Valvojan lausunto

Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu ja eSprint juostaan Länsi-Espoossa, Kivenlahden asutuskeskuksessa. Kivenlahti on rakentunut Alvar Aallon vuonna 1966 luoman yleiskaavan pohjalta noin 17 000 asukkaan kodiksi.

Kilpailukeskus sijaitsee kilpailualueen keskellä, kävelyreitti parkkipaikalta kilpailukeskukseen kulkee kilpailualueen läpi. Viitoitetulta reitiltä poikkeaminen on kielletty.

Kevään viivästymisestä huolimatta kilpailussa olosuhteet tulevat olemaan tasapuoliset. Kilpailussa juostaan pääosin kovalla alustalla, metsän puolelle on sijoitettu vain muutama rastipiste. Mahdollisen yöpakkasen jälkeen voi olla liukkaita paikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon kenkävalinnassa.

Kartta ja radat ovat kokeneiden suunnistajien laatimia ja kilpailuun sopivia. Radoille on onnistuttu saamaan useita mielenkiintoisia reitinvalintatehtäviä. Kartalla on paljon kielletyksi merkittyjä kohteita, kieltojen noudattamista valvotaan. Vilkasliikenteisten teiden ylitys/alitus muualta kun kartalla merkityistä paikoista on ehdottomasti kielletty. Alueella on paljon portaita, joita alaspäin mentäessä on syytä olla varovainen. Lumitilanteesta johtuen kiellettyjen alueiden (mm. pihamaa) reunat voivat olla hankalia huomata kovassa vauhdissa. Ratamestarit nauhoittavat riskikohdat, jotta turhilta hylkäämisiltä vältyttäisiin.

Tervetuloa nauttimaan, toivotaan hyvää kevätsäätä!

Kimmo Liljeström, Huippuliiga ja eSprint valvoja

 Valvojan lausunto, kuva