Kompassi-cup 2.5.2023 – alustava kilpailuohje

Kilpailuohjeet

Suunnistavan Uudenmaan lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassi-cupin osakilpailu suunnistetaan Espoon Puolarmaarissa 2.5.2023 klo 17.30 alkaen. Kilpailuohjeet ovat nähtävänä tapahtumasivuilla ja kilpailupaikalla tiistaina 2.5.2023.

 

Kilpailuohjeet ja -säännöt 

Tämä Kompassi-tapahtuma on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita. Kilpasarjoihin kulta-, hopea- ja pronssikompassisarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. ForFun-tapahtumiin (saattajasarjat ja leimausrata) osallistuminen ei edellytä lisenssiä.

 

Pysäköinti ja kilpailukeskus

Pysäköinti sijaitsee Puolarmaarissa ulkoilualueen parkkipaikoilla, osoitteessa Puolarmaari 4 

Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla. Pysäköinnissä ei ole parkkiohjausta. Ei parkkimaksua. Pysäköintialueelta kilpailukeskukseen on noin 300 m. ja kilpailukeskuksesta lähtöön on 300 m. Reitin kilpailukeskukseen ja lähtöön näkee kilpailukeskuskartasta.

Maasto

Kisamaasto on Keskuspuiston maastoa, jossa on paljon ulkoilureittejä ja runsaasti polkuja, myös sellaisia, joita ei ole kartassa. Polkuverkosto on runsas, joten tarkkuus on hyväksi. Ulkoilutiet ovat kilpailun aikana myös muiden liikkujien käytössä. Rasteja on lähekkäin, joten muista tarkistaa rastikoodit. Kenkäsuosituksena on maastoon sopivat kengät, kuten suunnistuskengät tai ulkoilulenkkarit.

 

Sarjat, ratapituudet, kartta ja rastimääritteet

Tulostekartta on mittakaavassa 1:7500. Kartan koko on A4/A5. Kartta on suojattu kosteudelta. Rastinmääritteet on painettu karttaan lukuun ottamatta rastireittisarjoja. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole. Kartta on valmistunut 2021 ja polkukuvauksia on päivitetty 2023.

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä, D10- ja H10-sarjoissa käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia, mutta suoritusta ei hylätä.

Sarja

Matka

Rasteja

Kulta H14

2.5 km

9

Kulta D14

2.5 km

9

Hopea H12

2.1 km

7

Hopea D12

2.1 km

7

Hopea H12TR

1.5 km

7

Hopea D12TR

1.5 km

7

Pronssi H10

1.6 km

6

Pronssi D10

1.6 km

6

Pronssi H10RR

2.2 / 1.4 km

6

Pronssi D10RR

2.2 / 1.4 km

6

Pronssi H8RR

2.2 / 1.4 km

6

Pronssi D8RR

2.2 / 1.4 km

6

ForFun D16

3.6 km

8

ForFun H16

3.6 km

8

ForFun RR Avoin

2.2 / 1.4 km

6

ForFun TR Avoin

1.5 km

7

ForFun 10 Avoin

1.6 km

6

ForFun 12 Avoin

2.1 km

7

ForFun 14 Avoin

2.5 km

9

 

Leimausjärjestelmä

Käytössä on kaikissa sarjoissa Emit-leimausjärjestelmä. Osallistuja on itse vastuussa elektronisen Emit-kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaansa Emit-kilpailukorttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Tapahtumassa käytetään Emit-tarkistuslipukkeita, joita on saatavilla lähdössä.  

Kilpailukeskuksessa on infopiste, missä kilpailijat voivat hoitaa mahdolliset ilmoittautumisen epäselvyydet, Emit-kilpailukorttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Toimimattomien Emit-kilpailukorttien tilalle on saatavissa vuokrakortteja hintaan 5 €/kortti. Emit-kilpailukortin numeromuutokset tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava ennakkoon 1.5.2023 kello 18.00 mennessä sähköpostilla pokaalijahti@espoonsuunta.fi tai infoon ennen lähtöhetkeä. Kadotetusta vuokrakortista peritään 80 €.

 

Lähtö, lähtöajat  ja kilpailunumerot

Info aukeaa Lähtö on avoinna klo 17.30-19.00. Kaikki lähdössä kello 19.00 olevat pääsevät maastoon. 

Käytössä on vapaat lähtöajat jonotusperiaatteella. 

