Menestystä O-ringenillä

Ruotsin suurin suunnistusviikko O-ringen kisattiin viime viikolla 19.-24.7.2015 Boråsissa, lähellä Göteborgia. Osallistujia kisoissa oli reilu 18 000 suunnistajaa, joista 25 essulaista hymynaamasuunnistuksesta eliittisarjoihin ja tarkkuussuunnistukseen asti. Kokonaistuloksissa parhaiten menestyi upean sarjavoiton ottanut Tuukka Pekkala (11 v), joka voitti U2-sarjan.

U2-sarja on junnusarja, johon saavat osallistua nuoret 16 ikävuoteen asti. Sarjalaiset saavat mennä maastoon yksin tai ottaa mukaan ”varjon”, eli esimerkiksi isän, äidin tai seurakaverin. Tuukka päätti kuitenkin juuri ennen kisaviikkoa, että suunnistaa itsenäisesti. Toki äiti oli mukana lähtöpaikalla, jossa katsottiin reitinvalinnat yhdessä läpi etukäteen, ja näin keksittiin parhaat reitinvalinnat ja vältettiin yllätykset.

Muita kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneita olivat Ella Mahlamäki D18-sarjassa hienosti toisena kolmella osakilpailuvoitollaan sekä kahdeksantena Siana Senn D14-sarjassa, Henriette Plit D14 Kort -sarjassa ja Sini Pekkala D40-sarjassa.