2013 eGames

2014 eGames ja Huippuliigan finaali

eGames 2013 kokosi Espoon Latokaskeen 1051 kilpailijaa sekä huiman määrän kuntosuunnistajia ja pokaalijahtilaisia. Lauantaina 31.8. juostiin ensimmäinen osakilpailu poutaisissa loppukesän tunnelmissa – sunnuntaina kunnon syyssää pääsi valloilleen, mutta se ei reippaita suunnistajia haitannut. Vehkalahden Veikot edusti viikonloppuna hienosti, sillä he saavuttivat sekä miesten että naisten pääsarjoissa toisen sijan.

Naisten pääsarjan (D21E) voiton nappasi Yvonne Gunell Pargas IF:stä kunnon etumatkalla. Toiseksi suunnisti hienosti vasta kolmatta vuotta pääsarjassa juokseva Sari Nurmela Vehkalahden Veikoista. Kolmannen sijan nappasi Norjaa edustava Bodil Holmström.

naisten voittajat

Bodil Holmström, Sari Nurmela ja Yvonne Gunell (Kuva: Hannu Numminen)

 

Miesten pääsarjan (H21E) voitti Antti Parjanne Lynxistä. Toiselle sijalle kiiruhti Petteri Muukkonen Vehkalahden Veikoista. Parjanne ja Muukkonen kävivät tiukkaa kilpailua miesten pääsarjassa. Lauantain osakilpailussa Parjanne hävisi Muukkoselle 59 sekuntia, mutta sunnuntaina Parjanne suunnisti saman verran etumatkaa Muukkoseen. Antti Leskinen suunnisti hienosti kolmannelle sijalle miesten pääsarjassa.

miesten voittajat

Petteri Muukkonen, Antti Parjanne ja Aleksi Leskinen (Kuva: Hannu Numminen)

 

Kaikki tulokset löytyvät täältä. Lisää kuvia löytyy täältä

Kiitokset osanottajille ja lämpimästi tervetuloa ensi vuoden eGames 2014 kilpailuun!

 

Tulokset

Lopulliset tulokset ja väliajat täältä.

 

Muukkonen ja Kinni WRE-sarjojen voittoon

Petteri Muukkonen (VeVe) ja Saila Kinni (TP) olivat lauantain WRE-sarjojen nopeimmat.
Tulokset, WRE ja kansalliset, lauantai
Reittihärveli, WRE ja kansalliset

Tulevat reittipiirrokset kertovat, miten reitinvalintatehtäviä Espoon Keskuspuistossa ratkaistiin ja oikealta mäeltä osattiin oma rasti poimia.

 

eGames 2013 on World Ranking Event (WRE) kilpailu

Elo-syyskuun vaihteessa 31.8. – 1.9. järjestettävän eGames 2013 lauantain pitkä matka on WRE-osakilpailu. Suunnistusliiton valmennusjohto arvioi, että eGames tulee kiinnostamaan maajoukkue-edustajia, koska WRE-pisteet  vaikuttavat vuoden 2014 MM-kisoissa keski- ja pitkä matkan kilpailun finaalien lähtöryhmiin.

Vasemman valikon kohdasta Tietoa WREstä eGamesista löytyy informaatiota mm. siitä, että WRE-sarjoihin on vapaa ilmoittautumisoikeus ja osanotto on samanhintaista kuin kansallisiin sarjoihin

Peninkulma ja puolitoista

WRE-sarjojen tavoiteajat ovat IOFn pitkän matkan suositusten mukaisesti miehillä 90-100 minuuttia ja naisilla 70-80 minuuttia.
Miesten E-sarjassa matka on 15 km ja naisten sarjassa 10.5 km.

Kansallisen kilpailun  sarjoissa ovat lauantain matkat Suunnistusliiton pitkä matkan kisan ohjeaikojen mukaiset. H21A-sarjassa voittajan aika on arviolta 72 minuuttia ja H21AL sarjassa 56 minuuttia.

Sunnuntaina on keskimatka ja ratapituudet sen ohjeaikojen mukaiset.

 

Haasteellinen maasto eGames laadun mukaisesti

eGames-kilpailu sijoittuu urbaanin asutuksen välittömään läheisyyteen. Maastoon kannattaa kuitenkin suhtautua kunnioituksella. Se on yllättävänkin haasteellista; etenkin jos ote suunnistukseen pääsee suorituksen aikana kirpoamaan.
Kilpailumaasto on lähes täysin kaupungin omistamaa virkistysaluetta.

Osassa kilpailualuetta ei ole suunnistettu kansallisella tasolla miesmuistiin ja tässä kohdin miesmuisti on toista vuosikymmentä.

eGames 2013 karttapala uudesta maastonosasta

eGames 2013 karttapala uudesta maastonosasta

Tarkemmin maastosta vasemman valikon kohdassa Ennakkotietoa maastoista.

 

info2013.egames (ät) espoonsuunta.fi

 

 

1 Response

  1. 7.9.2013

    […] maaliin ja kolmanneksi Eerik. Kärkikolmikko mahtui parin minuutin haarukkaan. Kisa juostiin eGamesin yhteydessä 6.6km A-radalla. Alla tulokset (ja tässä linkki koko […]