Lapset ja nuoriso

 • Lasten Suunnistuskoulu alkaa 15.4., ilmoittautuminen on auki!! 31.3.2019 Petri Penttinen

  Suunnistuskouluun ovat tervetulleita kaikki 2014 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret. Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään maanantaisin klo 18.30–20 Espoon alueella.

  Suunnistuskoulu harjoittelee ulkona säästä riippumatta. Suunnistuskoulussa harjoitellaan ikätasoisesti metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita. Lisäksi suunnistuskouluun kuuluu tapahtumia, retkiä ja talvikaudella salivuoro.

  Suunnistuskoulun ensimmäisellä kerralla on samanaikaisesti vanhemmille infotilaisuus.

  Suunnistuskouluun ilmoittaudutaan MyClubissa, joka on useiden urheiluseurojen käyttämä jäsenpalvelu. Suunnistuskouluun ilmoittautuessa tulee ensimmäisellä kerralla luoda lapselle oma MyClub-tunnus. MyClub-tunnusta käytetään kilpailuihin ja tapahtumiin ilmoittautumiseen. Jos haluat tulla mukaan kesken kauden, ota yhteyttä suunnistuskoulun rehtoriin.

  Lisätietoja suunnistuskoulun toiminnasta ja osallistumismaksuista löytyy osoitteesta https://espoonsuunta.fi/nuoret/suunnistuskoulu

  Ilmoittatuminen tapahtuu osoitteessa https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1300103

  Tervetuloa Espoon Suunnan suunnistuskouluun!

  Continue reading →
 • EsSun nuorisotoiminnan sykähdyttävin hetki 2018 28.10.2018 Sanna
   
   
  EsSun nuorisotoiminnalla on taas kerran takana huikea kausi ja vuoteen on mahtunut paljon hienoja tapahtumia, kisoja, menestystä ja yhteishenkeä. Nyt kaikki pääsevät äänestämään EsSun nuorisotoiminnan sykähdyttävintä hetkeä 2018! Ehdokkaiden esittely youtubessa:
   
  Äänestys on avoinna 18.11 klo 23 saakka alla olevassa linkissä:
   
  Tulos julkaistaan Nuorten kauden päätöstilaisuudessa 20.11. Äänestäneiden kesken arvotaan Suunnistajan kaupan lahjakortti
   
  1. 10Mila Nuorisoviestin voitto. Toisella osuudella kaikki 4 joukkuetta 20 parhaan joukossa. Suurin seura.
  2. Suurin seura 22 joukkueella Alueen Oravapolkuviestissä. Monelle nuorelle ensimmäinen viestisuunnistus
  3. Särkänniemisuunnistuksessa 88 nuorta suunnistajaa. Toisiksi suurin seura Tampereen Pyrinnön jälkeen. Paljon lapsia ja aikuisia kahden bussin retkellä Tampereella.
    
  4. Leimausleirin järjestäminen Kisakalliossa. 60 nuorta ja yli 60 Essulaista vapaaehtoista mukana järjestelyissä.
  5. Ungdomens 10Mila, Ruotsissa. Suurin seura, 60 nuorta, 20 huoltajaa, D18 sarjan 2. Kokonaiskilpailun voitto – Världens bästa ungdomensklubb
    
  6. Nuorten Jukola, Saarijärvi. Suurin seura 7 joukkueella ja 49 suunnistajalla. Kaikille hyväksytty suoritus. Upeat sijoitukset 2. 8. 20. ja 27. Isolla joukolla saatettiin maaliin 7 joukkueen ankkuri.
  7. Nuorisoviesti ja Oravatonni. Nuorisoviestissä Suurin joukkue 60 suunnistajalla. Kaikille hyväksytyt suoritukset. A-Sarjan voitto. Kaikki juoksivat viitosjoukkueen ankkurin mukana maaliin. Oravatonnissa kannustuskilpailun voitto.
  8. eAdventure 24 tunnin seikkalukilpailu eGroupJr-ryhmälle.
  9. Suunnistuskoulu ja Pokaalijahdit. 120 suunnistuskoululaista, 460 Pokaalijahti suoritusta, Paljon uusia ohjaajia.
  Continue reading →
 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 29.8.2018 24.8.2018 Pietari Hyvarinen
  Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja Espoon Suunnan pokaalijahtiin!

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

  Paikka:

  Vanttilan koulu, Nissintie 2. Pysäköinti läheisillä parkkipaikoilla opastuksen mukaan.

  Aika:

  Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00 välisenä aikana.

  Ilmoittautuminen:

  Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista  tästä

   

  Huom! Ennen maastoon lähtöä myös ennakkoilmoittautuneiden on käytävä kuittaamassa paikalle saapumisensa ilmoittautumispisteessä!

