Tapahtumaohjeet

Konsepti

Elämyksellisiä kuntosuunnistussprinttejä keskiviikkoiltaisin ympäri Espoota. Kuntorastihenkinen tapahtuma mahdollistaa suunnistuksen kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta samalla toimii huipuille hyvänä treeninä. Tarvitset vain lampun ja ulkoiluvarustuksen ja olet jo valmiina radalle.

Kun aurinko laskee, on aika lähteä etsimään rasteja.

Matkat ja radat

Tapahtumat ovat tyyliltään suunnistuksen sprinttimatkoja, jolloin suoritusajat vaihtelevat n. 15-25 min välillä. Matkat ja ajat riippuvat myös paikasta ja olosuhteista. Ratavaihtoehtoja on kolme, joista löytyy jokaiselle jotakin:

  • Elite Long – 3-5km
    • Vaikein ja pisin rata. Omaa vauhtia, taitoa ja kanttia pääsee koettelemaan täysillä
  • Elite Short – 2-3km
    • Vaikea, mutta hieman lyhyempi rata. Soveltuu niille jotka haluavat sopivasti haastetta ja matkaa
  • Beginner – 1-2km
    • Helppo, aloittelijoille sopiva rata

Ilmoittautuminen

Tapahtumiin ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Tapahtumiin on kuitenkin mahdollista ilmoittautua ja maksaa ennakkoon Rastilipussa.

Ajanotto / vuokra EMIT

Tapahtumissa otetaan aikaa EMIT-leimausjärjestelmällä.

Tapahtumissamme on mahdollista saada käyttöön lainakortti, jos omaa EMIT-korttia syystä tai toisesta ei löydy tai sellaista ei edes omista. Lainakortti on maksuton. Kadotetusta lainakortista perimme 80€ maksun.

Voit osallistua myös ilman aikaa ja EMIT-korttia.

Lähdöt

Keskiviikkoisin Lähdöt klo 17.30-19. Maali sulkeutuu klo 20.

Lamppusuositus

Tapahtumissa on suositeltavaa käyttää otsavalaisinta tai muuta valonlähdettä. Tapahtumaympäristössä on paljon valaistuja osuuksia, joten lamppua tarvitaan enimmäkseen kartanlukuun. Emme suosittele todella tehokkaita valaisimia, sillä tapahtuma on kaupunkiympäristössä ja tehokas valaisin häiritsee muita kaupungissa liikkuvia tahoja. Pieni kartanlukuvalo on suositeltavin ratkaisu.

Osallistumismaksu

Aikuiset 10€

Alle 19v 5€

Maksuvaihtoehdot vaihtelevat tapahtumittain, kuitenkin perusrunkona toimii:

  • Käteinen, kortti, Rastilippu sekä etusetelit järjestävien seurojen sopimusten mukaan

Yleiset ohjeet

Kaikki osallistuvat omalla vastuullaan. Osallistuja on itse vastuussa tien ylittämisestä turvallisesti. Teiden ylityksissä tulee noudattaa yleisiä liikennesääntöjä. Järjestäjät suosittelevat keltaisen heijastinliivin käyttöä!

Tapahtumissa noudatetaan Suomen lakeja sekä hyvää maalaisjärkeä.

Tapahtumat järjestetään kaupunkiympäristössä, joten muut kaupunkilaiset tulee huomioida liikuttaessa puistoissa ja kaduilla. Näissä tapahtumissa ei ole kiire.

Sprintin kielletyt kohteet

Tapahtumissa on ehdottomasti noudatettava ohessa olevia sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita. Oliivin vihreällä merkityille piha-alueille ei saa mennä, mustia paksulla viivalla merkittyjä muureja ja aitoja ei saa ylittää, sekä erilaisia tumman vihreällä karttaan merkittyjä istutuksia ja pensaita tulee väistää. Lisäksi joitain alueita saattaa olla merkattu karttaa pinkillä kielletyn alueen symbolilla. Näille alueille ei tule mennä, sillä niille meno on kielletty syystä.

Tarkista ja kertaa ennen tapahtumaa kiellettyjen kohteiden lista, jotta tapahtuma on kaikille onnistunut elämys.

Opastus ja pysäköinti

Tapahtumiin ei ole erillistä opastusta. Tapahtumakeskuksien osoite löytyy etusivulta hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Koska tapahtumat sijaitsevat pääosin tiheään asutussa kaupunkiympäristössä, erillisiä pysäköintipaikkoja ei järjestäjien toimesta ole. Suosittelemme paikalle saapumista julkisilla liikennevälineillä (HSL) tai polkupyörällä.

Tulokset

Kunkin tapahtuman tulokset sekä väliajat päivittyvät tapahtuman edetessä ONLINE -tulospalveluun automaattisesti. Linkit tulospalveluun löytyvät kunkin tapahtuman kohdalta.

Järjestäjät

Espoon Suunta, Espoon Akilles, OK77, Teekkarisuunnistajat