NSK 7.9.2020 Kilpailuohje

Kilpailijan tulee varmistaa kilpailuohjeiden sisältö kilpailupäivänä. Muutokset kuvataan kilpailuohjeen alkuun.

Kilpailuun voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailu Espoon Sunassa 7.9.2020

 

Kilpailukeskus, opastus ja pysäköinti

Kilpailukeskus sijaitsee Sunanniityn kentällä osoitteessa Alamäentie 1, 02760 Espoo.

Kilpailukeskuksessa ei ole WC-tiloja, pesumahdollisuutta, kioskia, eikä muksulaa.

Opastus alkaa Sunaniityntien ja Alamäentien risteyksestä rastilipulla. Opastus on paikalla kilpailupäivänä kello 17.00 alkaen. Pysäköinti on kilpailukeskuksen viereisellä hiekkakentällä. Navigointiosoite Alamäentie 1, Espoo. Ei paikoitusmaksua.

 Osallistujien velvollisuudet

  • Älä saavu kilpailupaikalle flunssaoireisena.
  • Ota kaikessa toiminnassa huomioon virustilanteen vaatimat ohjeistukset.
  • Huolehdi turvaväleistä.
  • Pidä huoli käsihygieniasta kaikissa tilanteissa.

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan toivotaan ennakkoilmoittautumista osoitteessa http://dy.fi/ksk. Paikan päällä ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukeskuksen infossa, josta siirrytään sen jälkeen lähtöön. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat siirtyä suoraan lähtöön, jossa lähteminen tapahtuu sarjakohtaisesti saapumisjärjestyksessä. Kaikki ilmoittautumisen jälkeiset muutokset tehdään kilpailukeskuksen infossa. 

Leimausjärjestelmä

Leimaustapa: Käytössä on emit-leimaus. Järjestäjillä on rajallinen määrä emit-kilpailukortteja lainaksi ensisijaisesti kilpasarjalaisille. Lainaemitit voi hakea kilpailukeskuksen infosta. Mahdolliset emit-kilpailukorttien numeromuutokset tehtävä infossa ennen siirtymistä lähtöön.  

Lähtö

Ensimmäiset lähdöt ovat klo 17:30. Vapaat lähtöajat. Lähtö sulkeutuu klo 19.00. Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu ja matkaa kilpailukeskuksesta lähtöön on 600 m. Lähdössä ei ole wc:tä.

 

Toiminta lähdössä

Lähtökarsina

  • Saavuttuaan lähtöalueelle, kilpailija kirjataan metsään lähteväksi. HUOM. Ilmoittautuminen pitää tehdä etukäteen tai kilpailukeskuksen infossa ennen lähtöön siirtymistä.
  • Neljä (4) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija astuu ensimmäiseen karsinaan ja voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste (lähtökolmio).
  • Kolme (3) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy seuraavaan karsinaan.
  • Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan lukuun ottamatta sarjoja H16 ja D16, joissa kilpailijat saavat karttansa lähtöhetkellä.

 

Maasto

Kilpailu käydään Espoon keskuspuiston alueella. Keskuspuisto on tyypillinen ulkoilualue, joka on ollut ahkerassa käytössä kevään ja alkukesän poikkeusoloissa. Maastossa on paljon polkuja ja ulkoiluteitä, sinne on myös muodostunut uusia kulku-uria runsaan käytön seurauksena.

Kartta ja radat

H/D16 ja H/D14 sarjoissa kartta on tulostekartta mittakaavalla 1:10000, käyräväli 5 m. Muissa sarjoissa mitakaava on 1:7500, käyräväli 5 m. Karttaan on tehty pieniä päivityksiä vuonna 2020, mutta kaikkia polkuja ei ole lisätty karttaan. Kartat ovat muovikotelossa. Rastireittiä lukuunottamatta rastimääritteet on tulostettu karttaan. Ei irrallisia rastimääritteitä.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Kilpasarja

Matka (km)

Rastien lkm

 

Kilpasarja

Matka (km)

Rastien lkm

D8RR

2,2 / 1,3

6

 

H8RR

2,2 / 1,3

6

D10RR

2,2 / 1,3

6

 

H10RR

2,2 / 1,3

6

D12TR

1,3

6

 

H12TR

1,3

6

D12

1,5

6

 

H12

1,5

6

D14L

1,5

6

 

H14L

1,5

6

D14

3,0

9

 

H14

3,0

9

D16L

3,0

9

 

H16L

3,0

9

D16

3,8

10

 

H16

3,8

10

 

 

Saattajasarja

Matka (km)

Rastien lkm

 

 

 

 

S-RR

2,2 / 1,3

6

 

 

 

 

S-TR

1,3

6

 

 

 

 

S-12

1,5

6

 

 

 

 

S-14

3,0

9

 

 

 

 

S-16

3,8

10

 

 

 

 

 

Rastit

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa infon lähellä. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä joko puissa, kaatuneissa rungoissa tai rastipukeissa mahdollisimman lähellä rastilippua. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastinmääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Viimeinen rasti ja maali                                                                                        

Kaikilla sarjoilla on keskenään yhteinen viimeinen rasti, jossa on kaksi leimasinta RR6 ja 100. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta on viitoitus suoraan maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkistukseen. Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään maalin yhteydessä olevalla itkumuurilla.

Maali suljetaan tunti viimeisen lähdön jälkeen (klo 20.00).

Tulokset

On-line tulokset

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa infon yhteydessä. Myös lähdössä on valmiudet ensiapuun.

Palkinnot

Kilpailu on yksi osakilpailu Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailun sarjassa. Yksittäisen kilpailun perusteella ei palkintoja jaeta. 

 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja

Jarmo Aho, jappe@espoonsuunta.fi, 0405235874

Ratamestari

Miikkael Niemi

Tiedottaja

Milla Lötjönen

Lähtö

Maria Kankaanpää

Maali ja tulospalvelu