Ratamestarikilpailu

Klassinen ratamestarikilpailu sai uuden ilmeen, kun viimeisten parin viikon aikana kisattiin Espoon Suunnan parhaan ratamestarin tittelistä. Säännöt olivat yksinkertaiset. Suunnittele taitoharjoitus EsSun majan maastoon, niin että tutusta maastosta saadaan mahdollisimman paljon irti. Ratamestareille oli tarjolla radan työstämiseen kuusi valmista pohjaa, joista mielikuvista käyttämällä oli tarkoitus visioida kaikkien aikojen multitekniikkaharjoitus tai visioida oma taitoharjoituksen muoto. 

Ensimmäisen viikon aikana tuotoksia otettiin vastaan ja toinen viikko käytettiin parhaan työn äänestämiseen. Yhteensä saatiin kuusi suoritusta jotka kuvattuna alla

 

Kuusi hyvin erilaista ratamestarisuoritusta, joista voittajaksi tiukan äänestykseen jälkeen valikoitui Hanne Hilon suunnittelema portugalilaistyylinen Micro-O. Ratamestari itse kuvasi harjoitusta seuraavasti:

Harjoitus koostuu 5 lyhyestä, mutta intensiivisestä ”vedosta”, joiden välillä on palautus tietä/polkua pitkin (viitoituksella merkitty karttaan). Karttana on käytetty ”portugalisimulaatio”-karttaa, jossa ratoja tehdessä on huomioitu miltä metsä oikeasti näyttää ja polkuja/teitä on vältetty. Tarkoituksena on juosta jokainen lyhyt veto kovaa (melkein ylikovaa), jonka jälkeen pari min palautus ennen seuraavaa vetoa. Avainsanat tässä treenissä ovat kompassi ja katseen nosto ylös, sekä vihreän ja kivien avulla suunnistaminen. 

Vain yhden äänen perässä toisena tuli Henrik Palmenin Compass Rose ja kolmanneksi ylsivät yhdessä samoilla äänimäärillä Alvar Palmenin Majkärin Maestro ja Miika Vehmaksen Afternoon saber. 

Kiitos kaikille ratamestareille ja äänesteneille! Kilpailusuorituksia tullaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään erilaisissa harjoituksissa tulevaisuudessa.