2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Essun suunnistuskoulu alkaa 9.4.2018 15.3.2018

  Espoon Suunnan suunnistuskoulu alkaa 9.4.2018 klo 18.30 Espoon Suunnan majalla (Kylänvanhimmanpiha) Puolarmetsässä. Suunnistuskoulu pyörii maanantaisin klo 18.30. Tarkempi ohjelma ja harjoituspaikat Essun www-sivuilla Nuoriso/Suunnistuskoulu alla. Ensimmäiset kerrat käsittelevät perusasioita, joten mukaan ehtii, vaikkei ensimmäisellä parilla kerralla ehtisikään paikalle.

  Ilmoittautuminen tapahtuu MyClub-linkin kautta.

  Tarjolla on (perinteisesti) seuraavat ryhmät:

  • Villihiiret (4-6-vuotiaat, edellyttää vanhemman läsnäoloa)
  • Liito-oravat (7-8-vuotiaat, aloittelevat, harrastajat, kilpailevat)
  • Karttaketut (9-10-vuotiaat, aloittelevat, harrastajat, kilpailevat)
  • Rastisudet/Rangers (11- vuotiaat ja vanhemmat)

  Suunnistuskoulun osallistumismaksu on 100 euroa ja lisäksi osallistuminen  edellyttää Espoon Suunnan jäsenyyttä (40 euroa/vuosi).

  Halukkaille vanhemmille etukäteisinfo to 5.4.2018 klo 18.30. Myös ensimmäisten harjoituksien yhteydessä pidetään myös lyhyt tiedotushetki vanhemmille.

  Tervetuloa metsäisen harrastuksen pariin!!

  Continue reading →
 • EsSun seura-asutilaus tammi-helmikuussa 2018 27.1.2018

  EsSun asutilaus on avattu Trimtexin verkkokaupassa. Tässä tilauksessa on mahdollista tilata kaikkia seura-asuvalikoiman tuotteita (myös hiihtoasuja). Lisätietoja tuotteista ja tilauksen tekemisestä löydät EsSun sisimmästä. Tilausikkuna sulkeutuu 25.2. ja jokaisen tulee tehdä tilaus viimeistään siihen mennessä. Asut maksetaan tilauksen teon yhteydessä ja toimitetaan postilla suoraan tilaajille arviolta viikolla 14/2018.

  Lisätietoja ja EsSun sisimmän tunnuksen saa Saaralta (050-9664831,) saara.mahlamaki(at)gmail.com.

  Continue reading →
 • 3000m ratatesti juostiin Esport-arenan lämmössä 24.1.2018

  3000m ratatesti keräsi liudan kovaa treeniä ja talvikauden vetotreenien välimittausta janoavia eGroupilaisia Esport-arenan lähtöviivalle. Valtteri naputti tällä kertaa nopeimman ajan. Tulospalvelussa ja kierrosten laskennassa häärivät mukana Risto Tiainen, Marko M, Mikael B ja Mepa Markki. Seuraava testi pyritään järjestämään kevätkauden aikana.

  Valtteri

  Torsti

  10:12

  Mikael

  Rautio

  10:50

  Mikko

  Tervakangas

  10:51

  Kristian

  Boström

  11:01

  Maria

  Määttänen

  11:44

  Lauri

  Puupponen

  11:50

  Mikko

  Määttälä

  12:01

  Emmi

  Markki

  13:25

  Markus

  Määttänen

  13:33

  Elli

  Suntioinen

  14:16

  Hanna

  Kahanpää

  15:04

  Essi

  Lappi

  16:44

  Continue reading →
 • Leimaus 2018 kutsuu kaikkia essulaisia! 21.1.2018

  Ensi kesän Leimausleirin järjestää Espoon Suunta yhdessä Hiidenkiertäjien kanssa Kisakalliossa 4.-7.6.

  Mikä Leimausleiri?

  Leimaus on valtakunnallinen lasten ja nuorten suunnistusleiri, joka järjestetään vuosittain kesäkuussa. Järjestäjinä toimivat useimmiten urheiluopistot ja paikalliset suunnistusseurat. Esimerkiksi viime kesänä leirin järjestivät Kuortaneen urheiluopisto ja urheiluseura Kuortaneen Kunto. Osallistujia leireillä on ollut viime vuosina noin 1700-1900 henkeä. Espoon Suunta on jo monta vuotta toivonut pääsevänsä järjestämään leiriä ja tänä vuonna se vihdoin onnistuu yhdessä Kisakallion urheiluopiston ja lohjalaisen suunnistusseura Hiidenkiertäjien kanssa. Leirinjohtajana toimii kukapa muukaan kuin palkittu seuraohjaajamme Virpi Palmen!

