Kilpailuohje

KILPAILUOHJE SM-VIESTI R1 2017

(Muokattu 15.9. 21.30 lisätty Kielletyt alueet, viitoitukset,kilpailukeskus)

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja suunnistuksen SM kilpailujen ohjeita 2017 sekä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita. Joukkue on muodostettava saman seuran lisenssin lunastaneista suunnistajista, joista yksi voi olla ulkomaalainen. Kilpailun osanottajan tulee kilpailuvuonna täyttää vähintään 14 vuotta (kts. Lajisäännöt 19.2).

Kartta

Kartta on 6-värinen, koko A3 H21, muut sarjat A4, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, offset-painettu 9/2017 (Grano). Kartoittaja ja piirtäjä  Matti Toivonen. Rastimääritteet on painettu karttoihin ja rastikoodit ovat myös rastinumeron vieressä.

Mallikartta on vaihtoalueella ja sen kuvaaminen on kielletty. Kartat kerätään vaihtoon ja maaliin saapuneilta uusintalähtöön saakka. Karttojen palautus tapahtuu infosta kuuluttajan ohjeiden mukaisesti. Kilpailualueen vanha kartta on nähtävillä kilpailun nettisivuilla sekä kisapäivänä infotaululla ensimmäiseen lähtöön saakka.

Kartassa on merkitty reitinvalinnoille mahdollisesti sijoittuvat vaaralliset jyrkänteet alla olevan esimerkin mukaisesti Ylitys kielletty viiva jyrkänteen alapuolella.

Kilpailumaastossa on kilpailukeskuksen koillispuolella jousiammunnan maastoratoja. Ratoihin kuuluvia maalitauluja, eläinsilhuetteja, ampumalinjoja ja ratojen siirtymäpolkuja EI OLE merkitty karttoihin.

Jousiammuntaradan alue on merkitty vaihtoalueen mallikarttaan.

Käytetyt erikoiskarttamerkit ja niiden selitykset

Kielletyt alueet

Maastossa ei ole muita kiellettyjä alueita kuin karttaan merkityt. Jousiammunta alueella olevat nauhoitukset eivät koske suunnistajia.

Kielletyt alueet on merkitty maastoon puna-keltaisella kielletty-aluenauhalla.

Juoksujärjestysten ilmoittaminen ja muutokset

Ilmoitettava 14.9.2017 klo 20.00 mennessä Irma-tietojärjestelmään. Joukkue joka ei ilmoita juoksujärjestystä ohjeen mukaisesti, ei saa lähtölupaa. Muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä juokseva joukkue hylätään SSL:n ohjeen mukaisesti. Vain pakottavista syistä (esim. sairaus josta lääkärintodistus) voi järjestystä muuttaa La 16.9.2017 klo 9.30 mennessä. Tämä muutos tehdään kilpailukeskukseen infoon sieltä saatavalla kaavakkeella. Hyväksynnän tai hylkäyksen suorittaa kilpailun TA.

Kilpailumateriaali

Kilpailumateriaali noudetaan SEUROITTAIN infosta 16.9.2017 klo:8.00 alkaen. Kilpailumateriaalikuori sisältää rintanumerot (ei hakaneuloja)sekä Emit tarkistusliuskat.
Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Numeroa ei saa taitella. Kilpailunumeroihin on painettu joukkueen ja osuuden numerot sekä viivakoodi. Tarkista, että käytät oikeaa, lähtöluettelon mukaista rintanumeroa. Numeroita ei kerätä pois. Kirjoita emit-tarkistusliuskaan joukkueesi numero ja osuus.

Varusteet

Näytöllisten GPS-laitteiden käyttö on kielletty. Ns. näytöttömiä GPS-laitteita saa käyttää, kunhan niilläkään ei pyritä saamaan hyötyä kilpailun aikana, vaan tiedon keruu tapahtuu suorituksen analysointia varten. Kypäräkameran käyttö on sallittu, mutta laitteet kerätään vaihdossa karanteeniin uusintalähtöön asti. Suunnistusasu vapaa mutta pakollinen. Piikkareiden käyttö on kielletty.

Emit-leimausjärjestelmä ja vuokrakortit

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Samaa Emit-korttia saa käyttää vain kerran kilpailun aikana. Tarvittaessa kortteja on vuokrattavissa infosta (vuokra 5 euroa). Vuokrakortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 euroa.

Viitoitukset

Kaikki viitoitukset ovat tehty valkoisella EsSu nauhalla.

Lähtö ja vaihto

Lähdöt tapahtuvat porrastetusti.
H21                                         10:00
H20, H18, H16                     10:20
D21, D20, D18 ja D16         10:40
Lähtö- ja vaihtoalue on kilpailukeskuksessa. Alueelle siirrytään lähtöportin kautta. Kilpailunumeron ja viivakoodin tulee olla esteettä luettavissa. Emit-kortti luetaan ja nollataan. Alueelle kirjautumisen jälkeen kilpailija ei enää saa poistua alueelta ennen omaa kilpailusuoritustaan.

