Espoon Suunnan Nuoret iloisina perinteisellä Oravatonnimatkalla

EsSun nuoret olivat viikonloppuna perinteisellä Oravatonnimatkalla Turun suunnalla. Lauantaina 3.10 Turun Ilpoisissa pidettyyn Nuorisoviestiin EsSu osallistui 11 joukkueella. Ilpoisten koulun takametsässä pidetyn viestin radat olivat nopeakulkuisia ja vauhdikkaita. EsSun joukkueet juoksivat kilpailun hienosti: A-sarjassa 1. joukkue ylsi sijalle 8 ja B-sarjassa sijalle 7. EsSulla oli B-sarjassa peräti 7 joukkuetta, näiden joukkueiden moni viestinviejä juoksi aivan ensimmäisiä suunnistusviestejään. Illalla saikin peräti 13 vuoden aikana ensimmäisen suunnistusviestinsä juossutta juoksijaa EsSun viestikellot. Seuraavan päivän koitokseen nuoret latasivat akkujaan saunomalla, uimalla sekä ihan vain keskenään ”hengaamalla”. Mikäs sen mukavampaa.

Sunnuntain Oravatonnikilpailuun Nuorisojaoksen vetäjät olivat haastaneet nuoret: mikäli H/D16 tai nuoremmissa kilpailee vähintään 60 EsSulaista nuorta, juoksevat Nuorisojaoksen vetäjät orava-asuissa. Tänä vuonna kyseisin sarjoihin osallistui 55 nuorta, joten oravarekvisiitta jäi odottamaan ensi vuotta. EsSu oli tänä vuonna Oravatonnin kokonaiskilpailussa hienosti neljäs, ja toi kotiin voiton kannustuskilpailussa. Voiton kotiin toin niin ikään D15 sarjan voittanut Elisa Ståhlberg. Samassa sarjassa Saara Pernu oli toinen ja Roosa Laine oli viides. Muut tänään palkintokorokkeella oravapatsaan saaneet essulaiset olivat Vilppu Viinikainen (4. sarjassa H15), Eemil Laaksonen (3. sarjassa H13) sekä Sofia Soikkeli (4. sarjassa D13). Onnittelut kaikille palkituille!

Viikonloppu oli essulaisille oikein onnistunut, ja tunnelma oli koko viikonlopun aikana iloinen, välillä jopa riehakas. Kotimatkalla bussissa olikin tavallista hiljaisempaa, kun moni väsynyt matkaaja vaipui unten maille.

Ensi vuonna 60 juoksijaa Oravatonnin nuorten sarjoihin, niin pääsevät Nuorisojaoksen oravat metsään!