  Miten mukaan?

  Essulaisilla on kolme eri tapaa osallistua leirille. Voit olla leiriläinen (jos olet alle 18v), seuraohjaaja tai talkoolainen. Seuraavassa esitellään eri osallistumistavat.

  Talkoolainen

  Seura tarvitsee todella paljon vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan leiriä. Kisakallio sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Espoosta, joten talkoovuoron ehtii tekemään vaikka työpäivän jälkeen. Talkoolaisia tarvitaan mm. opastukseen, keittiöhommiin, leirikisaan, discoon ja yleiseen järjestyksenpitoon. Hiidenkiertäjät vastaavat suunnistusharjoitusten toteuttamisesta ja laatimisesta.

  Leimaus on seuralle erittäin arvokas, koska seura saa siitä rahaa. Niinpä olisi todella tärkeää, että saamme vedettyä leirin kunnialla läpi. Jokaista tarvitaan eikä oman suunnistustaidon puute estä mitenkään osallistumista! Talkoovuoron voi tulla tekemään vaikka vain kerran tai sitten mahdollisuuksien mukaan voi olla koko leirin ajan talkoilemassa Kisakalliossa.

  Talkoolaiseksi voi ilmoittautua joko MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena). Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa minkä tyyppisestä hommasta on kiinnostunut ja miten on käytettävissä. Vaikka leiri alkaa maanantaina 4. kesäkuuta niin talkoolaisia tarvitaan jo edeltävänä viikonloppuna.

  Seuraohjaaja

  Espoon Suunnan leirille osallistuvat lapset ja nuoret tarvitsevat ohjaajia leirin ajaksi. Näitä seuraohjaajia tarvitaan noin 13-15 kappaletta. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on vain kuusi, joten lisää porukkaa tarvitaan. Seuraohjaaja on leirillä koko ajan ja liikkuu Essun leiriporukan mukana. Omaa suunnistustaustaa ei tarvita, ohjaajan ei tarvitse osata suunnistaa. Tule mukaan kivaan ohjaajaporukkaan ja vietä neljä kesälomapäivää energisessä leiriporukassa Essun kilttien junnujen kanssa. Leirin jälkeen oman jälkikasvun hoito tuntuu lastenleikiltä! (No, todellisuudessa Essun junnut ovat aina käyttäytyneet tosi hyvin Leimauksilla.)

  Seura maksaa ohjaajien leirimaksun. Seuraohjaajaksi voi ilmoittautua MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena).

  Leiriläinen

  Jos olet alle 18-vuotias essulainen niin kesän suunnistuksellinen kohokohta on ehdottomasti Leimausleiri! Tule mukaan kokemaan Leimauksen haastavat ja opettavaiset harjoitukset, mukavat oheisohjelmat, jännittävä leirikisa ja kiva leiritunnelma. Hiidenkiertäjien laatimat suunnistusharjoitukset eivät kierrä pelkkää Karnaistenkorpea vaan harjoituksia on uusissa paikoissa.

  Leiriläiset jakaantuvat iän ja osaamisen mukaan eri tasoryhmiin. Pienimmät pääsevät rastireittitasolle ja vaativimmalle PRO-tasolle valitaan kevään kisojen ja viime vuoden rankin perusteella taitavimmat suunnistajat. Näiden välistä löytyy vielä neljä eri tasoryhmää. Omaa tasoryhmää ei tarvitse ilmoittautumisvaiheessa tietää, seuraohjaajat valitsevat ne valmentajien avustuksella.

  Leirimaksu tulee olemaan 230-240 euroa sisältäen yöpymiset ja kaikki ateriat. Leirille on mahdollista osallistua myös päiväkävijänä, ilman yöpymisiä ja aamu- sekä iltapaloja. Tällöin hinta on noin 135 euroa. Päivittäiset kyydit leirille pitää järjestää tällöin itse. Alle 10-vuotiaat leiriläiset tarvitsevat leirille oman huoltajan. Tämä huoltaja voi osallistua leirille seuraohjaajana jos pystyy oman huollettavansa lisäksi huoltamaan myös muita. Viime kesän Leimauksella Essun nuorimmat leiriläiset olivat 6-vuotiaita ja heidän vanhempansa toimivat myös seuraohjaajina.

