Espoo-Hiihto FAQ

Yleisesti kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia yleisesti askarruttaneisiin kysymyksiin. Oman kysymyksen voi jättää karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi

 

K: Voinko osallistua hiihtoon vapaalla tyylillä?

V: Yhdysladut on etenkin 46 km reitillä pääosin tarkoitettu perinteisen hiihtoon. Tasatyöntö onnistuu kyllä erinomaisesti. Järjestäjillä ei ole mitään mahdollisuuksia valvoa hiihtotyyliä, mutta hiihtäjät ovat rehellistä porukkaa ja ilmoittavat ajanottosarjoihin vain perinteisellä tyylillä suoritetut ajat. Kuitenkin 23 km reitillä luistelu onnistuu taitavalta suksen käyttäjältä lähes koko reitillä, hyödyntäen mm. keskellä oleva kävelyyn tarkoitettua väylää. Jos haluat ehdottomasti tehdä suorituksen luistellen, osallistu retkisarjaan ilman ajanottoa.

 

K: Minulla ei ole omia sopivia suksia, voinko vuokrata sellaiset jostain?

V: Välinevuokraamo hiihtotarvikkeille löytyy mm. Oittaan ulkoilukahvion yhteydestä Hiihtocenteristä

 

K: Haluan hiihtää omassa rauhassa ilman ajanottoa. Onko minun silti mahdollista osallistua tapahtumaan ja saada kaikki muut osanottajan edut?

V: Kyllä voit. Ilmoittaudu tällöin retkisarjaan, mutta älä ilmoita aikaa suorituksen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti valitse että käsin kirjoittamaa aikaasi ei saa julkaista. Retkisarjassa ilman ajanottoa saat sijoituspalkintoa lukuunottamatta kaikki muut osallistujan edut: Runsaat arvontapalkintomahdollisuudet, Mehun ja munkin, ainutlaatuisen suoritusdiplomin jne…

 

K: Minulla ei ole reitin tallentamiseen soveltuvaa matkapuhelinta tai rannelaitetta. Voinko osallistua?

V: Kyllä voit. Laturetkisarjassa gps:llä mitattua aikaa ei tarvita, pelkkä itse ilmoitettu käsiaika riittää. Huom. Useimpiin uusiin matkapuhelimiin saa asennettua reitin tallentamiseen soveltuvan ilmaisen mobiiliapplikaation sovelluskaupasta (google play tai App store). Esimerkkejä yleisistä mobiilisovelluksista, jolla tallennus ja reitin purku onnistuu varmasti ovat Suunto ja Strava. Asennettuasi sovelluksen, kokeile sitä ensin harjoituksissa ja totea sen ongelmaton toiminta, niin ei tule yllätyksiä tapahtuman aikana.

 

K: Voinko hiihtää koko matkan, ottamatta pois suksia jalasta?

V: Reitillä on alku- ja loppuvaiheessa kaksi kohtaa, jossa sukset pitää ottaa jalasta:
1) Pitkännotkontien (autotien) ylitys Tuomarilassa, noin 50 metriä
2) Turunväylän alitus 100m Tuomarilan ja Kauniaisten rajalla, jossa jalankulkijat eivät ole hyväksyneet hiihtoladun tekemistä. Tässä kohtaa pitää ottaa sukset pois ja juosta tai kävellä tunnelin alitse moottoritien toiselle puolelle. HUOM! Jos lunta on paljon, tunnelin hiekkaista kohtaa ei välttämättä näy ennenkuin on liian vähän aikaa jarruttaa. Ole siis varovainen! Ennen tunnelia on myös varoituskyltti asiasta.

 

K: Voinko hiihtää mihin kellon aikaan tahansa?

V: Kyllä voit, vaikka yöllä. Jos haluat välttää muita hiihtäjiä, hiljaisinta on pimeän aikaan. Jos kuitenkin haluat maalin tullesassi mehun.

 

K: Onko reitti valaistu?

V. 23 km reitti on kokonaan valaistu myös hämärän aikana n. klo 6-22 välillä. 46 km reittiä ei valaistu merkittäviltä osilta. Jos haluat tehdä suorituksen pimeään aikaan, 46 km reitillä oma otsalamppu tai vähintään tuikku on välttämätön.

 

K: Eksyin reitiltä matkalla, hylätäänkö suoritukseni?

V: Hups, tällaista voi sattua epähuomiossa kenelle vaan! Ei hätää, suorituksesi hyväksytään, jos palaat takaisin reitille samasta kohtaa jossa hiihdit harhaan, ja jatkat eteenpäin normaalisti. Epäselvissä tapauksissa voit myös laittaa viestiä järjestäjille, ja harkitsemme ratkaisun tilannekohtaisesti. Käytännössä harhautuminen tarkoittaa aina että hiihdät suunniteltua pidemmän reitin, koska perusreitti kulkee lyhintä mahdollista Espoon latureittiä edestakaisin kääntöpaikalle ja kääntöpaikalta takaisin.

 

K: Pääsenkö lähtö- ja maalipaikalle julkisilla liikennevälineillä?

V: Kyllä pääset, Kylänvanhimmanpihalle on nopea suora bussiyhteys sekä Espoon (juna-)asemalta että Sellon metroasemalta.Vastuullinen hiihtäjä käyttää ensisijaisesti julkisia liikennevälineitä. Tarkemmat aikataulut saat HSL:n sivuilta.

 

K: En ehtinyt syömään osanottomaksuun kuuluvaa munkkia ja mehua kahvion aukioloaikana. Voinko hyödyntää etuni myöhemmin?

V: Kyllä voit, kunhan teet sen viimeistään tapahtuman päättymispäivänä. Myös kaverisi voi hyödyntää sinun etusi, esittämällä sinun maksukuittisi ja osanottovahvistuksen kahvilan kassalla.

 

K: Oli niin kiva kokemus, että haluan hiihtää toisen suorituksen. Onko tämä sallittua?

V: On sallittua. Voit ilmoittautua toisen kerran joko samalle tai toiselle matkalle, kunhan ilmoittaudut erikseen ja maksat ilmoittautumismaksun uudestaan.