Tapahtumaohjeet 9.8.2023

TAPAHTUMAOHJEET

Espoon Suunnan Pokaalijahti avoinna myös muille nuorille suunnistajille, vasta-alkajille ja suunnistuksesta kiinnostuneille.

 

Kilpailuohjeet

Suunnistuskauden kolmas Pokaalijahti suunnistetaan Espoon Hannuksessa 9.8.2023 klo 17.30 alkaen. Kilpailuohjeet ovat nähtävänä tapahtumasivuilla. Lopullinen versio viimeistään 9.8.2023 klo 16.00.

 

Kilpailuohjeet ja -säännöt 

Tämä Pokaalijahti-tapahtuma on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

 

Pysäköinti ja kilpailukeskus

Pysäköinti sijaitsee yleisellä parkkialueella, Hannuksenpelto 14, 02270 Espoo.

Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla. Pysäköinnissä ei ole parkkiohjausta. Ei parkkimaksua. Pysäköintialueelta kilpailukeskukseen on noin 300 m. ja kilpailukeskuksesta lähtöön on 800 m. Reitin kilpailukeskukseen ja lähtöön näkee kilpailukeskuskartasta.

 

Maasto

Kisamaasto on Hannusmetsän maastoa, jossa on ulkoilureittejä ja polkuja, joihin suunnistuksessa voi turvata. Ulkoilutiet ovat kilpailun aikana myös muiden liikkujien käytössä. Rasteja on lähekkäin, joten muista tarkistaa rastikoodit. Kenkäsuosituksena on maastoon sopivat kengät, kuten suunnistuskengät tai ulkoilulenkkarit.

 

Sarjat, ratapituudet, kartta ja rastimääritteet

Tulostekartta on mittakaavassa 1:5000. Kartan koko on A4/A5. Kartta on suojattu kosteudelta. Rastinmääritteet on painettu karttaan lukuun ottamatta rastireittisarjoja. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole.

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä, D10- ja H10-sarjoissa käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia, mutta suoritusta ei hylätä.

 

Sarja Matka (km) Rasteja
H/D 8RR 1,9/1,4 6

H/D 10RR

H/D 10

1,9/1,4

1,7

6

8

H/D 12TR 1,4 8
H/D 12 1,8 9
H/D 14 2,6 14
H/D 16 2,9 15
KUNTO (vaativampi rata) 3,0 17

 

Leimausjärjestelmä

Käytössä on kaikissa sarjoissa Emit-leimausjärjestelmä. Osallistuja on itse vastuussa elektronisen Emit-kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaansa Emit-kilpailukorttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Tapahtumassa käytetään Emit-tarkistuslipukkeita, joita on saatavilla lähdössä.  

Kilpailukeskuksessa on infopiste, missä kilpailijat voivat hoitaa mahdolliset ilmoittautumisen epäselvyydet, Emit-kilpailukorttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Toimimattomien Emit-kilpailukorttien tilalle on saatavissa vuokrakortteja hintaan 5 €/kortti. Emit-kilpailukortin numeromuutokset tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava ennakkoon 9.8.2023 kello 18.00 mennessä sähköpostilla pokaalijahti@espoonsuunta.fi tai infoon ennen lähtöhetkeä. Kadotetusta vuokrakortista peritään 80 €.

 

Lähtö, lähtöajat  ja kilpailunumerot

Info aukeaa tulospalvelun yhteydessä klo 17.00. Jos kaikki tietosi on syötetty Navisporttiin ja sinulla on oma Emit-kortti ei tarvitse tulla infon kautta vaan saa siirtyä suoraa lähtöön. Lähtö on avoinna klo 17.30-19.00. Kaikki lähdössä kello 19.00 olevat pääsevät maastoon. Käytössä on vapaat lähtöajat jonotusperiaatteella. 

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Reitin pysäköinnistä kilpailukeskukseen ja lähtöön näkee kilpailukeskuskartasta. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on 300 m. ja kilpailukeskuksesta lähtöön on noin 800 m. Osallistujat voivat siirtyä suoraan lähtöön, jos osallistujalla ei ole tarvetta käydä infossa. 

 

Toiminta lähdössä: 

Rekisteröinti maastoon 

Lähtöportilla kilpailijan EMIT-kortti rekisteröidään tulospalvelujärjestelmään ja kilpailija ohjataan oikeaan jonoon, jossa on jonotus omaan karsinaan. 

Neljä (4) minuuttia 

Kilpailija voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, 10-suora- ja TR-sarjoissa rata on kartalla näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.

Kolme (3) minuuttia

Odotus.

Kaksi (2) minuuttia

H/D8RR, H/D10 RR- ja H/D10 -sarjalaiset sekä RR avoin, 10 Avoin saavat kartan ja opastuksen. H/D12 TR-sarjalaiset sekä TR Avoin saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti 

H/D8RR, H/D10 RR-, H/D10- ja H/D12 TR-sarjalaiset sekä RR avoin, 10 Avoin ja TR Avoin tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12, H/D14 sarjojen sekä 12 Avoimen ja 14 Avoimen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan ja ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä Emit-kilpailukortin nollauksesta. Lähtö on K-pisteessä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

 

Rastit, maali ja maalileimaus

Kaikilla rasteilla on oranssi-valkoinen rastilippu. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä maastossa oleviin puihin tai rastipukkeihin. Kaikkien sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi). Rastireitin koodit alkavat tunnuksella RR (RR1, RR2 jne).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä rastipukkia, joissa on omat leimasimet. Toisessa leimasimessa on koodi 94, toisessa RR6. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään viitoitusta pitkin maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. 

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 20.00. 

Lainatut Emit-kilpailukortit kerätään pois leimantarkastuksessa. Hukatusta kilpailukortista peritään 80 €. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailijoille ennen heidän kilpailusuoritusta.

 

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

 

Tulokset ja Pokaalijahdin pistelasku

Osakilpailun tuloksia voi seurata kilpailun aikana online-tulospalvelusta. Linkki löytyy kilpailusivulta.

Osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Seuraaviksi tulleet saavat 100 pistettä miinus aikaeroa vastaava vähennys, 1 min. = 1 piste. Keskeyttäneet ja hylätyt tulokset = 10 p. Yhteistuloksiin lasketaan 3 suurinta pistemäärää.

 

WC, pukeutuminen ja pesu

WC-, pukeutumis- tai pesutiloja ei ole.

 

Kahvio

Kilpailukeskuksessa ei ole kahviota. 

 

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa sijaitsee ensiapupiste, infon yhteydessä. 

 

Palkinnot

Pokaalijahdin kokonaiscupin palkintojen jako järjestetään kauden päätteeksi. Kaikki vähintään kolmeen Pokaalijahtiin osallistuneet palkitaan kauden lopussa pokaalilla.

 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Anu Saarinen 044 7777947, pokaalijahti@espoonsuunta.fi

Ratamestari: Kai Hilo

Ensiapu: Mari Kemppainen

Lähtö: Kari Kauniskangas

Tulospalvelu: Jappe Aho