Kauden päätöstilaisuus ja seuramestaruudet

Lauantaina vietettiin seurapäivää, kun aamupäivällä ohjelmassa olivat seura päivämestaruuskilpailut yhdessä Lynxin kanssa Brobackan vaativissa kalliomaastoissa ja iltapäivällä juhlistettiin seuran kauden päätöstilaisuutta Ruusutorpan koululla. 

Vaativaa, märkää ja mäkistä. Ainakin näillä sanoilla saattoi kuvalla päivämestaruuskilpailujen maastoa, joka niin fyysisesti kuin taidollisestikin haastoi suunnistajat. Miika Vehmaksen (aikuiset) ja Kai Hilon (lapset) ratamestaroimat radat keräsivät kyllä kiitosta. Pienestä vesi- ja räntäsateesta huolimatta toista sataa suunnistajaa yhteensä molemmista seuroista lähti ratkaisemaan seuramestaruuksia omissa sarjoissaan. Tulokset tapahtumasta löytyvät täältä.

Kauden päätöstilaisuuta vietettiin perinteisin menoin Ruusutorpan koulun tiloissa. Kakkukahvit, seurustelua ja kunniapalkintojen luovuttamista eteenpäin. Viime vuonna tilaisuutta vietettiin ulkona, mutta tänä vuonna vallitseva tilanne mahdollisti jo sen, että päästiin sisätiloihin vaihtamaan kuulumisia keskenään. Oheen koottu tilaisuudessa palkinnon saaneita:

 

Muistaminen

Suunnistuskoulun monivuotinen rehtori vaihtuu ja seura haluaa kiittää Jyrki Noposta ansiokkaasta työstä lasten ja nuorten suunnistuksen edistämiseksi. Suunnistuskoulu on ottanut Jyrkin aikana mittavia askelia eteenpäin ja toimintaa on kehitetty aktiivisesti. Jyrkille toimitetaan termos-pullo muistona, jonka toivotaan lämmittävän suunnistushetkiä myös jatkossa.

 

Kunniapalkinnot

Vuoden EsSulainen: Maria Kankaanpää

Perustelut: Pitkällinen toiminta nuorisosuunnistuksen parissa sen monilla osa-alueilla. Tiedottaa, muistuttaa, ja huolehtii että kaikki pääsevät mukaan!

 

Talkookello: Pekka Larmala

Perustelut: eGames 2021, SM-pyöräsuunnistus ja sekä muu ansiokas kartta- ja tapahtumatoiminta

 

Simpan pihdit: SM-pyöräsuunnistus ratamestaritiimi (Laaksonen, Hollo & Hollo)

Perustelut: SM-Pyöräsuunnistus 2021 ratamestariryhmä, joka toteutti ansiokkaasti radat, joissa toteutettiin muun muassa ensimmäinen nettiTV-lähetys pyöräsuunnistuksen parissa.

 

Junnulautanen: Silva Kemppi

Perustelut:

Täysi kultasarja nuorten Euroopan mestaruuskilpailussa

Sprintti, pitkä matka ja viesti = 3 x EM kultaa

Lisäksi lukuisia erittäin hyviä sijoituksia kansallisissa kilpailuissa ja viesteissä, joista mainittakoon Nuorten Jukolan kakkososuuden osuussija 1. isolla marginaalilla

 

Vuoden Viestisuunnistaja: Hanne Hilo

Perustelut:

Vakaita, hyviä viestisuorituksia, myös suurviesteissä

Aktiivinen viestisuunnistaja, joka myös kannustaa ja innostaa muita viesteissä ja osallistumaan viestikisoihin

Vaikuttanut kauden aikana Essun viestimenestykseen muun muassa Venloissa, Lakeuden Viestissä, Hämeen rastiviestissä ja Viestiliigan finaalissa, eli naisten pääsarjan viesteissä, vaikka on  vielä juniorisarjalainen

 

Yllättäjän Malja: Ida Haapala

Perustelut:

Raivasi tiensä aikuisten kansainvälisiin arvokilpailuihin ja menestyi niissä, vaikka on vielä tällä kaudella juniorisarjalainen

Ruotsin maailmancupissa pitkällä matkalla 9.

Italian maailmancupin keskimatkalla 24.

Sveitsin maailmancupin sprintissä 25.

MM-kisoissa Tšekeissä sprintissä 33.

Lisäksi nuorten MM-kisoissa sprintissä 6., keskimatkalla 10. ja pitkällä matkalla 9. ja lukuisia muita huippusuorituksia.

 

Valmentajan Pokaali: Johanna ja Joni Kemppi

Perustelut:

Ovat ansioituneesti valmentaneet useita Essun junioreja menestymään kaudella 2021

Valmentaminen on ollut henkilökohtaista ja pitkäaikaista ja jatkuu edelleen

Joiden valmennettavista

yksi H18 rankilistalla sijalla 2. (7.10.2021 tilanne)

yksi D16 rankilistalla sijalla 2. (7.10.2021 tilanne)

Nuoremmilla ei vielä ole virallista rankisijaa

 

 

Aktiivisuuskilpailu

Aarne Kemppainen – 122,5p 

Anni Jantunen – 109,5p 

Erik Fey – 90p 

Mark Fey – 89p 

Linnea Karelo – 70p 

Patrik Johansson – 68p 

Juuso Laininen – 65,5p 

Luukas Hyvärinen – 60,5p 

Noora Laininen – 56,5p 

Kaapo Tuominen – 45p 

 

 

Lisäksi tapahtumassa jaettiin palkinto aktiiviselle suunnistuskoululaiselle, sekä perinteisen kompassikilpailun palkinnot.