EsSu on nyt myös Aikuisliikunnan Tähtiseura!

Kuvassa auditointiin osallistuneet Pietari, Anna, Elisa, Jani ja Sanna. Etäyhteydellä mukana oli valmennuspäällikkö Anu. SSL:n edustajina paikalla olivat Timo Saarinen ja Teija Sahlström.

Espoon Suunta otti askelen eteenpäin kehittymisen polullaan, kun keskiviikkona 22.3. läpäisimme aikuisliikunnan Tähtiseura -auditoinnin. Aikuisliikunnan auditoinnissa seuralta vaaditaan säännöllistä, laadukasta, turvallista ja innostavaa aikuisten seuratoimintaa, jossa on mahdollista sekä kilpailla aktiivisesti että tulla mukaan aivan aloittelijana. Aiemmin Essu on saavuttanut Tähtimerkit lasten ja nuorten toiminnan sekä huippu-urheilun osalta. Niinpä olemme nyt yksi Suomen kolmesta suunnistusseurasta, joilla on kaikki kolme tähtimerkkiä. Näin päävalmentajan näkökulmasta kolmen merkin suorittaminen kuvastaa hyvin EsSun arvoja – haluamme jatkuvasti viedä toimintaa eteenpäin, jotta Espoon Suunta tarjoaisi laadukkaan ja mieluisan harrastuksen ja yhteisön jokaiselle seuralaiselle eri lähtökohdista! 

Iso kiitos auditoinnissa mukana olleille vapaaehtoisille Jani Kekaraiselle, Sanna Tervakankaalle ja Pietari Hyväriselle! Isoimman työn auditoinnissa teki uusi harrastesuunnistusvastaavamme Jani, joka tarttui heti tehokkaasti toimeen, kun päätös aikuisliikunnan auditoinnista joulukuussa tehtiin. Edellytyksenä nopealle auditointiprosessille oli tietenkin jo ennestään hyvällä tasolla oleva seuratoiminta, josta täytyy kiittää ihan kaikkia aikuisten harrastustoiminnassa mukana olevia essulaisia seurajohdosta innokkaisiin (ja innostaviin) yhteistreenaajiin.

eTreenarit valmiina metsään Elisan johdolla.

Auditoinnin aluksi seurasimme eTreenareiden eli Essun aikuisharrasteryhmän treeniä, jota on vuoden alusta johtanut eGroup -urheilija Elisa Viholainen. Ohjelmassa oli juoksutekniikkalämmittelyn jälkeen viivasuunnistus Keskuspuiston poluilla rasteja paikantaen. Elisan hyvä ote ryhmän valmentajana sai heti positiivista palautetta myös liiton edustajilta ja treenin jälkeinen analysointipulina kertoi mielenkiintoisesta treenistä. Ryhmäläisten mukaan parasta eTreenareissa on ollut erinomainen yhteishenki, monipuoliset harjoitukset sekä mahdollisuus olla mukana ja treenata yhdessä, vaikka suunnistus- ja treenitausta ryhmän sisälläkin vaihtelee paljon. eTreenarien hyvä tekemisen meininki pimenevässä viileässä illassa välittyi nopeasti myös ulospäin!

Olennaista auditoinnissa on tuoda esiin seurassa jo olevia vahvuuksia sekä auttaa löytämään kehityskohteita, joilla viedä toimintaa yhä eteenpäin. eTreenareiden ryhmässä olisi paljon potentiaalia laajentua entisestään ja myös auditoinnissa pohdittiin, miten tuoda paremmin esille tämä hieno toimintamuoto osana seuratoimintaa. Säännöllisesti tapaavan eTreenari -ryhmän lisäksi Essussa on toki paljon avoimia koko seuran harjoituksia sekä erilaisia epäsäännöllisemmin kokoontuvia harrasteyhteisöjä ja kaveriporukoita. Näistä ehkä näkyvin on +35 v. naisten eLadyt, jotka ovat hyvä esimerkki liikunnan ilosta, yhteishengestä ja aktiivisuudesta ihan kaikille seuralaisille!  Essu on iso seura ja pienemmät yhteisöt ovat tärkeitä, jotta jokainen voisi löytää oman paikkansa essulaisena. Tässä on varmasti edelleen kehitettävää! 

Puhuimme auditoinnissa myös siitä, kuinka paljon seurasta löytyy monipuolista osaamista ja aktiivisia seuralaisia erilaisilla vahvuuksilla. Yhdessä liikkumisen ohella monen harrastuksiin kuuluu olla mukana toteuttamassa seuran toimintaa. On valmennuksellisella puolella olevia ohjaajia ja valmentajia, mutta on myös taloudesta, matka- ja tapahtumajärjestelyistä, majan kunnosta, tietotekniikasta, kartoista, muiden turvallisuudesta ja osaamisen kehittämisestä vastaavia ja toiminnan mahdollistavia seuralaisia. Ja niin paljon muita osaavia tekijöitä. Laajan vapaaehtoisjoukon ansiosta on mahdollista toteuttaa monipuolista ja laadukasta toimintaa maltillisilla kustannuksilla, jotta kaikilla kiinnostuneilla olisi mahdollisuus tulla mukaan.  

Jos sinulla on ajatuksia aikuisliikunnan edistämisestä Espoon Suunnassa, voit olla yhteydessä palkattuihin työntekijöihin, harrasteryhmien vetäjiin tai harraste@espoosuunta.fi . Jos pohdit, haluaisitko olla tiiviimmin mukana jossain aikuisliikunnan mahdollisuuksissa, voit tutustua näihin Essun nettisivuilla ja lähteä rohkeasti kokeilemaan.

Aurinkoista kevään odotusta kaikille seuralaisille! Ensi viikolle luvataan taas lumipyryä, joten tavataan vielä hiihtoladuilla ennen kuin metsäsuunnistuskausi lähtee täydellä teholla käyntiin!