Nuorten kilpailut

Kilpailuihin osallistuminen on mukava osa suunnistamista, missä omia taitoja pääsee testaamaan. Suunnistuksia on tarjolla EsSun omasta Pokaalijahdista, alueen Kompassi-tapahtumiin ja kansallisiin suunnistuskilpailuihin. Tällä sivulla on tietoa niistä.

 

Espoon Suunnan Pokaalijahti

Pokaalijahdit on matalan kynnyksen kilpailusarja, jossa ratoja on juuri suunnistuksen aloittaneille sekä pidempään harrastaneille lapsille ja nuorille. Pokaalijahti toimii ensiaskeleena kohti kansallisia kilpailuja seuran harjoitusten jälkeen ja tarjoaa hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun myös kokeneemmille nuorille.

Maastoon voi lähteä vanhemman tai huoltajan kanssa yhdessä tai suunnistusparin kanssa jolloin osallistutaan saattajasarjaan. Saattajasarjoissa ei lasketa pisteitä eikä niissä ole ikärajoitusta. Kaikki vähintään kolmeen Pokaalijahtiin osallistuneet palkitaan kauden lopussa pokaalilla.

 

Pistelasku:

Osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Seuraaviksi tulleet saavat 100 pistettä miinus aikaeroa vastaava vähennys, 1 min. = 1 piste. Keskeyttäneet, hylätyt ja toisen sarjan tulokset = 10 p. Yhteistuloksiin lasketaan 3 suurinta pistemäärää. 

Jos suunnistaja on osallistunut kauden aikana useampaan kilpasarjaan, lopputuloksissa suunnistaja kirjataan siihen sarjaan, jossa hänellä on ollut eniten osallistumiskertoja. Niin pitkään kuin tilanne vielä voi elää, näkyy nimi jokaisen niiden sarjojen yhteispisteissä, joihin suunnistaja on kauden aikana osallistunut. Mikäli osallistumisisa on sekä kilpa- että saattajasarjoissa, näkyy nimi vain kilpasarjan yhteispisteluettelossa. Mikäli osallistumiskertoja on eri sarjoissa yhtä monta, katsotaan suunnistajan omaksi sarjaksi se, missä hänellä on suurin pistemäärä.

EsSun Pokaalijahti on EsSun sisäinen nuorten sarjakilpailu, jossa osallistumisoikeus on kaikilla seuran nuorilla ja osallistuminen on maksutonta. Koska kyseessä ovat harjoistuskilpailut, ei osallistuminen näihin edellytä kilpailulisenssiä.

 

SARJAT

Kilpasarjat:

Kilpasarjoissa suunnistetaan yksin ja niissä noudatetaan alla olevia ikärajoja (vuoden 2021 ikärajat).

Tyttöjen sarjat Poikien sarjat Syntymävuodet
D8RR H8RR 2013-
D10RR H10RR 2011-2012
D10 H10 2011-2012
D12TR H12TR 2009-2010
D12 H12 2009-2010
D14L H14L 2007-2008
D14 H14 2007-2008
D16L H16L 2005-2006
D16 H16 2005-2006

Osallistuminen:

 

  • RR = rastireittirata: maastossa yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on reitinvalinta- (oikaisu-) mahdollisuuksia, joita voi käyttää hyväkseen, nauhaa ei ole pakko seurata.
  • TR = tukireittirata: sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Nauhaa voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta rastille.
  • L= ikäsarjan lyhyempi ja helpompi vaihtoehto, kyseessä voi olla alemman ikäsarjan rata.
 

Saattajasarjat: 

Saattajasarjoissa ei lasketa pisteitä eikä niissä ole ikärajoitusta. Radan saa valita oman valinnan mukaan. Saattaja voi olla suunnistuskaveri tai oma aikuinen.

S-RR saattaja tai pari rastireitillä, ei ikärajoituksia  
S-TR saattaja tai pari tukireitillä, ei ikärajoituksia  
S-10 saattaja tai pari 10-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-12 saattaja tai pari 12-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-14 saattaja tai pari 14-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-16 saattaja tai pari 16-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan: 

Kilpailukutsussa määritetään, onko ennakkoilmoittautuminen pakollinen vain ainoastaan toivottavaa. 

 

Leimaustapa:

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Kaudella 2021 ei Emit-kilpailukortteja tarjota lainaksi. Jos omaa Emit-kilpailukorttia ei ole, maastoon voi lähteä ilman ajanottoa. Ilman ajanottoa suunnistavat saavat osallistumismerkinnän (yksi kiinnitys sarjan osallistumispalkintoon) ja 10 sarjapistettä. Suunnistuksen päätteeksi on aina ilmoittauduttava maalissa. Näin toimitaan, vaikka rata olisi kierretty ilman ajanottoa tai suoritus olisi päättynyt keskeytykseen.