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarjat:

  H/D16, H/D14, H/D14L, H/D12, H/D12TR, H/D10, H/D10RR, H/D8RR

  Saattaja/parisarjoissa (S-8, 10, 12, 14, 16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.*( Huom. H/D 16 vain EsSun sisäinen pokaalijahti)

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa. Ennakkoilmoittautuneille on oma jono, HUOM! varmistathan että lapsi juoksee samalla Emit-kortilla, jonka olet antanut ennakkoilmoittautumisessa, muuten ennakkoilmoittautumisesta ei ole apua järjestäjille. Omalla Emit-kortilla suunnistaville, jotka eivät ole ennakkoilmoittautuneet on oma jononsa, jossa suunnistaja merkitään metsään lähteväksi. Ilman omaa Emit-korttia suunnistaville on vielä kolmas jono, jossa ilmoittaudutaan ja josta saa emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi! Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa. Tällöinkin suorituksesta saa osanottomerkinnän.

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomioikaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

  Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö:

  16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista tässä kisassassa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

  Tulokset:

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään torstaina 18. toukokuuta. Kisan aikana  tarjolla myös  tulospalvelu  täällä.

  Continue reading →
 • Kilon Pokaalijahdin 14.5.2018 tulokset 15.5.2018 Pietari Hyvarinen

  Lämmin ja aurinkoinen sää ei hidastanut yli 120 pokaalijahtiin osallistuneen suunnistajan vauhtia.

  Viimeinen leimasin (RR6/140) oli hyytynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä, joten tämä leimaus puuttuu kaikilta.

  Tulokset täältä.

  ps. Mikäli lähtökoneella on tullut kirjoitettua nimi väärin tms. hassua. Ilmoittele!

  pss. Edellisen kisan tulokset lyötyvät täältä https://espoonsuunta.fi/2018/05/03/pokaalijahdin-tulokset-2-5-2018/

  Continue reading →
 • Leimaus 2018 kutsuu kaikkia essulaisia! 21.1.2018 Sanna

  Ensi kesän Leimausleirin järjestää Espoon Suunta yhdessä Hiidenkiertäjien kanssa Kisakalliossa 4.-7.6.

  Mikä Leimausleiri?

  Leimaus on valtakunnallinen lasten ja nuorten suunnistusleiri, joka järjestetään vuosittain kesäkuussa. Järjestäjinä toimivat useimmiten urheiluopistot ja paikalliset suunnistusseurat. Esimerkiksi viime kesänä leirin järjestivät Kuortaneen urheiluopisto ja urheiluseura Kuortaneen Kunto. Osallistujia leireillä on ollut viime vuosina noin 1700-1900 henkeä. Espoon Suunta on jo monta vuotta toivonut pääsevänsä järjestämään leiriä ja tänä vuonna se vihdoin onnistuu yhdessä Kisakallion urheiluopiston ja lohjalaisen suunnistusseura Hiidenkiertäjien kanssa. Leirinjohtajana toimii kukapa muukaan kuin palkittu seuraohjaajamme Virpi Palmen!

  Miten mukaan?

  Essulaisilla on kolme eri tapaa osallistua leirille. Voit olla leiriläinen (jos olet alle 18v), seuraohjaaja tai talkoolainen. Seuraavassa esitellään eri osallistumistavat.

  Talkoolainen

  Seura tarvitsee todella paljon vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan leiriä. Kisakallio sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Espoosta, joten talkoovuoron ehtii tekemään vaikka työpäivän jälkeen. Talkoolaisia tarvitaan mm. opastukseen, keittiöhommiin, leirikisaan, discoon ja yleiseen järjestyksenpitoon. Hiidenkiertäjät vastaavat suunnistusharjoitusten toteuttamisesta ja laatimisesta.

  Leimaus on seuralle erittäin arvokas, koska seura saa siitä rahaa. Niinpä olisi todella tärkeää, että saamme vedettyä leirin kunnialla läpi. Jokaista tarvitaan eikä oman suunnistustaidon puute estä mitenkään osallistumista! Talkoovuoron voi tulla tekemään vaikka vain kerran tai sitten mahdollisuuksien mukaan voi olla koko leirin ajan talkoilemassa Kisakalliossa.

  Talkoolaiseksi voi ilmoittautua joko MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena). Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa minkä tyyppisestä hommasta on kiinnostunut ja miten on käytettävissä. Vaikka leiri alkaa maanantaina 4. kesäkuuta niin talkoolaisia tarvitaan jo edeltävänä viikonloppuna.