  Leiriläispaikkoja on varattu Essulle 65 kappaletta, joista 10 on vielä vapaana. Ilmoittautua voit MyClubissa, tarkista, että ilmoittaudut oikeaan kohtaan!

  Lisätietoja leiristä saat Virpin lisäksi Hanna Raasakalta, puh 050-3608748 ja sähköposti hanna.raasakka[at]kolumbus.fi

  Nähdään Leimauksella!

  Continue reading →
 • Vanha kausi päätettiin ja uusi avattiin isolla joukolla! 26.12.2017

  Kausi 2016-17 päättyi juhlallisesti Essun kauden päättäjäisissä Mattlidenin koululla marraskuun lopussa. Mitaleita ripustettiin useamman essulaisen kaulaan ja pokaaleita oli jaossa pieniä ja isoja.

  Suurimman palkittavien joukon muodostivat suunnistuskoululaiset. Vähintään kolmessa seuran pokaalijahti-kilpailussa oli viipottanut tällä kaudella 101 nuorta suunnistajaa. Huikea määrä!

  Monet näistä lapsista saivat myös osallistumismitalit alueen sarjasuunnistuksista.

  Toinen komea palkittavien joukko muodostui Essun legendaariseen aktiivisuuskilpailuun osallistuneista. Kauden aikana pisteitä on voinut kerätä suunnistustapahtumista sekä jonkin verran myös muiden lajien tapahtumista. Palkintokassin pääsi noutamaan 62 innokasta suunnistajaa. Mitä enemmän pisteitä oli kerännyt, sitä muhkeampi oli palkintokassi. Koko kilpailun voittaja oli tänä vuonna Eemil Laaksonen ja hän sai kassin lisäksi nimensä komeaan kiertopalkintoon.

  Palkintoja oli jakamassa kuusi vuotta suunnistuskoulun rehtorina toiminut, nyt tehtävän jättävä, Sanna Tervakangas. Sanna on ollut ahkera ja kekseliäs organisoija, aivan huikea huikea rehtori!

  Ensi kaudella rehtorin saappasiin hyppää Jyrki Noponen.

   

  Valmennusryhmien avausleiri pidettiin joulukuun 15.-17. päivä Kisakallion Urheiluopistolla. 

  Leirille osallistui 70 essulaista. Samaan aikaan pidettiin eGroupJR:n ja eGroupin leiri.

  Leirin ohjelmassa oli mm. maastotesti, yösuunnistusta, vaellusta, motoristen taitojen kehittämistä ja yhdessäoloa. Palavereissa katsottiin mm. tuleviin kisoihin sekä treenikalenterin tarjontaan.

  Tällä intoa ja iloa pursuavalla porukalla on hienoa lähteä uuteen suunnistuskauteen!

   

