EsSun Särkänniemisuunnistus 2016: Lähes 90 nuorten suunnistussuoritusta ja valtava määrä laitteissa käyntejä aurinkoisessa kesäsäässä

IMG_20160521_095237  Essu  IMG_20160521_110900  IMG_20160521_174924

Espoon Suunnan perinteinen kevätretki Särkänniemisuunnistukseen sujui tänäkin vuonna iloisissa ja aurinkoisissa tunnelmissa. Matkassa oltiin kahdelle bussilla ja useilla yksityisautoilla ja kyllä sen verran kuljetuskapasiteettia tarvitaankin, jotta saadaan lähes 90 nuorta kilpailukuntoon Tampereelle. Tänä vuonna matkalla oli erityisen paljon aivan nuoria suunnistajia: 18 ilmoittautunutta H/D7-9RR saattajasarjoihin ja lisäksi paljon rastireitille ilmoittautuneita.

Särkänniemisuunnistuksessa EsSu otti neljä hienoa sarjavoittoa sarjoissa H13 (Topias Kemppi), H9RR (Anton Kemppi), D14 (Kerttu Peura) ja D11 (Silva Kemppi). Myös kolmanneksi sarjassa H9RR sijoittunut Aarne Kemppainen nousi palkintopallille vastaanottamaan Näsinneula-palkinnon. Onnittelut kaikille! Tänä vuonna kannustamisessa kunnostautuivat erityisesti aivan nuorimmat essulaiset, jotka jaksoivat oman suorituksen jälkeen kannustaa suunnistajia loppusuoran reunassa.

Särkänniemisuunnistuksen jälkeen EsSu:n nopeisiin nuoriin tuli vielä lisävauhtia, kun aikaa Särkänniemen laitteissa huvittelun oli enää alle kuusi tuntia. Monet nuoret kiersivät vauhdilla laitteesta toiseen, siirtyen välillä juostenkin. Päivän suosituimmaksi laitteeksi nousi Särkänniemen uutuus, hurjasti kieputtava X. Sinne ei tietojen mukaan aikuisia uskaltautunut. Lisäksi jo aiemmista vuosista tuttu Tornado sai suuren suosion.

Vaikka aikainen matkaan lähtö ei nuoria suunnistajia päivän aikana haitannutkaan, näkyi se kyllä kuitenkin kotimatkalla. Kun ensin Leijonat oli saatettu radiota kuuntelemaalla hienon Venäjä-voiton kautta MM-finaaliin, vaipui moni matkalainen uneen kotimatkan ajaksi.

sarkanniemi-suunnistus_1605-1 sarkanniemi-suunnistus_1605-4 sarkanniemi-suunnistus_1605-2 sarkanniemi-suunnistus_1605-3