Nuoriso

 • Dark Lord Cup – Kilon osakilpailun tulokset 3.10.2017 Pietari Hyvarinen

  Tulospalvelun kivi valmiina vastaanottamaan pimeän taitajia.

  Edes syksyinen tuuli ja sade hidastanut vauhtia kun Aleksi Sorsan suunnittelemilla radoilla nähtiin kuinka lähimaastoonkin voidaan saada haastavat  radat.  Maastossa nähtiin äärimmäisen rohkeita nuoria suunnistajia sekä kettumaisen ovelia konkareita, joiden kartanlukutaito pisti nopeampikinttuisille jauhot suuhun.

  ns. Pitkä rata näkyy tuloksissa ratoina A ja B, jotta saamme muiden osakilpailujen yhteistuloksiin tämänkertaiset tulokset.  Tämänkertaisessa osakilpailussa näiden ratojen suunnistajat ovat vertailukelpoisia keskenään. Yli 50 urhean essulaisen  jälkispekulointeihin on tarjolla perinteinen setti.

   Dark Lord Cup pistetilanne 
   
   
   
  A-rata Nimi Pisteet
  1 Pernu Lari 1000
  2 Rautio Mikael 958
  3 Kokkila Ville 958
  4 Kemppi Joni 916
  5 Tervakangas Mikko 903
  6 Jylhä Jouko 876
  7 Lantela Jaani 854
  8 Aunula Jerry 794
  9 Laaksonen Pasi 699
  10 Virtanen Joni 676
  11 Hyvärinen Pietari 648
  12 Paakkulainen Harri 579
  13 Kemppainen Antti 568
  Hylsy Teuri Tuomas  
       
  B-rata Nimi Pisteet
  1 Kemppi Topias 1000
  2 Pajuoja Otso 989
  3 Hilo Hanne 960
  4 Rautio Daniel 947
  5 Ståhlberg Emilia 937
  6 Laaksonen Emil 925
  7 Plit Heidi 922
  8 Määttälä Mikko 922
  9 Sorsa Antti 915
  10 Peura Kerttu 894
  11 Tiainen Olli 870
  12 Puupponen Lauri 868
  13 Francke Astra 857
  14 Varpula Marjut 809
  15 Soikkeli Sofia 807
  16 Tervakangas Sanna 778
  17 Kaukonen Ella 777
  18 Milla Lötjönen 772
  19 Kivilaakso Anni 754
  20 Honkimaa Ari 752
  21 Lappi Jenni 709
  22 Pajala Tauno 699
  23 Jylhä Sirpa 635
  24 Tikkanen Elias 619
  25 Heiskanen Risto 501
  26 Määttälä Johanna 390
  27 Niemi Ilkka 250
     
  C-rata Nimi Pisteet
  1 Määttälä Fanni 1000
  2 Karelo Jussi 938
  3 Karelo Olivia 936
  4 Soikkeli Linnea 924
  5 Markki Emmi 901
  6 Tiainen Antti 895
  7 Rautio Ulrika 866
  8 Turkkila Liisa 779
  9 Koivu-Tikkanen Terhi 770
  10 Virtanen Marita 714
  11 Hyvärinen Luukas 662
  12 Suni Mikael 621
  Kesk Kemppainen Aarne  

   

 • Huippuseuran suunnistuskoulun tekijät 26.9.2017 Sanna

  Maanantaina Puolarmaarin metsissä vilkkui otsalamppujen ja taskulamppujen valoja kun suunnistuskoulaiset pääsivät kokemaan yösuunnistuksen hauskuutta ja sitä pientä jännitystä, joka pimeään metsään aina liittyy.

  EsSun suunnistuskoulu on nuorisotoimintamme peruskallio. Samalla se on myös konkreettinen todiste siitä mitä vapaaehtoisella seuratyöllä voidaan saada aikaiseksi. Joka vuosi liikutamme 120-150:tä lasta metsissä ja metsien laidoilla, karttamerkit ja metsä tulevat tutuksi, löytyy kavereita, herää kipinä toivottavasti koko loppuelämän ajaksi. Moni suunnistuskoululaisista kiinnostuu kisaamisesta ja jatkaa lajin saloihin perehtymistä nuorten valmennusryhmissä, osa jatkaa omaehtoisena harrastuksena, osa myös lopettaa, mutta toivottavasti onnistumme jättämään heillekin positiivisen jäljen tästä hienosta lajista.

