Kilpailuohje

Kilpailuohjeet eNight 8.8.2020, Espoo

 

Yleistä:

eNight on nuorten oma viestisuunnistuskilpailu, jossa on kaksi sarjaa H/D18 ja D18. Viesteihin  voivat osallistua 18-sarjalaiset ja tätä nuoremmat suunnistajat. Osuudet ovat vaativuudeltaan eritasoisia ja ohjeellinen taitotaso on ilmoitettu kilpailukutsussa ja kilpailuohjeissa. Molemmissa  viesteissä on käytössä ns. Parallel-osuus jolle joukkue voi asettaa 1-3 suunnistajaa.

 

Kilpailun vastuuhenkilöt:

 

Kilpailunjohtaja

Sanna Tervakangas, puh. 040 5366966

Ratamestariryhmä

Miika Vehmas, Lari Pernu

 

 

Tulospalvelu

Ville Kokkila

Valvoja

Eemeli Suominen

Tiedottaja

Kari-Pekka Seppänen, puh. 044 0806943

Tuomarineuvoston puheenjohtaja

Aleksi Leskinen, Lynx

Tuomarineuvoston jäsenet

Aleksi Karttila MS Parma, Heta Haunia Raska

 

Kilpailusäännöt:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Huomioikaa myös että perjantaina 7.8 ja lauantaina 8.8. ennen kilpailun alkua ei kilpailijoiden eikä heidän huoltajiensa ja valmentajiensa ole sallittua liikkua Oittaan ulkoilualueen kuntoradoilla ja sitä ympäröivillä metsäalueilla. Kielto koskee myös Oittaan frisbeegolfratoja.

 

Tapahtumapaikka ja pysäköinti:

Kilpailukeskuksena toimii Oittaan ulkoilualue, Kunnarlantie 33, Espoo. Pysäköinti tapahtuu ulkoilualueen parkkipaikoilla.

 

Kilpailutoimisto / INFO:

Kilpailunumerot jaetaan joukkueittain INFOsta. INFO sijaitsee majoitusalueella. Info aukeaa pe 7.8 klo 17:00.

 

Kartta:

Kaikissa sarjoissa käytetään hyvälaatuista tulostekarttaa. Mittakaava on 1:10000 ja käyräväli 5m. Kartta on päivitetty 7/2020. Kartan koko on A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Rastien koodit ovat tilan vähäisyyden vuoksi vain määritteissä, ei rastinumeron perässä.

 

Maasto:

Maasto on vaihtelevaa talousmetsää, nopeista avokallioista tiheään ja hidaskulkuiseen metsään.

 

Radat ja osuuspituudet:

Osuuspituuksiin sisältyy viitoitusta noin 340 m.

HD18, lähtö klo 03:30. Auringonnousu klo 5:18. Hajonta osuuksilla 1,2,3 ja 5.

Osuus

Taitotaso

Pituus (km)

Valoisuus

Ihanneaika (min)

Vaihtoaika

1

18

5,8

Pimeä

44

4:14

2

18

6,4

Pimeä/hämärä

49

5:03

3

16

4,7

Hämärä/valoisa

36

5:39

4 (parallel)

14

3,7

Valoisa

26

6:05

5

18

6,8

Valoisa

45

6:50

 

 

24,7

 

200

 

 

D18, lähtö klo 04:30. Auringonnousu klo 5:18. Hajonta osuuksilla 1 ja 3.

Osuus

Taitotaso

Pituus (km)

Valoisuus

Ihanneaika (min)

Vaihtoaika

1

18

5,2

Pimeä/hämärä

48

5:18

2 (parallel)

14

3,6

Hämärä/valoisa

31

5:49

3

16

5,7

Valoisa

46

6:35

 

 

14,5

 

125

 

 

Parallel-osuudet:

Viestissä on käytössä ns. Parallel osuus, jossa edellisen osuuden juoksija lähettää matkaan 1-3 juoksijaa. Parallel-osuudelta ensimmäisenä vaihtoon tuleva lähettää seuraavan osuuden juoksijan matkaan. Katso tarkemmat ohjeistukset parallel-osuudelle kilpailuohjeiden kohdasta ”Erityisohjeet parallel-osuudelle”.

 

Lähtö:

Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta. Sisäänkirjautuminen lähtöön alkaa 30 minuuttia ennen lähtöä ja päättyy 10 minuuttia ennen lähtöä.

