Pertti Laininen

Pertti Laininen in memoriam

EsSun entinen puheenjohtaja Pertti Laininen menehtyi vaikean sairauden murtamana 15.3.2006.

Vuonna 1940 syntynyt Pertti Laininen oli keskeisesti vaikuttamassa Espoon Rastin ja Reima-34:n yhdistymiseen Espoon Suunnaksi. Pertti myös tallensi seuran syntyhistorian jälkipolville laatimalla EsSun 10-vuotisjuhliin ilmeikkään historiikin.

Pertti oli Espoon Rastissa ja EsSun alkuaikoina hyvin aktiivisesti mukana valmennustoiminnassa. Pertti sytytti suunnistuskipinän siinä nuorisojoukossa, joka aina viime vuosiin asti muodosti ydinjoukon EsSun miesten arvokisaviesteissä. Tällä joukolla EsSu teki loistavia tuloksia. Vaikeinakin hetkinä Pertti oli paikalla tukemassa ja huolehti suunnistuskipinän roihuamisesta. Osalle ”buuba-jengin” jäsenistä Pertti oli 80-luvun lopulla jonkinlainen kakkosisä, välillä jopa ykkönenkin.

Espoon Suunnassa Pertti Laininen toimi johtokunnassa vuosina 1988 – 1990. Hän osallistui aktiivisesti valmennusjaoston toimintaan ja toimi tiedottajana. Seuran puheenjohtajana hän oli vuonna 1994. Erilaisiin kilpailujen järjestelytehtäviin Pertti osallistui aina aktiivisesti ja mielellään. Kilpailunjohtajat muistavat Pertin henkilönä, joka ilmoittautui vapaaehtoiseksi, kun apua tarvittiin.

Varsinaisen elämäntyönsä Pertti Laininen teki TKK:lla matematiikan lehtorina. Pertti julkaisi useita kirjoja ja tieteellisiä julkaisuja. Pertti omin osaamisalue oli todennäköisyyslaskenta, jonka alueelta hän väitteli tohtoriksi vuonna 1996. TKK:n lisäksi myös Sotakorkeakoulu hyödynsi Pertin opettamistaitoja.

Me kaikki suunnistajat, ystävät ja seuratoverit jäämme lämpimästi kaipaamaan erittäin miellyttävää ja ystävällistä Perttiä, joka aina kykeni sovittelemaan ja hakemaan positiivisia ratkaisuja. Samalla otamme osaa hänen puolisonsa Margitin ja lastensa Erkan ja Hennan suureen suruun.

Pertti Simola
Espoon Suunta ry
Puheenjohtaja