2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • EsSulta Nuorten Jukolassa seitsemän joukkuetta, ykkösjoukkue kuudes 21.8.2016

  EsSu NuJu yhteiskuvaEsSu NuJun palkintojenjaoessa

  Espoon Suunnan nuoret osallistuivat jo totuttuun tapaan suurella joukolla Nuorten Jukolaan. Tänä vuonna järjestyksessä 31. Nuorten Jukola järjestettiin Nurmijärven Alhonniitussa. Kilpailuun osallistui 161 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä. EsSu osallistui viestiin seitsemällä joukkueella eli 49 nuoren juoksijan voimin.

  Kilpailu käytiin vaihtelevassa maastossa, jossa oli niin ulkoiluteitä, avokallioita kuin ryteikköjänkin. Suunnistukselta vaadittiinkin rytmitystä: teillä sai juosta kovaa, mutta tarkkojen rastipisteiden kohdalla oli edettävä hiljaa. EsSun seitsemästä joukkueesta löytyi sekä kokeneita NuJu-kävijöitä että ensikertalaisiakin. Moni nuori suunnisti rohkeasti useampaa sarjaa ylempänä kuin oma sarja olisi, suoriutuen silti annetusta suunnistustehtävästään kunnialla.

  EsSun ykkösjoukkue pääsi taas palkintopallille sijoituksen oltua tänä vuonna kuudes. Joukkueessa suunnistivat Mikko Tervakangas, Mikael Rautio, Liisa Raasakka, Topias Kemppi, Ida Haapala, Maria Määttänen ja Alvar Palmen. Myös kakkosjoukkue sijoittui hienosti ollen sijalla 18. Kakkosjoukkueessa suunnistivat Vilppu Viinikainen, Lauri Puupponen, Silva Kemppi, Emil Laaksonen, Elisa Ståhlberg, Heidi Plit ja Lauri Heinaro. EsSun seitsemästä joukkueesta kuusi saivat hyväksytyn tuloksen. Hyvä EsSu! Päivän suvereeni voittaja seura oli Tampereen Pyrintö, joka nappasi ylivoimaisen kaksoisvoiton. Onnittelut Espoosta Tampereelle!

  EsSun leirissä oli päivän aikana kova kuhina, kun nuoret valmistautuivat kilpailuun joukkuepalaverein, sinikeltaista EsSu-lookia viimeistellen, verrytelleen tai vain virallista EsSu-koiraa Tessua silittäen. Myös loppuviitoituksella näkyi ja kuului, kun essulaiset kannustivat seura- ja joukkuekavereitaan viimeisillä metreillä. Ensi vuonna suuntaamme kohti Porvoota, tavoitteena on osallistua siellä seuraavaan Nuorten Jukolaan taas suurella ja iloisella joukolla.

 • eGames lähestyy 20.8.2016

  eGames järjestetään Kirkkonummen Kauhalassa 27-28. elokuuta, Tänä vuonna kisalla on pitkän historiansa (jos 17. kisa) lisäksi erityistä merkitystä koska kyseessä on Pekka Pirilän muistokisa. Kisamaastosta on julkaistu karttapaloja ja hieman maastokuvia kisasivuilla. Ilmoittautuminen kilpailiuun lähenee loppuaan  IRMAssa (21.8.), joten jos et ole kisailemaan ilmoittautunut, on kohta jo kiire!

  Talkoojärjestelyihin tarvitaan vielä vahvistuksia kisaviikonlopulle, joten jos kisaviikonlopuksi ei ole vielä ihmeemmin suunnitelmia, ilmoittaudu myclubissa tulleen viestin mukaisesti.

 • AOK kisattiin oittaalla 18.8.2016
  Kisakeskuksessa riitti kuhinaa kun yli 300 nuorta kannustusjoukkoineen oli saapunut paikalle

  Kisakeskuksessa riitti kuhinaa kun yli 300 nuorta kannustusjoukkoineen oli saapunut paikalle

  Yli 300 Uudenmaan suunnistavaa nuorta saapui mittelemään metsän herruudesta Oittaan pururadan maastoon, jonne Espoon Suunta oli Espoon kaupungin liikuntatoimen avustamana pystyttänyt taas kerran kisakeskuksen kahviloineen ja ensiapuineen, unohtamatta muita kisan ja sen seuraamisen kannalta merkittäviä rakenteita kuten tulospalvelua tai kuulutusta.

