Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu 2019 – 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnistuskoululaiset kokoontuvat talvikaudella perjantaisin sisätreeneihin (tiedot MyClubissa).

Kevään aikataulu päivitetään sivuille sen valmistuttua. Jos haluat toimintaan mukaan talven aikana, ole yhteydessä suunnistuskoulun rehtoriin, yhteystiedot alla.

Suunnistuskouluun ovat kaudella 2020 tervetulleita kaikki 2015 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret. Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään maanantaisin klo 18.30–20 Espoon alueella.

Suunnistuskoulun ensimmäinen kerta keväällä on teoriakerta ja pidetään pääosin sisätiloissa, muuten suunnistuskoulu harjoittelee ulkona säästä riippumatta. Suunnistuskoulussa harjoitellaan ikätasoisesti metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita. Lisäksi suunnistuskouluun kuuluu tapahtumia, retkiä ja talvikaudella salivuoro. Suunnistuskoulun ensimmäisellä kerralla on samanaikaisesti vanhemmille infotilaisuus.

Suunnistuskoulun ryhmät 2020
Villihiiret 2014-2015 syntyneet (oma huoltaja oltava mukana)
Liito-oravat

2012-2013 syntyneet

  • siniset = uudet suunnistajat
  • keltaiset = harrastajat
  • valkoiset = kilpailevat
Karttaketut

2010-2011 syntyneet

  • siniset = uudet suunnistajat ja harrastajat
  • valkoiset = kilpailevat
Rastisudet 2009 ja aiemmin syntyneet uudet suunnistajat
EsSu Rangers 2006-2009 syntyneet harrastajat

Ryhmää voi vaihtaa kauden aikana keskustelemalla asiasta ohjaajan kanssa.

Villihiirten ryhmässä edellytetään oman huoltajan mukana oloa. Myös muissa ryhmissä innokkaat vanhemmat ovat tervetulleita apuohjaajiksi! Aktiivisesti harjoitteleville 11-14-vuotiaille nuorille EsSussa toimii eGroupJr-valmennusryhmä ja yli 15-vuotiaille eGroup-valmennusryhmä.

Ilmoittautuminen ja suunnistuskoulun viestintä

Suunnistuskouluun ilmoittaudutaan MyClub-jäsenpalvelussa. Suunnistuskouluun ilmoittautuessa tulee ensimmäisellä kerralla luoda lapselle oma MyClub-tunnus ja jatkossa käyttää lapsen MyClub-tunnusta. Jos haluat tulla mukaan kesken kauden, ota yhteyttä suunnistuskoulun rehtoriin (yhteystiedot alla).

Suunnistuskoulumaksu on 100 e / lapsi. Lisäksi tulee olla Espoon Suunnan jäsen (jäsenmaksu 40 e / lapsi tai 160 e / perhe). Maksukuitit sekä suunnistuskoulusta että jäsenmaksusta toimitetaan sähköpostitse ja MyClubin kautta huoltajalle.

Suunnistuskoulumaksu sisältää SuomiSport-lisenssin ja perusvakuutuksen, kevät–syyskauden harjoitukset, talven salivuorot, pokaalijahdit, pääkaupunkiseudun sarjakisat, tukea kilpailuihin osallistumiseen ja suunnistuskoulun retkiin sekä tukea Espoon Suunnan leireihin. Lisäksi suunnistuskoululaiset saavat osallistua maksutta EsSun järjestämiin eMO-kuntosuunnistuksiin.

Suunnistuskoulun ajankohtaiset asiat viestitään MyClubin kautta. Varmistathan, että sekä lapsen että huoltajan yhteystiedot ovat ajan tasalla!

Varusteet

Suunnistuskoulu harjoittelee ulkona, joten pukeutuminen ja kengät sään mukaan. Lenkkareilla / kumppareilla pärjää hyvin.

Kompassi ei ole pakollinen varuste. Villihiiret eivät käytä kompassia ollenkaan, vanhemmissa ryhmissä kompassin käyttöä harjoitellaan kauden edetessä. Muutamia kompasseja on tarvittaessa lainattavissa seuralta. Mikäli olet ostamassa kompassia, kysy mieluusti vinkkejä ohjaajilta.

Emit-kilpailukortti ei myöskään ole pakollinen varuste. Suunnistuskoulussa on lainattavissa emit-kortteja niillä kerroilla, kun sitä tarvitaan – samoin pokaalijahdeissa ja nuorten sarjakilpailuissa. Muissa kilpailuissa on yleensä tarjolla vuokraemit, kun siitä mainitsee ilmoittautumisen yhteydessä (esim. Särkänniemi-suunnistus).