Sisäänkirjautumisen ja nollauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät lähtöalueelle. Toimitsijat ohjeistavat kilpailjat lähdössä riveihin. Kartat jaetaan kilpailijalle käteen. Karttaa ei saa avata ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Lähtö videoidaan. Varaslähdön ottanut joukkue hylätään.

 

Vaihto:

Kilpailijat kulkevat vaihtoalueelle sisäänkirjautumisen kautta. Ole ajoissa paikalla!

Kilpailijat saapuvat vaihtoon viimeiseltä rastilta viitoitusta pitkin. Kaikilla osuuksilla suoritetaan leimaus maali/vaihtoviivalla. Leimauksen jälkeen kilpailija luovuttaa karttansa maalitoimitsijalle ja jatkaa sen jälkeen karttatelineelle, josta hän ottaa oman kilpailumeronsa mukaisen kartan ja vie sen vaihtopuomilla odottavalle oman joukkueen seuraavan osuuden juoksijalle. Jos joku on ottanut joukkueesi kartan niin ilmoita siitä vaihtotoimitsijalle.

 

Erityisohjeet parallel-osuudelle:

Parallel-osuutta edeltävä osuuden juoksija (H/D18-sarjassa 3.osuus ja D18-sarjassa 1. osuus) ottaa karttatelineestä kaikki parallel-osuuden kartat (kartat on nidottu yhteen). Juoksija antaa kaikki kartat vaihtopuomilla odottavalle yhdelle parallel- osuuden juoksijalle. Muut parallel-osuuden juoksijat odottavat hieman kauempana vaihtopuomista. Kartat saanut parallel-osuuden juoksija jakaa kartat joukkueensa muille saman osuuden juoksijoille. Mahdolliset ylimääräiset kartat jätetään vaihtopuomin läheisuudessä olevaan laatikkoon. Ensimmäinen vaihtoon tuleva parallel-osuuden juoksija lähettää matkaan seuraavan osuuden juoksijan. Myöhemmin maaliin tulevat parallel-osuuden juoksijat näkevät karttatelineeltä että seuraava osuus on jo lähtenyt matkaan ja siten he voivat siirtyä suoraan leimantarkastukseen. Vain ensimmäisenä parallel-osuudelta tulevan juoksijan aika vaikuttaa joukkueen kokonaisaikaan. Mikäli ensimmäisenä parallel-osuudelta tulevan juoksijan suoritus joudutaan hylkäämään niin silloin joukkueen suoritus hylätään vaikka muilla parallel-osuuden juoksijoilla olisikin hyväksytty suoritus. Jos toisena tai kolmantena vaihtoon tulevan parallel-osuuden suoritus hylätään niin joukkue saa silti hyväksytyn suorituksen.

 

Maali:

Maaliin tulijat leimaavat maaliviivan jälkeen olevalla leimasimella. Loppukiritaisteluissa sijoitus ratkaistaan maaliviivan ylityksestä.

 

Uusintalähtö:

Uusintalähtö tapahtuu noin klo 08:00 niille juoksijoille jotka eivät ole tähän mennessä vielä päässeet lähtemään metsään. Uusintalähtö tapahtuu toimitsijoiden antamien ohjeiden mukaisesti.

 

Kilpailunumerot:

Kaikilla osuuksilla käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat saatavilla INFOsta.

 

Emit-numeron tarkastus:

Tarkista että Emit-korttisi numero on siinä oikein. Virheellinen Emit-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Väärällä Emit-numerolla maaliin leimauksesta seuraa hylkäys.

 

Emit-kortin lainaus:

Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, joiden Emit-numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kortin saa noutaa infosta, vuokra 5 euroa. Vuokrakortti on ehdottomasti palautettava maaliin tai infoon kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 70 euroa.

 

Emit-kortin toiminnan tarkistus kilpailukeskuksessa:

Kilpailukeskuksessa on Emit-kortin tarkistuspiste mallirastin yhteydessä. Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Kortin toimiessa oikein leimasimen merkkivalo vilkkuu pidettäessä korttia paikallaan muutaman sekunnin ajan. Mikäli kortti ei toimi, käy hakemassa vuokrakortti infosta.

 

Rastit:

Mallirasti ovat nähtävänä kilpailukeskuksessa.

 

Kielletyt alueet:

Kielletyt alueet on merkitty maastoon kielletyn alueen nauhalla. Noudattakaa kiellettyjä alueita. Ratojen loppupuolella on muutamassa kohtaa aitoja kulkuesteinä, mutta niiden ohi saa juosta.