  Kiertopalkinnot 2017

  • Juoksijan lautanen – Alvar Palmén. Juoksijan lautanen annetaan maastojuoksumestaruuskisojen miesten pisimmän radan voittajalle
  • Vuoden naisjuoksija – Melina Lahdenperä. Vuoden naisjuoksija -palkinto annetaan maastojuoksumestaruuskisojen naisten pisimmän radan voittajalle
  • Pronssikompassi – Juho Noponen. Pronssikompassi jaetaan pronssikompassikisan voittajalle
  • Hopeakompassi – Lauri Puupponen. Hopeakompassi jaetaan hopeakompassikisan voittajalle
  • Kultakompassi  – Vladislav Malyshev. Kultakompassi jaetaan Kultakompassikisan voittajalle
  • Suunnistuskiertopalkinto  – Jussi Karelo. Suunnistuskiertopalkinto annetaan päivämestaruuskisojen miesten pisimmän radan voittajalle
  • Yösuunnistuspokaali – Anssi Vesanto. Yösuunnistuspokaali annetaan yömestaruuskisojen miesten pisimmän radan voittajalle
  • Juniorimestarin pokaali – Olli Tiainen. Juniorimestariksi arvioidaan seuran suunnistusmestaruuskilpailujen (kesä tai talvi) paras suoritus juniori-sarjoissa H/D8-16
  • Junnulautanen – Maria Määttänen. Junnulautanen annetaan vuoden aikana parhaiten kansainvälisissä, kansallisissa ja alueen mestaruuskisoissa menestyneelle juniorisarjalaiselle (H/D8-16)
  • Vuoden viestisuunnistaja – Mikko Tervakangas. Vuoden viestisuunnistajaksi nimetään sarjaan katsomatta henkilö, joka on vaikuttanut ratkaisevimmin EsSun viestimenestyksiin, kun otetaan huomioon vuoden kaikki viestit
  • Tulevaisuuden lupaus – Aleksi Sorsa. Pokaali annetaan vuoden aikana parhaiten kansainvälisissä ja kansallisissa (SM ml.) kisoissa menestyneelle nuorten sarjalaiselle (H/D16-20)
  • Viisaiden kivi – Emilia Ståhlberg. Viisaiden kivi annetaan vuoden parhaiten menestyneelle naissuunnistajalle
  • Ekin pytty – Leo Pyymäki. Ekin pytty annetaan veteraanisarjojen Suomen mestaruuskilpailuissa parhaiten menestyneelle suunnistajalle
  • Yllättäjän malja – Ida Haapala. Yllättäjän malja annetaan vuoden yllättävimmästä (positiivinen) kilpailusuorituksesta.
  • Simpan pihdit – Jouko Jylhä. Simpan pihdit annetaan vuosittain ratamestarille, joka ratamestaritoiminnassaan on erityisesti ansioitunut
  • Reimapokaali – Pasi Laaksonen. Reimapokaalin saa henkilö tai joukkue, joka vuoden aikana on erityisesti kunnostautunut sekä seuratyössä, että kilpailutoiminnassa
  • Talkookello –  Pekka Larmala. Talkookello annetaan vuoden aikana talkootöissä erityisesti kunnostautuneelle EsSulaiselle
  • Vuoden valmentaja – Henrik Palmén. Nuori Suomi on lahjoittanut Vuoden juniorivalmentaja -pokaalin
  • Mauno Roosin haarikka – Aleksi Sorsa. Mauno Roosin haarikka myönnetään vuoden kovatasoisimmasta suorituksesta
  • Vuoden EsSulainen-  Pietari Hyvärinen. Vuoden EsSulainen -kiertopalkinto annetaan vuosittain pyyteettömästä  EsSun suunnistuksen hyväksi tehdystä seuratyöstä
  • Paras Gutz-tuotemyyjä – Riikka Ståhlberg / Perhe
  • Georgen malja – Emil Laaksonen. Annetaan nuorten aktiivisuuskilpailun voittajalle.

  Suunnistusmestarit 2017

  • D18 Ella Kaukonen
  • D16 Maria Määttänen
  • D40 Sanna Tervakangas
  • D45 Astra Francke
  • D50 Marjut Varpula
  • H20 Miika Vehmas
  • H18 Mikael Rautio
  • H16 Mikko Määttälä
  • H14 Oskari Penttinen
  • H35 Jussi Karelo
  • H40 Pietari Hyvärinen
  • H45 Tommi Tervakangas
  • H50 Jouko Jylhä
  • H60 Markku Huhta-Koivisto
  • H65 Seppo Väätäinen
  • H70 Tauno Pajala

  Yömestarit 2017

  • D14 Ulrika Rautio
  • D16 Maria Määttänen
  • H21 Anssi Vesanto
  • H18 Mikko Tervakangas
  • H16 Olli Tiainen
  • H14 Oskari Penttinen
  • H45 Jaani Lantela
  • H50 Vesa Pajuoja
  • H65 Seppo Väätäinen
  • H70 Tauno Pajala

  Maastojuoksumestarit 2017

  • D16 Sofia Soikkeli
  • D14 Linnea Soikkeli
  • D12 Ulrika Rautio
  • D10 Martta Kankaanpää
  • D8 Anni Jantunen
  • H21 Alvar Palmen
  • H18 Mikael Rautio
  • H16 Lauri Puupponen
  • H14 Andreas Kärkkäinen
  • H12 Hannes Hiisilä
  • H10 Topias Rousu
  • H8 Mikki Kankaanpää
  • H40 Pasi Laaksonen
  • H45 Henrik Palmen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Continue reading →