Tervetuloa Anna! Uusi valmennuspäällikkö aloittaa

Espoon Suunta kehittää aktiviisesti toimintaansa, tavoitteenaan jäsenilleen maailman paras seura olla ja harrastaa. Yksi keskeinen osa-alue, jossa on jälleen liikuttu eteenpäin, on valmennustoiminta. Viime kesästä asti on seuran sisällä käyty keskusteluita valmennusosaamisen kehittämisestä palkkaushankkeen avulla. Valmennustoiminnan olosuhteiden kehittämisen merkitys tunnistettiin ja seuralle päätettiin lähteä etsimään valmennuspäällikköä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Samalla avautui sijaisuuden kautta tarve myös suorituskykyvalmentajan toimen paikkaamiseen, Miian jäädessä ansaitusti äityislomalle. Hakuprosessien kautta löytyi erittäin pätevä toimija, joka lähtee luotsaamaan seuran valmennustoimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Titteli on valmennuspäällikkö, ja siihen sisältyy myös valmentajan tehtäviä. Tervetuloa seuraan Anna Kotkajuuri!

Annan tuleviin tehtäviin tulee kuulumaan valmennustoiminnan olosuhteiden ylläpitäminen ja kehittäminen. Tarkoituksena ei ole vähentää vapaaehtoisten merkittävyyttä osana valmennusorganisaatiota, vaan pikemmin parantaa valmentajien mahdollisuuksia keskittyä itse valmentamiseen. Valmennuspäällikkö toimiikin seuran valmennuksen urheilullisen sisällön ja tavoitteiden suunnittelijana, kehittäjänä sekä aktiivisena toimijana. Hän vastaa siitä, että valmennus on eri ikäisille ja eri kehitysvaiheessa oleville urheilijoille kehittävää ja motivoivaa. Toiminnan alaisuuteen kuuluu valmennus kaikkien seuralaisten parissa: niin lasten, nuorten, aikuisten kuin huippujenkin.

 

Sen pidemmittä puheitta, annetaan Annan kertoa itsestään

 

Tervetuloa Anna! Mistä olet lähtöisin?

Kiitos! Olen lähtöisin Kangasalta, mutta muutin opintojen perässä Jyväskylään vuonna 2014. Tänä aikana olen kerennyt hyvin keski-suomalaistua, ja Espooseen muutto onkin nyt mielenkiintoinen uusi askel elämässä. Suunnistusharrastukseni alkoi Kangasala SK:n riveissä jo pikkutyttönä. Kangasalaa edustin muutamaa lentopallon parissa vietettyä välivuotta lukuun ottamatta viime vuoteen asti. Tulevana kautena edustan Rastikarhuja.

 

Mitkä ovat parhaat suunnistusmuistosi?

Nautin niin paljon ihan jokapäiväisestä harjoittelusta, että on vaikea korostaa yhtä tapahtumaa ylitse muiden. Monet tärkeät suunnistusmuistot liittyvät hauskoihin reissuihin hyvässä seurassa. Sprintit vanhoissa kaupungeissa, pitkät lenkit vuoristossa ja suunnistuskisat tuntureilla ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Toisaalta yksittäiset erityisen hyvin menneet tai raskaat kilpailut jäävät mieleen – on hienoa, kun saa itsestään kaiken irti.

 

Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

Olen opiskellut Jyväskylässä liikuntabiologiaa, ja maisterin tutkinto on nyt paria kurssia vaille valmis. Erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävyysurheilu, urheiluravitsemus, urheilijan hyvinvointi ja naisurheilun erityiskysymykset. Näiden teemojen parissa olenkin työskennellyt toiminimellä opintojen ohessa.

Iso arkea määrittävä tekijä on kilpasuunnistus, jota harrastan edelleen aktiivisesti. Matka kilpaurheilijana on ollut välillä töyssyinen, mutta kaikkien kokemusten arvoinen. Työ Espoon Suunnassa ja oma urheilu tukevat varmasti hyvin toisiaan.

 

Mitä valmennuspäällikkö tekee?

Odotan itsekin mielenkiinnolla, millaiseksi työ valmennuspäällikkönä käytännössä muotoutuu. Lähtökohtaisesti ajattelen, että minun tehtäväni on auttaa seuran vapaaehtoisia työntekijöitä ja urheilijoita keskittymään heille tärkeisiin ja mieluisiin tehtäviin. Organisoin toimintaa ja kehitän seuran valmennusta yhdessä valmennusjaoston kanssa. Osa työajasta on varattu myös käytännönläheisempään valmennustyöhön. Toivottavasti pääsen siis hyödyntämään ja kehittämään osaamistani monipuolisissa työtehtävissä Espoon Suunnan hyväksi.

 

 

Anna aloittaa toimensa huhtikuun alusta, jonka jälkeen alkaa perehdytys ja tutustuminen seuran toimintaan. Annaan tulevat alkuun enemmän törmäämään valmennuksen ja nuorisotoiminnan aktiivit, mutta tarkoituksena on päästä tutustumaan myös muuhun seuraväkeen heti kun vallitseva tilanne sallii kohtaamiset paremmin.

Annan esimiehenä ja apuna hallinnollisella puolella toimii toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen. Toimenkuvasta voi tarkemmin kysyä KP:lta tai mikäli haluat suoraan tavoittaa Annan, voit lähettää sähköpostia anna.kotkajuuri@espoonsuunta.fi