Espoo-Hiihto FAQ

Yleisesti kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia yleisesti askarruttaneisiin kysymyksiin. Oman kysymyksen voi jättää toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi

 

K: Voinko osallistua hiihtoon vapaalla tyylillä?

V: Yhdysladut on reitillä pääosin tarkoitettu perinteisen hiihtoon. Tasatyöntö onnistuu kyllä erinomaisesti. Järjestäjillä ei ole mitään mahdollisuuksia valvoa hiihtotyyliä, mutta hiihtäjät ovat rehellistä porukkaa ja ilmoittavat ajanottosarjoihin vain perinteisellä tyylillä suoritetut ajat. Jos haluat ehdottomasti tehdä suorituksen luistellen, osallistu retkisarjaan ilman ajanottoa.

 

K: Minulla ei ole omia sopivia suksia, voinko vuokrata sellaiset jostain?

V: Välinevuokraamo hiihtotarvikkeille löytyy mm. Oittaan ulkoilukahvion yhteydestä Hiihtocenteristä

 

K: Haluan hiihtää omassa rauhassa ilman ajanottoa. Onko minun silti mahdollista osallistua tapahtumaan ja saada kaikki muut osanottajan edut?

V: Kyllä voit. Ilmoittaudu tällöin retkisarjaan, mutta älä ilmoita aikaa suorituksen jälkeen. Vaihtoehtoisesti voit myös valita, että käsin kirjoittamaa aikaasi ei saa julkaista. Retkisarjassa ilman ajanottoa saat sijoituspalkintoa lukuunottamatta kaikki muut osallistujan edut: arvontapalkintomahdollisuuden, kahvi/teen ja munkin, ainutlaatuisen suoritusdiplomin jne…

 

K: Minulla ei ole reitin tallentamiseen soveltuvaa matkapuhelinta tai rannelaitetta. Voinko osallistua?

V: Kyllä voit. Laturetkisarjassa gps:llä mitattua aikaa ei tarvita, pelkkä itse ilmoitettu käsiaika riittää. Useimpiin uusiin matkapuhelimiin saa asennettua reitin tallentamiseen soveltuvan ilmaisen mobiiliapplikaation sovelluskaupasta (google play tai App store). Esimerkkejä yleisistä mobiilisovelluksista, jolla tallennus ja reitin purku onnistuu varmasti ovat Suunto ja Strava. Asennettuasi sovelluksen, kokeile sitä ensin harjoituksissa ja totea sen ongelmaton toiminta, niin ei tule yllätyksiä tapahtuman aikana.

 

K: Voinko hiihtää mihin kellon aikaan tahansa?

V: Kyllä voit, vaikka yöllä. Jos haluat välttää muita hiihtäjiä, hiljaisinta on pimeän aikaan. Muistathan tällöin napata matkaan myös oman lampun. Jos kuitenkin haluat heti maalin tullessasi mehun, kannattaa suosia päiväaikaa.

 

K: Onko reitti valaistu?

V. Ei ole. Mikäli haluat lähteä pimeällä tunnelmalliselle kuutamohiihdolle, ota oma otsalamppu tai vähintään tuikku mukaan.

 

K: Eksyin reitiltä matkalla, hylätäänkö suoritukseni?

V: Hups, tällaista voi sattua epähuomiossa kenelle vaan! Ei hätää, suorituksesi hyväksytään, jos palaat takaisin reitille samasta kohtaa jossa hiihdit harhaan, ja jatkat eteenpäin normaalisti. Epäselvissä tapauksissa voit myös laittaa viestiä järjestäjille, ja harkitsemme ratkaisun tilannekohtaisesti. Käytännössä harhautuminen tarkoittaa aina, että hiihdät suunniteltua pidemmän reitin, koska perusreitti kulkee lyhintä mahdollista Espoon latureittiä edestakaisin kääntöpaikalle ja kääntöpaikalta takaisin.

 

K: Pääsenkö lähtö- ja maalipaikalle julkisilla liikennevälineillä?

V: Kyllä pääset, esimerkiksi bussi numero 245 tulee suoraan Haltian luontokeskukseen. Vastuullinen hiihtäjä käyttää ensisijaisesti julkisia liikennevälineitä. Tarkemmat aikataulut saat HSL:n sivuilta.

 

K: En ehtinyt syömään osanottomaksuun kuuluvaa munkkia ja mehua kahvion aukioloaikana. Voinko hyödyntää etuni myöhemmin?

V: Kyllä voit, kunhan teet sen viimeistään tapahtuman päättymispäivänä. Myös kaverisi voi hyödyntää sinun etusi, esittämällä sinun maksukuittisi tai nimitietosi kahvilan kassalla.

 

K: Oli niin kiva kokemus, että haluan hiihtää toisen suorituksen. Onko tämä sallittua?

V: On sallittua. Voit ilmoittautua toisen kerran joko samalle tai toiselle matkalle, kunhan ilmoittaudut erikseen ja maksat ilmoittautumismaksun uudestaan. Tällöin toki saat kaikki muutkin osallistumisen edut tuplana.