2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Kilon Pokaalijahdin 14.5.2018 tulokset 15.5.2018

  Lämmin ja aurinkoinen sää ei hidastanut yli 120 pokaalijahtiin osallistuneen suunnistajan vauhtia.

  Viimeinen leimasin (RR6/140) oli hyytynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä, joten tämä leimaus puuttuu kaikilta.

  Tulokset täältä.

  ps. Mikäli lähtökoneella on tullut kirjoitettua nimi väärin tms. hassua. Ilmoittele!

  pss. Edellisen kisan tulokset lyötyvät täältä https://espoonsuunta.fi/2018/05/03/pokaalijahdin-tulokset-2-5-2018/

  Continue reading →
 • Pokaalijahti maanantaina 14.5.2018 11.5.2018

  Kevään toinen Pokaalijahti juostaan Kilonpuiston koululla maanantaina 14.5. Pokaalijahti on vapaamuotoinen ja avoin kilpailu EsSun lapsille ja nuorille, johon saa osallistua saattajan kanssa tai ilman. Jokainen kauden aikana kolme pokaalijahtia kiertänyt suunnistaja saa osallistumispalkintona pokaalin.

  Osoite

  Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, Espoo

  Lähdöt

   

  Ilmoittautuminen ja lähtö aukeavat kello 17.30 ja sulkeutuvat kello 19.00. Paikan päälle saa saapua ja suunnistamaan lähteä tuolla välillä valitsemanaan ajankohtana.

  Toiminta kilpailupaikalla

  Jokaisen osallistujan tulee ennen maastoon lähtöään ilmoittautua ilmoittautumispisteessä, joka sijaitsee kentän laidalla. Tämän jälkeen voi siirtyä lähtöpaikalle, joka on välittömässä läheisyydessä noin 50 metrin päässä.

   

  Toiminnan nopeuttamiseksi voit käydä etukäteen rekisteröitymässä tulospalvelujärjestelmään tästä. Muista kuitenkin silti rekisteröityä metsään paikan päällä!

  Sarjat ja matkat

  H8RR

  noin 1,3 km

  D8RR

  noin 1,3 km

  H10RR

  noin 1,3 km

  D10RR

  noin 1,3 km

  H12TR

  1,2 km

  D12TR

  1,2 km

  H12

  1,4 km

  D12

  1,4 km

  H14

  2,1 km

  D14

  2,1 km

  H16

  2,5 km

  D16

  2,5 km

  S-RR

  (saattajasarja)

  noin 1,3 km

   

  Maasto ja kartta

  1:5000, käyräväli 5m. Radat ovat luonteeltaan sprinttimäiset, sisältäen useita rasteja ja vauhdikasta suunnistusta sekä metsäisessä että puistomaisessa ympäristössä. Maasto on helppoa, sisältäen paljon polkuja, teitä, nurmikkoa ja kenttää. Tarkkana on kuitenkin syytä olla ja huolehdittava että menee omalle rastilleen, sillä lopussa rasteja on lähekkäin. Tämä tapahtuma toimii erinomaisena harjoituksena myös ensi viikonlopun Särkänniemi-suunnistukseen.

  Tervetuloa!

  – Ratamestari Maija Raasakka

  Continue reading →
 • Historian toinen nuorisoviestin voitto Essulle Nynäshamnista ja tunnelmia Tiomilasta  7.5.2018

  Kevään suunnistuskauden todellinen helmi, ja talven harjoittelun onnistumisen mittari – Tiomila – kilpailtiin alle tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta Nynäshamnin maisemissa 28.-29.4.  Essu oli matkassa yhteensä seitsemällä joukkueella, joista kolme nuorten viestissä, kaksi naisissa ja kaksi miehissä.

  Tiomila-viikonloppu sai essulaisittain todellisen unelma-alun, sillä Essun nuorten ykkösjoukkue kokoonpanolla Hanne Hilo, Olli Tiainen, Emil Laaksonen, Kerttu Peura, Liisa Raasakka ja Topias Kemppi kirkasti viime vuoden pronssin kullaksi ja toi seuralle historian toisen Tiomilan nuorisoviestin voiton, jota päästiin edellisen kerran juhlimaan 1994 Hälleforsnäsissä.

