kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet eSprint 2023, nuorten näyttökilpailu (aamupäivällä) ja Uudenmaan AM-sprinttikisat (iltapäivällä) 13.5.2023, Espoossa

Saapumisohjeet:

Kilpailukeskukseen ja karanteeniin saapuminen on sallittua ainoastaan pohjoisen suunnasta Koivu-Mankkaantietä seuraamalla pysäköintiin vievää opastusta. Pysäköinti Tapiolan urheilupuistossa, Urheilupuistontie 3. Metrolla saavuttaessa nousu ainoastaan Urheilupuiston asemalta. Opastus kilpailukeskukseen ja karanteenin lähtee Metro areenan ja Esport areenan välistä.  Kilpailukeskukseen vievän viitoituksen väri on musta-keltainen ja karanteeniin vievän sininen.

Kilpailukeskukseen siirryttäessä on syytä huomioida, että tiellä liikkuu mm. paljon pyöräilijöitä. Varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta siis liikenteessä myös jalankulkijana!

 

Tapahtuman organisaatio:

Kilpailunjohtaja: Virpi Palmen, puh. 040 4552852

Valvoja: Petja Ylikylä  – Angelniemen Ankkuri

Ratamestarit: Alvar Palmen, Kari-Pekka Seppänen, Lari Pernu ja Miika Vehmas

Tulospalvelu: Pietari Hyvärinen

Tiedottaja: Henrikki Hakala

Lähdöt: Marja-Liisa Autti ja Hanna Kahanpää

Info: Hanna Raasakka

Pysäköinti: Pekka Larmala

Lähtökynnys / Karanteeni: Sanna Tervakangas

Tuomarineuvoston puheenjohtaja:  Seppo Keltamäki

Tuomarineuvoston jäsenet: Tuomas Tala, Annamari Tiitola-Savilahti

 

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

 

Kartta

Kilpailukartta on nelivärinen, Kartan mittakaava on 1:4000 sarjoissa H/D 21-H/D 40 sekä H/D 14-H/D 20 ja muissa sarjoissa 1:3000, käyräväli 2 m. Kaikissa sarjoissa käytetään tulostekarttaa, tulostettu 5/2023. Kartat ovat säänkestäviä. Kartan koko on A4.

Iltapäivän kisassa on käytössä kaksipuolinen kartta sarjoissa H21, H35, H20 ja D21. Radan alkuosa on kartan yhdellä puolella ja radan loppuosa on kartan toisella puolella. Ensimmäinen osa päättyy rastille, josta seuraava osa suoraan jatkuu.

Sarjat, lähtöpaikat ja ratapituudet

Katso erillinen taulukko.

Iltapäivällä sarjoissa D16, H16, D18, D20, D35, H18, H40, D21, H20, H35, H21 kartassa olevissa määritteissä on ilmoitettuna väärä matka. Irrallisissa määritteissä radan pituus on oikea.

 

Näyttökilpailusarjojen  karanteeni aamupäivällä

Näyttökilpailusarjoilla H/D 16 ja H/D 18-20 on aamupäivän kisassa karanteeni. Sinne on mentävä suoraan paikoituksesta kulkematta kilpailukeskuksen kautta ja se on paikoituksen välittömässä tuntumassa. Paikoituksesta karanteeniin johtaa sininen viitoitus.

Karanteeni aukeaa klo 9.45 ja siellä on oltava viimeistään klo 10.30. Karanteenissa ei ole sisätilaa, mutta katosta kyllä sekä WC.  Karanteenista on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Suosittelemme oman repun/kassin käyttämistä, mutta muutamia muovikasseja löytyy myös.

Näyttösarjojen kilpailunumerot ovat karanteenialueella. Karanteenissa nollaleimasin emit-kortin toimivuuden testaamiseksi. Puhelimen käyttö karanteenissa on kielletty! Huoltajien ei ole mahdollista tulla karanteenialueelle.

