Nuoriso

 • Suunnistuskoulun avaus huhtikuussa – ilmoittaudu nyt! 10.3.2017 Sanna

  Suunnistuskoulukausi 2017  starttaa 10.4.2017. Harjoitukset ovat aina maanantaisin klo 18.30-20.00.

  Suunnistuskoulussamme suunnistustaitoja harjoitellaan monipuolisten ja mukavien harjoitusten avulla. Kauteen mahtuu niin tavallisia ohjaajan opastuksella kuljettuja suunnistusratoja, leikkejä, karttamerkkibingoa maastossa, aarteen etsintää, sprinttisuunnistusta, toimintailtoja makkaran paistoineen, yösuunnistuksia, jne. Lisäksi teemme keväällä retken Särkänniemisuunnistukseen ja syksyllä Oravatonniin ja Nuorisoviestiin. Ryhmiä löytyy 5-14 -vuotiaille niin aloittelijoille kuin kokeneille kilpailijoille.

  Lisätiedot ja suunnistuskoulun alustava ohjelma on nähtävissä nettisivuillamme:
  https://espoonsuunta.fi/nuoret/suunnistuskoulu/

  Ilmoittautumislinkki löytyy suunnistuskoulun nettisivuilta ja myclubista: https://espoonsuunta.myclub.fi

 • Kauden avausleirin maastotestin tulokset 12.11.2016 Pietari Hyvarinen

  eGroupin ja eGroupJr:n kauden avausleirillä päästiin kokeilemaan Kisakallion lumisia reittejä maastotestin kartalle.
  Taivaalta satanut lumi teki alustasta pidon kannalta hieman haastavan. Lämpötila ei kuitenkaan ollut edeltävän päivän lukemissa ja muutaman asteen pikkupakkasessa ei kylmä ilma repinyt keuhkoja.

  eGroupJr valmiina metsään

  eGroupJr valmiina metsään

  Väliajat

  Tulokset

 • Haku Espoon Suunnan valmennusryhmiin kaudelle 2017 17.10.2016 Erno Puupponen

  Haku Espoon Suunnan valmennusryhmiin kaudelle 2017 on käynnistynyt. Ryhmiin haetaan täyttämällä oheinen nettilomake. Ensimmäiset ryhmävalinnat tehdään 1.11. Ryhmiä on mahdollista täydentää talven ja kevään aikana. Ryhmien toiminta käynnistyy yhteisellä kauden avausleirillä Kisakallion urheiluopistolla 12.-13.11.2016.

  Application period for Espoon Suunta training teams 2017 is open. You can apply for the teams by filling out the following online form. Teams will have a season opening training camp at Kisakallio Sports Center 12.-13.11.2016.

  EsSussa toimii tulevalla kaudella kaksi ryhmää, eGroupjr (2002-2005 syntyneet) ja eGroup (2002-syntyneet ja vanhemmat).

  Linkit hakulomakkeisiin /Links for applications forms

  eGroupjr

  eGroup

  eGroup (English)

  Lisätietoa EsSun valmennusryhmien toiminnasta / additional information from:

  Erno Puupponen (eGroup) p. 040-565 5724 ja Pasi Laaksonen (eGroupjr) p. 050-539 0932

  eGroupJr ryhmän toiminnasta on info tilaisuus tiistaina 18.10.2016 klo 18:00 majalla. Infon jälkeen on vuorossa perinteinen lamppulenkki, johon myös vanhemmat ovat tervetulleita. Varusteina otsalamppu ja nastarit.

 • Pokaalijahti 15.9.2016 + Tulokset 10.9.2016 Sanna

  Noin 80 suunnistajaa oli saapunut kauden viimeiseen pokaalijahtiin Olariin. Jussi Karelon laatimissa radoissa oli mielenkiintoisia ja haastavia suunnistustehtäviä. Erityisesti rastireitti rataan oli saatu tehtyä sekä helppoja että vaikeampia ”oikaisuja”, joten kaikille riitti omantasoista haastetta. Kannattaakin vielä kotona käydä rata läpi ja etsiä vaihtoehtoiset reitinvalinnat.

  Pokaalijahtien yhteistulokset lasketaan ja vähintään kolmeen kilpailuun osallistuneet palkitaan myöhemmin syksyllä järjestettävässä päätöstilaisuudessa.

  pokaalijahti-19-9-2016-tulokset

  pokaalijahti-15-9-2016-valiajat


   

   

  Paikka: Steinerkoulu, Olari

  Osoite: Olarinniityntie 10, 02210 Espoo. Pysäköinti koulun parkkipaikalla sekä laillisilla pysäköintipaikoilla alueella.

  Suunnistamaan pääsee 17.30 – 18.30 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja lähtö sekä maali sijaitsevat koulun pysäköintipaikan välittömässä läheisyydessä.