  Seuraohjaaja

  Espoon Suunnan leirille osallistuvat lapset ja nuoret tarvitsevat ohjaajia leirin ajaksi. Näitä seuraohjaajia tarvitaan noin 13-15 kappaletta. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on vain kuusi, joten lisää porukkaa tarvitaan. Seuraohjaaja on leirillä koko ajan ja liikkuu Essun leiriporukan mukana. Omaa suunnistustaustaa ei tarvita, ohjaajan ei tarvitse osata suunnistaa. Tule mukaan kivaan ohjaajaporukkaan ja vietä neljä kesälomapäivää energisessä leiriporukassa Essun kilttien junnujen kanssa. Leirin jälkeen oman jälkikasvun hoito tuntuu lastenleikiltä! (No, todellisuudessa Essun junnut ovat aina käyttäytyneet tosi hyvin Leimauksilla.)

  Seura maksaa ohjaajien leirimaksun. Seuraohjaajaksi voi ilmoittautua MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena).

  Leiriläinen

  Jos olet alle 18-vuotias essulainen niin kesän suunnistuksellinen kohokohta on ehdottomasti Leimausleiri! Tule mukaan kokemaan Leimauksen haastavat ja opettavaiset harjoitukset, mukavat oheisohjelmat, jännittävä leirikisa ja kiva leiritunnelma. Hiidenkiertäjien laatimat suunnistusharjoitukset eivät kierrä pelkkää Karnaistenkorpea vaan harjoituksia on uusissa paikoissa.

  Leiriläiset jakaantuvat iän ja osaamisen mukaan eri tasoryhmiin. Pienimmät pääsevät rastireittitasolle ja vaativimmalle PRO-tasolle valitaan kevään kisojen ja viime vuoden rankin perusteella taitavimmat suunnistajat. Näiden välistä löytyy vielä neljä eri tasoryhmää. Omaa tasoryhmää ei tarvitse ilmoittautumisvaiheessa tietää, seuraohjaajat valitsevat ne valmentajien avustuksella.

  Leirimaksu tulee olemaan 230-240 euroa sisältäen yöpymiset ja kaikki ateriat. Leirille on mahdollista osallistua myös päiväkävijänä, ilman yöpymisiä ja aamu- sekä iltapaloja. Tällöin hinta on noin 135 euroa. Päivittäiset kyydit leirille pitää järjestää tällöin itse. Alle 10-vuotiaat leiriläiset tarvitsevat leirille oman huoltajan. Tämä huoltaja voi osallistua leirille seuraohjaajana jos pystyy oman huollettavansa lisäksi huoltamaan myös muita. Viime kesän Leimauksella Essun nuorimmat leiriläiset olivat 6-vuotiaita ja heidän vanhempansa toimivat myös seuraohjaajina.

  Leiriläispaikkoja on varattu Essulle 65 kappaletta, joista 10 on vielä vapaana. Ilmoittautua voit MyClubissa, tarkista, että ilmoittaudut oikeaan kohtaan!

  Lisätietoja leiristä saat Virpin lisäksi Hanna Raasakalta, puh 050-3608748 ja sähköposti hanna.raasakka[at]kolumbus.fi

  Nähdään Leimauksella!

  Continue reading →
 • Dark Lord yhteistulokset 7.12.2017 Heikki Sorsa

  Dark Lord Cup on viimein saatu päätökseen tältä vuodelta ja kokonaispistemäärien laskenta on saatu valmiiksi. A-sarjan voittajaksi suunnisti Mikael, B:n Anza ja C:n Fanni.

  Onnea sarjojen voittajille ja kaikille osallistuneille. Osakilpailuissa sääolot ovat olleet hieman kosteita ja pimeyttä on riittänyt. Neljässä erilaisessa yö-suunnistustapahtumassa yleensä sateisissa tai muuten vaan märissä olosuhteissa Essulaisia oli yhteensä 82 lamppupäätä mukana. Suunnistussuorituksia tuli yhteensä 160 kpl.

  Allekirjoittanutta ihailuttaa kovasti se, että Essun nuoriso oli näin innokkaasti mukana. Ja etenkin tytöt! Tämä siksi, että poikien on vähän pakkokin olla lampun kanssa liikkeellä, kun on Jukolan, tiomilan ja ungin yöt edessä, mutta tytöt taisivat olla puhtaasti vain opettelemassa suunnistusta ilman mitään yö-etuliitettä. Tämän kun täällä talvi-lumettomassa etelässä ymmärtää, niin suunnistajan saama etu on sama, kuin pohjoisten hiihtäjien vrt. meidän keskuspuiston latuja kuluttavien.