 

Lähdöt

Näyttökilpailusarjojen lähtöön (lähtö 1) on matkaa karanteenista noin 500 m, muista noudattaa liikennesääntöjä lähtöön mennessä, viitoitukselta ei saa poiketa. Verryttely tapahtuu lähtöviitoituksella. Viitoitusnauhan väri on sininen.

Muiden sarjojen lähtöön viitoitus lähtee kilpailukeskuksesta Infon vierestä, lähtöön on matkaa aamupäivällä (lähtö 2) 500 metriä ja iltapäivällä (lähtö 3) noin 300 metriä ja viitoitus molempiin lähtöihin on valkoinen Espoo -nauha. Ensimmäiset lähdöt ovat aamupäivällä klo 10.30 alkaen ja iltapäivällä runsaasta osallistujamäärästä johtuen kilpailukutsustua poiketen klo 13.30 alkaen.

 

Lähtöalueella on Emit-tarkistusliuskoja kiinnitettäväksi Emit-kilpailukorttiin sekä irralliset rastimääritteet.

Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan nimellä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Lähdön toiminta

Näyttösarjat (aamupäivän kisa)

  • 4 min kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, sisäänkirjaus järjestelmään
  • 3 min kilpailija saa rastimääritteet
  • 2 min Emit-kortin nollaus
  • 1 min kilpailijat siirtyvät karttojen viereen oman sarjan kohdalle. Kartan saa ottaa vasta lähtöhetkellä.

 

Muut sarjat (aamupäivä sekä iltapäivä)

  • 5 min kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, sisäänkirjaus järjestelmään
  • 4 min kilpailija saa rastimääritteet
  • 3 min Emit-kortin nollaus
  • 2 min H/D12-sarjat saavat tutustua mallikarttaan, jossa K-piste. H/D10 -sarjat saavat kartan ja opastuksen.
  • 1 min kilpailijat siirtyvät karttojen viereen oman sarjan kohdalle. Sarjat H/D12-14 saavat ottaa kartan ja tutkia sitä. (Muut sarjat saavat ottaa kartan vasta lähtöhetkellä.)

Kilpailunumerot

Kilpailunumeroita käytetään ja näyttökilpailusarjat saavat ne karanteenista ja muut sarjat kilpailukeskuksesta infon vierestä. Muista omat hakaneulat!

 

Emit-numeron tarkastus

Tarkista lähtöluettelosta, että Emit-korttisi numero on siinä oikein. Virheellinen Emit-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Väärällä Emit-numerolla maaliin leimauksesta seuraa hylkäys.

Emit-kortin lainaus

Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, joiden Emit-numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä.

Kortin saa noutaa infosta, vuokra on 5 €. Vuokrakortti on ehdottomasti palautettava maaliin tai infoon kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 91 €.

Suosittelemme Emit-kortin toiminnan tarkistusta kilpailukeskuksessa ja karanteenissa!

Kilpailukeskuksessa ja karanteenissa on Emit-kortin tarkistuspiste mallirastin yhteydessä. Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Kortin toimiessa oikein leimasimen merkkivalo vilkkuu pidettäessä korttia paikallaan muutaman sekunnin ajan. Mikäli kortti ei toimi, käy hakemassa vuokrakortti infosta tai karanteenissa toimitsijoilta.

 

Rastit

Mallirasti ovat nähtävänä kilpailukeskuksessa infon vieressä ja aamupäivällä karanteenissa. Rastipisteitä on paljon lähekkäin eli muista tarkistaa koodit.

 

Maali

Kilpailija leimaa Emit-korttinsa maaliviivalla. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti Emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen. Hylkäysehdotuksen tullessa kilpailija siirtyy ohjauksen mukaisesti viereiselle itkumuurille, jossa asia käsitellään.

Maali sulkeutuu aamupäivän kisassa klo 12.30.

