2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • 25 Manna 7.10.2017 Botkyrka, Ruotsi 11.8.2017

  Essu lähtee tänäkin vuonna kolmella joukkueella 25 Mannaan. Matkan kustannusarvio on reilu 100€ + ateriat laivalla. Ilmoittautuminen on avattu myclubissa ja ilmon DL on su 27.8.2017. Lisätiedot saara.mahlamaki(at)orion.fi, 050-9664831.

 • Suunnistuksen alkeet aikuisille 10.8.2017

  Tule mukaan oppimaan suunnistuksen perustaitoja!
  Järjestämme aikuisten suunnistuskurssin, jossa tavoitteena on
  suunnistuksen alkeiden oppiminen ja lajiin tutustuminen.
  Kurssin jälkeen aloittelija pystyy jatkamaan harrastusta ja
  kehittämään taitojaan itsenäisesti tai kaveriporukassa kuntorasteilla.
  Toivottavaa on, että kurssille ilmoittautuneet osallistuvat jokaiselle
  harjoituskerralle.

  Maanantaisin klo 18.30-20.00
  4.9. Karhusuon koulu (Karhuniitynkuja 3)
  18.9. Oittaa (Kunnarlantie 33-39)
  25.9. Puolarmaari, Espoon Suunnan maja (Kylänvanhimman piha)

  Sisältö:
  1. kerta: Suunnistuksen teoriaa, kartta, kartan värit ja yleisimmät karttamerkit.
  Harjoitus lähimaastossa.
  2. kerta: Karttaretki; matkalla rasteja, joiden kohdalla määritetään missä ollaan.
  3. kerta: Reitinvalinta, suunnan otto sekä suunnassa kulku.
  Harjoituksena helppo rata, jossa harjoitellaan suunnan ottamista ja reitinvalintaa.

  Kurssin hinta 30 euroa.

  Ilmoittautuminen sähköpostitse: aikuisten.suunnistuskoulu@espoonsuunta.fi
  Ilmoittautuminen on auki: 11.8.- 31.8.2017
  Lisätiedot Virpi Palmen, virpi.palmen@espoonsuunta.fi, p. 040-4552852

  Järjestäjä: Yhteistyössä Espoon liikuntapalvelut ja Espoon Suunta

 • EsSun asutilaus elokuussa 2017 6.8.2017

  Elokuun asutilaus on avattu Trimtexin verkkokaupassa. Tämä tilaus on ns täydentävä tilaus, kattavampi asuvalikoima jälleen tammi-helmikuun 2018 tilauksessa. Tässä tilauksessa on mahdollisuus tilata seuraavia tuotteita: Speed suunnistuspaita, polvipituiset suunnistushousut/-trikoot, Trainer juoksuasu ja sininen Luxor huppari. Lisätietoja tuotteista ja tilauksen tekemisestä löydät EsSun sisimmästä. Trimtexin tilausikkuna sulkeutuu sunnuntaina 20.8. ja jokaisen tulee tehdä tilaus viimeistään siihen mennessä. Asut maksetaan tilauksen teon yhteydessä ja toimitetaan postilla suoraan tilaajille arviolta viikolla 39/2017 (syyskuun loppu).

  Lisätietoja ja EsSun sisimmän tunnuksen saa Saaralta (050-9664831,) saara.mahlamaki(at)orionpharma.com.

   

 • JWOC 2017 Menestystä 24.7.2017

  Essun miehiä JWOC-viestissä: hopeakorokkeella keskellä Aleksi Sorsa, pronssikorokkeella keskellä Kirill Komarov ja oikealla Mikhail Kuleshov. Kultakorokkeella Norja.

 • Essulaiset Nuorten EM-kilpailuissa Slovakian Banska Bystricassa 4.7.2017

   

  Suunnistuksen nuorten EM-kilpailut juostiin tänä vuonna Slovakian Banska Bystrican maastoissa. EsSu:sta mukaan pääsivät Ida, Melina ja Maria.

  Suomen 19 henkinen kisajoukkue saapui paikalle keskiviikkoiltana ja virallinen ohjelma alkoi torstaina, jolloin pääsimme tutustumaan maastoihin ja kartoitustyyliin mallisuunnistuksessa. Keskieurooppalaiseen tapaan maasto oli mäkistä ja suurpiirteistä sekä osittain haastavaa kulkukelpoisuudeltaan, mikä eroaa huomattavasti meille tutusta suomalaisesta avokalliosyheröstä.

  Perjantaina suunnistettiin Unescon maailmanperintökohteen Banska Stiavnican alueella sprintin Euroopan-mestaruuksista. Rata oli fyysisesti todella vaativa ja tarjosi sen lisäksi useita vaikeita reitinvalintatehtäviä. Meistä essulaisista parhaiten pärjäsi Ida, joka nappasi upealla suorituksella pronssia W16-sarjassa!

  Pitkän matkan kilpailu suunnistettiin seuraavana päivänä kaatosateessa, ainakin alkupään lähtijöiden osalta. Edellispäivän kaavan mukaan myös tällä radalla reitinvalinnoilla ja fysiikalla oli suuri merkitys. Vaikka rata ei meille tuttua vaativaa rastinottoa ja kinkkisiä rastipisteitä juurikaan tarjonnut, nähtiin taas yksi upea essulaissuoritus. Melina sijoittui tiukassa kisassa W16-sarjassa loistavalla suorituksella neljänneksi, jääden pronssista vain puoli minuuttia.

  Tiukka kilpailurupeama huipentui sunnuntaina viestiin. Suomen W16-sarjan joukkueessa suunnistivat kaksi essulaista: ensimmäisellä osuudella Maria ja toisella Melina. Kolmihenkistä joukkuetta ankkuroi Kouvolan Suunnistajien Elisa Mattila. Rata oli keskimatkatyyppinen ja rastinotto oli lyhyillä väleillä isossa roolissa. Suomi johti viestiä alusta loppuun ja jännittävien vaiheiden jälkeen maaliviiva ylitettiin Euroopan mestareina!

  Sunnuntai-iltana päästiin vielä pelaamaan jalkapalloa Sveitsin joukkuetta vastaan, joka tällä kertaa oli parempi luvuin 2-0. Maanantaina ei jäljellä enää ollut kuin matka kotiin.

  Hienon kokemuksen lisäksi kaikilla essulaisille jäi taskuun mitali kotiin tuomisiksi.

  Kisaterveisin,

  Maria