  Muutamana kertaan minulta kysyttiin, että kuinka paljon aikaa tällaisen tapahtuman järjestäminen vie. Laskeskelin, että noin 30 miestyötuntia taisi aikaa palaa aina keskimäärin yhteen tapahtumaan yhteensä . Eli n. kolmevarttia talkoita nyt yhtä suunnistuskertaa kohden. Näissä tapahtumissa kului järjestelyaikaa tavallisia harjoituksia enemmän, kun Axu suunnitteli aina kolmea rataa ja homma hoidettiin emiteillä. Lisäksi, kun haluttiin Ungi-tyyppisiä treenejä, niin lähtöpaikat, yhteislähdöt ja läpijuoksut jne. toivat lisää tunteja verrattuna, jos olisi vain nauhat viety yhdelle radalle metsään. Mutta hienoa, että osallistujia riitti.

  Kaikkien nuorten kannattaisi/pitäisi olla mukana voimakkaasti ainakin yhdessä tapahtuman järjestelyissä vuodessa. Paitsi, että siinä oppii suunnistusajattelua, niin siinä oppii ymmärtämään, etteivät ne rastit sinne metsään itsestään mene. Vaikka näiden tekeminen on kivaa metsässä liikkumista ja kuntoilua, niin aikaahan näihin aina kuitenkin saa kulumaan.

  Radat olivat loppujen lopuksi aika vaikeita, vaikka etenkin C-sarjalle Axu koitti koko ajan niitä helpottaa. Mutta todella upeasti nuorimmatkin pärjäsivät. Normaali kisa taitaa heillä olla parikymmentä minuuttia, mutta nyt vetivät sateessa pimeällä tunnin settejä! Järjestäjät ainakin ovat ratoihin tyytyväisiä; treeneissä pitää olla haastetta.

  Yhden vinkin annan lopuksi kaikille (nuorten) treenejä suunnitteleville ja tekeville: Laittakaa jokaiseen harjoitukseen ainakin yksi bingo-rasti. Eli rasti, jota ei ilman kompassisuuntaa pysty kunnialla löytämään. Tällaisista aina ratamestareita moititaan, mutta nämä opettavat nuoret ymmärtämään kompassin merkityksen ja kun noita aikuisten kansainvälisiä ratoja katselee, niin niissä lähes poikkeuksetta on mukana aina näitä bingo-rasteja.

   

  Tulokset:

   

  Yhteensä

  A-sarja

             
       

  Kilonpuisto

  Oittaa

  Vaakkoi

  Majalta

  Yht

  1.

  Rautio Mikael

  958

  976

  1000

  1000

  2976

  2.

  Tervakangas Mikko

  903

  1000

  956

  999

  2955

  3.

  Virtanen Joni

  676

  886

  890

   

  2452

  4.

  Laaksonen Pasi

  699

  923

  kesk.

   

  1622

  5.

  Kemppainen Antti

  568

  889

     

  1457

  6.

  Pernu Lari

  1000

  0

     

  1000

  7.

  Kokkila Ville

  958

  0

     

  958

  8.

  Kemppi Joni

  916

  0

     

  916

  9.

  Jylhä Jouko

  876

  0

     

  876

  10.

  Lantela Jaani

  854

  0

     

  854

  11.

  Aunula Jerry

  794

  0

     

  794

  12.

  Hyvärinen Pietari

  648

  0

     

  648

  13.

  Paakkulainen Harri

  579

  0

     

  579

   

  Teuri Tuomas

  hyl

  0

     

  0

   

  Yhteensä

  B Sarja

             
       

  Kilonpuisto

  Oittaa

  Vaakkoi

  Majalta

  Yht

  1.

  Sorsa Antti

  915

  1000

  997

  982

  2979

  2.

  Hilo Hanne

  960

   

  1000

  996

  2956

  3.

  Pajuoja Otso

  989

   

  949

  979

  2917

  4.

  Laaksonen Emil

  925

  965

  985

  963

  2913

  5.

  Määttälä Mikko

  922

  985

  898

  1000

  2907

  6.

  Rautio Daniel

  947

  994

  965

  Hyl

  2906

  7.

  Tiainen Olli

  870

   

  992

  882

  2744

  8.

  Soikkeli Sofia

  807

  929

  762

  872

  2608

  9.

  Francke Astra

  857

   

  858

  846

  2561

  10.

  Peura Kerttu

  894

   

  842

  771

  2507

  11.

  Tervakangas Sanna

  778

   

  933

  775

  2486

  12.

  Honkimaa Ari

  752

  833

  731

   

  2316

  13.

  Tikkanen Elias

  619

  543

  747

  825

  2191

  14.

  Boström Kristian

     

  977

  984

  1961

  15.

  Markki Tapio

     

  989

  957

  1946

  16.

  Kemppi Topias

  1000

   

  941

   

  1941

  17.

  Puupponen Lauri

  868

   

  932

   

  1800

  18.

  Määttälä Johanna

  390

  624

  466

  555

  1645

  19.

  Varpula Marjut

  809

  817

  kesk.

   

  1626

  20.

  Pajala Tauno

  699

   

  848

   

  1547

  21.

