2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Essun ja Lynxin yömestaruudet 4.10.2016 25.9.2016

  Aika:          4.10.2016

  Paikka:       Kauhala

  Kilpailukeskus: Takamaalle johtavan tien varressa oleva parkkipaikka

  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Kilpailukeskus&srs=EPSG%3A3067&y=6679837&x=361162&lang=fi

  Pysäköinti Kartanon navetan päädyssä http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Parkki&srs=EPSG%3A3067&y=6679404&x=360993&lang=fi

  Lähdöt:      Kuntorastityyliin klo 19.15 – 20.15 välisenä aikana, samalle radalle välit vähintään 1 min

  Maali:         Maali sulkeutuu klo 22.00 kaikkien ilmoittauduttava maalissa.

   

  Radat:        7 km

  H20, H21, H35

  5 km

  H16-18, H40-50

  D20, D21, D35, D40

  3 km

  H14, H55 ->

  D14-18, D45 ->

  7 km radalla kartta A3/A4 ratkeaa alkuviikosta

  Muilla radoilla A4

  Omat karttamuovit.

  Rastimääritteet vain kartassa.

  Kilpailumuoto:

  Mestaruussarjat normaalin sarjajaon mukaan. Essulla, Lynxillä erillinen mestaruuskilpailu.

  Rasteilla emitit, liput ja heijastimet

  Kaikki radat ovat vaativia yösuunnistusratoja. (Ei aivan aloittelijoille)

  Viimeiseltä rastilta ei ole viitoitusta maaliin.

  Ilmoittautumiset:

  Essun kilpailijat myClubin kautta

  https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/380696

  Muut:

  Essun Treenit ja tapahtumat-sivulle viimeistään 2.10.2016 Klo 20

  Ulkopuolisille harjoitus. Maksu 10 €.

  Ilmoita kaikki tarvittavat tiedot (seura, rata emit-numero ja puhelinnumero)

   

  Maasto:      Kalliomaasto, jossa kallioiden välissä peitteisiä alueita.

  Palvelut:     Lähtö ja maali, tulokset nettiin kisan jälkeen, ei muita palveluja.

  Kilpailunjohtaja: Harri Jakobsson

   

   

  Tervetuloa !

   

 • Menestyksellinen SM -sprintti ja -viestiviikonloppu 20.9.2016

  Kun lauantain kirpeä aamu valkeni Vaasassa oli kamppailla SM-sprinttien merkeissä. Paikalle oli saapunut runsaasti EsSulaisia osallistumaan eri sarjoihin. Tiukkojen kisailujen jälkeen mitalipallilla nähtiin taas EsSun värejä kun  D15 sarjassa hopeaa nappasi Maria Määttänen ja pronssille kiri Ida Haapala. Idalle tämä oli jo kolmas SM mitali tältä kaudelta, sillä hän sain kultaa keskimatkalta ja pitkältä.  Myö kokeneempien naisten sarjassa napattiin mitali kun pronssia sai Marjut Varpula, D50 sarjassa.

  d15

  D15 Sprintin kärkipaikoilla on EsSun värit tehokkaasti esillä

  Essulaisia sijoittui heti mitalisijojen jälkeen tiukka nippu ja plaketteja saatiin kotiutettua  monesta sarjasta.

  • D15 Melina 4.
  • D18 Heidi Plit 4.
  • H18 Alvar 5.
  • H20 sarjassa Kiril 4., Aksu 5. ja Lari 7.
  d18

  D18 neljäs, Heidi Plit, onnitelemassa kilpakumppaneita onnistuneista suorituksista

  Alvar Palmén H18 5-sija.

  Alvar Palmén H18 5-sija.

  Edeltävän päivän napakoiden sprinttivetojen jälkeen oli tarjolla näyttää palautumiskykyä, kun Rasti-Kurikka vuorostaan  sai isännöidä SM-Viestejä. Edeltävän päivän mitali ja plaketti sijoille suunnistaneet näyttivät palautuneen suhteellisen hyvin ja  EsSu sai kolme joukkuettaan mitalipallille. Hopealle suunnistivat joukkueet D16 (Melina, Ida ja Maria), H20 (Kiril, Aksu ja Lari) ja D35 (Pirita, Sanna ja Sini). Plaketit ripustettiin seuraavien Essu joukkueiden kaulaan (D20, D16, H18 ja H16). Kaikki tulokset reittihärveleineen ovat tarkasteltavissa täällä.

  h20_small

  H20 Viestihopeajoukkue (Lari, Aksu ja Kiril)

  d16

  D16 viestijoukkue (Melina, Ida ja Maria)

  d35

  D35 viestijoukkue (Sini, Pirita ja Sanna) iloisena hopeapallilla

 • Espoon Suunnan asutilaus avattu 12.9.2016

  Espoon Suunnan syksyn asutilaus on avattu Trimtexin Teamshopissa. Tässä tilauksessa on mahdollisuus tilata essun suunnistusasua (Speed paita, lyhyet suunnistushousut), Trainer-juoksuasua ja hiihtoasuja. Muiden asujen tilausmahdollisuus on jälleen alkuvuodesta 2017.