 

Pokaalijahti 2021 osakilpailut

Kilpailukohtaiset lähdön aukioloajat näkyvät alla olevassa, maali sulkeutuu tunnin kuluttua lähdön sulkeutumisen jälkeen. 

ma 17.5.2021 Karhusuo Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ma 31.5.2021 Hannus Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
su 29.8.2021 eGamesin yhteydessä Tapahtumasivulle eGames Pokaalijahti  Reittihärveli
ma 6.9.2021 Olarinniitty,
Kompassi-tapahtuma
Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
Ma 20.9.2020 Puolarmaari Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli

Linkki Pokaalijahdin 2021 yhteispisteisiin

Aiempien vuosien tuloksia:

 
 

Alueelliset Kompassi-tapahtumat

Kompassi-tapahtumat ovat alueellisia kilpailuja, joiden kohderyhmä ovat alle 14-vuotiaat suunnistajat. Tapahtumassa on kilpasarjat H/D14 (kultakompassisarja), H/D12 (hopeakompassisarja) ja alle 10-vuotiaat (pronssikompassisarja) sekä ForFun sarjat, joissa ei kilpailla vaan tarjotaan suunnistuselämyksiä lajikokeilijoille, seikkailulähtöisille liikkujille sekä pienten lasten kanssa liikkuville perheille. Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnyksen tapahtumia, mutta silti jo monelta osin lähellä kansallisia kilpailuja. Kompassitapahtuman jälkeen kynnys lähteä kansallisiin kilpailuihin on toivottavasti matalampi. Seura maksaa nuoren suunnistajan osallistumismaksun. 

 

Suunnistavan Uudenmaan Kompassi-tapahtumat 2021

to 6.5.2021 Espoon Akilles Espoonlahden urheilupuisto, Opettajantie 3, 02360 Espoo 17.00-19.00 Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ti 25.5.2021 Lynx Soidentaantie, 02880 Veikkola 16.30-19.00 Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ma 7.6.2021 Riihimäen Suunnistajat Rinnetie 1, Riihimäki 17.00-19.00 Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ma 14.6.2021 Pihkaniskat, VIESTI Sotungintie 1, Vantaa 18.00 Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ti 10.8.2021 Rasti-Vihti Vihtijärvi   Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
to 2.9.2021 Rajamäen Rykmentti, VIESTI Osoite päivitetään    Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli
ma 6.9.2021 EsSu Olarinniityntie 10 17.23-19.00 Tapahtumasivulle Tulokset Reittihärveli

 

Kompassikisan yhteispisteet 2021

 

Kansalliset suunnistuskilpailut ja seuran tuki niihin:

Varsinaisissa seuran ulkopuolisissa suunnistuskilpailuissa pääsee näkemään erilaisia maastoja kuin mitä oman seuran harjoituksissa on tarjolla. Varsinkin muutaman vuoden jälkeen omat harjoitusmaastomme alkavat olemaan tuttuja, ja kilpailut tuovat mukavaa vaihtelua.

Seura tukee nuorten alle 20 sarjalaisten kilpailutoimintaan maksamalla osanottomaksun valittuihin henkilökohtaisiin kilpailuihin sekä viesteihin. Viesti ilmoittautumiset avataan aina MyClubiin ja henkilökohtaisissa kilpailuissa irma järjestelmässä voi valita nuorten kohdalla ”seura maksaa” valinnan.  Tällöin osallistumismaksu menee seuran maksettavaksi.

Kilpailumaksujen lisäksi valittuihin kilpailuihin järjestetään yhteiskuljetus joka on nuorten osata ilmainen. Näitä kilpailuja ovat Prisma-rastit, Särkänniemisuunnistus sekä syksyllä Nuorisoviesti ja Oravatonni. Vuodesta riippuen myös Nuorten Jukolaan järjestetään yhteiskuljetus. Lisäksi teemme omakustanteiset yhteisretket Ruotsiin sekä Tiomilan nuorisoviestiin että Ungdomens 10Mila viestiin.

 

Lasten ja nuorten viestit
– SM-viesti
– AM-viesti
– FinnSpring -viesti
– Tiomilan nuorisoviesti
– Ungdomens 10Mila
– Nuorten Jukola
– Nuorisoviesti
– Kompassi-viestit

Henkilökohtaiset
– SM-kisat
– AM-kisat
– Prisma-rastit
– Särkänniemisuunnistus
– Oravatonni
– Kompassi-cup
– eGames (H/D16 ja nuoremmat)
– Arvokilpailukatsastukset, katsastussarjat

Henkilökohtaisissa kilpailuissa tuen määrä on ns. normaalina ilmoittautumisaikana tehdyn ilmoittatumisen hinta. Jälki-ilmoittautumisesta tuleva lisämaksu peritään jälkikäteen urheilijalta takaisin.

Mikäli olet ilmoittautunut kilpailuun ja sinulle tulee este, niin pyri perumaan ilmoittautuminen. Näin seuramme säästää varoja muuhun toimintaan.