 

Yleisörasti:

Yleisörasti on jokaisella osuudella.

 

GPS-laitteet:

GPS-seurantaan valitut joukkueet ilmoitetaan kilpailun nettisivuilla 7.8 mennessä. Järjestäjä varaa oikeuden vaihtaa GPS-seurattavia joukkueita kilpailun aikana. GPS-seuranta on käytössä jokaisella osuudella. Parallel-osuudella GPS-laitteita on vain yhdelle juoksijalle. GPS-laitteet jaetaan vaihtoalueelle sisäänkirjautumisen yhteydessä ja palautetaan samaan paikkaan oman osuuden jälkeen. GPS-laitteille on tarjolla kantoliivejä, mutta myös omaa kantoliiviä on mahdollista käyttää.

 

Juoksujärjestykset:

Juoksujärjestys ilmoitetaan kilpailun nettisivuilla olevan kaavakkeen avulla 6.8 klo 24 mennessä. Tämän jälkeen tulevat muutokset tehdään kilpailupaikalla infossa.

 

Lähtöluettelo:

Lähtöluettelo on nähtävillä kilpailun nettisivuilla 7.8.

 

Tulokset:

Online-seurannan linkki tulee kilpailun nettisivuille. Lisäksi tarjolla on live-lähetys twitch-tv:ssä, linkki lähetykseen tulee kilpailun nettisivuille.

 

Palkinnot:

Palkinnot jaetaan voittajajoukkueille.

 

WC:

Bajamajoja on sekä majoitusalueella että kilpailukeskuksessa.

 

Pesu:

Pesupaikkana toimii Oittaan uimaranta, jossa on järven lisäksi muutamia suihkuja. Ajantasainen uimaveden laatu selviää sivustolta ulkoliikunta.fi. Huomio myös rannalla olevat mahdolliset kyltit veden puhtaudesta, sillä joinain vuosina Oittaan rantaan tulee sinilevää. Pesuaineita ei saa käyttää.

 

HUOM! Uimapaikalla ei ole järjestäjien puolesta valvontaa, joten seurojen omat huoltajat vastaaavat omien huollettaviensa uinnin turvallisuudesta. Rannalla on paikalla kaupungin uimavalvonta klo 8-20.

 

Ensiapu:

Ensiapupiste on maalissa.

 

Seurateltat:

Seuratelttojen pystytys järjestäjän ohjeiden mukaiselle alueelle 7.8 klo 18 jälkeen. Maastopohja on nurmikkoa.

 

Kahvila:

Oittaan ulkoilukeskuksessa on kahvila-ravintola joka palvelee osallistujia perjantai-iltana klo 19 saakka sekä lauantai-aamuna klo 10 alkaen.

Yöllä osallistujia palvelee yökahvila klo 03:00 alkaen.

 

Varusteiden myynti:

Paikalla on varustemyynti perjantaina klo 17-20 (Suunnistajan Kauppa)

 

Jätteiden käsittely:

Kilpailukeskusalueella on jätteitä varten keräyspisteitä. Ole ystävällinen, älä roskaa luontoa.

 

Mallisuunnistus

Perjantaina 7.8 klo 17 alkaen on mahdollisuus osallistua mallisuunnistukseen. Karttoja myydään infossa. 

 

Löytötavarat:

Toimitetaan infoon. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä tiedottajalta.

 

Erityisohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi:

 

Kilpailijoiden velvollisuudet:

  • Älä saavu kilpailupaikalle flunssa-tms oireisena.
  • Ota kisakyydeissä huomioon virustilanteen vaatimat ohjeistukset, käytä kimppakyytiä vain, jos se on turvallista.
  • Huolehdi turvaväleistä.
  • Pidä huoli huolellisesta käsihygieniasta sekä ennen maastoon lähtöä, maastosta palaamisen jälkeen että wc-käyntien yhteydessä.
  • Siirry välittömästi pois rastirakenteen luota leimattuasi, ettei synny ruuhkaa.

 

Järjestäjän toimenpiteitä kilpailijoiden suojaamiseksi:

  • Käsidesiä tarjolla useissa paikoissa.
  • Väljyys lähtöpaikalla ja maalialueella.
  • Tulokset ovat vain netissä.

 

Espoon Suunta toivottaa kilpailuonnea ja rastien löytämisen iloa!