  Kaukonen Ella

  777

   

  724

   

  1501

  22.

  Niemi Ilkka

  250

  660

  564

   

  1474

  23.

  Huhta-Koivisto Markku

   

  744

  409

  1153

  21.

  Määttänen Maria

     

  1000

   

  1000

  24.

  Tonder Jarmo

     

  966

   

  966

  25.

  Ståhlberg Emilia

  937

       

  937

  26.

  Plit Heidi

   

  922

       

  922

  27.

  Penttinen Oskari

     

  916

   

  916

  28.

  Heikkinen Jussi

     

  907

   

  907

  29.

  Torsti Valtteri

       

  873

  873

  30.

  Raassakka Jussi

   

  kesk

  871

   

  871

  31.

  Huhta-Koivisto Kalle

  kesk

  839

   

  839

  32.

  Lötjönen Milla

  772

       

  772

  33.

  Paakkunainen Harri

   

  kesk

  766

   

  766

  35.

  Kivilaakso Anni

  754

       

  754

  36.

  Hakulinen Pekka

     

  712

   

  712

  36.

  Suntioinen Elli

     

  709

  Hyl

  709

  38.

  Lappi Jenni

  709

       

  709

  39.

  Kahanpää Hanna

   

  659

  kesk.

   

  659

  40.

  Jylhä Sirpa

  635

       

  635

  41.

  Heiskanen Risto

  501

       

  501

   

  Halen Marco

   

  kesk

       
   

  Mahlamäki Saara

   

  ei aikaa

       
   

  Raassakka Liisa

   

  ei aikaa

  ei aikaa

     

   

  Yhteensä

  C-sarja

               
         

  Kilonpuisto

  Oittaa

  Vaakkoi

  Majalta

  yht

  1.

  Määttälä Fanni

   

  1000

  996

   

  920

  2916

  2.

  Soikkeli Linnea

   

  924

  1000

  929

  924

  2853

  3.

  Markki Emmi

   

  901

  1000

  917

  924

  2841

  4.

  Karelo Olivia

   

  936

   

  955

  922

  2813

  5.

  Rautio Ulrika

   

  866

  948

  938

  916

  2802

  6.

  Karelo Jussi

   

  938

   

  954

  907

  2799

  7.

  Soikkeli Lauriina

     

  948

  800

  922

  2670

  9.

  Noponen Juho

       

  1000

  907

  1907

  10.

  Karelo Luukas

       

  943

  931

  1874

  11.

  Tiainen Antti

   

  895

   

  826

   

  1721

  12.

  Noponen Jyrki

         

  1000

  1000

  13.

  Toivonen Niko

     

  989

   

  Kesk.

  989

  14.

  Vainioniemi Axel

     

  987

   

  Kesk.

  987

  15.

  Heiskanen Risto

         

  869

  869

  16.

  Pajuoja Vesa

       

  860

   

  860

  17.

  Turkkila Liisa

   

  779

       

  779

  18.

  Koivu-Tikkanen Terhi

  770

       

  770

  19.

  Virtanen Marita

   

  714

       

  714

  20.

  Hyvärinen Luukas

   

  662

       

  662

  21.

  Suni Mikael

   

  621

       

  621

   

  Kemppainen Aarne

   

  kesk

         
   

  Kärkkäinen Andreas

     

  hyl

       
   

  Ruusu Rasmus

       

  Kesk.

     

   

  Continue reading →
 • Dark Lord Cup – Oittaa Tulokset 29.10.2017 Pietari Hyvarinen

  Monipuolisen hajontamäärän johdosta tulosten läpikäynti venyi poikkeuksellisen pitkäksi. Haasteita toivat yhteislähdöstä huolimatta oittaan karttapohja sekä vesitihkuinen sää joka ”söi” valon otsalampuista. Kaikki suoritukset ovat hatun noston arvoisia vaikka koko rataa ei läpi käytykään….

  Dark Lord Cupin toisen osakilpailun

  sekä

  Pistetilanne

   

  A-sarja

         
       

  Kilonpuisto

  Oittaa

  yht

  1.

  Rautio Mikael

  958

  976

  1934

  2.

  Tervakangas Mikko

  903

  1000

  1903

  3.

  Laaksonen Pasi

  699

  923

  1622

  4.

  Virtanen Joni

  676

  886

  1562

  5.

  Kemppainen Antti

  568

  889

  1457

  6.

  Pernu Lari

  1000

  0

  1000

  7.

  Kokkila Ville

  958

  0

  958

  8.

  Kemppi Joni

  916

  0

  916

  9.

  Jylhä Jouko

  876

  0

  876

  10.

  Lantela Jaani

  854

  0

  854

  11.

  Aunula Jerry

  794

  0

  794

  12.

