Alustava kilpailuohje Kompassi-cup 6.9.2021

Kilpailuohjeet

Suunnistavan Uudenmaan lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassi-tapahtuma Espoon Olarissa 6.9.2021 klo 17 alkaen. Kilpailuohjeet ovat nähtävänä tapahtumasivuilla ja kilpailupaikalla maanantaina 6.9.2021.

 

Kilpailuohjeet ja -säännöt 

Tämä Kompassi-tapahtuma on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita. Kilpasarjoihin kulta-, hopea- ja pronssikompassisarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Avoimia For Fun-sarjoja ei järjestetä koronarajoitusten vuoksi. 

Osallistujien ja huoltajien on noudatettava järjestäjän koronaohjeita. Tapahtuma-alueella maskia käytetään, jos turvavälien ylläpito ei ole mahdollista. Pidä etäisyyttä aina, kun se on mahdollista.

 

Kilpailukeskus ja pysäköinti

Kilpailukeskus ja pysäköinti sijaitsee osoitteessa Olarinniityntie 10.

Opastus pysäköintiin (rastilippu risteyksessä) Ylismäentien ja Olarinniityntien risteyksestä on paikoillaan 6.9.2021 klo 16.00 alkaen. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjän osoittamilla pysäköintipaikoilla. Pysäköinnissä on parkkiohjaus. Ei parkkimaksua. Pysäköintialue on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

 

Maasto

Kisamaasto on Espoon keskuspuistoa. Kisa-aluetta halkoo useita risteäviä ulkoiluteitä/polkuja, jotka ovat kisan aikana kaikkien ulkonaliikkujien käytössä. Alueella on paljon polkuja, myös sellaisia, joita ei ole kartassa. Polkuverkostoa on kuitenkin päivitetty karttaan kuluvan kesän aikana. Rasteja on lähekkäin, joten muista tarkistaa rastikoodit. Kenkäsuosituksena on maastoon sopivat kengät, kuten suunnistuskengät tai ulkoilulenkkarit. 

 

Sarjat, ratapituudet, kartta ja rastimääritteet

Kartta on kaikissa sarjoissa mittakaavassa 1:7500 ja tulostuskoko on hopea- ja pronssisarjassa A5, kultasarjassa A4. Karttaa on päivitetty vuonna 2021. Kartta on suojattu kosteudelta. Rastinmääritteet on painettu karttaan lukuun ottamatta rastireitti-sarjoja. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole.

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Sarja

Matka

Rasteja

Kulta H14

2.8 km

9

Kulta D14

2.8 km

9

Hopea H12

2.2 km

8

Hopea D12

2.2 km

8

Hopea H12TR

1.7 km

6

Hopea D12TR

1.7 km

6

Pronssi H10

2.0 km

7

Pronssi D10

2.0 km

7

Pronssi H10RR

1.5 / 2.2 km

7

Pronssi D10RR

1.5 / 2.2 km

7

 

Leimausjärjestelmä

Käytössä on kaikissa sarjoissa Emit-leimausjärjestelmä. Osallistuja on itse vastuussa elektronisen Emit-kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaansa Emit-kilpailukorttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Tapahtumassa käytetään Emit-tarkistuslipukkeita, joita on saatavilla lähdössä.  

Kilpailukeskuksessa on infopiste, missä kilpailijat voivat hoitaa mahdolliset ilmoittautumisen epäselvyydet, Emit-kilpailukorttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Toimimattomien Emit-kilpailukorttien tilalle on saatavissa rajoitetusti vuokrakortteja hintaan 2 €/kortti. Emit-kilpailukortin numeromuutokset tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava ennakkoon 5.9.2021 kello 18.00 mennessä sähköpostilla pokaalijahti@espoonsuunta.fi tai infoon ennen lähtöhetkeä 2 €:n maksusta. Kadotetusta vuokrakortista peritään 70 €.

 

Lähtö, lähtöajat  ja kilpailunumerot

Lähtö on avoinna klo 17.00-19.00.

