2017 SM-viesti R1

Espoon suunta järjestää lauantaina 16.09.2017 suunnistuksen SM-viestin R1.

Miksi lauantaina?

SM-viesti järjestetään lauantaina, koska saman viikonlopun SM-sprintti sijoittuu alueelle, jossa on helpompi järjestää kilpailu sunnuntaina kuin lauantaina.

Maasto

SM-viesti R1 2017 käydään Oittaan ulkoilukeskuksen länsipuolisella Oittaa-Brobacka metsäalueella. Nuuksion maastotyypille ominaisesti suunnistajan etenee niin synkissä kuusikkokorvissa kuin kallioharjanteiden päällä olevilla avonaisessa männikössä. Maasto on melko jyrkkäpiirteistä ja se täyttää helposti ryhmä 1 SM-kilpailumaastoille asetetut suunnistukselliset vaatimukset.

Espoon Suunta on järjestänyt alueella kansalliset eGames-suunnistuskilpailut vuosina 2005 ja 2012. Näiden kilpailujen reittihärveli on täällä: http://www.espoonsuunta.fi/reitti/2014/cgi-bin/reitti.cgi

Osallistuminen

Osallistumisoikeus on Suunnistusliiton voimassa olevien lajisääntöjen ja SM-ohjeiden mukaisesti

Ulkomaalaiset

Joukkueessa saa olla enintään yksi ulkomaalainen. Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten osalta rajoituksen tulkinnasta tarkemmat tiedot Suunnistusliiton sivulta

http://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/sm-ohjeet/ulkomaalaiset-sm-viestijoukkueessa/

Alaikäraja

Joukkueen kaikkien jäsenten tulee täyttää vähintään 14 vuotta kilpailuvuotena.

 

Matkat

Lajisääntöjen mukaisesti

19.411 Viestikilpailun osuuden ohjeaika on sarjoissa 50–75 % pitkän matkan kilpailun ohjeajasta.

Sarja- ja osuuskohtaiset matkat julkaistaan myöhemmin.

Harjoittelumahdollisuudet

Mikäli Nuuksion maastotyyppi ei ole ennestään tuttu, vastaavista maastoista on mahdollisuus nauttia lukuisissa Nuuksion alueella kesän 2017 aikana järjestettävissä kuntorastitapahtumissa.

Tarkemmin Suunnistava uusimaan kuntosuunnistuskalenterista (julkaistaan kevään 2017 aikana) http://suunnistavauusimaa.fi/

Kansallisen tason kilpailuna HS järjestää 10.1-11.6. Helsinki O-Games Nuuksion alueella.

Helsinki O-Games on SM-viesti 2017 harjoitustapahtuma

Harjoittelukielto

Kilpailumaastoon on julistettu harjoittelukielto, joka koskee vain R1 SM-viestiin osallistuvia sekä heidän valmentajiaan ja huoltajiaan. Liikkuminen on sallittu rakennetussa ympäristössä ja ulkoiluraiteilla.

Alla harjoittelukieltoalue (lähde: Karttarekisteri)

Yhteystiedot

Kilpailua koskevat tiedustelut ja yhteydenotot:  kilpailujohto.sm2017(ät)espoonsuunta.fi

eGames 2017

SM-kisojen lisäksi Espoon Suunta järjestetään myös eGames 2017 :n. Kilpailuajankohtana perjantai-lauantai 25. – 26.08.2017. Perjantai-illan kilpailu on sprintti ja lauantaina keskimatka.