Kilpailuohje, eSprint


Huom. H/D18-20 -sarjojen osalta on muodostettu kutsun mukaiset kuumat ryhmät. Tarkistakaa lähtöajat! 

Huippuliigan 1. osakilpailu ja eSprint 20.4.2013 Espoon Kivenlahdessa

Sprinttisuunnistuskilpailu kansallinen eSprint ja Huippuliigan 1. osakilpailu (MM- ja NORT-näyttökilpailu, WRE/sprintti)

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Tämä ohjeen versio on päivitetty 19.4.2013.

Säännöt ja ohjeet

eSprintissä noudatetaan voimassaolevia SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöä 2.6 urheilullisen tasapuolisuuden toteutumisesta.

Huippuliigan erityisohjeet

Huippuliigan osallistuville yleisten kilpailuohjeiden lisäksi erillisohjeet. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaisesti järjestäjä voi määrätä seurantalaitteen käytettäväksi kaikille tai osalle kilpailijoista. Leimausjärjestelmänä Emit, näytöllisellä V3-kilpailukortilla kilpaileminen kielletty.

Huippuliigan televisiointi

Huippuliigan TV-lähetys YLE TV2:lla 20.4. klo 16.45-18.00.

Kilpailun vastuuhenkilöt

Kilpailunjohtajat: Harri Jakobsson / Huippuliiga ja Marco Halén / eSprint

Ratamestariryhmä: Johtaja Jouko Jylhä, ratamestarit Henrik Palmén / Huippuliiga ja Leo Pyymäki / eSprint

Tulospalvelu: Akseli Galkin, Timo Kokko / T:mi Kokkens

Kilpailun valvojat: Kimmo Liljeström / Huippuliiga ja eSprint sekä Unto Kanerva / WRE.

Tuomarineuvosto: Jorma Helin pj., Nina Ljunqvist-Sarparanta (LYNX) ja Vili Niemi (RR)

Tiedotus: Tarja Vesanto, puh. 0504104818, info2013.huli@espoonsuunta.fi

Kartta ja rastinmääritteet

Suunnistuskartta on tulostekartta (Kopijyvä) koko A4, 04/2013 (Matti Toivonen), mittakaava 1:4000, käyräväli 2,5 m. Kartta on muovikotelossa. Mallikartta on nähtävissä lähtökarsinassa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa, että ottaa oikean kartan.

Rastinmääritteet on painettu kilpailukarttaan. Lähtöpaikalta on tämän lisäksi saatavissa irralliset rastinmääritteet. Kilpailijat käyttävät omia rastinmääritesuojuksia.

Maasto

Huippuliiga ja eSprint kilpaillaan tiheästi asutussa monimuotoisessa kaupunkiympäristössä pääosin nopealla kovapohjaisella alustalla, mutta osittain myös puisto- ja metsämaastossa. Korkeuserot ovat suurimmillaan 40 metriä.

Korttelialueilla ja puistoissa saattaa olla runsaasti lapsia ja muita jalankulkijoita sekä normaalia asukasliikennettä, joten kilpailijoita kehotetaan noudattamaan erityistä tarkkaavaisuutta. Liikennettä ei rajoiteta kilpailun aikana.

Maastossa on rasteja hyvin lähekkäin, lähimmillään kuuden (6) metrin päässä toisistaan. Tarkista koodit ennen leimausta.

Kielletyt alueet

Maastossa on sekä karttaan että maastoon (valkoinen Espoon Suunta –nauha)  tai ainoastaan karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita, joiden noudattamista valvotaan ja joille menijät hylätään.

Kaikki pihamaat ovat sääntöjen mukaan kiellettyjä alueita.

Kilpailukeskusta ympäröivä kaupunkialue on kilpailualuetta.

Kilpailualueella on ajoratoja, joiden ylittäminen on sallittu vain karttaan merkityissä kohdista (katso karttaote alla).

Kilpailualueella on ajoratoja, joita ei saa ylittää mistään kohdin vaan on käytettävä alikulkutunneleita (katso karttaote alla).

Kielletyn ajoradan viereiset jalkakäytävät ovat sallittuja

 Näyttökuva 2013-04-18 kohteessa 12.45.30  Näyttökuva 2013-04-18 kohteessa 12.46.56
Ajoradan ylityspaikka Alikulkutunneli ajoradan alittamiseen

 

Karttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattuja kohteita ei saa käyttää juoksureittinä. Kilpailualueella on mm. useita ylipääsemättömiksi merkittyjä aitoja.

