Valmennus

 • Kolme essulaista nuorten maajoukkueeseen 27.9.2017 Erno Puupponen

  Nuorten maajoukkue vuodelle 2018 on nimetty. Maajoukkueeseen nimettiin yhteensä 23 nuorta huipulle tähtäävää 15-20 vuotiasta urheilijaa.

  Essulaisittain lista on upeaa luettavaa, sillä peräti kolme urheilijaamme on mukana ryhmässä. Valituiksi tulivat Maria Määttänen, Melina Lahdenperä ja Ida Haapala, jotka kaikki saavuttivat mitalin nuorten EM-kilpailuissa Slovakiassa. Onnittelut tytöille valinnasta ja erityisesti harjoitusintoa matkalle kohti huippua.

  Suunnistusliiton tiedotteen ja muut valitut urheilijat löydät täältä.

   

   

 • Sunan 6.9.2017 pokaalijahdin tulokset ja väliajat 7.9.2017 Pietari Hyvarinen

  Sunan pokaalijahti suunnistettiin verrattain hyvässä, hieman pilvisessä säässä. Metsään meni yli 70 nuorta ja saman verran on tulospalvelun  mukaan myös palannut takaisin.  Väliajt ja tulokset alla.

 • EsSun leiri Unkarissa ja Slovakiassa 7.4.-11.4.2017 15.4.2017 Heidi Plit

  Perjantai-iltapäivällä 7.4. meidän kolmekymmentä henkinen EsSun porukka oli matkalla koneessa kohti Unkarin Budapestia. Budapestistä jatkoimme noin 40 kilometriä pohjoiseen, jossa majoituimme Hotel Visegradiin. Hotelli tarjosi meille loistavat leiripuitteet siisteillä ja rauhallisilla huoneilla, kylläisillä aterioilla ja upealla spa- ja wellness-osastolla, jossa palauttelimme treeneistä ja kisoista uupuneita jalkoja.

  Ensimmäinen leiripäivämme Unkarissa vierähti käyntiin heti keskimatkan kisalla ja parisuunnistusviestillä Postas Cupissa. Suurimmalle osalle leiriläisistä ensikosketus Unkarin maastoon tapahtui heti lähtöpiippauksen jälkeen heti kisassa. Maasto oli erilainen verrattuna Suomen maastoihin, kartan ollessa täynnä vihreän eri sävyjä ja käyrien maalatessa jyrkkiä mäkiä paperille. Keskimatkan menestyjiä olivat Emilia voittaessaan D21E:n, Lari ollessaan toinen H21E:ssä, Anni kolmas D20E:ssä sekä Sianan ottaessa 2. sijan D16E:ssä. Podiumpaikkoja jaettiin essulaisille ja essulaisten kesken myös pariviestissä kun Lari ja Alvar voittivat pääsarjan Virpin ja Maisan ottaessa kakkossijan naisissa. Nuorten tyttöjen sarjassa EsSu otti kolmoisvoiton: 1. Maria & Siana 2. Emilia & Heidi 3. Ida & Melina.

  Nuorten tyttöjen sarjassa EsSu otti kolmoisvoiton: 1. Maria & Siana 2. Emilia & Heidi 3. Ida & Melina.

  Sunnuntaina kisailtiin samassa maastossa pitkän matkan kisa, jossa mäkeä ja vihreää oli myös aivan riittävästi. Myös sunnuntaina tuli hyviä sijoituksia: Heidi oli W20E-sarjassa pitkän matkan nopein ja yhteistuloksissa toinen. Siana oli sunnuntaina 3. ja kokonaistuloksissa myös 3. D16E:ssä. Virpi voitti sunnuntain kisan ja nosti itsensä yhteistuloksissa toiseksi. Maisan tasainen suorittaminen riitti yhteistuloksissa kolmanteen sijaan. Myös useat muut  EsSulaiset ylsivät yhteistuloksissa kymppisakkiin! Kisakuvia voi selailla järjestäjien sivuilta

  Lari ja Alvar voittivat pariviestin pääsarjan, Virpin ja Maisan ottaessa kakkossijan naisissa

  Maanantaina pikkubussimme suuntasivat liki kolmituntiselle ajomatkalle kohti Slovakiaa ja upeita EYOC-mallimaastoja Banská Bystrican alueella. Slovakian jylhissä lehtimetsissä pääsimme kipuamaan vielä jyrkempiä ja pidempiä mäkiä. Maastot olivat kuitenkin erilaisia kuin Unkarissa ja saimmekin nauttia niistä kahden treenin verran. Treenien välillä suuntasimme lounaalle aurinkoiseen Bánska Bystrican kaupunkiin, johon oli vähän aikaa myös tutustua lounaan jälkeen.

