Kilpailuohjeet

AOK 18.8.2018 Oittaalla, Espoossa

Kilpailuohjeet:

Muutoksia voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä infotaululla. Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä, alueen antamia määräyksiä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Virpi Palmen, 0404552852

Ratamestari: Kai Hilo ja apureina Aleksi Sorsa, Miika Vehmas, Harri Jakobsson

Kilpailukeskus: Paavo Valkonen, Mauri Nenonen, Maija Raasakka

Lähtö: Heikki ja Anne Sorsa, Johanna Kemppi

Maali ja Tulospalvelu: Ville Kokkila, Pasi Laaksonen

Info: Astra Francke

Kahvio: Marika Lappi, Riikka Ståhlberg, Terhi Koivu-Tikkanen

Ensiapu: Marjut Varpula

Tiedotus: Pietari Hyvärinen

Kuulutus: Sari Nousiainen

Paikoitus ja opastus: Paavo Rönkkö, Eero Kärkkäinen, Seppo Väätäinen

Valvoja: Tuomas Tala, HS

Tuomarineuvosto pj: Kari Mamia, Hiidenkiertäjät

 

Opastus:

Kunnarlantieltä, 2 kilometriä Kehä kolmoselta pohjoiseen. Opastus paikoillaan klo 16 lähtien. Paikoitus on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Sarjat ja matkat:

Sarja Matka (km) Rasteja (lkm)
HD8RR 1,7 (2,2) 6
HD10RR 2,2 (2,6) 6
HD12TR 1,8 6
HD12 2,1 6
HD13 2,7 8
D14 3,1 8
H14 3,1 8
D16 3,4 11
H16 3,7 11
HD13-16N 2,2 7

Kartta:

Tulostekartta on A4, päivitetty 2016, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, muovisuojuksessa. Rastimääritteet ovat painettuna karttoihin, lähdössä ei ole irrallisia määritteitä. RR-sarjoilla ei ole rastimääritteitä. Kilpailijat saavat pitää karttansa maaliin tulon jälkeen, mutta karttaa ei saa näyttää maastoon lähteville kilpailijoille.

Maasto:

Ratamestari ja valvoja ovat laatineet tulostaululla esillä olevan kuvauksen maastosta. Kielletyt alueet pistepellot ja pihamaat ovat kiellettyjä alueita. Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana.

Emit:

Kilpailija voi tarkistaa emit-korttinsa toimivuuden kilpailukeskuksessa opaspaalun lähellä olevalla mallirastilla. Vuokrattavat emit-kortit lunastetaan infosta ennen lähtöä (3 €) ja palautetaan infoon. Kadonneesta emit-kortista järjestäjä veloittaa 70 €. Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa (EMIT-kortti) toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä (3 €).

Lähdöt:

Ensimmäinen lähtö klo 18.00. Viitoitus alkaa opaspaalulta. Emit-tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet saa lähdöstä. Rastimääritteet on painettu myös karttaan. Kilpailunumeroita ei käytetä. Kilpailija on itse vastuussa siitä, että ottaa oikean kartan. Lähdössä on lasten kilpailujen mukainen opastus. Lähdöissä ei ole WC:tä. Matkaa lähtöön on 600 m, viitoituksen väri selviää opaspaalulta. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 5 min ennen lähtöaikaa. Sarjat H/D8RR ja H/D10RR saavat kartan 2 min ennen lähtöaikaa. Sarjat H/D12TR, H/D12, H/D13 ja H/D14 saavat kartan 1 min ennen lähtöaikaa. Sarjat H/D16 ottavat kartan itse lähtöhetkellä.

Mallirasti:

Mallirastit sijaitsevat opaspaalulla. Siellä voit tarkistaa myös emit-korttisi toimivuuden. Lisäksi RR-mallirasti
sijatsee lähdössä.

