Uuden puheenjohtajan terveiset

Vuosi vaihtui melkoisten lämpötilan heilahdusten saattelemana, kun lämpöasteet vaihtuivat kirpeisiin pakkasiin hetkessä. Suuret vaihtelut ovat tulleet osaksi yhteiskuntaamme – on sitten kyse lämpötiloista, maailman politiikan tasapainosta tai urheilun huipulla pysymisestä. Muutos on jatkuvaa ja meidän pitää siihen tavalla tai toisella sopeutua. Suunnistuskin on eräällä tavalla muutoksen kourissa. Lajistamme on tullut kuntoilijoiden suosikki, toisaalta taas lisenssikilpailijoiden määrä on vähentymään päin, ja taloudelliset edellytykset toimintaan eivät ole samaa luokkaa kuin jonkin aikaa sitten.

Suunnistus on Suomessa nyt jonkinmoisessa murroksessa, mutta kaikesta huolimatta, muutos on aina myös mahdollisuus. Essussa on ollut erittäin laadukasta toimintaa viime vuosina. Nuorissa on saatu mahtavaa menestystä ja seuratasolla meidät rankattiin toiseksi parhaaksi Suomessa. Tässä on siis on vankkaa pohjaa, johon toimintaa on hyvä perustaa jatkossa. Meillä on monta innokasta ja asiantuntevaa jäsentä ohjaamassa ja valmentamassa suunnistustoimintaa. Lisäksi, kun olen toimintaa nyt vuoden verran essulaisena seurannut, tekemisessä huokuu innostuneisuus ja iloisuus. Missä tahansa essulaisia onkin näkynyt, niin heillä on ollut “kivaa” – niin ulkopuolisten kuin oman porukan sisältä katsottuna.

Loppiaisen alla koettiin ikimuistoisia hetkiä nuorten lätkäleijonien MM-kullan kautta. Nuoret uskoivat oman tekemiseensä loppuun asti. Pienet vastoinkäymiset turnauksen tai edes finaalin loppupuolella eivät onnistuneet horjuttamaan poikien uskoa voittoon. Harjoittelua ja työtä menestyksen eteen oli kovasti takana. Tämä vahvisti uskoa omaan tekemiseen. Asenne oli kohdillaan ja sitä ei pystynyt mikään taho heilauttamaan pois balanssista. Asenne ratkaisee – aina. Niin myös meidän tekemisessä ja menestymisessä suunnistuksen parissa.

Toivonkin että pystyn omalla asenteella ja toiminnalla kehittämään Essusta entistä parempaa ja mukavampaa koko perheen suunnistusseuraa. Pohja on vahva ja  voimme hyödyntää toimintaympäristön tarjoamat muutosmahdollisuudet. Tehdään asioita tosissaan, mutta ei turhan vakavasti – siinä motto kaikille tuleviin koitoksiin. Jaetaan osaamista ja kannustetaan muita sekä iloitaan hienosta harrastuksestamme. Yhdessä tämä onnistuu, kunhan kaikki uskomme tekemiseemme vahvasti.

-herkHerkkoko

Koska en vielä tunne kaikkia seuralaisia, niin tulkaa rohkeasti juttelemaan aina kun siihen on mahdollisuus.

känny: 050-4620788