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

  Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

  Sarja       Matka rastit

  H/D8RR  2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

  H/D10RR 2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

  H/D10   1,7 km 5

  HD12TR 1,5 km 5

  H/D12    1,9 km 7

  H/D14    3,4 km 9

  H/D14L 1,9 km 8

  D16    3,5 km 12

  H16 4,1 km 14

  Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä rekisteröidään emit –kortti, jonka jälkeen kerrotaan nimi ja sarja. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

  Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen sivussa. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

  Tulokset

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään perjantaina 16. syyskuuta.

 • Pokaalijahti 5.9.2016 + Tulokset 31.8.2016 Sanna

  Screen Shot 2016-09-05 at 21.32.44

  Yli 130 suunnistajaa kirmasi Suurpellon niityillä aurinkoisessa säässä. Paljon hyviä suorituksia, vaikka edes rastireittiä helpottamassa menoa. Ensiviikolla sitten uudelleen.

  tulokset (txt)
  tulokset (html)
  väliajat (txt)
  väliajat (html)

  ————————————–

  Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin maanantaina 5.9.2016 ratamestari Mirja Linjaman suunnittelemille radoille.

  Paikka: Suurpelto

  Osoite: ilmoittautuminen sijaitsee Vähän-Henttaan tien varrella olevalla hiekkakentällä. Paikka sijaitsee Kirjapihan vierestä lähtevän kävelytien alussa.

  Pysäköinti: Olarin koulun ja Steiner-koulun välinen parkkipaikka. Pysäköinnistä viitoitus metsän läpi ilmoittautumispaikalle. Pyörillä voi tulla suoraan lähtöön. Älä lähde ajelemaan ja etsimään parkkipaikkaa Suurpellosta, ettet lisää autoliikennettä lasten suunnistusalueelle.

  Suunnistamaan pääsee 18 – 19 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja lähtö sekä maali sijaitsevat koulun pysäköintipaikan välittömässä läheisyydessä.

  Kilpailu:

  Kilpailu on sprinttisuunnistusta rakennetussa ympäristössä sprinttisuunnistuskartalla (mittakaava 1:4 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä. Rasteja on paljon lähekkäin, joten muista tarkistaa aina koodi.

  Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

  Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

  Sarja       Matka    rastit

  H/D8  1,1 km        9

  H/D10 1,1 km       9

  H/D12    1,3 km    10

  H/D14    1,7 km    10

  H/D14L 1,3 km     10

  D16 1.8 km           10

  H16    1.9 km        11

  Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä rekisteröidään emit –kortti, jonka jälkeen kerrotaan nimi ja sarja. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

  Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua 8&10-sarjan ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) 10-sarjalaiset saavat oman karttansa. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

  Tulokset

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään tiistaina 6. syyskuuta.

 • AOK kisattiin oittaalla 18.8.2016 Pietari Hyvarinen
  Kisakeskuksessa riitti kuhinaa kun yli 300 nuorta kannustusjoukkoineen oli saapunut paikalle

  Kisakeskuksessa riitti kuhinaa kun yli 300 nuorta kannustusjoukkoineen oli saapunut paikalle

  Yli 300 Uudenmaan suunnistavaa nuorta saapui mittelemään metsän herruudesta Oittaan pururadan maastoon, jonne Espoon Suunta oli Espoon kaupungin liikuntatoimen avustamana pystyttänyt taas kerran kisakeskuksen kahviloineen ja ensiapuineen, unohtamatta muita kisan ja sen seuraamisen kannalta merkittäviä rakenteita kuten tulospalvelua tai kuulutusta.

  Useassa sarjassa nähtiin huikaisevan hienoja suorituksia, joista saa vain kevyen pintaraapaisun tutustuessaan allaoleviin tuloksiin ja väliaikoihin. Oman radan analysointiin ja suorituksen läpikäynnin parantamiseen on tarjolla myös reittihärveli johon voi käydä lisäämässä oman reittinsä.

  tulokset ja valiajat

  Kiitoksia kaikille osallistuneille niin suunnistajille kuin järjestelyissä avustaneille – ilman osallistumistanne olisi moni kokemus jäänyt kokematta. Nähdään pian uudestaan eGamesissa, kauhalassa. Muistathan ilmoittautua!

 • Pääkaupunkiseudun NSK ja EsSun pokaalijahti 31.5.2016 tulokset 31.5.2016 Pietari Hyvarinen

  Toukokuun viimeisen päivän helteinen ilta keräsi yli 250 nuorta kilpailemaan yhdistettyyn  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja  Espoon Suunnan pokaalijahtiin Malminmäkeen, Espoon keskuspuiston länsireunaan. Ratamestari Joni Kempin suunnittelemilla radoilla oli riittävästi haastetta urheimpien viettäen tovin jos toisenkin hakiessa täydellisten leimausten sarjaa.

  NSK rastipisteitä

  NSK rastipisteitä oli metsässä pienellä alueella runsaasti.

