Espoon Suunta 2015

Essu palkittiin vuosi sitten valtakunnallisesti Vuoden suunnistusseurana ja kunnialla olemme valtikkaa kantaneet.  Essun nousujohteinen kulku jatkui edelleen tänä vuonna 2015.

2015 Essu ylsi historiansa parhaimpaan saavutukseen SM-kisapisteiden perusteella arvioiden. Tampereen Pyrinnön jälkeen olimme Suomen toiseksi paras seura ja piste-ero Tampereeseen kutistui aiempiin vuosiin nähden merkittävästi. Essun vahvuutena SM-pistetaulukossa on monipuolinen harrastaminen ja menestys niin kesäsuunnistuksessa kuin myös hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa. Myös Essun veteraanisuunnistajat ovat vuodesta toiseen olleet kärkikahinoissa SM-tilastoissa ja jälleen tänä vuonna veteraanit olivat Suomen parhaita.

SM 2015

 

Suomen mestaruutta juhlittiin vuoden varrella 11 kertaa:

Aleksi Sorsa, H18/Pitkä ja Yö

Emilia Ståhlberg, D18/Keskimatka

Alvar Palmén, Aleksi Sorsa ja Lari Pernu, H18/Viesti

Sini Pekkala, D40/Pitkä

Matti Haaramo, H75/Sprintti

Virpi Palmén, D45/HS-Sprintti ja HS-Keskimatka

Leena Paatero, D70/HS-Keskimatka

Ritva Mikkonen ja Leena Paatero, D140/HS-parisprintti

Eeva Tanska, Ritva Mikkonen ja Leena Paatero, D210/HS-Viesti.

Pitkästä aikaa saimme EsSu-edustusta myös Suomen maajoukkueväreihin, kun Emilia ja Aksu debytoivat nuorten EM-kisoissa. Emilialle tuliaisina upea viestipronssi.

Kauden kruununa ja upeana ennekuvana kohti tulevia vuosia, EsSun nuoret kävivät Ruotsissa hakemassa voiton arvostetussa Ungdomens Tiomilassa joukkueella Alvar Palmen, Juha Rauhala, Niko Larmala, Aleksi Sorsa, Mikael Rautio, Mikko Tervakangas, Emil Laaksonen, Elias Lehikoinen, Miika Vehmas, Lauri Heinaro, Kirill Komarov ja Lari Pernu.

ungi15

 

EsSun kilpailullisen esiinmarssin taustalla on vuosia kestänyt vankka nuorisotyö ja suunnistuskoulu joka tänäkin vuonna keräsi yli 100 lasta viikoittaisiin harjoituksiin ja kisoihin. Essun junioritoiminta palkittiin jo ”tieskuinkamonettakertaa” kaikkein kannustavimpana nuorten Oravatonnikilpailussa syksyllä.

 

Kisajärjestelyt ovat aina tuoneet EsSulle kiitosta ja siltä ei vältytty tänäkään vuonna. EsSu järjesti keväällä yhdessä OK-77 kanssa kansainvälisen tarkkuussuunnistuskilpailun ja  elokuussa kilpailtiin perinteiset eGames-kilpailut upeissa Kopparnäsin maisemissa.

Espoon Suunta haluaa olla koko perheen suunnistusseura, johon jokaisen on mukava kuulua. Jatketaan samalla innolla kohti vuotta 2016!