  Hyvärinen Pietari

  648

  0

  648

  13.

  Paakkulainen Harri

  579

  0

  579

   

  Teuri Tuomas

  hyl

  0

   

   

   

  B Sarja

         
       

  Kilonpuisto

  Oittaa

  Yht.

  1.

  Rautio Daniel

  947

  994

  1941

  2.

  Sorsa Antti

  915

  1000

  1915

  3.

  Määttälä Mikko

  922

  985

  1907

  4.

  Laaksonen Emil

  925

  965

  1890

  5.

  Soikkeli Sofia

  807

  929

  1736

  6.

  Varpula Marjut

  809

  817

  1626

  7.

  Honkimaa Ari

  752

  833

  1585

  8.

  Tikkanen Elias

  619

  543

  1162

  9.

  Määttälä Johanna

  390

  624

  1014

  10.

  Kemppi Topias

  1000

  0

  1000

  11.

  Pajuoja Otso

  989

  0

  989

  12.

  Hilo Hanne

  960

  0

  960

  13.

  Ståhlberg Emilia

  937

  0

  937

  14.

  Plit Heidi

   

  922

  0

  922

  15.

  Niemi Ilkka

  250

  660

  910

  16.

  Peura Kerttu

  894

  0

  894

  17.

  Tiainen Olli

  870

  0

  870

  18.

  Puupponen Lauri

  868

  0

  868

  19.

  Francke Astra

  857

  0

  857

  20.

  Tervakangas Sanna

  778

  0

  778

  21.

  Kaukonen Ella

  777

  0

  777

  22.

  Lötjönen Milla

  772

  0

  772

  23.

  Kivilaakso Anni

  754

  0

  754

  24.

  Lappi Jenni

  709

  0

  709

  25.

  Pajala Tauno

  699

  0

  699

  26.

  Kahanpää Hanna

  0

  659

  659

  27.

  Jylhä Sirpa

  635

  0

  635

  28.

  Heiskanen Risto

  501

  0

  501

   

  Huhta-Koivisto Kalle

  0

  kesk

   
   

  Halen Marco

  0

  kesk

   
   

  Paakkunainen Harri

  0

  kesk

   
   

  Raassakka Jussi

  0

  kesk

   
   

  Mahlamäki Saara

  0

  ei aikaa

   
   

  Raassakka Liisa

  0

  ei aikaa

   

   

   

  C-sarja

           
         

  Kilonpuisto

  Oittaa

  Yht

  1.

  Määttälä Fanni

   

  1000

  996

  1996

  2.

  Soikkeli Linnea

   

  924

  1000

  1924

  3.

  Markki Emmi

   

  901

  1000

  1901

  4.

  Rautio Ulrika

   

  866

  948

  1814

  5.

  Toivonen Niko

   

  0

  989

  989

  6.

  Vainioniemi Axel

   

  0

  987

  987

  7.

  Soikkeli Lauriina

   

  0

  948

  948

  8.

  Karelo Jussi

   

  938

  0

  938

  9.

  Karelo Olivia

   

  936

  0

  936

  10.

  Tiainen Antti

   

  895

  0

  895

  11.

  Turkkila Liisa

   

  779

  0

  779

  12.

  Koivu-Tikkanen Terhi

  770

  0

  770

  13.

  Virtanen Marita

   

  714

  0

  714

  14.

  Hyvärinen Luukas

   

  662

  0

  662

  15.

  Suni Mikael

   

  621

  0

  621

   

  Kemppainen Aarne

   

  kesk

  0

   
   

  Kärkkäinen Andreas

   

  0

  hyl

   

   

  Continue reading →
 • Dark Lord Cup – Kilon osakilpailun tulokset 3.10.2017 Pietari Hyvarinen

  Tulospalvelun kivi valmiina vastaanottamaan pimeän taitajia.

  Edes syksyinen tuuli ja sade hidastanut vauhtia kun Aleksi Sorsan suunnittelemilla radoilla nähtiin kuinka lähimaastoonkin voidaan saada haastavat  radat.  Maastossa nähtiin äärimmäisen rohkeita nuoria suunnistajia sekä kettumaisen ovelia konkareita, joiden kartanlukutaito pisti nopeampikinttuisille jauhot suuhun.

  ns. Pitkä rata näkyy tuloksissa ratoina A ja B, jotta saamme muiden osakilpailujen yhteistuloksiin tämänkertaiset tulokset.  Tämänkertaisessa osakilpailussa näiden ratojen suunnistajat ovat vertailukelpoisia keskenään. Yli 50 urhean essulaisen  jälkispekulointeihin on tarjolla perinteinen setti.