  Essun nuorten ykkösen vaihtosijat 50-7-2-1 kertovat tasaisista ja varmoista juoksuista. Hanne vaihtoi avauksesta yhtenä parhaista tytöistä sijalla 50, erolla 3.20 kärkeen, josta oli hyvä jatkaa parallel-osuuksille kaksi ja kolme, joissa sai juosta kaksi juoksijaa osuutta kohden. Näistä ensin vaihtanut antaa kartat seuraavalle osuudelle. Toisella osuudella eroa kärkeen oli Emilin jälkeen 2.16 ja huikean juoksun kolmannella osuudella tehneen Liisan jälkeen enää neljä sekuntia oslolaiseen Nydaleniin. Ankkuriosuudella jännitettiin screenin välityksellä Topiaksen ja Nydalenin Kornelius Kriszat-Løvfaldin rinta rinnan taistelua, jonka Topias käänsi Essun eduksi viime hetkillä ennen kilpailukeskusta. Lisämaustetta jännitysnäytelmään Topias tarjoili juoksemalla varoitusrastin kameramiehen selän takaa leimaamaan, jolloin jo hetken aikaa luultiin Nydalenin karanneen voittoon. Maalissa voittoa päästiin juhlimaan 12 sekunnin turvin Nydaleniin. Pronssille suunnisti hienosti tšekkiläinen OK Lokomotiva Pardubice.

  Osa mestareista ei kauaa juhlahumussa viihtynyt, sillä nuorten viestin voittajista Hanne ja kaikki pojat jatkoivat vielä seuraaville kierroksille eli naisten ja miesten viesteihin Essun kakkosjoukkueissa. Huikeasta Essun vahvuudesta ja kokonaispanoksesta nuorisoviestissä kertoo se, että toisen osuuden jälkeen yhdentoista parhaan joukossa oli kolme Essun joukkuetta.

  Naisten viesti starttasi tuttuun tapaan melkein heti nuorten viestin perään. Essun naiset ylittivät maalin erittäin nuorella, keski-iältään reilusti alle kahdenkymmenen vuoden ikäisellä joukkueella sijalla 60. Erityisen noston ansaitsee nuori Ida Haapala, jonka pitkällä 10,9 kilometrin putkiosuudella kärkeen tuli eroa ainoastaan 2.29, alle 14 sekuntia kilometriä kohden!

  Naisten viestin voittoa juhli ensi kertaa seurahistoriansa aikana tukholmalainen Järla Orientering vahvan joukkuepanoksen turvin. Hopealle juoksi IFK Göteborg ja pronssille Halden SK.

  Aivan vuoden 1994 Essun ihmeeseen, jolloin juhlittiin edellisen kerran nuorisoviestin voittoa ja miesten pronssia eivät miehet pystyneet vastaamaan, vaan tuloksena oli 41. sija. Nuori joukkue teki suunnilleen sen mitä odotettiin, joskin virheitäkin tuli ja parannettavaa jäi vielä tuleville vuosille. Mainittakoon vielä erikseen Larin hyvä juoksu toisella osuudella, sekä Joshin ja Kirilin hyvät noteeraukset kuudennelta ja kahdeksannelta osuudelta.

  Miehissä IFK Göteborg pääsi viime vuoden tapaan juoksemaan ankkurinsa Eskil Kinnebergin rinnalla loppusuoraa voittajina. Hollolan supikoissa seura lähtee tavoittelemaan neljättä perättäistä suurviestivoittoa. Ok Linné Uppsalasta nappasi hopeaa ja parhaana suomalaisseurana Koovee seurahistoriansa parhaalla tuloksella pronssia otti Koovee.

  -Anssi Vesanto

  Continue reading →
 • EsSun kevät PreO 7.5.2018

  Espoon Suunta järjesti tarkkuussuunnistuksen (Tasu) PreO-kilpailun sunnuntaina 6.5.2018 Olarin pururadalla. E-sarjan ja kilpailun tarkin ja nopein oli Lauri Mäkinen (MU), joka ratkaisi oikein 21 tehtävää 25:stä. Samaan lukumäärään oikeita vastauksia pääsi myös Antti Rusanen (KeU), mutta Mäkinen oli aikarastilla nopeampi (22 vs 21 sekuntia). Kolmannen tilan jakoivat Hannu Niemi (EE) ja Pinja Mäkinen (KooVee) 20 pisteellä ja 17 s ajalla. Pyörätuolilla liikkuneiden paras oli Pekka Seppä (SuSe) tuloksella 14 pistettä. A-sarjan voitti EsSun Harri Paakkulainen tuloksella 10/15.

  E-sarjan parhaat vasemmalta lukien: Antti Rusanen (2), Lauri Mäkinen (1), Pinja Mäkinen (3) ja Hannu Niemi (3). . Kuva: Pirjo Valkonen

  Continue reading →
 • Pokaalijahdin tulokset 2.5.2018 3.5.2018

  Kauden ensimmäinen pokaalijahti juostiin Kantokasken koulun lähimaastossa.

  Tulokset:

  https://events.navigant.fi/results/17afca33-e83e-44c7-8b9c-899ef002de99

  Continue reading →