2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Tervetuloa KP! Espoon Suunta saa historiansa ensimmäisen toiminnanjohtajan 9.8.2019

  Espoon Suunta, espoolainen suunnistuksen erikoisseura, näki päivänvalon marraskuussa 1988 Espoon Rastin ja Reima-34:n yhdistyessä. Pihtileimasimista on siirrytty emit-korttiin, paperilehdestä nettisivuihin, ja jäsenmäärä on kasvanut vauhdilla. Seuran kehityspolulla on nyt tultu vaiheeseen, jossa jäsenistön toiveet seuran toiminnan suuntaan alkavat vaatia yhä ammattimaisempaa seuratoiminnan ja varainhankinnan toteutusta. Yli 500 jäsenen EsSu, nuoriso- ja huippusuunnistuksen tähtiseura, siirtyy syyskuussa 2019 kehityspolullaan vaiheeseen, jossa seurassa alkaa uusi toimenkuva: oma toiminnanjohtaja, Kari-Pekka Seppänen

  Toiminnanjohtajan vetämänä toteutetaan seuran kehittämistä jäsenistönsä tarpeita entistä paremmin palvelevaksi. Seuratoiminta terävöityy, tapahtumajärjestelyiden laatuun ja markkinointiin panostetaan, yhteistyötä ulkopuolisten kumppanien kanssa lisätään ja ennen kaikkea seuran harrastetoiminnan kehittämiseen eri ikäluokissa vastataan uudenlaisella vahvuudella ja panoksella.

  Tulevina vuosina EsSussa tullaan näkemään seuran aktiivista ja ammattimaista kehittämistä monella eri tasolla, kun Rastikarhuista Espoon seudulle siirtynyt KP pääsee antamaan panoksensa seuran toimintaan.

   

   

  Tervetuloa, Kari-Pekka! Mistä olet lähtöisin?

  • Hei! Olen kotoisin Yyterin hiekkarannoilta, Porista. Samoista dyynimaastoista on lähtöisin myös suunnistusurani. Käytännössä en edes muista aikaa ennen suunnistusta ja ensimmäinen palkintokaapista löytyvä suunnistusmitali FIN5 -rastiviikon rastirallista on vuodelta 1995 jolloin olen ollut yksivuotias. Perhettä on syyttäminen tai kiittäminen suunnistusharrastuksestani, sillä todennäköisemmin kesäisin meidät on löytänyt jostain Suomen pikkupitäjästä suunnistamasta kuin kotoa Porista. Suunnistuksessa olen viime vuoteen asti edustanut kasvattiseuraani Rastikarhuja, jossa olen päässyt kokemaan suunnistusharrastuksen kaikki roolit kilpailijana, kartoittajana, kilpailunjohtajana, johtokunnan jäsenenä sekä valmennuksen puolella.

   

  Mitkä ovat parhaat suunnistusmuistosi?

  • Parhaat suunnistusmuistoni liittyvät ehdottomasti lukuisiin kisa- ja lerireissuihin. Niitä on tehty hyvin erilaisissa porukoissa ja eri kohteisiin ympäri maailmaa. Ehdottomasti yhtenä parhaista reissuista pidän viime vuoden purjevenereissu Porista Ruotsiin O-Ringenille. Vaikka merimatka suunnistussuorituksessa hieman painoikin oli se reissuna unohtumaton elämys. Harvemmin sitä tulee purjehdittua suunnistuskisoihin, saati sitten toiseen maahan asti.

   

  Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

  • Ennen EsSuun tuloa takanani on pitkä opiskelurupeama, jonka vastapainoksi on löytynyt lukuisia suunnistus- ja urheiluaiheisia työprojekteja. Opiskelen vielä vuoden 2020 kesään asti sekä Turun Kauppakorkeakoulussa että Jyväskylän Liikuntatieteellisessä, missä molemmissa olisi tarkoitus laittaa maisterivaiheen opinnot purkkiin. Sekä koulussa että työelämässä olen pyrkinyt mahdollisimman paljon yhdistämään kaksi minulle tärkeää asiaa: urheilun ja kauppatieteet. Usein tämä on tapahtunut urheilutapahtumien järjestämisen osalta joista olen ollut mukana muun muassa Porin Raasto -seikkailu-urheilutapahtumassa, Puuvilla-Challenge -sisäsuunnistustapahtumassa sekä viimeisimpänä Jyväskylä Night Challenge -sprinttisuunnistussarjassa. Tätä nykyä toimin myös osa-aikaisesti ExtremeRun juoksutapahtumissa sosiaalisen median markkinoinnin tehtävissä. Urheilutapahtumien lisäksi minuun on saattanut törmätä esimerkiksi viime kesänä Suunnistajan Kaupalla Uudellamaalla myyntitehtävissä.

