2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Kuntosuunnistusta Olarissa keskiviikkona 10.6.2019

  Keskiviikkona Olarissa suunnistetaan kauden viides eMO kuntosuunnistus. Valittavina on 4 eripituista ja – tasoista rataa: A 7,0 km, B 5,0 km, C 2,9 km, ja D 2,0 km sekä rastireitti. Lisäksi on pyöräsuunnistusmahdollisuus 2 eri radalla;  haastava 13 km ja helpohko 9 km. Maastoon pääsee klo 17-18.30.

  Samassa yhteydessä https://espoonsuunta.fi/nuoret/pokaalijahdit-ja-nuorten-sarjakilpailut/ klo 17.30-19.

  Continue reading →
 • Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailu Olarissa 12.6.2019. 4.6.2019

  Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailun tämän vuoden kolmas osakilpailu suunnistetaan 12.6.2019 Espoon Olarissa.  Lisätietoja Nuorten Sarjakilpailusta voi lukea Pokaalijahtien ja sarjakilpailun sivulta.

  Edit 8.6.2019: Kartat ovat valmiiksi muovikoteloissa.

   

   

  Kilpailuohje

  Maastoon pääsee klo 17.30-19.00. Maali sulkeutuu klo 20.00.

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille, joille kilpailu on maksuton.

   

  Kilpailukeskus

  Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Olarinniityntie 10, Espoo. Opastus kilpailukeskukseen on Ylismäentien ja Olarinniityntien risteyksessä. Opastus on paikoillaan 12.6.2019 kello 17.00.

   

  Pysäköinti:

  Pysäköinti on kilpailukeskuksessa. Noudata pysäköinninohjauksen ohjeita.

   

  Ilmoittautuminen:

  Kilpailuun voi ilmoittautua etukäteen osoitteessa ilmoittautumislomakkeella ja vielä myös tapahtuman yhteydessä voi ilmoittautua kilpailukeskuksen tulospalvelussa. Kaikki kilpailijat, myös ennakkoon ilmoittautuneet, käyvät kilpailukeskuksen tulospalvelussa, jossa tarkistetaan kaikilta emit-kortin numero ennen siirtymistä lähtöön. Tulospalvelusta kilpailija voi pyytää tarvittaessa lainaemitin. Lainaemittejä on rajoitetusti, joten niitä voi joutua odottamaan.

   

  Siirtyminen lähtöön:

  Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Matka infosta lähtöön on n. 200m.

   

  Toiminta lähdössä:

  Kilpailijoilla ei ole etukäteen annettuja lähtöaikoja, vaan kilpailijat lähetetään lähdössä metsään saapumisjärjestyksessä

   

  Lähtökarsina:

  • Viisi (5) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, TR- ja 10-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
  • Neljä (4) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan.
  • Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy seuraavaan karsinaan.
  • Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR- ja 10-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan.

  Ajanotto käynnistyy emitin nollauksesta. Lähtö tapahtuu K-pisteestä (kartassa merkitty violetin värisenä kolmiona).

   

  Maasto:

  Kilpailu käydään Espoon Keskuspuistossa, joka on eteläsuomalaista kaupunkipuistoa ja pääosin hyväkulkuista polku-/kalliomaastoa. Kaikkia polkuja ei ole merkitty karttaan. 

   

  Kartta ja radat:

  Kartta on osittain vuonna 2018 päivitetty suunnistuskartta, mittakaava 1:7500. Kartat ovat valmiiksi muovikotelossa. Sarjojen D/H10, D/H12TR, D/H12, D/H14L, D/H14, D/H16L ja D/H16 rastimääritteet on tulostettu karttaan, niitä ei ole irrallisina.

  Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

   

  Kilpasarjaradat:

  Sarja Matka km Rasteja    Sarja Matka km Rasteja
  D8RR 1,2 / 2,2 6   H8RR 1,2 / 2,2 6
  D10RR 1,2 / 2,2 6   H10RR 1,2 / 2,2 6
  D10 1,3 7   H10 1,3 7
  D12TR 1,3 7   H12TR 1,3 7
  D12 1,6 8   H12 1,6 8
  D14L 1,6 8   H14L 1,6 8
  D14 2,4 10   H14 2,4 10
  D16L 2,4 10   H16L 2,4 10
  D16 3,3 11   H16 3,3 11

   

  Saattajasarjat:

  Sarja Matka km Rasteja 
  S-RR 1,2 / 2,2 6
  D12TR 1,3 7
  D10 1,3 7
  D12 1,6 8
  D14 2,4 10
  D16 3,3 11

   

  Rastit:

  Mallirasti on nähtävillä lähdössä. Rastileimasimet ovat joko teipattuina tai lukittuna puissa, kaatuneissa rungoissa tai rastipukeissa mahdollisimman lähellä rastilippua. Rastireitin rastilipuissa on koodi kuten RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

   

  Viimeinen rasti ja maali:

  Kaikilla sarjoilla on keskenään yhteinen viimeinen rasti, jossa on koodit 94 tai RR6 ja kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta on rastireitin viitoitus suoraan maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkistukseen tulospalvelussa, jossa kilpailija saa kuulla loppuajan. Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen.

  Maali sulkeutuu kello 20.00.

   

  Keskeyttäneet:

  Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava tulospalvelussa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

   

  WC, pukeutuminen ja pesu:

  Kilpailukeskuksessa ei ole pukeutumis-, pesu-, eikä WC-tiloja.

   

  Ensiapu:

  Ensiapu on kilpailukeskuksessa.