  Suunnistuskoulun ytimessä ja taustalla toimii upeita ihmisiä, tässä omat kiitokseni heille.

  Ohjaajat – suunnistuskoulun sydän

  Oma mielipiteeni on että ohjaajat ovat se kaikkein tärkein asia, jonka pohjalle suunnistuskoulu rakentuu. Suunnistuskoulussa on 9 ryhmää joilla kaikilla on omat vastuuohjaajat. Monet ohjaajistamme ovat olleet mukana jo useita vuosia, mutta yhtä tärkeää on että saadaan joka vuosi uusia ihmisiä mukaan ohjaamiseen. Ohjaajat antavat itsestään paljon, mutta tiedän että myös saavat siitä itselleen iloa kun näkevät lasten kehittyvän ja innostuvan lajista.

  Kiitos Hanna R, Milla, Maria, Kaitsu, Sari, Maija, Erkka, Hanna K, Riikka, Marika, Johanna, Astra, Jyrki + kaikki aiempina vuosina mukana olleet ohjaajat.

  Apuohjaajat – lisää laatua opetukseen

  Kun ryhmissä on paljon lapsia niin apuohjaajat ovat korvaamattomia apuja. Monesti lasten huoltajat ovat mukana harjoituksissa, suurkiitokset kaikille heille! Lapsille on huippuhienoa kun välillä olemme saaneet apuohjaajiksi seuramme nuoria suunnistajia. Kiitos vakioapuopeaikuiset Terhi, Mikko S, Harri, Riina ja nuoret Lauri P, Taru, Elisa, Maria + moni muu.

  Ratamestarit

  Suunnistuskoulussa on 5-14 v ikäisiä lapsia, niin aloittelijoita, harrastajia kuin jo kokeneita kilpailijoitakin. Ratoja tarvitaan siis eri tasoisina niin että tarjotaan sopivan kokoisia haasteita ja onnistumisen elämyksiä. Kiitos Kaitsu ja Jyrki + kaikki aiempien vuosien ratamestarit.

  Rastien vienti ja poishaku

  Suunnistuskoulua varten metsään viedään tyypillisesti 20-30 rastia. Tässä on aikamoinen urakka, varsinkin kuin näin pk-seudulla rasteja ei voi kovin paljoa etukäteen viedä paikoilleen. Tänä keväänä kun pyysin taas kerran tutuilta rastienviejiltä apuja ensimmäiselle suunnistuskoulukerralle niin sain suurta iloa tuottaneen tarjouksen. ”Ollaan mietitty että voisimme viedä joka viikko suunnistuskoulun rastit metsään. Lähetät vain kartan jossa on rastit, niin homma hoituu”. Kiitos Tykki ja Risto.

  Retket

  Suunnistuskoulun retket ovat monelle lapselle kauden kohokohtia ja odotetuimpia juttuja. Keväällä Särkänniemisuunnistus ja syksyllä Nuorisoviesti ja Oravatonni. Majoitukset, bussit, kannustuspalkinnot, kasvomaalaukset, kaikki pienet ja isot järjestelyt. EsSu on jo monena peräkkäisenä vuotena saanut Kannustavin seura palkinnon Oravatonnissa, tämä on yksi huippusaavutuksistamme, josta saamme olla aidosti ylpeitä. Kiitos Hanna K.

  Pokaalijahti

  Essun oma ”harjoituskilpailu”, kolme osallistumista takaa pokaalin. Saa mennä saattajan kanssa, kaverin kanssa tai yksin. Monelle lapselle se ensimmäinen yksin ilman aikuista tehty suunnistussuoritus tulee juurikin Pokaalijahdissa. Pokaalijahti on lapsille tärkeä tapahtuma, tästä kannattaa pitää kinni! Kiitos Marko organisoinnista, samoin kaikille toimitsijoille ja tulospalvelun puurtajille.

  Kirpparivastaavat

  Vanhat suunnistusvarusteet kiertoon, ensimmäisiä suunnistuspaitoja ja nastareita hankitaan usein kirppariltamme! Kiitos Anne ja Jan.

  Suorituspassi

  Suorituspassi on lapsille tärkeä juttu,siihen kerätään leimoja suunnistuskoulusta, kisoista ja kuntosuunnistuksista. Pieni kannustus tekee ihmeitä! Passin graafinen suunnittelu on yhden seuramme nuoren käsialaa. Kiitos Jenni.