   Dark Lord Cup pistetilanne 
   
   
   
  A-rata Nimi Pisteet
  1 Pernu Lari 1000
  2 Rautio Mikael 958
  3 Kokkila Ville 958
  4 Kemppi Joni 916
  5 Tervakangas Mikko 903
  6 Jylhä Jouko 876
  7 Lantela Jaani 854
  8 Aunula Jerry 794
  9 Laaksonen Pasi 699
  10 Virtanen Joni 676
  11 Hyvärinen Pietari 648
  12 Paakkulainen Harri 579
  13 Kemppainen Antti 568
  Hylsy Teuri Tuomas  
       
  B-rata Nimi Pisteet
  1 Kemppi Topias 1000
  2 Pajuoja Otso 989
  3 Hilo Hanne 960
  4 Rautio Daniel 947
  5 Ståhlberg Emilia 937
  6 Laaksonen Emil 925
  7 Plit Heidi 922
  8 Määttälä Mikko 922
  9 Sorsa Antti 915
  10 Peura Kerttu 894
  11 Tiainen Olli 870
  12 Puupponen Lauri 868
  13 Francke Astra 857
  14 Varpula Marjut 809
  15 Soikkeli Sofia 807
  16 Tervakangas Sanna 778
  17 Kaukonen Ella 777
  18 Milla Lötjönen 772
  19 Kivilaakso Anni 754
  20 Honkimaa Ari 752
  21 Lappi Jenni 709
  22 Pajala Tauno 699
  23 Jylhä Sirpa 635
  24 Tikkanen Elias 619
  25 Heiskanen Risto 501
  26 Määttälä Johanna 390
  27 Niemi Ilkka 250
     
  C-rata Nimi Pisteet
  1 Määttälä Fanni 1000
  2 Karelo Jussi 938
  3 Karelo Olivia 936
  4 Soikkeli Linnea 924
  5 Markki Emmi 901
  6 Tiainen Antti 895
  7 Rautio Ulrika 866
  8 Turkkila Liisa 779
  9 Koivu-Tikkanen Terhi 770
  10 Virtanen Marita 714
  11 Hyvärinen Luukas 662
  12 Suni Mikael 621
  Kesk Kemppainen Aarne  

   

  Continue reading →
 • Huippuseuran suunnistuskoulun tekijät 26.9.2017 Sanna

  Maanantaina Puolarmaarin metsissä vilkkui otsalamppujen ja taskulamppujen valoja kun suunnistuskoulaiset pääsivät kokemaan yösuunnistuksen hauskuutta ja sitä pientä jännitystä, joka pimeään metsään aina liittyy.

  EsSun suunnistuskoulu on nuorisotoimintamme peruskallio. Samalla se on myös konkreettinen todiste siitä mitä vapaaehtoisella seuratyöllä voidaan saada aikaiseksi. Joka vuosi liikutamme 120-150:tä lasta metsissä ja metsien laidoilla, karttamerkit ja metsä tulevat tutuksi, löytyy kavereita, herää kipinä toivottavasti koko loppuelämän ajaksi. Moni suunnistuskoululaisista kiinnostuu kisaamisesta ja jatkaa lajin saloihin perehtymistä nuorten valmennusryhmissä, osa jatkaa omaehtoisena harrastuksena, osa myös lopettaa, mutta toivottavasti onnistumme jättämään heillekin positiivisen jäljen tästä hienosta lajista.

  Suunnistuskoulun ytimessä ja taustalla toimii upeita ihmisiä, tässä omat kiitokseni heille.

  Ohjaajat – suunnistuskoulun sydän

  Oma mielipiteeni on että ohjaajat ovat se kaikkein tärkein asia, jonka pohjalle suunnistuskoulu rakentuu. Suunnistuskoulussa on 9 ryhmää joilla kaikilla on omat vastuuohjaajat. Monet ohjaajistamme ovat olleet mukana jo useita vuosia, mutta yhtä tärkeää on että saadaan joka vuosi uusia ihmisiä mukaan ohjaamiseen. Ohjaajat antavat itsestään paljon, mutta tiedän että myös saavat siitä itselleen iloa kun näkevät lasten kehittyvän ja innostuvan lajista.

  Kiitos Hanna R, Milla, Maria, Kaitsu, Sari, Maija, Erkka, Hanna K, Riikka, Marika, Johanna, Astra, Jyrki + kaikki aiempina vuosina mukana olleet ohjaajat.

  Apuohjaajat – lisää laatua opetukseen

  Kun ryhmissä on paljon lapsia niin apuohjaajat ovat korvaamattomia apuja. Monesti lasten huoltajat ovat mukana harjoituksissa, suurkiitokset kaikille heille! Lapsille on huippuhienoa kun välillä olemme saaneet apuohjaajiksi seuramme nuoria suunnistajia. Kiitos vakioapuopeaikuiset Terhi, Mikko S, Harri, Riina ja nuoret Lauri P, Taru, Elisa, Maria + moni muu.