Maaliin tultuaan kilpailija saa pitää karttansa, mutta karttaa ei saa näyttää lähteville kilpailijoille. Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua maalissa.

Näyttökilpailusarjojen varusteet tuodaan karanteenista maalin läheisyyteen.

 

Palkinnot

Aamupäivän kilpailussa jaetaan näyttökilpailusarjojen ja yleisen sarjan voittajille lahjakortit, joiden jakamisen tarkempi aikataulu kerrotaan kuulutuksessa. Muissa sarjoissa on arvontapalkinnot, jotka saa noutaa infosta. 

Iltapäivällä jaetaan infosta Uudenmaan alueen AM-mitalit sarjojen kolmelle parhaalle tulosten selvittyä.

 

Kielletyt alueet

Piha-alueille, kielletyille teille ja ratapainatusvärillä kielletyksi merkityille alueille meno on ehdottomasti kielletty.

Kts. sprintin kielletyt alueet

Kisa-alueen poikki menee kielletyksi merkitty tie, joka ylitetään vain karttaan merkittyjen ylityskohtien kautta eli suojateiden yli. Suojatiet ylitetään tötsien välistä ja niissä on valvonta.

Varo muuta liikennettä pihoilla ja teiden sekä pyöräteiden ylityksissä!!

 

WC

WC on kilpailukeskuksessa ja näyttösarjoilla karanteenissa.

 

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa infon vieressä.

 

Kahvila

Kilpailukeskuksessa on myytävänä kahvia, teetä, sämpylöitä ja pullia. Kilpailukeskuksessa kuulutus kertoo, missä voi käydä kisojen välissä esim. kaupassa. Noudata näitä kuulutuksen ohjeita.

 

Seurateltat

Seuratelttoja ei ole mahdollista pystyttää kilpailukeskuksessa.

Paikoitus

Opastus kilpailukeskukseen Koivu-Mankkaantieltä. Pysäköinti Tapiolan urheilupuistossa, Urheilupuistontie 3, Espoo. Opastus on paikoillaan lauantaina 13.5. klo 8.30 alkaen. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on noin 1.5 km. Kilpailukeskukseen vievän viitoitusnauhan väri on musta-keltainen.

Näyttösarjojen karanteeni on aamupäivällä paikoituksen vieressä ja sinne on siirryttävä suoraan paikoituksesta. Karanteeniin vievän viitoitusnauhan väri on sininen.

Saapuminen julkisella liikenteellä:

Saapuminen julkisilla käy parhaiten metrolla, josta nousu vain Urheilupuiston pysäkiltä seuraten opastusta kilpailukeskukseen tai näyttösarjojen karanteeniin. Muita kilpailukieltoalueen metroasemia ei saa käyttää.

Saapuminen pyörällä/jalan:

Saapuminen pyörällä tai jalan tapahtuu ainoastaan pohjoisesta Koivu-Mankkaantieltä kilpailukieltoalue kiertäen, josta tarkempi opastus Pysäköinnin kohdalta Urheilupuistontie 3. Opastus on paikoillaan lauantaina 13.5. klo 8.30 alkaen.

 

Muksula

Muksulaa ei ole järjestetty, mutta kilpailukeskuksen tuntumassa on leikkipaikka

Pesupaikka / pukeutuminen

Ei ole järjestetty

Varusteiden myynti

Paikalla on varustemyynti, Seppo Keltamäki Tmi ja Suunnistajan Kauppa

Jätteiden käsittely

Kilpailukeskusalueella on jätteitä varten keräyspisteitä. Ole ystävällinen, älä roskaa luontoa.

Lähtöajat

Lähtöajat ovat nähtävissä internetissä www.espoonsuunta.fi / tapahtumat 10.5.alkaen.

Löytötavarat

Toimitetaan infoon. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä kilpailunjohtajalta

 

Espoon Suunta toivottaa kilpailuonnea ja sprinttirastien löytämisen iloa!