  Tekniset apujoukot

  Suunnistuskoulussa on kaikenlaista pientä hommaa. Tarvitaan makkaranpaistajaa, parkkiopastajaa, IT-tukea, nikkarointia (esim. hieno vaihtopuomimme viestitreeneissä), emit-radan organisointia, ym ym. Kiitos Risto ja Pietu + kaikki muutkin apuna olleet

  Huoltajat

  Olemme onnekkaita kun monet lasten huoltajat ovat mukana ja paikan päällä suunnistuskoulussa. Arki ja työelämä on monella meistä kiireistä, toivottavasti suunnistuskoulussa (ja samalla metsässä) vietetty aika on myös huoltajille palkitsevaa. Omasta mielestäni tämä on sitä parasta laatuaikaa lasten kanssa. Kiitos teille huoltajat, lasten vanhemmat ja isovanhemmat, jotka kuskaatte ja kannustatte lapsia suunnistusharrastukseen.

  Sanna – EsSun suunnistuskoulun rehtori

 • eAdventure 2017 22.9.2017 Pietari Hyvarinen

  Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa eGroupjr:n perinteinen kaudenpäätös, eAdventure. Lähtö tapahtuu lauantaina Espoosta Kilonpuiston koululta 12:20. Maaliin joukkueet saapuvat noin vuorokauden kuluttua tästä. Maalin tarkka sijainti paljastetaan vasta lauantai-aamupäivällä.  Se missä nuoret tehtäviä tällä välin suorittavat, on toistaiseksi tarkoin varjeltu salaisuus. Vanhemmille ja muille seikkailun seuraajille sijainnit selviävät tapahtuman gps seurannasta. Muutoinkin tämän vuoden seikkailusta voi saada tietoa ja tunnelmia seuraamalla EsSua twitterissä ja instagramissa.

   

 • Pokaalijahdin tulokset ja väliajat – Espoon keskus 11.9.2017 Pietari Hyvarinen

  Syksyn viimeinen pokaalijahti oli muihin nähden poikkeuksellinen sillä tällä kertaa oli tarjolla kaupunkisprintti. Sää oli aurinkoinen ja vaikka tulospalvelulla oli hieman vajautta laina-emiteistä, jaksoivat kaikki hieman odottaa vuoroaan.  112 hienoa suoritusta. Jos tuloksiin on lipsahtanut nimen kohdalle kirjoitusvirheitä yms. Vinkatkaa allekirjoittaneelle

  Tulokset html/txt

  Väliajat html/txt

 • Sunan 6.9.2017 pokaalijahdin tulokset ja väliajat 7.9.2017 Pietari Hyvarinen

  Sunan pokaalijahti suunnistettiin verrattain hyvässä, hieman pilvisessä säässä. Metsään meni yli 70 nuorta ja saman verran on tulospalvelun  mukaan myös palannut takaisin.  Väliajt ja tulokset alla.

 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 17.5.2017 Tulokset 17.5.2017 Pietari Hyvarinen

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti järjestettiin Olarin Steinerkoulun puoleisessa osassa  espoon keskuspuistoa. Kylmän kolea ja sateenuhkainen sää ei jarruttanut 250 reippaan nuoren suunnistusta.

  Valitettavasti kaksi kolmesta tulospalveluun varatusta koneesta meni epäkuntoon tunti ennen kisan alkua ja jonot kasvoivat merkittävän mittaiseksi. Kiitos kaikille osallistuneille kärsivällisyydestä.

  Ohessa tulokset ja väliajat. Mikäli tuloksesi on lipsahtanut väärään sarjaan (H/D virhe ) tms, Pistä viestiä webmasterille niin korjataan.

   

 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 17.5.2017 11.5.2017 Pietari Hyvarinen

  Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja Espoon Suunnan pokaalijahtiin!
  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

  Paikka:

  Steinerkoulu, Olarinniityntie 10, Espoo. Pysäköinti läheisillä parkkipaikoilla opastuksen mukaan.

  Aika:

  Maastoon pääsee klo 18.00 – 19.15 välisenä aikana.

  Ilmoittautuminen:

  Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista sunnuntai-iltaan 14.5. klo 21 mennessä alla olevista linkeistä:
  EsSulaiset ja muiden seurojen jäsenet.