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Reitin pysäköinnistä kilpailukeskukseen ja lähtöön näkee kilpailukeskuskartasta. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on 300 m. ja kilpailukeskuksesta lähtöön on noin 300 m. Osallistujat voivat siirtyä suoraan lähtöön, jos osallistujalla ei ole tarvetta käydä infossa. 

 

Toiminta lähdössä: 

Rekisteröinti maastoon 

Lähtöportilla kilpailijan EMIT-kortti rekisteröidään tulospalvelujärjestelmään ja kilpailija ohjataan oikeaan jonoon, jossa on jonotus omaan karsinaan. 

Neljä (4) minuuttia 

Kilpailija voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, 10-suora- ja TR-sarjoissa rata on kartalla näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.

Kolme (3) minuuttia

Odotus.

Kaksi (2) minuuttia

H/D8RR, H/D10 RR- ja H/D10 -sarjalaiset sekä RR avoin, 10 Avoin saavat kartan ja opastuksen. H/D12 TR-sarjalaiset sekä TR Avoin saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti 

H/D8RR, H/D10 RR-, H/D10- ja H/D12 TR-sarjalaiset sekä RR avoin, 10 Avoin ja TR Avoin tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12, H/D14 sarjojen sekä 12 Avoimen ja 14 Avoimen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan ja ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä Emit-kilpailukortin nollauksesta. Lähtö on K-pisteessä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

Huom.!
Lähtökello piippaa puolen minuutin välein, johtuen RR-sarjalaisten suuresta määrästä. RR-sarjalaisia lähtee maastoon puolen minuutin välein kahdesta karsinasta, kummastakin minuutin välein puolen minuutin limityksellä toisiinsa nähden. Muissa sarjoissa lähtöhetki aina tasaminuutein.

 

Rastit, maali ja maalileimaus

Kaikilla rasteilla on oranssi-valkoinen rastilippu. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä maastossa oleviin puihin tai rastipukkeihin. Kaikkien sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi). Rastireitin koodit alkavat tunnuksella RR (RR1, RR2 jne).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä rastipukkia, joissa on omat leimasimet. Toisessa leimasimessa on koodi 94, toisessa RR6. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään viitoitusta pitkin maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. 

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 20.00. 

Lainatut Emit-kilpailukortit kerätään pois leimantarkastuksessa. Hukatusta kilpailukortista peritään 80 €. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailijoille ennen heidän kilpailusuoritusta.

 

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

 

ForFun ohje

Avoimien ratojen ja 16-sarjan ForFun toiminta on täysin sama kuin kilpasarjoissa. Leimausrataa saa kiertää niin paljon kuin haluaa. Radalla voi käyttää joko omaa Emit-kilpailukorttia tai kilpailukortin saa radan kiertämisen ajaksi leimausradan lähdöstä. 

 

Tulokset ja Cup-pisteet

Osakilpailun tuloksia voi seurata kilpailun aikana online-tulospalvelusta.

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Sarjoissa H/D10, H/D12 ja H/D14 voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen. Sarjoissa H/D8RR, H/D10RR, H/D12 TR voittaja saa 8 pistettä, seuraava 7 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen.

Hopea- ja pronssisarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla. TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cup-yhteispisteet sarjoissa joissa on myös suora rata yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla. 

 

WC, pukeutuminen ja pesu

WC-tilat on käytössä Puolarmaarin kahvilarakennuksessa. Pukeutumis- ja pesutiloja ei ole.

 

Kahvio

Kilpailukeskuksessa ei ole kahviota. 

 

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa sijaitsee ensiapupiste, infon yhteydessä. 

 

Palkinnot

SSL ja alue palkitsevat kauden lopuksi mitaleilla henkilökohtaisessa kokonaiskisoissa 3 parhaalle ja molemmissa viesteissä (kevät+syksy) kolmelle eniten pisteitä saaneelle suunnistajalle sarjoittain.

 

Tuomarineuvosto ja valvoja

Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja, joka toimii myös kilpailunvalvojana. Tuomarineuvoston pj ja valvoja on Matti Vaaja Espoon Akilles.

 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Anu Saarinen 044 7777947, pokaalijahti@espoonsuunta.fi

Tuomarineuvosto ja valvoja: Matti Vaaja, Espoon Akilles

Ratamestari: Ville Karhu

Info: Essi Lappi

Turvallisuus: Marika Lappi

Ensiapu: Riina Korjamo

Lähtö: Kari Kauniskangas

Tulospalvelu: Esa Holappa