Suunta Huipulle – yhteistyö

 

Espoon Suunta on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Helsingin Suunnistajat, Lynx ja OK Trian. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2023 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

EsSun urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta: https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/suunta-huipulle-kehittamisohjelma/

Espoon Suunta – Helsingin Suunnistajat – OK Trian

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  

Testaus:

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 9.3.2023 Esportilla, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)
  • Maastotesti: Kisakalliossa, 14.5.2022 (näyttökisa) ja syksyllä akatemian järjestämänä (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)

Leiripäivät:

Yhteisiä leiripäiviä/-viikonloppuja järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Pääpaino on harjoituksissa, joissa iso osallistujajoukko antaa erityistä lisäarvoa (esim. viestiharjoitukset).

Ajankohdat: 2.10.2022 Jukola -leiripäivä / 2.-4.12.2022 Kotileiriviikonloppu / 29.4.2023 leiripäivä Lahdessa rinnesuunnistusteemalla. 

Optio myös muihin tapahtumiin muiden aikataulujen sen mahdollistaessa. 

Suunta Huipulle -leiri:

Suunta Huipulle -leiri on HD 15-21 -vuotiaille suunnattu leiri Joensuussa 12.-16.7.2023. Harjoituksiin haetaan haastavia, raskaita ja uusmaalaisille vieraampia maastotyyppejä sekä valmistaudutaan samalla tulevan syksyn SM-pitkälle. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa Kalevan rastin valmentaja ja urheilija Jere Pajunen.