  Tulokset (TXT)

  Väliajat (TXT)

  Tulospalveluohjelmisto päätti tiistaiyön tunteina syödä 19 tulosta tulostusten muodostamisvaiheessa. Tulokset on nyt päivitetty vastaamaan paremmin todellisuutta. Jos kuitenkin havaitset jonkin epäjatkumon ilmoitathan siitä maililla pietu at espooonsuunta fi osoitteeseen. RR reiteillä puuttuva leimaus lisää 10min aikaa väliinjätetylle rastille kuten isommissakin kisoissa tapahtuu.

 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 31.5.2016 26.5.2016 Sanna

  Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja EsSun pokaalijahtiin ratamestari Joni Kempin suunnittelemille radoille!

  Aika:

  Tiistai 31.5.2016, maastoon pääsee klo 17.30-19.00 välisenä aikana

  Paikka:

  Malminmäki (Malminmäentie 7), Espoo. Opastus Finnoontien ja Malminlaakson liittymästä.

  Paikoitus:

  Kilpailukeskuksen lähettyvillä. Paikoituksessa on noudatettava järjestäjien ohjeita.

  Ilmoittautuminen:

  Tapahtumaan voi ilmoittautua paikanpäällä.

  Tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista maanantai-iltaan klo 18 mennessä alla olevasta linkistä:

  https://docs.google.com/forms/d/1dSBQ8dFIp6p7fSagqZP-CO-NhnWsaOde4zTUesRr7jo/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

  Mainitse ennakkoilmoittautuessasi nimi, seura, emit-numero sekä sarja (ks alla).

  Huom! Ennen maastoon lähtöä myös ennakkoilmoittautuneiden on käytävä kuittaamassa paikalle saapumisensa ilmoittautumispisteessä!

  Laina-emitit:

  Mikäli omaa emit-korttia ei ole, järjestäjillä on muutamia lainakortteja. Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti suorituksen jälkeen!

  Suunnistaa voi myös ilman ajanottoa, tällöin saat osanottomerkinnän tapahtumasta.

  Sarjat:

  Kilpasarjat (H=pojat, D=tytöt)

  sarja

  H/D 8RR

  H/D 10RR

  H/D 10

  H/D12TR

  H/D 12

  H/D 14

  H/D 14L

  H/D16 3,1 (vain EsSun sisäinen pokaalijahti)

  Saattaja/parisarjat:

  S-RR, S-TR, S-10, S-12, S-14. Samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa. Sarjoissa ei ole ikärajoitusta.

  Lähdöt:

  Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Maali:

  Maaliintulon jälkeen siirry tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot siirretään tietokoneelle. Laina-emiteillä suunnistaneet palauttavat emit-korttinsa suorituksen jälkeen ilmoittautumispisteeseen.

  Myös ilman aikaa suunnistaneet ja keskeyttäneet ilmoittautuvat tulospalveluun maaliin tulleeksi!

  Tiedustelut:

  Jussi Karelo, jussi_karelo(at)hotmail.com, p. 040 512 5714

 • Pokaalijahti 16.5.2016 Tulokset 17.5.2016 Pietari Hyvarinen

  Kevään ensimmäinen pokaalijahti käytiin pilvipoutaisessa säässä Hanikan pururadan ympäristössä. Valitettavien yhteensattumien summa vaikeutti tulospalvelua ja tulokset jouduttiin palauttamaan lopulta varmuuskopiosta mtr4-laitteelta. Tulospalvelun puolesta kiitän kärsivällisyydestä Niin kisaajia kuin kannustushenkilökuntaa.

  Tulokset

  Valiajat

 • 9 joukkueellista essulaisia kohti Tiomilaa 11.5.2016 Erno Puupponen

  Tiomila viesti suunnistetaan tulevana viikonloppuna 14.-15.5 Falunissa. Legendaarista Mördarbackenia lähtee valloittamaan kaikkiaan 9 Essu-joukkuetta.

  Nuorten viestissä mukana on 4 joukkuetta ja 24 nuorta suunnistajaa ja naisissa 3 nuoruuden voimaan luottavaa joukkuetta. Miesten 10-osuuksiseen viestiin lähtee lauantai-iltana 2 joukkuetta.

  Nuorten ykkösjoukkueen muodostavat Melina, Topias, Mikko, Maria, Ida ja Mikael. Naisten viestissä ykkönen juoksee järjestyksessä Anni, Emilia, Heidi, Maria ja Liga. Maria urakoi siis monen muun nuoren naisen tavoin kahdessa viestissä.

  Miesten puolella Essun värejä ykkösjoukkueessa vievät Artem, Aleksi, Lari, Mikhail, Rinat, Anssi, George, Alvar, Kirill ja Vlad.

  Huom! Päivitetyt joukkueet oheisessa linkissä (13.5 klo 12 tilanne) Essu_Tiomila2016_v3

 

Arkisto