eLadyt VS. Nostalgia

Tammikuun jännittävin urheilusarja ratkesi 31.1., kun Essun kahden merkittävän harrasteyhteisön, eLadien ja Nostalgia -miesten, välinen hiihtohaaste saatiin päätökseensä. eLadyt haastoivat miehet kuukauden kestävään kilometrikisaan, joka varmisti aktiivisen vuoden aloituksen Essun ikäsarjojen supermiehille ja -naisille. Tammikuisen raikkaat vesisateet eivät paljon hidastaneet hiihtäjien menoa! Naisten ryhmässä vuosi 2023 aloitettiin heti uudenvuodenpäivänä yhteislenkillä ja tämän jälkeen kilometrejä kertyi molemmille ryhmille päivittäin kovaan tahtiin. Haasteeseen oman panoksensa toi kaiken kaikkiaan 41 eLadya ja 35 Nostalgialaista!

Haasteen tunnelmia koosti yhteen Nostalgian Pietari Hyvärinen:

” Kiitoksia kaikille eLadyjen ja Nostalgian väliseen ”leikkimieliseen” hiihtohaasteeseen (uskooko joku todellakin, että tällaisista ei tuu täysipainoista kilpailua?)  osallistuneille, unohtamatta kisaan osallistuneiden jälkikasvua ja parempia puoliskoja ja muuten vaan ladulle seuraksi höynäytettyjä.

Erityiskiitos tietysti myös ihan mielettömälle Vantaan ja Espoon latuverkostojen kunnosta vastanneille tyypeille jotka ovat voineet 🌸kukkapantojen🌸 ja niiden toisten vähän erivärisiin asuihin sonnustautuneiden omituisia hiihtoaikoja ihmetellä.

eLadyen osalta hiihtohaastetta sai seurata tiiviisti myös sosiaalisen median puolella. Ota eLadyt seurantaan @eladies_suunnistajat . Nostalgiasta oli kuvien löytäminen vaikeampaa…

Kilpailua Haastetta on ollut hyvin mielenkintoista seurata. Jopa (IMHO) täysin typerään pikku ympyrän kiertoon on sortunut niin moni, että diplomi-inisinöörimäinen kilometrioptimointi on löytynyt koulutuksesta riippumatta lähes jokaiselta yli 200km taivaltaneelta. Ymmärrän, että tammikuun jää- ja lumitilanne ei tietenkään ole sallinut parasta teho-kilometrisuhdetta esmes bodomjärven jäällä :D

Omakohtaisesti olen taas löytänyt olkavarresta aivan ihania ”monttuja” tasatyöntöheilumisien jäljiltä (Suomi-Hyvärinen sanakirjan ”monttu”  tässä tarkoittaa kahden tai useamman lihaksen väliin jäävää koloa, eli lihaksille on mahdollisesti tapahtunut jotain) . Itse osallistuin haasteeseen voitelemattomilla kierrätyskeskussuksillani, kunnes parin viimeisen päivän kohdalla annoin periksi ja kaivoin ”oikeat” sivakot jalkaan. Pakko myöntää että kovapäinen ois tehny kilometrejä kaksinverroin luistavilla suksilla (et sit seuraavaan haasteeseen oon valmis 😎). 

eLadyjen yhteislatuvalloitukset saavat erityisen kunniamaininnan, sillä olen ihan varma, että puolet olisivat jääneet työpäivän päätteeksi sohvalle jalat kohti kattoa mielummin kuin vesisateiseen metsään tai paukkupakkasiin. Yksin näin varmastikin olisi tapahtunutkin. Ehkäpä myös virtuaalitsemppaukset erilaisissa whatsapp -ryhmissä ovat kannustaneet ottamaan sukset eteisestä ja päätymään ladulle sillä eihän noita tuhansia kilometrejä voi muutoin ymmärtää.

Erityisen ihanaa on ollut ne lukemattomat kohtaamiset ja pulinahiihtelyt, jossa maailma on parantunut monelta kantilta ja virtaa jokapäiväiseen työhön on riittänyt hämmentävän paljon. Kilometrit ovat seurassa olleet lähinnä numeroita kellossa eikä ladulta ole tullut lähdettyä uupuneena.

Ihanaa että on helmikuu ja voi ottaa hiihtolenkit ilman ”extrakierrosta” (ellette taas yllytä johonkin).

Ps. Olen ihan varma, että en ole ainut joka kykenisi nukahtamaan hierojalle tai lattialämmityksen päälle tammikuun hiihtojen jäljiltä”.

 

Kilometrit kertyivät tasaiseen ja kovaan tahtiin koko kuukauden! Sunnuntaipitkikset erottuvat mukavina hypähdyksinä muuten tasaisessa käyrässä.

Niin ja ne kilometrit. eLadyt keräsivät kilometrejä huikeat 9735 km ja Nostalgia
vieläkin enemmän, 11 535 km! Yhteensä hiihtomatkaa ryhmille kertyi  tammikuun aikana siis yli 21 000 km!! eLadyt myönsivät yhdeksi haasteen tavoitteeksi saada Nostalgia -miehet treenaamaan, joten siinä onnistuttiin tehokkaasti. Kiitos molemmille ryhmille, kun tarjositte jännittävää seurattavaa, liikunnan iloa ja hyvää hiihtoseuraa kaikille seuralaisille! Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua lumien sulamista ja tulevaa suunnistuskautta odotellen.

You may also like...