2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Essu jälleen toinen Nuorten Jukolassa! 18.8.2018

       

  Essun nuoret olivat jälleen hyvässä iskussa, kun Nuorten Jukola juostiin Saarijärvellä. Kilpailu oli tänä vuonna erittäin tiukka. Essun ykkösjoukkue oli kärkikahinoissa alusta alkaen ja voitosta kamppailtiin ankkuriosuudelle saakka. Lopulta Kouvolan suunnistajat nappasi voiton puolen minuutin marginaalilla. Kolmanneksi sijoittui Lynx.

  Essun ykkösessä juoksivat Topias Kemppi, Kristian Boström, Silva Kemppi, Daniel Rautio, Hanne Hilo, Maria Määttänen & Mikko Tervakangas.

  Essun vahvaa panosta täydensi kakkosjoukkue sijoittuen 8. Joukkueessa juoksivat Olli Tiainen, Emil Laaksonen, Linnea Soikkeli, Juho Noponen, Liisa Raasakka, Ida Haapala & Mikael Rautio.

  Huikean päivän täydensivät Essun kolmonen sjoittuen 20. sekä nelosjoukkue ollen 27.  Essu 5 oli 71. , Essu 6. 95. & Essu 7. 102. Kaikille siis hyväksytyt suoritukset!

  Ensi vuonna Nuorten Jukola juostaan Turussa.

                         

   

  Continue reading →
 • 25 Manna ilmoittautuminen avattu myclubissa 11.8.2018

  EsSu lähtee 25 Mannaan myös tänä vuonna kolmella joukkueella. Ilmoittautuminen on avattu myclubissa, DL su 26.8.  Linkki ilmoittautumiseen. Lisätietoa Saaralta (saara.mahlamaki at gmail.com, 0509664831)

  Continue reading →
 • Tervetuloa yhdeksänteen eCross-tapahtumaan Espoon Leppävaaraan sunnuntaina 2.9.2018. 9.8.2018

  Espoon suunta järjestää Espoon kaupungin sekä Kisakallion urheiluopiston kanssa 2000-luvun alkupuoliskolla merkittäviä massoja liikutelleen eCross polkujuoksutapahtuman uudelleen.  eCrossin-reittien alusta on mukavaa nurmea, soraa, polkuja, niittyä, purua tai metsätietä. Pehmeä alusta takaa pienemmän vammariskin ja luonnollinen ympäristö tuo reitille vaihtelevuutta, mielekkyyttä ja haasteellisuutta, jota ei saavuteta juostessa autojen ja liikenteen keskellä. Reitit kestävät kovemmankin sateen. Valittavana on eri mittaisia ratoja kunnon ja fiiliksen mukaan. Tapahtuma järjestään Espoon Leppävaarassa,  jonne pääset vaikka junalla!  Tsekkaa kisasivut osoitteessa https://ecross.fi ja ilmoittaudu mukaan!

  ps. EsSu:n jäsenet voi osallistua ilmaiseksi ja ilmoittautumiset suoraan myClubiin eikä eCross sivuille!

   

  Tervetuloa jälleen mukaan jatkamaan perinnettä!

  Continue reading →
 • Ori-Estarreja vierailulle 9.8.2018

  Yhdeksän suunnistajaa portugalilaisesta Ori-Estarrejasta tulee Essun vieraiksi ajalle 10-16.8.

  Ori-Estarreja on yksi Portugalin aktiivisimmista suunnistusseuroista ja monet essulaiset ovat suunnistaneet heidän kartoillaan Portugalin keskiosan rannikko- ja vuoristoalueilla.

  He ovat auttaneet Essun talvileirien järjestelyissä ja tulevat nyt vuorostaan meidän vieraiksemme tänne treenaamaan ja osallistuvat myös AM-pitkälle ja -viestiin.

  Ryhmä majoittuu majalla ja yhdellä mökillä Puolarmaarissa. Jututtakaa reippaasti vieraitamme kun käytte majalla ja näette heitä kisoissa ja treeneissä.

  Lisätietoja voi kysellä Petriltä.

  Continue reading →
 • Världens bästa ungdomsklubb hälsar från Ungi! 9.8.2018

   

  Teksti: Liisa, Kerttu, Hanne
  Kuvat: Antti K

  Ungdomens Tiomila eli Ungi järjestettiin tänä vuonna Götenessä, noin neljän tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta lounaaseen. Sää suosi meitä ja lämpötila oli yölläkin kylmimmillään vain +17°C.

  Aikaisemmista vuosista oppineena lähdimme tänä vuonna matkaan Turun laivalla, joka saapui Ruotsiin monta tuntia Helsingin laivaa aikaisemmin. Näin meille jäi hyvin aikaa kisapaikalle matkustamiseen ja ehdimme pitää jopa uimatauon. Bussimatkoista selvisimme ilmastoinnin, taukojen, tyynyjen, musiikin sekä tietenkin Kaapo-show’n ansiosta!

  Saavuttuamme kisapaikalle alle 12-vuotiaat alkoivat valmistautua omaan viestiinsä, joka kisattaisiin myöhemmin saman päivän iltana. Pienten hioessa kilpailutaktiikoitaan huippuunsa vanhemmat kilpailijat lähinnä valittivat tukalan kuumista teltoista ja yrittivät epätoivoisesti etsiä varjoisia paikkoja yli 25 asteen helteessä.