  Trimtexin Teamshop on Espoon Suunnan käytössä ensimmäistä kertaa. Jokaisen tilaajan tulee rekisteröityä sähköpostillaan ja luoda uusi asiakastili. Asiakastilin luomisen ja sisään kirjautumisen jälkeen syötetään Teamkoodi, joka on essu2016. Tämän jälkeen tulee seuran valikoima esille ja pääset tilaaman tuotteita. Seura-asujen tilauksen yhteydessä voit tilata myös muita Trimtexin tuotteita 25% alennuksella!

  Seuratuotteiden hinnat näkyvät verkkokaupassa ”yliviivattuina”. Tämä siksi, että asut laskutetaan tilauksen jälkeen essun kautta.

  Tuotteet toimitetaan jokaiselle tilaajalle erikseen. Toimitusmaksu on 7€ tilaus, yli 100€ tilaukset ilman toimitusmaksua. Seura-asujen toimitusaika on vko 44, muiden Trimtex tuotteiden pian tilauksen jälkeen.

  Linkki Trimtexin Teamshoppiin http://trimtex.fi/fi/search?cgid=EspoonSuunta

  Tilaus on avoinna sunnuntaihin 25.9. asti.

  Jos kysyttävää, soita Saaralle, tel. 050 9664831 (email. saara.mahlamaki orion.fi)

 • Essulaiset mitalijahdissa pyöräsuunnistuksen SM-kisoissa 11.9.2016

  Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti ja SM-pitkä matka kisattiin tänä vuonna Lahdessa. Essulaisiakin nähtiin starttiviivalla tässä vähän harvinaisemmassa suunnistuslajissa.

  Taas kerran nähtiin hienoa menestystä, ja kaksi tuplamitalistiakin saatiin!

  Ritva Mikkonen hurjasteli D70-sarjassa tuplamestariksi, ja Rita Linko otti lämmittelyksi lauantain sprintissä hopeaa ja kirkasti sunnuntain pitkällä matkalla mitalin värin kultaiseksi D55-sarjassa.

  Lämpimät onnittelut mitalisteille!

 • Pokaalijahti 15.9.2016 + Tulokset 10.9.2016

  Noin 80 suunnistajaa oli saapunut kauden viimeiseen pokaalijahtiin Olariin. Jussi Karelon laatimissa radoissa oli mielenkiintoisia ja haastavia suunnistustehtäviä. Erityisesti rastireitti rataan oli saatu tehtyä sekä helppoja että vaikeampia ”oikaisuja”, joten kaikille riitti omantasoista haastetta. Kannattaakin vielä kotona käydä rata läpi ja etsiä vaihtoehtoiset reitinvalinnat.

  Pokaalijahtien yhteistulokset lasketaan ja vähintään kolmeen kilpailuun osallistuneet palkitaan myöhemmin syksyllä järjestettävässä päätöstilaisuudessa.

  pokaalijahti-19-9-2016-tulokset

  pokaalijahti-15-9-2016-valiajat


   

   

  Paikka: Steinerkoulu, Olari

  Osoite: Olarinniityntie 10, 02210 Espoo. Pysäköinti koulun parkkipaikalla sekä laillisilla pysäköintipaikoilla alueella.

  Suunnistamaan pääsee 17.30 – 18.30 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja lähtö sekä maali sijaitsevat koulun pysäköintipaikan välittömässä läheisyydessä.

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

  Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

  Sarja       Matka rastit

  H/D8RR  2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

  H/D10RR 2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

  H/D10   1,7 km 5

  HD12TR 1,5 km 5

  H/D12    1,9 km 7

  H/D14    3,4 km 9

  H/D14L 1,9 km 8

  D16    3,5 km 12

  H16 4,1 km 14

  Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä rekisteröidään emit –kortti, jonka jälkeen kerrotaan nimi ja sarja. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

  Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen sivussa. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

  Tulokset

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään perjantaina 16. syyskuuta.