Hiihtohaaste 2022 – EsSu Vs. LS-37

Viime viikonloppuna 29.-30.1. kilpailtiin koko seuran voimin Espoon Suunta VS. Lahden suunnistajat -hiihtohaasteessa. Kilpailun säännöt olivat yksinkertaiset: kumpi seuraa kerää viikonlopun aikana enemmän hiihtokilometrejä. EsSu lähti mukaan isolla rintamalla ja tuloskirjauksia kertyi ruhtinaalliset 243 kappaletta, mikä oli noin 55 % koko haasteeseen osallistuneiden määrästä!

Jännittävässä kilpailussa jokainen kilometri merkitsi. EsSun kova panos tuotti tulosta ja meidät julistettiin voittajiksi 4756,57 kilometrin huikealla kokonaistuloksella! Tämä oli noin 648 kilometriä enemmän kuin Lahden Suunnistajilla. Hyvä me!

Alla olevassa kuvaajassa näkyy, että suurin osa hiihdetyistä lenkeistä oli noin 5-15 km pituisia. Yksittäiset jättisuoritukset ovat toki ihailun arvoisia, mutta lopputuloksen ja varsinkin tunnelman ratkaisee se, kun mahdollisimman moni innostuu mukaan. Tämä Essussa toteutui!

Myös tapahtuman pisin yksittäinen suoritus, 80 km, kirjautui Essun tilille! Lahden suunnistajat veivät niukasti lyhimmän suorituksen kilpailun yhdellä 0,5 kilometrin hiihtolenkillään. Hiihtäjiä oli mukana kaikista ikäluokista ja laduilla näkyi paljon myös perheitä – toivottavasti yhteiset hiihtolenkit jatkuvat haasteen jälkeenkin.

Espoon talvisää ei antanut viikonloppuna aivan parastaan. Lumen ja rännän sekoitus hidasti ainakin allekirjoittaneen etenemistä kertymällä lisävasteeksi suksien pohjiin. Siitä huolimatta EsSun takkeja näkyi laduilla runsaasti koko viikonlopun ajan.

Viikonlopun lenkeillä sain itse paljon lisäpuhtia, kun Keskuspuiston laduilla pääsi useamman kerran juttelemaan tutuille ja tuntemattomille essulaisille! Jatketaan yhteisiä hiihtoja ja palataan keväällä kisaradoille entistä vahvempina!

Iloisin terveisin,

Anna