  HD12-viestin juoksijoita

   

  Illalle klo 18 starttasi viimein ensimmäinen kilpailuista: HD12-sarjan nopeatempoinen viesti, joka koostui neljästä noin 15 minuutin pituisesta osuudesta. Tasaisessa ja nopeakulkuisessa maastossa osuudet juostiin kuitenkin reilusti vielä ratamestarin asettamia tavoiteaikoja nopeammin. Essulla oli mukana kolme joukkuetta, ja kaikki joukkueet saatiin isompien kannustuksella hyväksytysti maaliin. Mikä tärkeintä, kaikilla oli kivaa!

  Suomalaiset olivat HD12-viestissä vahvoilla, ja voittajajoukkue selvisi vasta loppusuoralla. Naapuriseuramme Kirkkonummen Lynx vei voiton ja niukasti toiseksi jäi Tampereen Pyrintö.

  Viestin jälkeen ohjelmassa oli yhteinen illallinen. Kaikkien harmiksi Essu ei tänä vuonna voinut metsäpalovaaran takia valmistamaan omia ruokiaan, vaan jouduimme tyytymään järjestäjien tarjoamaan kebabkastikkeeseen ja riisiin (hyi, sipulia t. Liisa). Onneksi saimme kuitenkin Essun oman ruokahuollon tekemää herkullista (perkaamatonta) mustikkamansikkajogurttirahkaa.

  Pikaisten joukkuepalaverien ja -kuvien jälkeen olikin jo aika siirtyä nukkumaan. Pitkän ja puuduttavan matkapäivän jälkeen uni maittoikin – ainakin suurimmalle osalle.

  Kovin montaa tuntia ei kuitenkaan ehditty nukkumaan, sillä poikien HD18-viestin ensimmäinen osuus starttasi jo kolmelta yöllä. Tässä kymmenosuuksisessa viestissä Essulla oli kolme joukkuetta, joista yhdessä oli pari vahvistusta muista seuroista.

  Ykkösjoukkueemme aloittaja Mikko Tervakangas hoiti pimeän ja ruuhkaisen osuutensa tasaisen vahvasti tullen vaihtoon kolme minuuttia kärjen perässä. Loputkin joukkueen juoksijat onnistuivat hienosti ja tasaisella suorittamisella sijoitus nousi lopulta seitsemänneksi. Muutkin joukkueet saivat tavoitteiden mukaisesti hyväksytyn suorituksen.

  Muutakin suomalaisväriä palkintopallilla nähtiin, kun viestin voiton vei tiukassa ankkureiden välisessä kamppailussa Tampereen Pyrintö. Toiseksi tuli ruotsalaisseura IK Hakarspojkarna ja kolmanneksi naapuriseuramme Helsingin Suunnistajat.

  Poikien ykkösjoukkue: Mikko, Krisse, Emil, Benjamin, Olli, Daniel, Mikko, Topias, Antti, Vilppu, Mikael

   

  Pari tuntia poikien lähtöä myöhemmin, auringon noustua, starttasi tyttöjen D18-viesti, joka koostui viidestä osuudesta. Joukkueita Essulta lähti matkaan neljä. Ykkösjoukkueessamme oli ennätyksellisesti peräti neljä nuorten maajoukkuesuunnistajaa, mukaan lukien vakiovahvistuksemme Sveitsin Siana Senn. Joukkue sijoittui hienosti hopealle, noin viisi minuuttia tuttua ruotsalaisseuraa, IK Hakarspojkarnaa perässä. Pronssia otti toinen suomalaisjoukkue, Jämsän Retki-Veikot. Hienoa on se, että pääsemme osallistumaan tähän viestiin vielä ensi vuonna samalla kokoonpanolla.

  Tyttöjen ykkösjoukkue palkintopallilla: Hanne, Melina, Liisa, Kerttu, Sofia, Siana, Maria

   

  Yhteensä Essulla oli kaikissa kolmessa viestissä jopa kymmenen joukkuetta. Varsinkin pienet pääsivät urakoimaan kunnolla, sillä kaikki 12-sarjassa juosseet juoksivat myös 18-sarjan viesteissä lyhimmillä osuuksilla.

  Yksi matkan ehdottomista kohokohdista oli Essun palkitseminen maailman parhaaksi nuorisosuunnistusseuraksi. Palkinto jaettiin kaikkien sarjojen yhteistulosten perusteella ja Essu voitti sen vain niukalla yhden pisteen erolla toiseen suomalaisseuraan, kilpakumppaniimme Tampereen Pyrintöön. Palkinto kertoo hyvin seuramme panostuksesta nuorisotoimintaan.

  Världens bästa ungdomsklubb

   

  Nyt matkaamme siis väsyneinä, mutta onnellisina ja tyytyväisinä kotia ja suihkua kohti innolla ensi vuoden Ungia odottaen!

  – Liisa & Kerttu

   

  Och till slut ännu några ord på svenska för det var ju där vi var, i Sverige.

  Resan var överlag mycket lyckad och när vi anlände till klubbstugan var alla mycket nöjda men trötta.

  En av höjdpunkterna på resan var karaoke på båten var flera vågade sig fram och uppträda framför klubben, kanske får vi se ännu flera nästa år.

  Nu ser vi ungdomar fram emot Nuorten Jukola som ordnas den 18.8. i Saarijärvi och nästa årets Ungdomens Tiomila som löps i Kinna (ligger lite sydväst om Göteborg). Vilket betyder att vi får njuta av lite längre resor tillsammans.

  Hanne

  Continue reading →