Muista myös, että oliivinvihreä tonttialue on ehdottomasti kiellettyä aluetta – ethän juokse pihojen tai istutusten poikki.

Kartan laitaan on kilpailijoiden muistuttamiseksi myös painettu oheinen yhteenveto s-printtikartan merkeistä, joiden ylittäminen on kielletty. (katso karttaote alla)

Näyttökuva 2013-04-18 kohteessa 12.34.06

Kilpailualueella suoritetaan tehostettua ja erittäin aktiivista ohjausta sekä valvontaa, joten kiellettyjen kohteiden ja alueiden käyttö kulkureittinä johtaa suorituksen hylkäykseen.

Suunnistusliiton sivuilla on tarkasteltavissa lista sprinttisuunnistuksessa kielletyistä alueista osoitteessa http://www.ssl.fi/ssl/sslwww.nsf/sp?open&cid=content1F1BF8

 

Sarjat, ratapituudet, rastien määrät ja lähtöpaikat

Sarja           Optimipituus    Rasteja

D21E           3,1          16

H21E           3,5         16

H21A           3,2         16

H20             3,0          13

H18             3,0          13

H16             2,6          10

H14             2,0          10

H12             1,6            9

H11             1,5           9

H35             2,8          12

H40             2,8           12

H45             2,6           11

H50             2,6           10

H55             2,5            9

H60             2,2           11

H65             2,2           11

H70             2,1            8

H75             2,0            9

H80             1,5            8

H85             1,5            8

D21A           2,7           12

D20             2,5           12

D18             2,5           12

D16             2,0           10

D14             1,8           10

D12             1,6            9

D11             1,5            9

D35             2,5           12

D40             2,4            9

D45             2,2            9

D50             2,1            8

D55             2,0            9

D60             1,8          10

D65             1,8          10

D70             1,6           7

D75             1,6           7

D80             1,5           7

Kunto Pitkä    3,1    11

Kunto Keski    2,1    12

Kunto Lyhyt    1,2    9

Ratapituudet on ilmoitettu lyhintä kilpailijalle mahdollista reittiä pitkin.

Lähtöluettelo

Lähtöluettelo lähtöaikoineen on luettavissa kisasivulla viimeistään torstaina 18.4.2013 osoitteessa http://espoonsuunta.fi/kilpailut/huippuliiga-ja-esprint-2013/

Kilpailunumerot

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumero selviää lähtöluettelosta ja ne ovat saatavilla kilpailukeskuksen palvelualueella olevassa telineessä. Kilpailijalla tulee olla omat hakaneulat. Kilpailunumeron tulee olla näkyvillä koko kilpailun ajan. Kilpailunumerot kerätään pois maalissa.

Emit-leimaus ja kilpailukortit

Kilpailussa on emit-leimaus. Kilpailija on itse vastuussa kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua kilpailukorttia, suoritus hylätään. Kilpailukortin toimivuuden  tarkastusmahdollisuus kilpailukeskuksen mallirastilla.

Mikäli kilpailija ei ole ilmoittanut emit-kortin numeroa ilmoittautuessaan, järjestäjä on varannut kilpailijalle vuokratun emit-kortin.

Perustellusta syystä vaihdetun (esim. rikkoutuneen) oman kilpailukortin numeron vaihdosta veloitamme 2 euroa ja vuokratusta emit-kortista 4 euroa. Muutos ja maksu tehdään kirjallisesti kilpailukeskuksen info-pisteessä. Palauttamatta jätetystä emit-kortista laskutamme 80 euroa.

Huippuliigassa näytöllisellä V3-kilpailukortilla kilpaileminen on kielletty. eSprintissä näytöllinen V3-kilpailukortti on sallittu. Emit-tarkistuskortit ovat saatavana lähdössä.

Emit-numeroiden muutokset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi

EmiTag –rastit

Huippuliigassa on käytössä TV-tuotantoa varten EmiTag –laitteilla varustettuja rasteja. Osa rasteista saattaa olla samoja myös osalla eSprintin radoista.. Emit-leimaus suoritetaan normaalisti EmiTag –laitteista huolimatta. (EmiTag-laite on kämmenen kokoinen rastilipulla varustettu muovilevy rastipukissa.)

Mallirasti

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksen palvelualueella opaspaalun luona. Mallirastin luona on 0-leimasin Emit-kilpailukortin testaamista varten.

Emit-kilpailukortteja on vuokrattavissa infosta hintaan 4 euroa. Palauttamattomasta kortista veloitamme 80 euroa.

Juoksukengät

Piikkareiden käyttö on kielletty. Nastarit ovat sallittuja ja niiden käyttö suositeltavaa.

