Suunta Huipulle – yhteistyö

 

Espoon Suunta on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Espoon Akilles, Helsingin Suunnistajat, Lynx ja OK Trian. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2024 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

EsSun urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta: https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/suunta-huipulle-kehittamisohjelma/

Akilles – Espoon Suunta – Helsingin Suunnistajat – OK Trian

Alla on kuvattu Uudenmaan alueellinen Suunta Huipulle -toiminta kaudella 23-24. Kaikkien tapahtumien lisätiedot lytyvät seuran jäsenille MyClubista. 

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa ja muuta seurayhteistyötä, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  

Testaus:

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 7.3.2024 Esportilla, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)
  • Maastotesti: Kisakalliossa, huhti-toukokuu.

Leiripäivät:

Yhteisiä leiripäiviä/-viikonloppuja järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Pääpaino on harjoituksissa, joissa iso osallistujajoukko antaa erityistä lisäarvoa (esim. viestiharjoitukset). 

Ajankohdat: 

Kotileiriviikonloppu: 25.-26.11.2023 Janakkala/Riihimäki/Espoo. Teemana epätyypilliset maastotyypit. 

Sprinttiviikonloppu: 5.-7.4.2024 Uusimaa. Ohjelmassa perjantaina sprinttiviesti ja sunnuntaina knock out -päivä.

Lisäksi ainakin NuJu- ja Ungi -yhteisharjoitukset kilpailujen lähestyessä. Päivämäärät varmistuvat myöhemmin. 

Suunta Huipulle -leiri:

Suunta Huipulle -leiri on eGroupille suunnattu leiri Keski-Suomessa 11.-14.7.2024. Leirin majoitus ja harjoitukset sijaitsevat Jyväskylän pohjoispuolella Hankasalmella ja Rautalammilla. Teemana on valmistautuminen SM -keskimatkaan ja -viestiin. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa kilpasuunnistaja ja Suunta Jyväskylän valmentaja Pauli Leinonen.


Espoon Suunnan yhteyshenkilönä SuHu -toiminnan osalta toimii seuran päävalmentaja Fricis Spektors, fricis.spektors@espoonsuunta.fi.