Kilpailijat voivat valita lähtöajan etukäteen. Lähtöaikojen valinta aukeaa 2.9.2021 klo 07.00 ja päättyy 3.9.2021 kello 18.00, jonka jälkeen loput lähtöajat arvotaan. Lopulliset lähtöajat on nähtävissä 4.9.2021 alkaen tapahtumasivuilla sekä lähtöpaikalla.

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Huomioittehan lähdössä koronaohjeistukset! Pidä etäisyyttä aina, kun se on mahdollista. Maskia käytetään, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Kilpailijat riisuvat maskin järjestäjän ohjeiden mukaisesti ennen suoritusta roskakoriin.

Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Viitoitusta on noudatettava. Matkaa kilpailukeskuksesta lähtöön on noin 200 m ja suoraan parkkipaikalta 200 m. Toivomme osallistujien siirtyvän suoraan parkista lähtöön, jos ei ole tarvetta käydä infossa.

Odottele kauempana, jos näet lähtöalueella olevan ruuhkaa ja noudata järjestäjien ohjeita jonotuksessa sekä lähtöön siirtymisessä.

 

Toiminta lähdössä: 

Viisi (5) minuuttia 

Kilpailija kutsutaan/opastetaanlähtöalueelle, jossa  EMIT-kortti rekisteröidään tulospalvelujärjestelmään.

Neljä (4) minuuttia 

Kilkpailija voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, 10-suora- ja TR-sarjoissa rata on kartalla näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.

Kolme (3) minuuttia

Odotus

Kaksi (2) minuuttia

H/D10 RR- ja H/D10 -sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. H/D12 TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti 

H/D10 RR-, H/D10- ja H/D12 TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan ja ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä Emit-kilpailukortin lähtöleimauksesta. Lähtö on K-pisteessä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

Myöhästyneet ilmoittautuvat lähtöpaikalla lähdön henkilökunnalle, jotka huolehtivat lähdön rutiinien hoitamisesta myöhästyneillekin.

 

Rastit, maali ja maalileimaus

Kaikilla rasteilla on oranssi-valkoinen rastilippu. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä maastossa oleviin puihin tai rastipukkeihin. Kaikkien sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi). Rastireitin koodit alkavat tunnuksella RR (RR1, RR2 jne).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä rastipukkia, joissa on omat leimasimet. Toisessa leimasimessa on koodi 100, toisessa RR7. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään viitoitusta pitkin maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. Maalissa on tarjolla maskit yli 12-vuotiaille sekä käsidesi. 

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 20.00. 

Lainatut Emit-kilpailukortit kerätään pois leimantarkastuksessa. Hukatusta kilpailukortista peritään 70 €. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailijoille ennen heidän kilpailusuoritusta.

 

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään. 

 

Tulokset ja Cup-pisteet

Osakilpailun tuloksia voi seurata kilpailun aikana online-tulospalvelusta.

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen. Pistelasku 2021 

Hopea- ja pronssisarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla. TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cup-yhteispisteet näissä sarjoissa yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla.

 

WC, pukeutuminen ja pesu

WC-tilat sijaitsevat Steiner-koululla. Pukeutumis- tai pesutiloja ei ole.  

 

Kahvio

Alueella ei ole kahviota. 

 

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa sijaitsee ensiapupiste, infon yhteydessä. 

 

Palkinnot

SSL ja alue palkitsevat kauden lopuksi mitaleilla henkilökohtaisessa kokonaiskisoissa 3 parhaalle ja molemmissa viesteissä (kevät+syksy) kolmelle parhaalle joukkueelle sarjoittain.

 

Tuomarineuvosto ja valvoja

Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja, joka toimii myös kilpailunvalvojana. Tuomarineuvoston pj ja valvoja on Ville Koponen, Lynx.

 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Jarmo Aho 0405235874, pokaalijahti@espoonsuunta.fi

Tuomarineuvosto ja valvoja: Ville Koponen, Lynx

Ratamestari: Milla Lötjönen

Info: Marika Lappi

Lähtö: Kari Kauniskangas

Tulospalvelu: Pietari Hyvärinen

Ensiapu: Marjut Varpula