuuna tunnetusti ovat seuraeliittiä eli Essu Ysiläisiä. Maasto oli rankka ja sää kylmä ja sateinen, mistä erityisesti alipainoiset rillipäät kärsivät. Kuin enteellisesti samana päivänä julkistettiin tieteellinen tutkimus, jonka mukaan laihuus edistää vanhusten Alzheimerin tautia.