  Useassa sarjassa nähtiin huikaisevan hienoja suorituksia, joista saa vain kevyen pintaraapaisun tutustuessaan allaoleviin tuloksiin ja väliaikoihin. Oman radan analysointiin ja suorituksen läpikäynnin parantamiseen on tarjolla myös reittihärveli johon voi käydä lisäämässä oman reittinsä.

  tulokset ja valiajat

  Kiitoksia kaikille osallistuneille niin suunnistajille kuin järjestelyissä avustaneille – ilman osallistumistanne olisi moni kokemus jäänyt kokematta. Nähdään pian uudestaan eGamesissa, kauhalassa. Muistathan ilmoittautua!

 • Cooperin testi 10.8. 10.8.2016

  _20160810_195558

  eGroupin kesäkauden rataharjoitusten välipalana juostiin Otaniemen urheilukentällä keskiviikkona legendaarinen Cooperin testi. Monilla jalkoja painoi kova harjoittelukuorma, kun samaan aikaan menossa yksi vuoden raskaimmista treenijaksoista luotaessa perustaa loppuvuoden tavoitekisoja varten. Parhaan herkkyyden puuttuminen saattoi hieman himmentää tuloksia, muttei haitannut juoksemisen iloa. Samalla saatiin hauskalla tavalla irroteltua vauhtia jalkoihin määräharjoittelun lomassa ja kirjattiin useita omia ennätyksiä.

  Tuloksia:

  Axu                        3700

  Allu                        3740

  Lari                        3380

  Mikko T                3190

  Antti S                   2840

  Elli                         2880

  Heidi                     3010

  Maria                    3180

  Kerttu                   2790

  Roosa                    2650

  Mikko M              2970

  Olli                        3020

  Antti T                  2340

  Emi                       3010

  Pietu                     3050

 • Essulla upeita suorituksia Ungissa 9.8.2016

  Osallistuimme hienolla joukkueella viikonloppuna Ungdomens 10 Mila viestiin Ruotsissa. Olimme koko tapahtuman suurimpia seuroja yhteensä 9:llä joukkueella. Nuoria suunnistajia oli mukana yli 50, joista nuorimmat olivat 9 vuotiaita. Kaikki suunnistajat saivat hyväksytyt suoritukset, mikä oli upea suoritus. Huoltajia oli paikalla 16, ja tekemistä riitti mukavasti kaikille.

  Myös tänä vuonna tuli menestystä, kun tyttöjen 18 -sarjassa Essu saavutti voiton. Viesti oli jännittävä ja yllätyksellinen, kun Essu nousi johtoon kolmannella osuudella ja piti johtonsa loppuun saakka vaikka Pyrintö pääsi viimeisellä rastilla jo 20 sekunnin päähän. Voittaja joukkueessa suunnistivat Ida Haapala, Heidi Plit, Sianna Senn, Hanne Hilo, Elis Ståhlberg, Melina Lahdenperä ja Maria Määttänen. Yhteensä meillä oli 4 joukkuetta D18 sarjassa.

   

  HD12 sarjassa Essulla oli 3 joukkuetta, mikä oli myös enemmän kuin aiemmin. Essu oli koko ajan kärjen vauhdissa ja välillä myös johti viestiä. Lopputuloksena oli upea 5 sija. Joukkueessa suunnistivat Andreas Kärkkäinen, Silva Kemppi, Luukas Karelo ja Daniel Rautio.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kymmenosuuksiseen HD18 viestiin saimme koottua 2 täyttä joukkuetta. Sijoituimme sijalle 15 nuorella joukkueellamme, josta lähes kaikki voivat suunnistaa vielä kaksi seuraavaakin vuotta tässä sarjassa.

  image

  Huolto oli taas omassa luokassaan, kun Hanna Raasakka ja tiimi toteutti viimevuoden mukaisesti illallisen jälkiruokineen, aamupalan ja välipalan koko joukolle. Huolto toimi lähes läpi yö, kun iltapala päättyi perjantaina noin kello 22:00 ja HD18 avausosuuden juoksijat saapuivat aamupalalle jo 01:00. Näin varmistettiin että kaikki olivat täysissä voimissa koko suorituksen ajan. Lisäksi huoltopisteemme oli tärkeä kokoontumispiste ja kotipesä kaikille joukkueillemme.

  Yhteistuloksissa olimme kolmanneksi menestynein seura IK Hakarpspojkarnan ja Tampereen Pyrinnön jälkeen.

  Matkalla oli paljon ensikertalaisia nuoria ja huoltajia. Matka oli tälläkin kertaa hieno ja ikimuistoinen. Toivottavasti olemme ensi vuonna matkassa entistä suuremmalla joukolla.