   

  Tiistaina koittikin jo kotiinlähdön aika, mutta aamulla kävimme vielä juoksemassa yhden treenin hieman avoimemmassa maastossa. Ennen matkaa lentokentälle teimme busseilla vielä pienen kierroksen Visegradin kaupungin rinteellä katsomassa näkymiä Tonavalle. Viikon aikana osa tutustui myös Visegradin linnaan ja muuhun ympäristöön.

   

  Myös kelit suosivat meitä koko viikon, aurinko paistoi ja lämpöasteetkin kohosivat parhaimmillaan lähemmäs kahtakymmentä. Ei tainnut ketään kauheasti hymyilyttää kun paluumatkalla ennen laskeutumista lentokoneen kapteeni kuulutti Helsingissä lämpöasteita olevan kokonaista yksi ja räntää satavan.

  Kaiken kaikkiaan leiri oli erittäin onnistunut. Kisojen jälkeen hotellilla yhteisen lihashuoltotuokion jälkeen pidetyn kierroksen perusteella kaikki myös oppivat jotain ja ainakin maastopankkia saatiin kartutettua. Kiitos kaikille, jotka mahdollistivat leirin sujuvat järjestelyt ja etenemisen, EsSun porukassa on mukava matkustaa!

  Heidi ja Anni

 • Kauden avausleirin maastotestin tulokset 12.11.2016 Pietari Hyvarinen

  eGroupin ja eGroupJr:n kauden avausleirillä päästiin kokeilemaan Kisakallion lumisia reittejä maastotestin kartalle.
  Taivaalta satanut lumi teki alustasta pidon kannalta hieman haastavan. Lämpötila ei kuitenkaan ollut edeltävän päivän lukemissa ja muutaman asteen pikkupakkasessa ei kylmä ilma repinyt keuhkoja.

  eGroupJr valmiina metsään

  eGroupJr valmiina metsään

  Väliajat

  Tulokset

 • Haku Espoon Suunnan valmennusryhmiin kaudelle 2017 17.10.2016 Erno Puupponen

  Haku Espoon Suunnan valmennusryhmiin kaudelle 2017 on käynnistynyt. Ryhmiin haetaan täyttämällä oheinen nettilomake. Ensimmäiset ryhmävalinnat tehdään 1.11. Ryhmiä on mahdollista täydentää talven ja kevään aikana. Ryhmien toiminta käynnistyy yhteisellä kauden avausleirillä Kisakallion urheiluopistolla 12.-13.11.2016.

  Application period for Espoon Suunta training teams 2017 is open. You can apply for the teams by filling out the following online form. Teams will have a season opening training camp at Kisakallio Sports Center 12.-13.11.2016.

  EsSussa toimii tulevalla kaudella kaksi ryhmää, eGroupjr (2002-2005 syntyneet) ja eGroup (2002-syntyneet ja vanhemmat).

  Linkit hakulomakkeisiin /Links for applications forms

  eGroupjr

  eGroup

  eGroup (English)

  Lisätietoa EsSun valmennusryhmien toiminnasta / additional information from:

  Erno Puupponen (eGroup) p. 040-565 5724 ja Pasi Laaksonen (eGroupjr) p. 050-539 0932

  eGroupJr ryhmän toiminnasta on info tilaisuus tiistaina 18.10.2016 klo 18:00 majalla. Infon jälkeen on vuorossa perinteinen lamppulenkki, johon myös vanhemmat ovat tervetulleita. Varusteina otsalamppu ja nastarit.

 • Essun päivämestaruudet 29.10.2016 8.10.2016 Harri Jakobsson

  Järjestäjänä Lynx

  päivämestikset la 29.10 Haukipäässä (Hilan puomilta) alkaen klo 11

  Kilpailuohjeet oheisen linkin takaa https://docs.google.com/document/d/1GMrSsbmlB-OLF82yBmBU-HQ4K81n5gFXAXceSQbzfIA/edit?usp=sharing

  Kaikille pakolliset ilmoittautumiset (myös autokuskit ja muut huoltajat): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBR6AcciVHB2LqatdDluuCALJVd1DaZEecoBTtDZqTDMBLkw/viewform

   Ilmoitt autumiset viimeistään ma 24.10 klo 20. Vain etukäteen ilmoittautuneet päästetään maastoon.

   HUOM! Osallistumisoikeus vain Suomen kansalaisilla.

