EsSulta Nuorten Jukolassa seitsemän joukkuetta, ykkösjoukkue kuudes

EsSu NuJu yhteiskuvaEsSu NuJun palkintojenjaoessa

Espoon Suunnan nuoret osallistuivat jo totuttuun tapaan suurella joukolla Nuorten Jukolaan. Tänä vuonna järjestyksessä 31. Nuorten Jukola järjestettiin Nurmijärven Alhonniitussa. Kilpailuun osallistui 161 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä. EsSu osallistui viestiin seitsemällä joukkueella eli 49 nuoren juoksijan voimin.

Kilpailu käytiin vaihtelevassa maastossa, jossa oli niin ulkoiluteitä, avokallioita kuin ryteikköjänkin. Suunnistukselta vaadittiinkin rytmitystä: teillä sai juosta kovaa, mutta tarkkojen rastipisteiden kohdalla oli edettävä hiljaa. EsSun seitsemästä joukkueesta löytyi sekä kokeneita NuJu-kävijöitä että ensikertalaisiakin. Moni nuori suunnisti rohkeasti useampaa sarjaa ylempänä kuin oma sarja olisi, suoriutuen silti annetusta suunnistustehtävästään kunnialla.

EsSun ykkösjoukkue pääsi taas palkintopallille sijoituksen oltua tänä vuonna kuudes. Joukkueessa suunnistivat Mikko Tervakangas, Mikael Rautio, Liisa Raasakka, Topias Kemppi, Ida Haapala, Maria Määttänen ja Alvar Palmen. Myös kakkosjoukkue sijoittui hienosti ollen sijalla 18. Kakkosjoukkueessa suunnistivat Vilppu Viinikainen, Lauri Puupponen, Silva Kemppi, Emil Laaksonen, Elisa Ståhlberg, Heidi Plit ja Lauri Heinaro. EsSun seitsemästä joukkueesta kuusi saivat hyväksytyn tuloksen. Hyvä EsSu! Päivän suvereeni voittaja seura oli Tampereen Pyrintö, joka nappasi ylivoimaisen kaksoisvoiton. Onnittelut Espoosta Tampereelle!

EsSun leirissä oli päivän aikana kova kuhina, kun nuoret valmistautuivat kilpailuun joukkuepalaverein, sinikeltaista EsSu-lookia viimeistellen, verrytelleen tai vain virallista EsSu-koiraa Tessua silittäen. Myös loppuviitoituksella näkyi ja kuului, kun essulaiset kannustivat seura- ja joukkuekavereitaan viimeisillä metreillä. Ensi vuonna suuntaamme kohti Porvoota, tavoitteena on osallistua siellä seuraavaan Nuorten Jukolaan taas suurella ja iloisella joukolla.