Spekulaatiot

Vanhemmat spekulaatiot on siirretty spekulaatioarkistoon (vaatii kirjaantumisen), Voit kommentoida edellistä viestiä vastaamalla suoraan kyseiseen spekulaatioon. Muistathan netiketin kaikille julkisella forumilla. Sisäinen ruodinta EsSun sisimpään (vaatii kirjaantumisen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

24 Responses

 1. Nimetön sanoo:

  Onko loppiaisCup tms tulossa?

 2. Marjut sanoo:

  Peukkukompassi STR8 jäi 100 rastin suunnistuksen maastoon (niitylle kun otin valokuvaa, ei löytynyt myöhemmin). Jos joku sattui tuon poimimaan talteen niin kovasti kiitollinen olisin

 3. Leena P sanoo:

  Olisi mukavaa, jos Essun kiertopalkintojen saajat ja seuranmestarit olisivat luettavissa näillä Essun sivuilla, vaikkapa sisimmässä.

 4. Joni Virtanen sanoo:

  Suuret kiitokset DLC:stä niin ratametsuri Axulle kuin muillekin taustajoukoille jotka mahdollistivat tapahtumat! Mukavaa ryynätä lampun kanssa pilkkopimeässä metsässä eritoten kun lumesta ei juuri ollut tapahtumissa apua.

 5. Sorsa sr sanoo:

  DARK LORD CUP yhteenvetoa:
  Neljässä erilaisessa yö-suunnistustapahtumassa yleensä sateisissa tai muuten vaan märissä olosuhteissa Essulaisia oli yhteensä 82 lamppupäätä mukana.
  Suunnistussuorituksia tuli yhteensä 160 kpl.
  A-sarjan voittajaksi suunnisti Mikael, B:n Anza ja C:n Fanni. Onnittelut.
  Allekirjoittanutta ihailuttaa kovasti se, että Essun nuoriso oli näin innokkaasti mukana. Ja etenkin tytöt! Tämä siksi, että poikien on vähän pakkokin olla lampun kanssa liikkeellä, kun on Jukolan, tiomilan ja ungin yöt edessä, mutta tytöt taisivat olla puhtaasti vain opettelemassa suunnistusta ilman mitään yö-etuliitettä. Tämän kun täällä talvi-lumettomassa etelässä ymmärtää, niin suunnistajan saama etu on sama, kuin pohjoisten hiihtäjien vrt. meidän keskuspuiston latuja kuluttavien.
  Muutamana kertaan minulta kysyttiin, että kuinka paljon aikaa tällaisen tapahtuman järjestäminen vie. Laskeskelin, että noin 30 miestyötuntia taisi aikaa palaa aina keskimäärin yhteen tapahtumaan yhteensä . Eli n. kolmevarttia talkoita nyt yhtä suunnistuskertaa kohden. Näissä tapahtumissa kului järjestelyaikaa tavallisia harjoituksia enemmän, kun Axu suunnitteli aina kolmea rataa ja homma hoidettiin emiteillä. Lisäksi, kun haluttiin Ungi-tyyppisiä treenejä, niin lähtöpaikat, yhteislähdöt ja läpijuoksut jne. toivat lisää tunteja verrattuna, jos olisi vain nauhat viety yhdelle radalle metsään. Mutta hienoa, että osallistujia riitti.
  Kaikkien nuorten kannattaisi/pitäisi olla mukana voimakkaasti ainakin yhdessä tapahtuman järjestelyissä vuodessa. Paitsi, että siinä oppii suunnistusajattelua, niin siinä oppii ymmärtämään, etteivät ne rastit sinne metsään itsestään mene. Vaikka näiden tekeminen on kivaa metsässä liikkumista ja kuntoilua, niin aikaahan näihin aina kuitenkin saa kulumaan.
  Radat olivat loppujen lopuksi aika vaikeita, vaikka etenkin C-sarjalle Axu koitti koko ajan niitä helpottaa. Mutta todella upeasti nuorimmatkin pärjäsivät. Normaali kisa taitaa heillä olla parikymmentä minuuttia, mutta nyt vetivät sateessa pimeällä tunnin settejä! Järjestäjät ainakin ovat ratoihin tyytyväisiä; treeneissä pitää olla haastetta.
  Yhden vinkin annan lopuksi kaikille (nuorten) treenejä suunnitteleville ja tekeville: Laittakaa jokaiseen harjoitukseen ainakin yksi bingo-rasti. Eli rasti, jota ei ilman kompassisuuntaa pysty kunnialla löytämään. Tällaisista aina ratamestareita moititaan, mutta nämä opettavat nuoret ymmärtämään kompassin merkityksen ja kun noita aikuisten kansainvälisiä ratoja katselee, niin niissä lähes poikkeuksetta on mukana aina näitä bingo-rasteja.