   

  Huom! Ennen maastoon lähtöä myös ennakkoilmoittautuneiden on käytävä kuittaamassa paikalle saapumisensa ilmoittautumispisteessä!

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
  D 8RR  1,3 km  6 H 8RR  1,3 km  6
  D 10RR  1,3 km  6 H 10RR  1,3 km  6
  D 10  1,5 km  5 H 10  1,5 km  5
  D 12TR  1,4 km  6 H 12TR  1,4 km  6
  D 12  2,1 km  9 H 12  2,1 km  9
  D 14  3,0 km  10 H 14  3,0 km  10
  D 14L  2,1 km  9 H 14L  2,1 km  9
  D 16 *  3,5 km  13 H 16 *  3,5 km  13

  *( Huom. H/D 16 vain EsSun sisäinen pokaalijahti)

  Saattaja/parisarjoissa (S-8, 10, 12, 14, 16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa. Ennakkoilmoittautuneille on oma jono, HUOM! varmistathan että lapsi juoksee samalla Emit-kortilla, jonka olet antanut ennakkoilmoittautumisessa, muuten ennakkoilmoittautumisesta ei ole apua järjestäjille. Omalla Emit-kortilla suunnistaville, jotka eivät ole ennakkoilmoittautuneet on oma jononsa, jossa suunnistaja merkitään metsään lähteväksi. Ilman omaa Emit-korttia suunnistaville on vielä kolmas jono, jossa ilmoittaudutaan ja josta saa emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi! Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa. Tällöinkin suorituksesta saa osanottomerkinnän.

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomioikaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

  Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö:

  16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista tässä kisassassa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

  Tulokset:

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään torstaina 18. toukokuuta. Kisan aikana mahdollisesti  tarjolla myös epävirallinen tulospalvelu nähtävissä osoitteessa https://espoonsuunta.fi/online

  Tervetuloa Maija Raasakan ja Marko Määttälän suunnittelemille radoille!

 • Pokaalijahti 11.5.2017 Tulokset 11.5.2017 Pietari Hyvarinen

  Vanttilan pokaalijahti pidettiin aurinkoisessa mutta tämän kevään hyisessä säässä. Paikalle saapui yli 70 urheaa suunnistajaa.

 • Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin torstaina 11.5.2017. 1.5.2017 Marko Määttälä

  Espoon Suunnan pokaalijahti

  torstaina 11.5.2017.

  Paikka:

  Vanttilan koulu

  Osoite:

  Vanttilantie 8, Espoo. Pysäköinti koulun parkkipaikoilla sekä viereisellä pallokentällä opastuksen mukaan.

  Suunnistamaan pääsee klo 18 – 19 välisenä aikana. Ilmoittautumispiste sijaitsee noin 500 metriä koululta ja sinne on pysäköinnistä viitoitus. Lähtöön on matkaa ilmoittautumispisteestä noin 800 metriä. Maali sijaitsee ilmoittautumispisteen läheisyydessä.

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

  Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

  Sarja Matka Rastit
  H/D8RR 2,3 km / 1,8 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6
  H/D10RR 2,3 km / 1,8 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6
  H/D10 1,5 km 6
  H/D12TR 1,6 km 6
  D12 1,7 km 6
  H12 1,7 km 6
  D14 2,8 km 7
  H14 3,3 km 10
  D14L 1,7 km 6
  H14L 1,7 km 6
  D16 3,9 km 9
  H16 4,1 km 10

  Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa.   Ilman omaa Emit-korttia suunnistavat saavat emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi!

  Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi!

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

  Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö:

  16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

  Tulokset

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään perjantaina 12. toukokuuta.
  Jos nettiyhteys suo, on kisan aikana lähes reaaliaikainen, tulospalvelu tarjolla osoitteessa https://espoonsuunta.fi/online

  Nähdään rasteilla!

 • EsSun leiri Unkarissa ja Slovakiassa 7.4.-11.4.2017 15.4.2017 Heidi Plit

  Perjantai-iltapäivällä 7.4. meidän kolmekymmentä henkinen EsSun porukka oli matkalla koneessa kohti Unkarin Budapestia. Budapestistä jatkoimme noin 40 kilometriä pohjoiseen, jossa majoituimme Hotel Visegradiin. Hotelli tarjosi meille loistavat leiripuitteet siisteillä ja rauhallisilla huoneilla, kylläisillä aterioilla ja upealla spa- ja wellness-osastolla, jossa palauttelimme treeneistä ja kisoista uupuneita jalkoja.