  Continue reading →
 • Sunnuntaina suunnistamaan 1.6.2019

  eMO kuntosuunnistus tarjoaa sunnuntaina 2.6.2019 erinomaisen tilaisuuden harjoitella Jukolan ja Venlojen viestiin. Tai muuten vain nauttia suunnistuksesta Karhusuon – Kellonummen maastossa. Tarjolla on 4 eripituista ja -tasoista rataa: A-rata 7,4 km; B-rata 5,1 km; C-rata 3,1 km ja D-rata 2,3 km sekä lisäksi rastireitti. Ratamestari Kristian Boström on suunnitellut pitkiä välejä varsinkin A-radalle!

  Tapahtumakeskuksena toimii Karhusuon koulu, osoite: Karhuniityntie, Espoo. Maastoon pääsee klo 11-12.30, maali sulkeutuu klo 14.

   

  Continue reading →
 • Essu hakee toiminnanjohtajaa 30.5.2019

  Espoon Suunta (EsSu) on yksi suurimpia ja viime vuosien menestyneimpiä suunnistusseuroja etenkin nuorten arvokilpailumenestyksellä mitattuna. Toimintamme on ollut pidemmän aikaa voimakkaassa kasvussa. Olemme  tehneet lujasti töitä myös suomalaisen suunnistuksen uudistamiseksi lajina entistä kilpailukykyisemmäksi. Olemme myös yksi suunnistuksen kolmesta lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun tähtiseuroista.

  Haemme nyt

  toiminnanjohtajaa

  kehittämään EsSun toimintaa pitkän tähtäimen tavoitteidemme mukaiseksi urheiluseuraksi yhteistyössä motivoituneen, koulutetun ja laajan jäsenistömme kanssa. Toiminnanjohtajana autat meitä vastaamaan entistä paremmin etenkin alueen harrastajasuunnistajien kasvaviin tarpeisiin eri ikäluokissa.  Otat myös vahvan vastuun Essun tapahtumajärjestelyiden (eGames, eCross ja eMotion) markkinoinnista ja kehittämisestä.  Toimit jäsenistömme lisäksi aktiivisesti yhteistyössä eri kumppaniorganisaatioiden kanssa, jotta voimme toteuttaa yhteisiä tarpeita aidosti edistävää toimintaa. Olet myös valmis itse tekemään ohjaustyötä eri ikäisten harrastajaryhmien kanssa.

   

  Hyvältä hakijalta toivomme mm. seuraavanlaisia ominaisuuksia:

  • Soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta, mielellään liikunta-alalta
  • Aikaisempaa kokemusta urheiluseuratoiminnan kehittämisestä, sekä valmennus- ja ohjaustyöstä
  • Myynti- ja markkinointihenkisyyttä ja kokemusta tapahtumien järjestämisestä
  • Aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta johtaa tarvittaessa uudenlaisten ratkaisujen kehitystyötä sekä toteutusta jäsenistön ja kumppaniemme kanssa
  • Esitystaitoja, positiivisuutta ja yhteistyökykyä toimia innostavasti erilaisten ihmisten kanssa
  • Kykyä kantaa taloudellista vastuuta toiminnan kehittymisestä

   

  Vastineeksi tarjoamme:

  • Kokoaikaisen pysyvän työsuhteen kuukausipalkalla
  • Toimitilat seuramajallamme Espoon Puolarmaarissa. Merkittävä osa työstä on mahdollista järjestellä myös etätyöksi.
  • Aktiivisen ja innostuneen johtokunnan ja jäsenistön tuen
  • Mielenkiintoisen työympäristön aktiivisesti toimivassa urheiluseurassa, kasvavan ja kehittyvän urheilulajin parissa

  Lisätietoja tehtävästä antaa Henrik Palmén, puhelin 044 3400 362 


  Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen viimeistään 16.6.2019 sähköpostilla osoitteeseen toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi

  Continue reading →
 • Viisi EsSulaista nuorten EM-kisajoukkueeseen! 21.5.2019

  Onnittelut Maria, Melina, Topias, Ida ja Silva! Suunnistusliitto nimesi viikonloppuna Raumalla käydyn sprinttikilpailun jälkeen joukkueet nuorten EM-kilpailuihin Valko-Venäjälle. Kisat käydään 28-30.6, ja kilpailtavat matkat ovat pitkä matka, viesti ja sprintti. Mestaruudet ratkotaan 16- ja 18 -sarjoissa suunnistavien eurooppalaisten nuorten kesken. 

  Jokainen maa saa lähettää kuhunkin sarjaan neljä suunnistajaa. Suomen puolesta menestystä lähtee tavoittelemaan seuraava joukkue:

  18-vuotiaat:
  Pojat: Touko Seppä TuS, Oskari Lepistö MSParma, Topias Arola PR, Aaro Ojala KS, varalla Samuli Peltola JRV.
  Tytöt: Mikaela Karjalainen JRV, Liisa Peltonen KS, Melina Lahdenperä EsSu, Maria Määttänen EsSu, varalla Ida Haapala EsSu.

  16-vuotiaat:
  Pojat: Aarni Ronkainen JRV, Riku Gröhn TP, Topias Kemppi EsSu, Sampo Sankelo LapVi. Varalla Aapo Maasilta RaVa.
  Tytöt: Fanny Kukonlehto KangSK, Eeva-Liina Ojanaho OH, Salla Isoherranen Lynx, Emilia Tala HS. Varalla Silva Kemppi EsSu

  EsSulaisilla on mainiot mahdollisuudet: puolustaahan Ida viime vuoden pitkän matkan euroopanmestaruutta, ja koko Suomi viestimitaleita jokaisessa sarjassa.

  Suunnistusliiton tiedote

  Nuorten EM-kisat eventorissa

  Vuoden 2018 nuorten EM-kisasivu tuloksineen

   

  Kansikuva: Topias vuoden 2017 SM-viestin ankkuriosuudella

  Continue reading →