Syksyllä pilotoinnissa suunnistuksen teematunnit

Suunnistuskurssilla mukaan tarttuu oppeja monesta eri teemasta. Haluatko keskittyä tiettyyn aiheeseen suunnistusharjoituksen ohella? Kaipaisitko vielä vinkkejä korkeuskäyrien hyödyntämisen tai yösuunnistuksen saloihin? Syksyn suunnistuksen teematunnit on suunniteltu jatkoksi peruskurssille, lisätreeniksi jatkokurssin jo käyneelle tai itsenäisesti suunnistusta opetelleille aikuisille, jotka kaipaavat uusia vinkkejä tai haluavat vielä hioa tekniikkaa kuntoon.

Teematuntien tavoitteena on kehittää suunnistustaitoja edelleen, jotta harrastaja oppii ymmärtämään erilaisia suunnistuksen osa-alueita paremmin. Käytännössä pääset siis harjoittelemaan, miten taklataan hieman vaativampia suunnistushaasteita.

Jokaisella tunnilla on oma teemansa, johon keskitytään. Nyt lähdetään liikkeelle korkeuskäyrien sekä yösuunnistuksen kautta, mutta kuuntelemme mielellämme myös osallistujien toiveita. Harjoitusta ennen annetaan ohjeistus siitä, miten harjoitus toteutetaan ja mihin asioihin kannattaa keskittyä. Harjoituksen jälkeen analysoidaan omaa suoritusta ohjaajan johdolla.

Syyskauden teematunnit ovat seuraavat:

TO 26.9.2024 Karhusuo klo 17.30-19.00

Suunnistusharjoitus: teemana korkeuskäyrät ja käyrien hyödyntäminen reitinvalinnoissa (1,5h)

TO 10.10.2024 Kantokaski 19.00-20.30

Suunnistusharjoitus: teemana yösuunnistus ja sen erityispiirteet (1,5h)

Suunnistusharjoituksen jälkeen annetaan jatkoksi ohjeet omatoimisille suunnistusharjoituksille.

Teematuntien hinnat: 25 EUR/TUNTI. Ilmoittautuminen on mahdollista maksaa myös liikuntaeduilla. Tunnit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 5. Ilmoitamme toteutumisesta viimeistään kurssiviikon maanantaina.