   

  Mitä toiminnanjohtaja tekee?

  • Toiminnanjohtajan toimenkuva on monipuolinen ja monet tehtävistä tulevat määrittymään vasta työn aikana. Lyhyesti kuvattuna tehtävän keskiössä on kuitenkin kehittää Espoon Suunnan toimintaa laaja-alaisesti niin, että olosuhteet jäsenten suunnistusharrastuksen toteuttamiselle paranevat.

   

  Tärkeä painotettava on, että jäsenmaksuille ei uudistuksen myötä käy kuinkaan. Toistaiseksi ennallaan ja tuttuina säilyvät myös kaikki vanhat seuratoiminnan tehtävät, ryhmät ja roolit. EsSu on monella tavalla edelleen sama vanha EsSu, suunnistuskoululaisineen, valmentajineen, huippu-urheilijoineen ja kaikkine muine aktiivisine jäsenineen. Toiminnanjohtajan palkkaamisen on mahdollistanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu kaksivuotinen seuratuki. Syyskuun aikana uudistuksista tullaan tiedottamaan lisää.

  Kari-Pekka pyrkii syksyn aikana keskustelemaan kaikkien nykyisten seuratoimijoiden kanssa, ja on myös erittäin toivottavaa, että jäsenistö oma-aloitteisesti kertoo toiveistaan ja odotuksistaan suoraan Kari-Pekalle. Kari-Pekka raportoi tekemisistään johtokunnalle ja erilliselle ohjausryhmälle, jossa toimivat Lauri Soikkeli, Pasi Laaksonen ja Henrik Palmén. Kari-Pekan suorana esimiehenä toimii myös Henrik Palmén, jonka kanssa päivittäisistä töistä sovitaan yhteistyössä. Mikäli haluat tavoittaa Kari-Pekan, voit lähettää sähköpostia karipekka.seppanen(at)espoonsuunta.fi.

  Continue reading →
 • EsSun seura-asutilaus – syksy 2019 7.8.2019

  Syksyn 2019 seura-asutilaus on avattu Trimtexin verkkokaupassa. Tämä tilaus on ns täydentävä tilaus, ja valikoimassa ovat vain suunnistusasu sekä trainer juoksuasu. Kevään tilauksessa on jälleen laajempi valikoima.  Lisätietoja tuotteista ja tilauksen tekemisestä löydät EsSun sisimmästä. Tilausikkuna sulkeutuu keskiviikkona 21.8.2019 ja jokaisen tulee tehdä tilauksensa tähän mennessä. Asut maksetaan tilauksen teon yhteydessä ja toimitetaan postilla suoraan tilaajille arviolta viikolla 40/2018.

  Lisätietoja ja EsSun sisimmän tunnuksen saa Saaralta (050-9664831,) saara.mahlamaki(at)gmail.com.

  Continue reading →
 • eGames 2019 – ilmoittautuminen auki Irmassa! 6.8.2019

  Elokuun päättävän, kaksipäiväisen kilpailuviikonloppu eGamesin ilmoittautuminen on avattu Irmassa. Vihdin Viinakokkoissa pääsee haastamaan taitonsa ja harjoittelemaan tuleviin SM-kilpailuihin. Sarjoja on 10RR:stä aina H90:een asti, joten jokaiselle löytyy sopiva. Molempina päivinä on tarjolla myös kuntosuunnistus.

  eGames järjestetään 31.8-1.9 kaksipäiväisenä kilpailuna, johon on mahdollista osallistua joko molemmille päiville tai vain toiselle. Lauantaina kisataan keskimatkoilla, sunnuntaina pitkillä. Palkinnot jaetaan sunnuntaina yhteistulosten perusteella. 

  Ilmoittaudu Irmassa mukaan!

  eGames 2019 -kisasivut

   

  Continue reading →
 • Ungi-voitto 18-sarjan tytöille – perustana oma varma suoritus 4.8.2019

  Kultajuhlat! EsSun 18-sarjan tytöt ovat jälleen näyttäneet voimansa, ja uusineet kolmen vuoden takaisen viestikultansa Ungdomens 10Milassa, tuttavallisemmin Ungissa. Tyttöjen kullan lisäksi EsSuun saatiin pronssimitali edeltävän päivän HD12-viestissä.