 6. pena sanoo:

  Hei,
  TrailO-tapahtuma 25.11.2017 järjestetään suunnitellulla tavalla, satoi tai paistoi. Pukeudutaan sään vaatimalla tavalla. Tänään (su) poluilla oli paikoin vettä; talvinastarit tai kumisaappaat saattaa olla oikea kenkävalinta.

 7. Petri sanoo:

  Löytötavaraa:
  Meidän perheemme urheiluvaatepyykkiin jostain päätynyt musta M-kokoinen urheilupaita on viety pestynä majalle naulakon hyllylle. Ken tunnistaa, noutakoon.
  Muutoinkin majalla on kohtuullinen määrä löytyneitä vaatteita, hakekaa pois.

 8. pena sanoo:

  TARKKUUSSUUNNISTUS TUTUKSI
  Osana tarkkuussuunnistajien lajiin tutustumiskampanjaa EsSu järjestää opetus/tutustumistapahtuman 25.11.2017 klo 11.00 – 13.00. Ensin klo 11 – 12 opetetaan riittävät perusasiat lyhyellä radalla (noin 200 m tiellä, 5 asemaa/rastia) ja lopuksi klo 12 – 13 pidetään EsSun ja Lynx’ in ”tarkkuussuunnistusmestikset” ns Polkusuunnistuksena (metsäpolku, ei sovellu pyörätuoleille).
  Paikka: Olarin koulu ja lukion P-paikka, Olarinniityntie 4, Espoo, koordinaatit N 60.180782, E 24.737546 tai 60°10’50.8″N , 24°44’15.2″E .
  Voit tutustua aiheeseen SSL:n sivuilta ETUSIVU -> MATERIAALIT -> Lataa materiaaleja -> Tarkkuussuunnistus kuntorasteilla. Tämä ei ole lainkaan välttämätöntä, sillä jos osaat suunnistaa, opit Polkusuunnistuksen 10 minuutissa.
  EsSu/Lynx mestikset: Liikutaan/kävellään vain polulla (metsän puolelle ei saa mennä). Polulta käsin luetaan karttaa/arvioidaan ”Onko karttaan merkityssä pisteessä rastilippu” ja sitten vastataan em kysymykseen Kyllä (A) tai Ei (0 zero).
  Sarjat;
  – Yleinen (open), rata 1.3 km, 20 rastia, suoritusaika 66 min.
  – H/D16, rata 1.3 km, 18 rastia, suoritusaika 62 min; eli sukupuolierottelua ei ole kummassakaan sarjassa.
  A/0-vastauksen antamiseen kilpailukorttiin tarvitset joko kynän tai jonkin terävän esineen (esim lukkoneula).
  Karttojen painamista varten ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä viimeistään 21.11 klo 23.59 mennessä ; email pentti.koponen@welho.com tai SMS 0405026157.
  Tapahtumaa ei järjestetä, ellei osallistujia ilmoittaudu vähintään 3 kumpaankin sarjaan. Karttamaksua ei ole.
  ”Mestismitskut” kisan jälkeen.
  HUOM. Tapahtuma sopii erittäin hyvin kartanlukuharjoitukseksi myös ”jalkasuunnistajille” näin surkeiden kelien aikaan; ei tarvitse rämpiä märässä metsässä.

