2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • EsSun maastojuoksumestaruuskisat tiistaina 30.5.2017 21.5.2017

  Paikka: Olarin pururata
  Lähtöaika: Kello 18.30 yhteislähtö, verryttelyt ennen tätä
  Matkat:
  Kierros (1,6 km)
  5 kierrosta:H20 – H35

  4 kierrosta : H 40-H 55, H18

  3 kierrosta: H 16, D 18-21, D 35-40, H 60-65

  2 kierrosta: H 14, H 70, D 45-50, D 14-16

  1 kierros muut sarjat

  Maastojuoksussa kilpaillaan myös kiinnityksestä kiertopalkintoon miehilla 5 krs ja naisilla 3 krs radalla. Tähän voi osallistua myös oman maastojuoksusarjan ohella vaikka oman sarjan matka olisi lyhyempi. Muista siinä tapauksessa ilmoittautua lähdössä erikseen myös kiertopalkintojuoksuun. (Aika lasketaan silloin oman sarjan matkalta ja kiertopalkintojuoksusta)
  Ilmoittautuminen: MyClubin kautta ma 29.5.2017 mennessä https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/546278. Jälki ilmoittauminen kisapaikalla klo 18.15 mennessä.
  Pysäköinti: Olarin koulun parkkipaikka josta kävelyä kuntoradan alkuun 500 m.

 • EsSun nuoret vauhdikkaina Särkänniemessä 20.5.2017

  EsSun nuoret tekivät lauantaina 20.5. perinteikkään kevätretken Särkänniemisuunnistukseen. Matkaan lähdettiin kahdella bussilla Majalta ja Leppävaarasta ja moni nuori saapui paikalle myös omin kuljetuksin. EsSulla oli kilpailussa huikeat 87 nuorta suunnistajaa ja olimme kilpailun toiseksi suurin seura Tampereen Pyrinnön jälkeen.

  Päivä oli aurinkoinen ja vauhdikas. Ensin nuoret pitivät ensin kovaa vauhtia suunnistusradoilla. Hienon Näsinneula-palkinnon pääsivät pokkaamaan monta kolmen parhaan joukkoon sijoittunutta suunnistajaa: Topias Kemppi (2. H14), Daniel Rautio (2. H13), Anton Kemppi (1. H10A), Aarne Kemppainen (2. H10RR), Kerttu Peura (1. D16), Silva Kemppi (1. D12), Martta Kankaanpää (3. D10A) ja Pilvi Kemppainen (3. D8RR). Lisäksi saattajasarjoissa kärkiaikoja juoksivat Patrik Johansson (1. H7RRS), Peetu Lötjönen (1. H5RRS) sekä Miina Kankaanpää (2. D5RRS). Särkänniemisuunnistus on kaiken ikäisten lasten ja nuorten suunnistustapahtuma ja tämä näkyi myös EsSun joukoissa. Moni nuori suunnisti tänään hienosti aivan ensimmäisessä suunnistuskilpailussaan ja siitä ihan erityisonnittelut heille!

  Suunnistuksen jälkeen nuoret lisäsivät vauhtia ja siirtyivät Särkänniemen hurjiin laitteisin. Nuorten iloisista ilmeistä pystyi hyvin päättelemään, että huvipuisto-osuus oli päivän kohokohta ja näinhän sen pitääkin olla. Tämän jutun kuvista välittyy iloiset EsSu-tunnelmat parhaiten. Bussissa todettiin yhdessä, että olipa kiva päivä.

  Ensi vuonna uudestaan!

   

   

 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 17.5.2017 Tulokset 17.5.2017

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti järjestettiin Olarin Steinerkoulun puoleisessa osassa  espoon keskuspuistoa. Kylmän kolea ja sateenuhkainen sää ei jarruttanut 250 reippaan nuoren suunnistusta.

  Valitettavasti kaksi kolmesta tulospalveluun varatusta koneesta meni epäkuntoon tunti ennen kisan alkua ja jonot kasvoivat merkittävän mittaiseksi. Kiitos kaikille osallistuneille kärsivällisyydestä.

  Ohessa tulokset ja väliajat. Mikäli tuloksesi on lipsahtanut väärään sarjaan (H/D virhe ) tms, Pistä viestiä webmasterille niin korjataan.

   

 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 17.5.2017 11.5.2017

  Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja Espoon Suunnan pokaalijahtiin!
  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

  Paikka:

  Steinerkoulu, Olarinniityntie 10, Espoo. Pysäköinti läheisillä parkkipaikoilla opastuksen mukaan.

  Aika:

  Maastoon pääsee klo 18.00 – 19.15 välisenä aikana.

  Ilmoittautuminen:

  Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista sunnuntai-iltaan 14.5. klo 21 mennessä alla olevista linkeistä:
  EsSulaiset ja muiden seurojen jäsenet.

   

  Huom! Ennen maastoon lähtöä myös ennakkoilmoittautuneiden on käytävä kuittaamassa paikalle saapumisensa ilmoittautumispisteessä!

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
  D 8RR  1,3 km  6 H 8RR  1,3 km  6
  D 10RR  1,3 km  6 H 10RR  1,3 km  6
  D 10  1,5 km  5 H 10  1,5 km  5
  D 12TR  1,4 km  6 H 12TR  1,4 km  6
  D 12  2,1 km  9 H 12  2,1 km  9
  D 14  3,0 km  10 H 14  3,0 km  10
  D 14L  2,1 km  9 H 14L  2,1 km  9
  D 16 *  3,5 km  13 H 16 *  3,5 km  13

  *( Huom. H/D 16 vain EsSun sisäinen pokaalijahti)

  Saattaja/parisarjoissa (S-8, 10, 12, 14, 16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa. Ennakkoilmoittautuneille on oma jono, HUOM! varmistathan että lapsi juoksee samalla Emit-kortilla, jonka olet antanut ennakkoilmoittautumisessa, muuten ennakkoilmoittautumisesta ei ole apua järjestäjille. Omalla Emit-kortilla suunnistaville, jotka eivät ole ennakkoilmoittautuneet on oma jononsa, jossa suunnistaja merkitään metsään lähteväksi. Ilman omaa Emit-korttia suunnistaville on vielä kolmas jono, jossa ilmoittaudutaan ja josta saa emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi! Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa. Tällöinkin suorituksesta saa osanottomerkinnän.

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomioikaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

  Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö:

  16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista tässä kisassassa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

  Tulokset:

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään torstaina 18. toukokuuta. Kisan aikana mahdollisesti  tarjolla myös epävirallinen tulospalvelu nähtävissä osoitteessa https://espoonsuunta.fi/online

  Tervetuloa Maija Raasakan ja Marko Määttälän suunnittelemille radoille!

 • Pokaalijahti 11.5.2017 Tulokset 11.5.2017

  Vanttilan pokaalijahti pidettiin aurinkoisessa mutta tämän kevään hyisessä säässä. Paikalle saapui yli 70 urheaa suunnistajaa.