Kannustavin seura osoitti mahtinsa Nuorten Jukolassa!

Nuorten Jukola kisattiin tänä vuonna Saarijärvellä, Keski-Suomen maakunnassa. Järjestyksessään 33. Nuorten Jukolassa Espoon Suunnalla oli tänä vuonna mukana peräti seitsemän joukkuetta eli yhteensä 49 juoksijaa! Vaikka suunnistaja ei sadetta säikähdäkään, toi aurinkoinen hellesää varmasti positiivisen vireen jokaisen suunnistajan tekemiseen.

Matkaan lähdettiin perjantaina 17.8. Essun majalta Espoon Puolarmaarista Nico & Riku Kerkolan Kartalla-kappaleen säestämänä, joka oli tullut tutuksi myös viimeisestä NuJu viestiharjoituksesta. Bussi suuntasi tiensä kohti Jyväskylää ja Peurungan kylpylähotellia, jonne saavuttiin iltakahdeksan aikoihin. Essun nuoret suuntasivat verryttelylenkille läheiseen kangasmetsään ja sen jälkeen oli kevyen iltapalan vuoro.  Vielä illalla suurin osa nuorista lähti kylpylän sijasta viereiseen Peurunka-järveen virkistäytymään, mikä kertoo nuorten upeasta yhteishengestä ja aktiivisesta elämänasenteesta!

Kisa-aamu alkoi monipuolisella buffetaamiaisella, jonka jälkeen bussilastillinen Essulaisia suuntasi kohti Nuorten Jukolan kilpailukeskusta Saarijärvelle. Perillä pystytettiin seurateltat, pidettiin joukkuepalaverit ja otettiin joukkuekuvat. 49 reipasta nuorta suunnistajaa samassa kuvassa sinikeltavalkoisessa paidassa on vaikuttava näky!

Vaikka metsässä ei yleisöä olekaan, ei Essussa ulkonäköä unohdeta! Kasvomaalaukset ovat tärkeä osa jokaista Nuorten Jukolaa, ja ne loistivat sekä nuorten että huoltajien kasvoilla!

  

Viesti alkoi lauantaiaamuna 18.8. kello 11.30, jolloin 65 joukkuetta ampaisi metsään. 7-osuuksisessa viestissä nähtiin upeita suorituksia seuran jokaisessa joukkueessa. Yhteenveto viestistä on omaa luokkaansa: Espoon Suunnan ykkös-, kakkos- ja kolmosjoukkue olivat kaikki 20. parhaan joukkueen sisällä. Ykkösjoukkue oli toinen, kakkosjoukkue kahdeksas ja kolmosjoukkue 20. Mikä hienointa, 49 Essun juoksijaa sai hyväksytyn suorituksen eli kaikki joukkueet tulivat hyväksytysti maaliin.

Yksi Espoon Suunnan kilpailullisista tavoitteista on olla kannustavin seura, mikä ei varmasti jäänyt keltään paikalla olleelta huomaamatta. Essussa kannustettiin ja tuettiin toinen toisia läpi kisan: Kisaan lähteviä tsempattiin, yleisörastilla käyviä kannustettiin ja loppusuoralla olivat lähes kaikki Essun joukot hurraamassa maaliin tulevia. Kaikkia joukkueita kannustettiin täysillä – jopa seuran seitsemännen joukkueen ankkuri saatettiin maaliin Essun lippujen ja beachflagien ympäröimänä!

                                                                     

Viimeisten juoksijoiden käytyä viereisessä lammessa uimassa, suuntasi bussi jälleen kohti Espoota. Bussi pysähtyi huoltoasemalla puoleksi tunniksi, jolloin oli mahdollisuus ostaa pientä välipalaa – osalle nuorista tämä tosin merkitsi hampurilaisaterian ostoa matkalle mukaan J. Loppumatka sujuikin rattoisasti ratoja piirrellessä, musiikkia kuunnellessa ja kaverien kanssa aikaa viettäessä.

Tärkein tavoite Nuorten Jukolan kisareissulla oli, että kaikilla on matkalla kivaa. Matkanjohtajan kysyessä matkan lopuksi ”No, olikos teillä kivaa?”, huudahtivat nuoret yhteen ääneen ”JOOO!!!”.  

                                                                                                                                          Teksti: Leevi Väisänen