Verryttely

Verryttely tapahtuu viitoitettuja kulkureittejä pitkin eli lähtöpaikan viitoituksilla (keltainen nauha) ja pysäköinnin viitoituksilla (eCross-nauha).

Lähdöt

Viitoitus alkaa opaspaalulta. Viitoitus keltaisella nauhalla lähtöön. Matka lähtöön on alle 500 metriä. Ensimmäiset lähdöt: eSprint klo 10.30 ja Huippuliiga klo 11.00.

Lähdössä rastinmääritteet ja Emit-tarkistusliuskat. Järjestäjän puolesta ei ole määritteiden kiinnitystarvikkeita. Lähtöpaikalla WC. Lähtökarsinan toiminnot aikajärjestyksessä:

5 min ennen lähtöä: kutsu lähtökarsinaan ja kilpailunumeron tarkistus
4 min ennen lähtöä: siirtyminen Emit-kortin tarkistukseen ja nollaukseen
3 min ennen lähtöä: siirtyminen mallikartoille ja mahdollisuus tarkastella alueen karttasuurennosta
2 min ennen lähtöä: siirtyminen odotukseen ennen karttasangoille menoa, mahdollisuus ottaa
irralliset rastinmääritteet
1 min ennen lähtöä: siirtyminen karttasangoille
0 min lähtöhetki: kilpailija ottaa kartan

Kilpailija vastaa itse siitä, että ottaa oikean kartan! K-paikka osoitetaan rastilipulla. Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle.

Maaliintulo

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maaliviivalla on suoritettava maalileimaus, johon ajanotto päättyy. eSprintissä ja Huippuliigassa on erilliset maalit, joten ole tarkkana, että seuraat viitoitusta maaliin!

Maaliviivan jälkeen kilpailija kulkee Emit-leimauksen tarkistukseen. Keskeyttäneet kilpailijat toimivat samoin, mutta ilmoittavat leimantarkistuksessa keskeyttäneensä.

Karttoja ei kerätä maalissa pois. Kartan ja radan näyttäminen tai radan selostaminen toiselle kilpailijalle, joka ei ole vielä lähtenyt tai tullut maaliin on kielletty.

Maali suljetaan 30 minuuttia viimeisen lähdön jälkeen, jolloin kilpailu myös päättyy. Maalin läheisyydessä on itkumuuri, jossa hylätyn suorituksen tehnyt kilpailija saa selvityksen hylkäyksen syystä.

Tulokset

Tulokset tulevat kilpailukeskuksen tulostaululle ja Online -palveluna kisasivuille kilpailun etenemisen mukaan. Lopulliset tulokset ja väliajat tulevat kilpailun jälkeen internet-sivuille http://espoonsuunta.fi/kilpailut/huippuliiga-ja-esprint-2013 Kilpailun jälkeen myös väliajat ja reittihärveli kisasivuilla.

Palkinnot

H/D21A –sarjoissa palkitaan sarjan kolme parasta tuotepalkinnoilla. Lisäksi H/D21A –sarjojen voittajat palkitaan lahjakorteilla.

H/D35-85-sarjoissa palkitaan kunkin sarjan voittaja tuotepalkinnolla. Lisäksi hyväksytyn suorituksen tehneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Seuraa kisakuulutusta.

Palkinnot lasten ja nuorten sarjoissa: H/D12-20 –sarjoissa palkitaan kunkin sarjan kolme parasta tuotepalkinnoilla. H/D11 -sarjoissa palkitaan kaikki osanottajat.

Palkinnot noudettavissa infosta tulosten vahvistamisen jälkeen.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin. Mikäli tämä ei ole loukkaantumisen tai muun sellaisen syyn vuoksi mahdollista, on tieto keskeyttämisestä ehdottomasti saatava maaliin mahdollisimman pian.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste. Maastossa ei ole ensiapupisteitä, mutta rastivahdeilla on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuun. Tarvittaessa loukkaantunut henkilö voidaan kuljettaa maastosta kilpailukeskukseen.

Peseytyminen ja WC:t

Peseytymistä ei ole tarjolla kilpailukeskuksessa. Pesupaikka on tarjolla Espoonlahden uimahallilla 5 € hintaan (opiskelijat ja lapset 2,5 €). Espoonlahden uimahalli on avoinna klo 17 asti. Osoite: Espoonlahdenkuja 4. Matkaa kilpailukeskuksesta 2 km, pysäköinnistä 4 km.

WC:t kilpailukeskuksen palvelualueella ja eSprintin lähdössä.