Toiminta lähdössä:

 • 5 min ennen omaa lähtöaikaa kuulutetaan lähtöaika ja lähtevien nimet
  • kilpailijat siirtyvät ohjausasemalle, jossa opastaja neuvoo alueella on näkyvillä RR- ja TR-sarjojen radat ja muilla sarjoilla on kartta, johon on merkitty K-piste
 • 4 min ennen
  • lähtöajan ja kilpailukortin tarkistus
 • 3 min ennen
  • kilpailija nollaa Emit-korttinsa
 • 2 min ennen
  • H/D8RR ja H/D10RR saa kartan ja häntä opastetaan
  • H/D12TR tutustuu karttaan, jossa on rata
  • H/D12, H/D13 ja H/D14 tutustuu karttaan, jossa on K-piste
 • 1 min ennen
  • H/D8RR ja H/D10RR suunnistaja tutustuu itsenäisesti omaan rataansa
  • H/D12TR, H/D12, H/D13, ja H/D14 kilpailijat ottavat oman karttansa ja tutustuvat rataan
 • lähtöhetki
  • kilpailijat lähtevät matkaan
  • H/D16 kilpailijat ottavat kartan lähtöhetkellä

Ohessa kaaviokuva pdf muodossa Kilpailun lähdöstä.

Viimeinen rasti ja maali

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti, josta johtaa viitoitus maaliin. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä pukkia, joista toinen on RR-sarjan oma viimeinen rasti. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään yhtenäistä maaliviitoitusta pitkin maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään maalin yhteydessä olevalla itkumuurilla. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 20:30.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa, infon läheisyydessä

Pukeutuminen, WC

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Suihkut ja WC:t sijaitsevat Oittaan uimarannalla, sijainti selviää opaspaalulta.

Kahvila

Kahvila sijaitsee kilpailukeskuksessa, ja sieltä voi ostaa pikku purtavaa ja juotavaa. Tarjolla on mm. sämpylöitä, tuoreita leivonnaisia sekä kahvia ja limuja. Valikoimissa on myös laktoositonta ja gluteenitonta purtavaa.

Palkinnot

Sarjojen kolmelle parhaalle jaetaan mitalit tulosten selvittyä, seuraa kuulutuksia. Kaikki maaliin tulijat saavat maalissa myös pienen palkinnon.

Mukavaa suunnistuskisaa toivottavat Espoon Suunnan väki!

RR-ratojen erityisohjeet:

Kilpailussa on kaksi eri rastireittiä, 8-vuotiaille omansa ja 10-vuotiaille omansa. Reittien viitoitukset lähtevät heti lähtöpaikalta omiin suuntiinsa ja yhdistyvät kolmannelle rastille mennessä. Yhtymäkohdasta eteenpäin reitit ovat yhtenevät maaliin asti.

10-vuotiaiden reitti on koko matkan merkitty valkoisella yhtenäisellä nauhalla. 8-vuotiaiden alkuosa yhtymäkohtaan asti on
merkitty keltaisella nauhalla, ja siitä eteenpäin kaikki seuraavat valkoista nauhaa. Yhtymäkohdan tulosuunnat on pyritty ohjaamaan siten, että vaara lähteä viitoitusta väärään suuntaan olisi mahdollisimman pieni.

Paikalla on myös järjestäjä ohjaamassa. Mikäli olet epävarma, voit kysyä häneltä neuvoa. Karttoihin on merkitty toisen rastireitin alkuosa katkoviivoin. Oma reitti on kokonaisuudessaan merkitty yhtenäisellä, vain rastipisteiden kohdalta katkeavalla oranssilla viivalla koko matkan ajan. Rastireittien rastit tunnistaa RR-tunnuksesta. RR- tunnus on merkitty leimasintelineeseen ja rastilipun jokaiselle sivulle. Voit tutustua mallirasteihin kilpailukeskuksessa. Lähdössä on opastusta RR-radan viitoituksesta ja rasteista. Sarjan kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leiman vuoksi, vaan hän saa 10 minuutin lisäajan jokaisesta puuttuvasta leimasta.

TR sarjojen erityisohje

TR-ratojen karttaan on merkitty molemmat Rastireitit, siten että 10RR nauha on kartassa yhtenäinen (maastossa valkoinen) ja 8RR nauha on katkoviiva (maastossa alkumatka keltainen). TR-sarjalaiset voivat halutessaan käyttää kumpaa tahansa rastireittiä apuna suunnistuksessaan.