 9. Ilkka Niemi sanoo:

  Kumpi voitti Raatojuoksun H15KM? Aksu vai Paapun spanieli?

  • Nimetön sanoo:

   Taistelijakoira olisi voittanut jos isäntä olisi ottanut mukaan !

  • Sorsa sr sanoo:

   Axu voitti, mutta Paapun spanieli oli havaintojeni mukaan paremmassa kunnossa maalissa. Kieli roikkui vähemmän.

 10. Sanna sanoo:

  Kerään taas lahjoituspalkintoja aktiivisuuskilpailuun. Jos sinulla/työpaikallasi on lasten palkinnoiksi sopivia tavarapalkintoja niin ota yhteyttä Sannaan sanna.tervakangas at hotmail.fi

 11. Nimetön sanoo:

  Ma Perkkaan 30.10 jumpasta otin talteen s-koon essuverkkatakin. Tiedustelut 0451242068/Markus. Päätyy joskus majalle jossei muuta kuulu.

 12. Pekka sanoo:

  Torstai 2.11 sprintticupin osakisan järjestelyihin Saunalahteen tarvitaan tekijöitä. Ilmoittaudu myclubiin https://espoonsuunta.myclub.fi/groups/2138/events/510490

 13. Panu sanoo:

  Halikon loppupään osuuksille kyytiin mahtuu, 0408618507.

 14. Anne Sorsa sanoo:

  Tiistaisen Dark Lord’in jäämistöä: Andreaksen EsSu-takki sekä musta North Face’n tuuli/sadetakki, koko S. Vermeet ovat meillä kotona Vantaan Tammistossa. 0400-776547/Anne

  • Anne Sorsa sanoo:

   Andreas on saanut takkinsa ja musta North Face’n tuuli/sadetakki on viety majalle.

 15. Panu sanoo:

  Huomenna Loimaalle, lähtö Kauniaisista klo 8, kyytiin mahtuu 0408618507.

 16. Virpi Palmen sanoo:

  Tarkkuussuunnistuksen (PreO) Suunnistava Uudenmaan
  aluemestaruuskilpailut Nurmijärvellä 15.10.2017
  Kilpailukutsu
  Sarjat ja osanottomaksut: Henkilökohtainen kilpailu (normaalikilpailu PreO): E-sarja 15
  euroa. Maksut SSL:n Irma-palvelun kautta. Joukkuekilpailu kolmen hengen joukkueille
  henkilökohtaisten kilpailun tulosten mukaan, ei erillistä osanottomaksua.
  Kilpailu on avoin Uudenmaan alueen ulkopuolisille kilpailijoille, mutta mitalit jaetaan vain
  Suunnistava Uudenmaan suunnistusseurojen suunnistajille ja joukkueille.
  Ilmoittautumiset: Ilmoittautumiset käyttäen SSL:n Irma-palvelua. Ilmoittautumisten on
  oltava perillä tiistaina 10.10.2017 klo 24.00 mennessä. Joukkueen kokoonpanot
  ilmoitettava 15.10.2017 klo 10.45 mennessä lähtöpaikalla tai etukäteen sähköpostilla:
  martti.inkinen@msoynet.com

 17. Petri sanoo:

  25-Mannan bussista löytyneet tavarat (3 paria erilaisia urheilukenkiä + yhdet housut) ovat itsepalveluna noudettavissa Majalla verannan penkin alla.

  • Petri sanoo:

   Vielä jäljellä kahdet kengät + housut. Ovat nyt majalla sisällä kuivumassa.

   • Virpi Palmen sanoo:

    25 mannasta löytynyt L kokoiset siniset essun housut. Talvimallia muutamien vuosien takaa