2013 eSprint ja Huippuliiga

Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu suunnistettu upean aurinkoisessa säässä Espoossa

Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu juostiin aurinkoisessa kevätsäässä Espoon Kivenlahdessa. Radoilla päästiin suunnistamaan niin kaupunkiympäristössä kuin metsämaastossakin. Radat tarjosivat niin vaativia reitinvalintoja kuin nopeita asfalttiosuuksia ja mäkisiä metsämaastoja.

Tiukkoja reitinvalintoja tarjoavilla radoilla Lynxin Mårten Boström suunnisti miesten Huippuliiga-sarjan (H21E) nopeimmaksi ajalla 12:50. Vain viiden sekunnin erolla voittajaan, Tuomas Tervo (Rajamäen Rykmentti) suunnisti hienosti toiselle sijalle. Kolmannen sijan nappasi Jussi Suna Turun Metsänkävijöistä ajalla 13:12.

Minna Kauppi suunnisti naisten Huippuliiga-sarjan (D21E) voittajaksi ajalla 12:59. Toiseksi naisten sarjassa suunnisti Ruotsin Rahel Friederich kahdeksan sekunnin erolla Minna Kauppiin. Naisten sarjan kolmannelle sijalle suunnisti Hiidenkiertäjien Anna Närhi ajalla 13:26.

Kilpailijoiden reitinvalintoja voi käydä katsomassa reittihärvelistä täällä. Tulokset ovat tarkasteltavissa täällä.

Mikäli et ehtinyt TV:stä katsomaan Huippuliigaa, on Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu katsottavissa Yle Areenassa täällä.

Kiitokset kilpailijoille, kannustajille, sponsoreille ja toimihenkilöille jännittävästä ja upeasta kilpailusta!

Erityiskiitos kansalliseen eSprintiin osallistuneille siitä, että ketään ei jouduttu hylkäämään kielletyllä alueella juoksemisesta! Huippuliigassakin tuli vain yksi hylkäys oikaisusta.

IMG_3159     IMG_3176

———————————————————————————————–

Kilpailuohje on julkaistu

Huippuliigan ja eSprintin kilpailuohjeet on julkaistu.

Lähtöluettelo julkaistu

Huippuliigan ja eSprintin lähtöluettelo on julkaistu.

Lumitilanne

Huippuliigan ja eSprintin radat ovat pääosin kaupunkisuunnistusta ja pieneltä osin on puistometsäosuuksia. Kilpailupäivänä lunta tulee olemaan kilpailumaastossa lumikasoissa, mutta radat ovat 97 % lumettomia, eikä lumi haittaa suunnistamista.

Sääennusteiden perusteella luvassa on mainio suunnistussää.

Huippuliiga Veikkauksen pelikohteena

Vuoden ensimmäinen Huippuliigan osakilpailu on myös Veikkauksen pelikohteena. Sekä naisten että miesten kisassa pelimuotona on Supertripla, jossa veikataan kolmea ensimmäistä oikeassa järjestyksessä. Kohteiden peliaika alkaa perjantaina kello 06 ja päättyy lauantaina kello 10.55.

Lasten sarjojen muutos

Suunnistaja -lehden kilpailukutsussa mainitut sarjat H/D8 ja H/D10 on poistettu vuodelle 2013 päivitettyjen lajisääntöjen vastaisina. Korvaavina sarjoina näille nuorimmille osallistujille (H/D10 ja nuoremmat) avataan sarjat H/D11. Lasten vanhempia muistutetaan, että kilpailumaasto on kaupunkialuetta.

Harjoittelukieltoalue

Kartan alueella harjoittelukielto 20.4.2013 asti. Alueella on sallittu kulku kaduilla ilman karttaa.

Huli-harjoittelukielto

 

2 Responses

  1. 20.4.2013

    […] kaupunkisprinttejä. En tiedä mitä ammattilaiset kommentoivat tämänpäiväisistä Kivenlahden eSprintistä ja Huippuliigasta, mutta minulle amfitalojen portaikkosokkelot ja muut kiemurat kelpasivat mainiosti. Katso kartta ja […]

  2. 22.4.2013

    […] Kisasivut […]