Lähtöportti avautuu klo 9.30. Vältä ruuhkaa ja siirry ajoissa lähtöpaikalle.

3 minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti omille paikoilleen. Kartat jaetaan suljettuina käteen 1,5 minuuttia ennen lähtöä. Tarkista, että kartassa on oman joukkueesi numero. Kartat saa avata vasta lähtölaukauksen jälkeen. Varaslähdön ottaneet tai kartan ennen lähtöä avanneet joukkueet hylätään (videointi).
K-pisteelle on viitoitus.
Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon / maaliin. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa maalin kohdalla, antaa karttansa toimitsijalle, jatkaa karttatelineelle ottaa joukkueensa numerolla varustetun kartan ja
vie sen vaihtopuomille seuraavan osuuden viestinviejälle. Sen jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkistukseen.
Väärän kartan ottaneen joukkueen suoritus hylätään. Kilpailija, jonka kartan joku toinen on ottanut, saa uuden kartan toimitsijalta vaihtopuomin päässä sijaitsevasta varakarttapisteestä. Aikahyvitystä varakartan hakemisesta ei anneta.
Uusintalähtö järjestetään SSL:n ohjeen mukaisesti niille kilpailijoille, jotka eivät ole vielä päässeet maastoon tai joiden joukkueen suoritus on keskeytynyt tai hylätty. Vaihto suljetaan 10 min ennen yhteislähtöä. Uusintalähdön ajankohtana on kun puolet H21-sarjasta on maalissa n. klo 14.10,  seuraa kuuluttajan ohjeita.

Sarjojen ratapituudet

 

Sarja Matka km Ankkuriosuus km
H21 8-8,3 8,7-8,8
H20 6,2-6,4  
H18 4,4-4,6  
H16 3,9-4,2  
D21 5,6-5,8 6,1-6,4
D20 4,6-4,8  
D18 4,0-4,1  
D16 3,6-3,8  

Kaikilla osuuksilla viitoitusta noin 500 m. H/D21-sarjoissa ankkuriosuus on muita osuuksia pidempi

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Joukkueen loppusijoituksen ratkaisee maalilinjan ylitysjärjestys. Aika tulee maalileimauksesta maalilinjan jälkeen. Tasatilanteet ratkaisee maalituomari, videokuvan perusteella, jokaisen sarjan kymmenen parhaan joukkueen osalta.
Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa ja kulkevat leimantarkistuksen kautta. Myös loukkaantumistapauksissa täytyy tehdä ilmoitus maalitoimitsijoille. Maali sulkeutuu klo:16.00.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuseen jalkineiksi suositellaan kumisaappaita. Kilpailukeskuksesta löytyy mallirasti.

Pukeutuminen, pesu ja WC

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Pesupaikka kilpailukeskuksessa, lämmin vesi. WC:T sijaitsevat kilpailukeskusalueella. Vaihtoalueella on myös WC.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on kisaravintola, jossa on tarjolla wokkilounas ja muita kahvilatuotteita.

Muksula

kilpailukeskuksessa on kenttäolosuhteisiin rakennettu ”lapsiparkki”,

johon toivotaan ennakkoilmoittautumista 13.9. mennessä sähköpostiosoitteeseen muksula@espoonsuunta.fi

Ensiapu


Maalin läheisyydessä päivystää ensiapuryhmä

Tulokset

Maastossa on online-rasteja, jotka mahdollistavat kilpailun seuraamisen myös netin välityksellä.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan välittömästi yhteislähdön (uusintalähdön) jälkeen. Kilpailussa palkitaan mitaleilla sijoille 1-3 sekä plaketeilla sijoille 4-10 suunnistaneet joukkueet. Palkintojenjako aloitetaan n.14.15 (seuraa kuulutusta).

Pysäköinti

Pysäköinti on P-alueella ja tienvarsipysäköintinä enintään 1500 m päässä kilpailukeskuksesta josta opastus kilpailukeskukseen kevyenliikenteen väyliä pitkin. Paikoitusmaksua ei peritä.
Yöpyminen kilpailukeskuksessa ja sen läheisyydessä kielletty.

Majoitus

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja esillä nettisivujen majoitusosiossa.

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Harri Jakobsson, p. +358 50 4524846
Pääratamestari: Jouko Jylhä
Ratavalvoja: Johan Uusimäki OK77
Tiedottaja: Pietari Hyvärinen puh: +358 44  5925357
Lähtö/vaihto: Henna Plit 
Tulospalvelu: Akseli Galkin ja Risto Kivinen
Ravintola: Virpi Palmen 
Kuulutus: Sari Nousiainen ja Erkka Laininen 
Rakennus: Jyrki Noponen 
Info ja palkinnot: Marco Halen ja Harri Paakkulainen
Muksula: Hanna Raasakka  

TA: Unto Kanerva
Tuomarineuvosto:
Mikko Eskola TP (pj)
Sofia Haajanen SK Pohjantähti
Ville Luoma HiKi

 

TERVETULOA!
Espoon Suunta RY

[print-me]