Opastus ja pysäköinti

Opastus Kauklahdenväylältä, Kauklahdenväylän ja Tillinmäentien risteyksestä. Opastus pysäköintiin paikoillaan klo 8.30.

Pysäköinnistä kilpailukeskukseen enintään 1,5 km. Opastus (eCross –nauha) pysäköinnistä kilpailukeskukseen paikoillaan klo 9.00. Kilpailijat eivät saa poiketa opastetuilta kävelyreiteiltä, sillä opastetut reitit kulkevat osittain kilpailualueen läpi.

Saapuminen joukkoliikenteellä

Kilpailukeskuksen joukkoliikenneosoite on Kivenlahdenkatu 12. Reittisuunnitelman teko omasta sijainnista onnistuu www.reittiopas.fi palvelulla. Kilpailukeskuksen välittömään läheisyyteen pääsee lukuisilla paikallisliikenteen busseilla, Helsingistä mm. linjalla 150.

Kilpailukeskusta lähin bussipysäkki on nimeltään ”Alakaupunki E4035”, jonka osoite on Kivenlahdenkatu 4, Espoo (merkitty alla olevaan karttaan punaisella pisteellä). Tältä pysäkiltä on noin 200 metrin kävely kilpailukeskukseen.

Näyttökuva 2013-04-17 kohteessa 17.22.32

Kilpailukeskus

Kilpailijat ohjataan edellä kuvatulla tavalla opastettuja reittejä pitkin kilpailukeskukseen. Kilpailukeskus sijaitsee kilpailumaaston keskellä.

Kartta kilpailukeskusalueesta ja opastuksista lähtöön sekä verryttelyalueille on nähtävissä kilpailukeskuksessa la 20.4. 9.00 alkaen.

Karttaan on merkitty kielletyt kilpailu-alueet. Kilpailumaastoon meno on sallittu vain kilpailusuorituksen aikana.

Info-piste

Kilpailukeskuksen info-pisteessä hoidetaan emit-korttien muutokset, vuokraukset ja maksut. Emit-kilpailukortteja on vuokrattavissa infosta hintaan 4 euroa. Palauttamattomasta kortista veloitamme 80 euroa.

eSprintin palkinnot ovat noudettavissa Infosta. Info-pisteessä hoidetaan myös ilmoittautumiset kuntosuunnistukseen.

Löytötavarat

Löytötavarat kerätään kilpailupaikalla Info-pisteeseen. Kilpailun jälkeen niitä voi kysyä sähköpostilla osoitteesta info2013.huli@espoonsuunta.fi

Muksula

Kilpailukeskuksessa ei ole muksulaa.

Kisakahvila

Kisakahvilassa myydään kahviotuotteita ja makkaraa. Kisakahvilan valikoima ja hinnasto nähtävissä kisasivuilla http://espoonsuunta.fi/kilpailut/huippuliiga-ja-esprint-2013

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen lähtö on avoinna klo 10.30- 11.30. Kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen info-pisteessä. Kuntosuunnistuksen lähtö ja maali on kilpailukeskuksen Info-pisteen välittömässä läheisyydessä. Kuntosuunnistuksessa on tarjolla matkat 3,1 km, 2,1 km ja 1,2 km. Matkat on ilmoitettu optimireittiä pitkin. Kuntosuunnistuksen osallistumismaksu on 10 euroa. Ei liikuntaseteleitä.

Kartta 1:4000 / 2,5 m. Kartta muovikotelossa. Emit-leimaus. Kuntosuunnistukseen kukin osallistuu omalla vastuullaan.

Kuntosuunnistuksen tulokset ja väliajat tulevat kilpailun jälkeen internet-sivuille http://espoonsuunta.fi/kilpailut/huippuliiga-ja-esprint-2013.

Seurateltat

Kilpailukeskus on sijoitettu tiiviille kaupunkialueelle ja sujuvan liikkumisen varmistamiseksi on seuratelttojen pystyttäminen kielletty.

Ympäristö

Järjestäjät ovat varanneet jätesäkkejä ja säiliöitä roskia varten. Jokainen osallistuja huolehtii roskiensa toimittamisesta lähimpään jätepisteeseen. Roskat on jätettävä lähtöön tai maaliin. Ethän jätä roskia maastoon.

Paloturvallisuus

Avotulen teko kilpailualueelle on ehdottomasti kielletty. Mahdollisen tulipalon sattuessa on ensisammutuskalustoa saatavissa kisakahvilasta ja pysäköinnissä.

Tervetuloa eSprintin ja Huippuliigan sähköiseen tunnelmaan!

Espoon Suunta ry