Alustavat kilpailuohjeet

KILPAILUOHJE

Alustavat kilpailuohjeet: muutoksia voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan viimeistään 7.8.2020 kisasivuilla.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä, alueen antamia määräyksiä ja järjestäjien antamia ohjeita. Kilpailuun voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Uudenmaan Alueen Oravapolkukilpailu Espoon Kantokaskessa 10.8.2020. Ensimmäinen lähtö klo 18.00.

Kilpailumaastossa voimassa oleva harjoittelu- ja kilpailukielto ei koske AOK 2020 kilpailua.

 

Kilpailukeskus, opastus ja pysäköinti

Kilpailukeskus sijaitsee Kantokasken koulun piha-alueella osoitteessa Kaskisavu 4, 02340 Espoo. WC- ja peseytymistilat koululla. SISÄTILOISSA NASTAREIDEN KÄYTTÖ EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Kilpailukeskuksessa ei ole muksulaa tai kahviota.

Opastus alkaa Finnoontien ja Lehtikaskentien risteyksestä rastilipulla. Opastus on paikalla kilpailupäivänä kello 17.00 alkaen. Pysäköinti on kilpailukeskuksen viereisellä hiekkakentällä. Navigointiosoite Kaskisavu, Espoo. Ei paikoitusmaksua.

 

Osallistujien velvollisuudet

  • Älä saavu kilpailupaikalle flunssaoireisena.
  • Ota kaikessa toiminnassa huomioon virustilanteen vaatimat ohjeistukset.
  • Huolehdi turvaväleistä.
  • Pidä huoli käsihygieniasta kaikissa tilanteissa.

 

Lähtöajat

Ensimmäinen lähtö klo 18.00. Lähtöajat julkaistaan viimeistään 7.8.2020 kisasivuilla.

 

Siirtyminen lähtöön

Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Finnoontien ylitetään matkalla lähtöön käyttämällä valo-ohjattua suojatietä. Matka kilpailukeskuksesta lähtöön on 1 km. Lähdössä ei ole wc:tä.

 

Toiminta lähdössä

Lähtökarsina

  • Viisi (5) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan lähtöalueelle huutamalla kilpailijan nimi ja lähtöaika. Lähtöalueella voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste (lähtökolmio).
  • Neljä (4) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan, jossa tarkistetaan Emit-kilpailukortin numero ja kirjataan kilpailija lähteväksi.
  • Kolme (3) minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan kilpailukortti. 
  • Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan lukuun ottamatta sarjoja H16 ja D16, joissa kilpailijat saavat karttansa lähtöhetkellä.

 

Maasto

Vuoden 2020 Uudenmaan alueen oravapolkukilpailu käydään Espoon keskuspuiston alueella. Keskuspuisto on tyypillinen ulkoilualue, joka on ollut ahkerassa käytössä kevään ja alkukesän poikkeusoloissa. Maastossa on paljon polkuja ja ulkoiluteitä, sinne on myös muodostunut uusia kulku-uria runsaan käytön seurauksena. Näistä uusista urista vain selkeimmät ja oleellisimmat ovat päivitetty karttaan.

 

Ratamestarin lausunto

Radat tarjoavat eri tasoisia reitinvalintoja, joko etenemällä haastavampaa reittiä tai valitsemalla varmemman reitinvalinnan. HD14 ja HD16 sarjojen toiselta (2:lta) rastilta on pakollinen viitoitus leveän ojan ylitykseen, tarjoaa myös parhaat mahdolliset reitinvalinnat seuraaville rastille, noudata viitoitusta! Kaikki radat alittavat maaston halki kulkevat Finnoontien. Alikulun itäpuolella on kaikilla sarjoilla yhteinen rasti, jossa kaksi leimasinta, kilpailijat voivat leimata kummalla tahansa leimasimella. Sama koskee myös viimeistä rastia. Vaikka alikulku on leveä, on siellä varottava vastaantulijoita, käytä oikeaa reunaa. Myös maastossa saattaa liikkua muita liikkujia, kunnioita muita ja muistakaa varoetäisyydet.

 

Kartta ja radat

Kartta on tulostekartta mittakaavalla 1:10000, käyräväli 5 m. Karttaa on päivitetty vuonna 2020. Kartat ovat muovikotelossa. Sarjojen, D/H12TR, D/H12, D/H13, D/H14 ja D/H16 rastimääritteet on tulostettu karttaan, niitä ei ole irrallisina.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Sarja Matka (km) Rastien lkm   Sarja Matka (km) Rastien lkm
D8RR 2,3 / 1,8 6   H8RR 2,3 / 1,8 6
D10RR 2,3 / 1,8 6   H10RR 2,3 / 1,8 6
D12TR 1,7 6   H12TR 1,7 6
D12 1,8 7   H12 1,8 7
D13 1,9 6   H13 1,9 6
D14 3,0 9   H14 3,6 11
D16 3,9 13   H16 4,1 13
D13-16N 1,7 7   H13-16N 1,7 7

 

Leimausjärjestelmä

Rastit leimataan käyttämällä Emit-leimausjärjestelmää. Mikäli kilpailija ei ilmoita emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin (3 EUR, nouto infosta). Kilpailija voi tarkistaa emit-korttinsa toimivuuden kilpailukeskuksessa infon lähellä olevalla mallirastilla.

Kilpailija vastaa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaansa kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Mahdolliset muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä (maksu muutoksesta 2 EUR).

 

Rastit

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa infon lähellä. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä joko puissa, kaatuneissa rungoissa tai rastipukeissa mahdollisimman lähellä rastilippua. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastinmääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

 

Viimeinen rasti ja maali                                                                                        

Kaikilla sarjoilla on keskenään yhteinen viimeinen rasti, jossa on kaksi leimasinta RR6 ja 94. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta on viitoitus suoraan maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkistukseen. Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään maalin yhteydessä olevalla itkumuurilla.

Maali suljetaan tunti viimeisen lähdön jälkeen.

 

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

 

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa infon yhteydessä. Myös lähdössä on valmiudet ensiapuun.

 

Palkinnot

Kaikissa sarjoissa kolme parasta palkitaan mitalein. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä kilpailukeskuksessa. Palkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

 

Toimihenkilöt

 

Kilpailunjohtaja                     Jarmo Aho, jappe@espoonsuunta.fi, 0405235874

Ratamestari                          Kai Hilo

Valvoja                                  Ville Koponen, Lynx

Turvallisuuspäällikkö            Tatu Solin

EA-vastaava                         Riina Korjamo

Tiedottaja                              Milla Lötjönen

Maali ja tulospalvelu             Pietari Hyvärinen

Lähtö                                    TBA

Tuomarineuvoston pj.           TBA