Ratamestareiden lausunnot

Aikuiset ja nuoret

eGames 2024 suunnistetaan Espoossa Oittaan ja Karhusuon välisellä metsäalueella, kilpailukeskuksena Miilukorpi. Maastossa on varsin paljon polkuja ja ulkoiluteitä johtuen asutuksen läheisyydestä. Mäkien päällä saattaa havaita polkuja enemmänkin kuin karttaan on merkitty. Kilpailualue pitää sisällään varsin erilaisia maaston osia, jossa kulkukelpoisuus vaihtelee.

Lähdöstä 1 liikkeelle lähtevät pääsevät suunnistamaan avokalliomäkiä sisältävällä alueella, jossa maasto kumpuilee jatkuvasti ja pienipiirteisyys haastaa suunnistajan. Kulkukelpoisuus tällä alueelle on hyvä. Varsin suuri polkujen määrä tarjoaa mahdollisuuksia pieniin reitinvalintoihin, mutta saattaa myös sekoittaa suunnistajan. Rasteja tällä alueella on lähekkäin ja rastivälit ovat lyhyet, joten olkaa tarkkana oikean rastin otossa. Maaston vaihtuessa vanhalle hakkuualueelle kulkukelpoisuus heikkenee merkittävästi. Maastopohja tällä alueella on varsin epätasainen ja osin pusikkoinen maasto sekä korkea aluskasvillisuus hidastavat menoa. Vanhan hakkuualueen ajourat tarjoavat helpotusta kulkemiseen.

Kaikilla aikuisten ja nuorten radoilla on pakollinen ojan ylitys sillan kautta. Tämän jälkeen maasto on yhteinen kaikille sarjoille loppuradan osalta. Tämä maaston osa pitää sisällään vaihtelevasti vanhaa peltoa, niittyä ja erityyppistä metsää kulkukelpoisuuden edelleen vaihdellessa maaston peitteisyyden mukaisesti. Pidemmillä radoilla on vielä pari jyrkempää mäkeä kiivettävänä.

Onnistumisia rasteilla!

Terv, Pekka Larmala