  Lisätietoja ville.koponen(at)lynx.fi

  tulokset

  väliajat

   

   

 • 2016 Essun ja Lynxin yön mestarit 5.10.2016 Pietari Hyvarinen
  Kauhalan yö on pimeä

  Kauhalan yö on pimeä

  Yli 70 pimeää pelkäämätöntä suunnistajaa päätti lähteä mittelemään taitojaan tähtikirkkaan yötaivaan alle Kauhalaan eGamesin maastoon. Metsässä nähtiin taas huikeita rastinvalintoja ja mahtuipa mukaan muutama täysin Yö suunnistuksen ensikertalainenkin, vaikka suorituksesta tätä onkin hyvin vaikea arvata.

  Teknisellä puolella kolea ilma aiheutti hieman harmaita hiuksia sähkönsyötön takkuillessa tulospalvelukoneille. Onneksi laitteiden akut jaksoivat parahultaisesti siihen saakka että invertteri lämpesi riittävästi. Löysimme myös selkeän korrelaation viileässä käytettyjen vanhojen oranssi-vihreiden emitkorttien ja rastin 77 välillä ,sillä kaikki kyseisellä rastilla käyneet oranssi-vihreät kortit jättivät rastin leimaamaatta. Tuloksissa nämä suoritukset on sijoitettu radoille joissa luke OV.

  Loppukauden suunnistuksia silmälläpitäen onkin suositeltavaa miettiä oranssi-vihreiden, punaisten ja vaaleasinisten emit-korttien käyttöä ja kenties harkita emitin uusintaa. Jos tuloksesi on lipsahtanut pois näistä allaolevista tuloksista tai nimi on väärin, pistä viestiä Pietulle niin katsotaan löytyykö mtr-laitteesta varmuuskopiota.

  Reittihärveliä emme tietenkään ole unohtaneet. Reittihärvelidatassa eivät suunnistajat ole aivan nopeusjärjestyksessä sillä Essun ja Lynxin datojen yhdistäjä unohti sortata juoksijat loppuajan perusteella. Ajanee kuitenkin asiansa spekulaatioalustana?

 • Essun ja Lynxin yömestaruudet 4.10.2016 – päivitetty 25.9.2016 Harri Jakobsson

  Aika:          4.10.2016

  Paikka:       Kauhala

  Kilpailukeskus: Takamaalle johtavan tien varressa oleva parkkipaikka

  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Kilpailukeskus&srs=EPSG%3A3067&y=6679837&x=361162&lang=fi

  Pysäköinti sijaitsee pellolla kartanon välittömässä läheisyydessä

  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Parkki&srs=EPSG%3A3067&y=6679550&x=361053&lang=fi

  Lähdöt:      Kuntorastityyliin klo 19.15 – 20.15 välisenä aikana, samalle radalle välit vähintään 1 min

   

  Maali:         Maali sulkeutuu klo 22.00 kaikkien ilmoittauduttava maalissa.

   

  Radat:  

  7 km  H20, H21, H35

  5 km H16-18, H40-50

  5 km D20, D21, D35, D40

  3 km H14, H55 ->

  3 km D14-18, D45 ->

  Kaikilla radoilla kartta A4

  Omat karttamuovit.

  Rastimääritteet vain kartassa.

  Kilpailumuoto:

  Mestaruussarjat normaalin sarjajaon mukaan. Essulla, Lynxillä erillinen mestaruuskilpailu.

  Rasteilla emitit, liput ja heijastimet

  Kaikki radat ovat vaativia yösuunnistusratoja. (Ei aivan aloittelijoille)

  Viimeiseltä rastilta ei ole viitoitusta maaliin.

  Ilmoittautumiset:

  Essun kilpailijat myClubin kautta

  https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/380696

  Muut:

  Essun Treenit ja tapahtumat-sivulle viimeistään 2.10.2016 Klo 20

  Ulkopuolisille harjoitus. Maksu 10 €.

  Ilmoita kaikki tarvittavat tiedot (seura, rata emit-numero ja puhelinnumero)

   

  Maasto:      Kalliomaasto, jossa kallioiden välissä peitteisiä alueita.

  Palvelut:     Lähtö ja maali, tulokset nettiin kisan jälkeen, ei muita palveluja.

  Kilpailunjohtaja: Harri Jakobsson

   

   

  Tervetuloa !

   

 • 9 joukkueellista essulaisia kohti Tiomilaa 11.5.2016 Erno Puupponen

  Tiomila viesti suunnistetaan tulevana viikonloppuna 14.-15.5 Falunissa. Legendaarista Mördarbackenia lähtee valloittamaan kaikkiaan 9 Essu-joukkuetta.