  Ensimmäinen leiripäivämme Unkarissa vierähti käyntiin heti keskimatkan kisalla ja parisuunnistusviestillä Postas Cupissa. Suurimmalle osalle leiriläisistä ensikosketus Unkarin maastoon tapahtui heti lähtöpiippauksen jälkeen heti kisassa. Maasto oli erilainen verrattuna Suomen maastoihin, kartan ollessa täynnä vihreän eri sävyjä ja käyrien maalatessa jyrkkiä mäkiä paperille. Keskimatkan menestyjiä olivat Emilia voittaessaan D21E:n, Lari ollessaan toinen H21E:ssä, Anni kolmas D20E:ssä sekä Sianan ottaessa 2. sijan D16E:ssä. Podiumpaikkoja jaettiin essulaisille ja essulaisten kesken myös pariviestissä kun Lari ja Alvar voittivat pääsarjan Virpin ja Maisan ottaessa kakkossijan naisissa. Nuorten tyttöjen sarjassa EsSu otti kolmoisvoiton: 1. Maria & Siana 2. Emilia & Heidi 3. Ida & Melina.

  Nuorten tyttöjen sarjassa EsSu otti kolmoisvoiton: 1. Maria & Siana 2. Emilia & Heidi 3. Ida & Melina.

  Sunnuntaina kisailtiin samassa maastossa pitkän matkan kisa, jossa mäkeä ja vihreää oli myös aivan riittävästi. Myös sunnuntaina tuli hyviä sijoituksia: Heidi oli W20E-sarjassa pitkän matkan nopein ja yhteistuloksissa toinen. Siana oli sunnuntaina 3. ja kokonaistuloksissa myös 3. D16E:ssä. Virpi voitti sunnuntain kisan ja nosti itsensä yhteistuloksissa toiseksi. Maisan tasainen suorittaminen riitti yhteistuloksissa kolmanteen sijaan. Myös useat muut  EsSulaiset ylsivät yhteistuloksissa kymppisakkiin! Kisakuvia voi selailla järjestäjien sivuilta

  Lari ja Alvar voittivat pariviestin pääsarjan, Virpin ja Maisan ottaessa kakkossijan naisissa

  Maanantaina pikkubussimme suuntasivat liki kolmituntiselle ajomatkalle kohti Slovakiaa ja upeita EYOC-mallimaastoja Banská Bystrican alueella. Slovakian jylhissä lehtimetsissä pääsimme kipuamaan vielä jyrkempiä ja pidempiä mäkiä. Maastot olivat kuitenkin erilaisia kuin Unkarissa ja saimmekin nauttia niistä kahden treenin verran. Treenien välillä suuntasimme lounaalle aurinkoiseen Bánska Bystrican kaupunkiin, johon oli vähän aikaa myös tutustua lounaan jälkeen.

   

  Tiistaina koittikin jo kotiinlähdön aika, mutta aamulla kävimme vielä juoksemassa yhden treenin hieman avoimemmassa maastossa. Ennen matkaa lentokentälle teimme busseilla vielä pienen kierroksen Visegradin kaupungin rinteellä katsomassa näkymiä Tonavalle. Viikon aikana osa tutustui myös Visegradin linnaan ja muuhun ympäristöön.

   

  Myös kelit suosivat meitä koko viikon, aurinko paistoi ja lämpöasteetkin kohosivat parhaimmillaan lähemmäs kahtakymmentä. Ei tainnut ketään kauheasti hymyilyttää kun paluumatkalla ennen laskeutumista lentokoneen kapteeni kuulutti Helsingissä lämpöasteita olevan kokonaista yksi ja räntää satavan.

  Kaiken kaikkiaan leiri oli erittäin onnistunut. Kisojen jälkeen hotellilla yhteisen lihashuoltotuokion jälkeen pidetyn kierroksen perusteella kaikki myös oppivat jotain ja ainakin maastopankkia saatiin kartutettua. Kiitos kaikille, jotka mahdollistivat leirin sujuvat järjestelyt ja etenemisen, EsSun porukassa on mukava matkustaa!

  Heidi ja Anni

 

Arkisto