Ungi-voitto 18-sarjan tytöille – perustana oma varma suoritus

Kultajuhlat! EsSun 18-sarjan tytöt ovat jälleen näyttäneet voimansa, ja uusineet kolmen vuoden takaisen viestikultansa Ungdomens 10Milassa, tuttavallisemmin Ungissa. Tyttöjen kullan lisäksi EsSuun saatiin pronssimitali edeltävän päivän HD12-viestissä.

Varhain lauantaiaamuna juostua D18-viestiä EsSu hallitsi kirkkaasti koko viiden osuuden ajan. Aloittaja Hanne Hilo tuli vaihtoon kolmantena, muutaman sekunnin erolla kärkeen. Avausosuus meni hyvin: vaikka alun pitkällä hajonnalla ero kärkeen hieman venyi, ratkaisi pari hyvää polkuvalintaa radan lopussa tilanteen EsSun hyväksi. Hanne sai kärkeä kiinni yli puoli minuuttia, ja varmisti kakkososuuden Siana Sennin paikan viestin kärkituntumassa.

Loppuviestiä EsSun joukkue hallitsikin kirkkaasti. Kärjessä mentiin aina maaliin asti, ja osuusajatkin olivat enimmäkseen koko juoksijajoukon nopeimpia. Kolmososuuden Liisa Raasakalla oli tavoitteena oma erityisen varma suoritus, joka mahdollistaisi joukkueen säilymisen hyvillä sijoilla. Taakse ei katsottu, eivätkä lähellä käyneet joukkueet saaneet Liisaa kiinni. Lyhyt suoritus oli pientä rastinottovirhettä lukuun ottamatta täydellinen.

Neljännen osuuden Silva Kemppi onnistui ottamaan eroa vieläkin lisää, ja ankkuri Maria Määttänen sai suunnistaa koko matkan yksin. Satunnaista vetoapua tarjosivat ainoastaan H18-viestin kärkijuoksijat.

Vuoden 2016 voittoon verrattuna tämä viesti oli huomattavasti tasaisempi. Mitä tällaiseen ylivoimaan vaadittiin?

”Tavoite oli että kaikki tekevät oman hyvän suorituksensa. Ei ollut varsinaisia sijoituspaineita.”

Näin kommentoivat Liisa ja Hanne. He korostavat myös, joukkueen jäsenten ymmärtäneen varsin hyvin, että mikäli jokainen todella pystyy omaan hyvään suoritukseensa, tulee tulos olemaan varsin korkealla. Tässä onnistuttiin, jokainen oli varma oma itsensä, ja kaulaan saatiin kultaiset mitalit.

 

Tyttöjoukkueita oli mukana yhteensä 4 ja kaikki saivat hyväksytyn suorituksen. Muiden sijoitukset olivat 32., 47. ja 54.

 

Perjantain puolella juostusta neljän osuuden HD12-viestissä toivat pronssia Aarne Kemppainen, Mikki Kankaanpää, Martta Kankaanpää, Venla Teuri ja Anton Kemppi. Yhteensä 12-sarjan joukkueita oli EsSulla kolme

 

Viikonlopun viesteistä pisin, 10-osuuksinen H18-viesti ei tänä vuonna tarjonnut yllätyksiä. Numerolla 7 startannut joukkue saapui maaliin sijalla 7. Eroa voittaja Tampereen Pyrintöön kertyi reilu 20 minuuttia. Neljännen osuuden Topias Kemppi oli osuutensa toisiksi nopein.

 

Yö ja etenkin aamuinen usva maaston yllä loivat tunnelmaa viestiin. Maiseman kauneuden saattoi havaita jopa kesken tiukan juoksun.

 

Maasto tarjosi etenkin lähellä kilpailukeskusta paljon polkuja. Kaikkiaan maasto oli juoksijoiden mukaan varsin mukavaa ja hyväkulkuista, aluskasvillisuus vähäistä.

 

 

”Kaikki olivat sen verran fiksuja, että tiesivät tehdä oman hyvän suorituksensa”.

Viestin tulokset

 

Kuvat: Antti Kemppainen, Hanna Raasakka, Paula Peura