Harjoituskilpailut ja kilpailut

Suunnistuksessa kilpailut ovat kaikkien juttu osaamiseen ja vauhtiin katsomatta. Kilpailuissa pääsee tutustumaan uusiin maastoihin ja tutustuu entistä paremmin omiin seurakavereihin. Lasten ja nuorten osallistumista kilpailuihin tuetaan. Lisäksi valittuihin kilpailuihin järjestetään yhteiskuljetus, joka on lasten ja nuorten osalta ilmainen.

Pokaalijahdit ja pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut (NSK) ovat mukava tapa harjoitella kilpailunomaista toimintaa. Näihin voi osallistua myös kaverin tai saattajan (esim. oma huoltaja) kanssa. Jokainen vähintään kolmeen pokaalijahtiin osallistunut palkitaan pokaalilla ja jokainen vähintään kolmeen nuorten sarjakilpailuun osallistunut palkitaan mitalilla kauden päättäjäisissä.

Retket

Suunnistuskoulu tekee vuosittain kaksi retkeä: retken Särkänniemisuunnistukseen Tampereelle sekä retken Nuorisoviestiin ja Oravatonniin Turun suunnalle. Seura maksaa lasten ja nuorten osallistumismaksut näihin kilpailuihin, lisäksi retkille järjestetään bussikuljetus (lapsille ja nuorille ilmainen). Nuorisoviesti ja Oravatonni -retkellä yövytään omakustanteisesti seuran järjestämässä majoituksessa.

Särkänniemisuunnistus on KooVeen järjestämä perinteikäs lasten ja nuorten kilpailu 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille Särkänniemen alueella. Nuorimmat suunnistavat saattajan kanssa. Kisojen jälkeen on mahdollisuus viettää loppupäivä laitteissa hurjastellen.

Nuorisoviestiin ja Oravatonniin EsSu on jo vuosia osallistunut suurella joukolla. Retki on suunnattu noin 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille. 

Leimaus-leiri on valtakunnallinen lasten ja nuorten suunnistusleiri kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Leimaukselle EsSu osallistuu isolla joukolla, lisätiedot ja ilmoittautuminen kevään 2020 aikana MyClubissa.

Lisätietoja suunnistuskoulusta

Suunnistuskoulun rehtori Jyrki Noponen (nuoriso # espoonsuunta.fi – vaihda sähköpostiosoitteen risuaita ja tyhjät tilat sen ympäriltä @-merkkiin).

 

Suunnistuskoulun ohjelma 2019 (aina ajantasainen tieto muutoksineen MyClubissa)
ma 15.4. SK1: Espoon steinerkoulu, Olarinniityntie 10
ma 22.4. Pääsiäistauko
ma 29.4. SK2: Seuramaja (Puolarmaari, Kylänvanhimmanpiha)
ma 6.5. SK3: Silkkiniitty (myös varustekirppis)
ke 9.5. NSK = Nuorten sarjakilpailu: Vantaa
ma 13.5. SK4, Pokaalijahti: Kilonpuiston koulu
la 18.5. Särkänniemi-suunnistus, Tampere 
ma 20.5. SK5: Oittaa
ti 21.5. AOK = Alueen oravapolkukilpailu: Suna (EsAk)
to 23.5. NSK = Nuorten sarjakilpailu, Helsinki (HS)
ma 27.5. SK6: Seuramaja (Puolarmaari)
to 30.5. Prisma-rastit, Hiidenkiertäjät 
su 2.6. eMo-kuntosuunnistus (myös rastireitti), Karhusuo
ma-to 3.-6.6. Leimaus-leiri, Imatra 
ke 12.6. SK7, Pokaalijahti, NSK = Nuorten sarjakilpailu: Olari
   
Kesätauko  
   
to 8.8. NSK = Nuorten sarjakilpailu, Oulunkylä (Rasti-Jyry)
ma 12.8. SK8: Seuramaja, Puolarmaari
ke 14.8. AOV = Alueen oravapolkuviesti, Lohja (Hiidenkiertäjät)
ma 19.8. SK9, Pokaalijahti, Hanikka
ma 26.8. SK10: Karhusuo
su 1.9. SK11, Pokaalijahti: eGames
ma 2.9. SK12: Olarin steinerkoulu
ma 9.9. SK13: 
ti 10.9. NSK = Nuorten sarjakilpailu, Kirkkonummi (Lynx)
ma 16.9. SK14, Pokaalijahti: Suurpelto
ma 23.9. SK15: Oittaa
ma 30.9. SK16: Seuramaja, Puolarmaari
la 5.10. Nuorisoviesti, Turku (TuS)
su 6.10. Oravatonni, Mynämäki (MS-52)
Marraskuu Kauden päättäjäiset