  Ratamestarit

  Suunnistuskoulussa on 5-14 v ikäisiä lapsia, niin aloittelijoita, harrastajia kuin jo kokeneita kilpailijoitakin. Ratoja tarvitaan siis eri tasoisina niin että tarjotaan sopivan kokoisia haasteita ja onnistumisen elämyksiä. Kiitos Kaitsu ja Jyrki + kaikki aiempien vuosien ratamestarit.

  Rastien vienti ja poishaku

  Suunnistuskoulua varten metsään viedään tyypillisesti 20-30 rastia. Tässä on aikamoinen urakka, varsinkin kuin näin pk-seudulla rasteja ei voi kovin paljoa etukäteen viedä paikoilleen. Tänä keväänä kun pyysin taas kerran tutuilta rastienviejiltä apuja ensimmäiselle suunnistuskoulukerralle niin sain suurta iloa tuottaneen tarjouksen. ”Ollaan mietitty että voisimme viedä joka viikko suunnistuskoulun rastit metsään. Lähetät vain kartan jossa on rastit, niin homma hoituu”. Kiitos Tykki ja Risto.

  Retket

  Suunnistuskoulun retket ovat monelle lapselle kauden kohokohtia ja odotetuimpia juttuja. Keväällä Särkänniemisuunnistus ja syksyllä Nuorisoviesti ja Oravatonni. Majoitukset, bussit, kannustuspalkinnot, kasvomaalaukset, kaikki pienet ja isot järjestelyt. EsSu on jo monena peräkkäisenä vuotena saanut Kannustavin seura palkinnon Oravatonnissa, tämä on yksi huippusaavutuksistamme, josta saamme olla aidosti ylpeitä. Kiitos Hanna K.

  Pokaalijahti

  Essun oma ”harjoituskilpailu”, kolme osallistumista takaa pokaalin. Saa mennä saattajan kanssa, kaverin kanssa tai yksin. Monelle lapselle se ensimmäinen yksin ilman aikuista tehty suunnistussuoritus tulee juurikin Pokaalijahdissa. Pokaalijahti on lapsille tärkeä tapahtuma, tästä kannattaa pitää kinni! Kiitos Marko organisoinnista, samoin kaikille toimitsijoille ja tulospalvelun puurtajille.

  Kirpparivastaavat

  Vanhat suunnistusvarusteet kiertoon, ensimmäisiä suunnistuspaitoja ja nastareita hankitaan usein kirppariltamme! Kiitos Anne ja Jan.

  Suorituspassi

  Suorituspassi on lapsille tärkeä juttu,siihen kerätään leimoja suunnistuskoulusta, kisoista ja kuntosuunnistuksista. Pieni kannustus tekee ihmeitä! Passin graafinen suunnittelu on yhden seuramme nuoren käsialaa. Kiitos Jenni.

  Tekniset apujoukot

  Suunnistuskoulussa on kaikenlaista pientä hommaa. Tarvitaan makkaranpaistajaa, parkkiopastajaa, IT-tukea, nikkarointia (esim. hieno vaihtopuomimme viestitreeneissä), emit-radan organisointia, ym ym. Kiitos Risto ja Pietu + kaikki muutkin apuna olleet

  Huoltajat

  Olemme onnekkaita kun monet lasten huoltajat ovat mukana ja paikan päällä suunnistuskoulussa. Arki ja työelämä on monella meistä kiireistä, toivottavasti suunnistuskoulussa (ja samalla metsässä) vietetty aika on myös huoltajille palkitsevaa. Omasta mielestäni tämä on sitä parasta laatuaikaa lasten kanssa. Kiitos teille huoltajat, lasten vanhemmat ja isovanhemmat, jotka kuskaatte ja kannustatte lapsia suunnistusharrastukseen.

  Sanna – EsSun suunnistuskoulun rehtori

  Continue reading →
 • eAdventure 2017 22.9.2017 Pietari Hyvarinen

  Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa eGroupjr:n perinteinen kaudenpäätös, eAdventure. Lähtö tapahtuu lauantaina Espoosta Kilonpuiston koululta 12:20. Maaliin joukkueet saapuvat noin vuorokauden kuluttua tästä. Maalin tarkka sijainti paljastetaan vasta lauantai-aamupäivällä.  Se missä nuoret tehtäviä tällä välin suorittavat, on toistaiseksi tarkoin varjeltu salaisuus. Vanhemmille ja muille seikkailun seuraajille sijainnit selviävät tapahtuman gps seurannasta. Muutoinkin tämän vuoden seikkailusta voi saada tietoa ja tunnelmia seuraamalla EsSua twitterissä ja instagramissa.

   

  Continue reading →

 

Arkisto