  Nuorten viestissä mukana on 4 joukkuetta ja 24 nuorta suunnistajaa ja naisissa 3 nuoruuden voimaan luottavaa joukkuetta. Miesten 10-osuuksiseen viestiin lähtee lauantai-iltana 2 joukkuetta.

  Nuorten ykkösjoukkueen muodostavat Melina, Topias, Mikko, Maria, Ida ja Mikael. Naisten viestissä ykkönen juoksee järjestyksessä Anni, Emilia, Heidi, Maria ja Liga. Maria urakoi siis monen muun nuoren naisen tavoin kahdessa viestissä.

  Miesten puolella Essun värejä ykkösjoukkueessa vievät Artem, Aleksi, Lari, Mikhail, Rinat, Anssi, George, Alvar, Kirill ja Vlad.

  Huom! Päivitetyt joukkueet oheisessa linkissä (13.5 klo 12 tilanne) Essu_Tiomila2016_v3

 • Esittelyssä uusia eGroupin suunnistajia 12.12.2015 Henkka

  Ensi kaudella eGroupiin liittyy aktiivisemmin taas muutama uusi kansainvälinen suunnistaja, joista osa on tosin käynyt kokeilemassa essun paidassa juoksemista lyhyesti jo 2015 kaudella. eGroupin keski-ikä on alle 20 vuotta, ja tuoreimmat uudet juoksijat tuovat edelleen vahvistusta tähän ikäryhmään. Ryhmän tärkein tavoite on edelleen nauttia yhdessä suunnistuksesta, tukea muita ryhmäläisiä ja kehittyä kansainväliselle tasolle toisiltaan oppien sekä kokemuksia jakaen. Tervetuloa pitämään hauskaa, kehittymään yhdessä , ja tavoittelemaan JWOC- ja viestimenestystä kaudella 2016, Mikhail, Kirill ja Vlad!

  For the 2016 season the number of Essu eGroup runners will increase with additional 3 orienteers. The average age for our group will stay in under 20 years, and new members will strengthen our power in next season’s tough international competitions and relays. Main goals for eGroup will still be to enjoy orienteering team training, while learning from each other, supporting the team and develop on elite runner career path. Welcome to develop with other runners, enjoy eGroup team orienteering and wish you great JWOC- and relay success on 2016 season, Mikhail, Kirill and Vlad!

   

  Mikhail Kuleshov

  Mikhail

  Main race distances: I run all distances equally.

  Best achievements in 2015 season: EYOC 2015-Long 7th place, Sprint 4th place, Relay 3rd place in leg 3), Jukola 2015- 44 place in leg 2.

  Other achievements: I have more 20 medals from Russian  Youth Championship, and 12 gold medals.

  How much do you train a week: I train 9-11 times a week, but I don’t know how many times or hours training over a year.

  My strong sides- fast speed in clean forest and roads.

  Weak and strong sides: Strong side is fast speed in clean forest and roads. My weak sides is that I’m not always good orienteering in green forest. I’ll work on my orienteering technique.

  Name of your coach: Leonid Novikov

  …and finally, what is your favorite dish: My favorite food is vegetables pizza.

  Kirill Komarov

  Kirill

  Best achievements in 2015 season: 6th place – Junior European Cup in Germany(sprint), 5th place – EYOC in Romania (relay) , 1st place – Russian National Championship x 4 times

  Main distances in orienteering: all distances

  How much do you train a week: Now 10-15 hours of the week, winter to increase the number of hours per week to 15-18. I do a variety of running, strength and speed training both in the city and the forest.

  Strengths and weaknesses: I need to run more in the forest and work with high-quality maps.

  Name of your coach: Yury Agafontsev

  What kind of training and other activities you expect Essu and the training team to provide you?

  Training camps, international competitions.

   

  Vladislav Malyshev

  Vlad

  Best achievements in 2015 season: Russian junior championships 1:e  distance ”choice ” 4.11.15, Russian junior championships 1:e lång mass start

  Other achievments: I have 18 medals from Russia junior championships: 11 gold medals and a medal from the Russian Championship in the two stage-relay.

  Main orienteering disciplines:  Middle & long

  Description of current training: Don’t score totally ,but about 10 trainings a week

  My favorite dish is Borsch (Russian dish). It is the vegetable soup with plenty of beets, so it burgundy.

  Strengths and weaknesses : Steep terrain is my best areas , but i have problems with a speed in sprint .

  Name of your coach: Leonid Novikov

  What kind of training and other activities you expect Essu and the training team to provide you?

  I like to run mostly on the maps , and i like to use a lot of technically terrain , for level up my personal orienteering.

   

 

Arkisto