  Varhain lauantaiaamuna juostua D18-viestiä EsSu hallitsi kirkkaasti koko viiden osuuden ajan. Aloittaja Hanne Hilo tuli vaihtoon kolmantena, muutaman sekunnin erolla kärkeen. Avausosuus meni hyvin: vaikka alun pitkällä hajonnalla ero kärkeen hieman venyi, ratkaisi pari hyvää polkuvalintaa radan lopussa tilanteen EsSun hyväksi. Hanne sai kärkeä kiinni yli puoli minuuttia, ja varmisti kakkososuuden Siana Sennin paikan viestin kärkituntumassa.

  Loppuviestiä EsSun joukkue hallitsikin kirkkaasti. Kärjessä mentiin aina maaliin asti, ja osuusajatkin olivat enimmäkseen koko juoksijajoukon nopeimpia. Kolmososuuden Liisa Raasakalla oli tavoitteena oma erityisen varma suoritus, joka mahdollistaisi joukkueen säilymisen hyvillä sijoilla. Taakse ei katsottu, eivätkä lähellä käyneet joukkueet saaneet Liisaa kiinni. Lyhyt suoritus oli pientä rastinottovirhettä lukuun ottamatta täydellinen.

  Neljännen osuuden Silva Kemppi onnistui ottamaan eroa vieläkin lisää, ja ankkuri Maria Määttänen sai suunnistaa koko matkan yksin. Satunnaista vetoapua tarjosivat ainoastaan H18-viestin kärkijuoksijat.

  Vuoden 2016 voittoon verrattuna tämä viesti oli huomattavasti tasaisempi. Mitä tällaiseen ylivoimaan vaadittiin?

  ”Tavoite oli että kaikki tekevät oman hyvän suorituksensa. Ei ollut varsinaisia sijoituspaineita.”

  Näin kommentoivat Liisa ja Hanne. He korostavat myös, joukkueen jäsenten ymmärtäneen varsin hyvin, että mikäli jokainen todella pystyy omaan hyvään suoritukseensa, tulee tulos olemaan varsin korkealla. Tässä onnistuttiin, jokainen oli varma oma itsensä, ja kaulaan saatiin kultaiset mitalit.

   

  Tyttöjoukkueita oli mukana yhteensä 4 ja kaikki saivat hyväksytyn suorituksen. Muiden sijoitukset olivat 32., 47. ja 54.

   

  Perjantain puolella juostusta neljän osuuden HD12-viestissä toivat pronssia Aarne Kemppainen, Mikki Kankaanpää, Martta Kankaanpää, Venla Teuri ja Anton Kemppi. Yhteensä 12-sarjan joukkueita oli EsSulla kolme

   

  Viikonlopun viesteistä pisin, 10-osuuksinen H18-viesti ei tänä vuonna tarjonnut yllätyksiä. Numerolla 7 startannut joukkue saapui maaliin sijalla 7. Eroa voittaja Tampereen Pyrintöön kertyi reilu 20 minuuttia. Neljännen osuuden Topias Kemppi oli osuutensa toisiksi nopein.

   

  Yö ja etenkin aamuinen usva maaston yllä loivat tunnelmaa viestiin. Maiseman kauneuden saattoi havaita jopa kesken tiukan juoksun.

   

  Maasto tarjosi etenkin lähellä kilpailukeskusta paljon polkuja. Kaikkiaan maasto oli juoksijoiden mukaan varsin mukavaa ja hyväkulkuista, aluskasvillisuus vähäistä.

   

   

  ”Kaikki olivat sen verran fiksuja, että tiesivät tehdä oman hyvän suorituksensa”.

  Viestin tulokset

   

  Kuvat: Antti Kemppainen, Hanna Raasakka, Paula Peura

  Continue reading →
 • 25 Mannan ilmoittautuminen avattu myclubissa! 31.7.2019

  Tervetuloa vuoden odotetuimmalle seuramatkalle 25 Mannaan Ruotsin Haningeen! Essun bussi starttaa seuramajalta pe 11.10 klo 16.30 (aikataulu tarkentuu myöhemmin). Paluu majalle su 13.10 aamulla. Myclub ilmoittautuminen päättyy su 25.8 ja joukkueita ilmoitetaan määräaikaan mennessä ilmoittautuneiden juoksijoiden määrän mukaisesti (2-3 joukkuetta). Linkki ilmoon myclubissa https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1541421

  Continue reading →