Ritalle ja Leenalle mitalit SM-sprintistä

D50-sarjassa Rita Linko sijoittui hienosti jaetulle kakkossijalle vain 37 sekuntia voittaneelle Virpi Juutilaiselle hävinneenä ja D65-sarjassa Leena Paatero ansaitsi suunnistuksellaan pronssimitalin.
Naisten sarjassa Anni jäi B-finaaliin, tuloksena sieltä 18. sija. Karsinnassa noin 45 sekuntia nopeammalla ajalla Annille olisi irronnut A-finaalipaikka. Samuli Hurme sai B-finaalista sijan 7. sarjassa H18. Muut essulaiset eivät saavuttaneet mainetta ja kunniaa, vaan tuloksena oli tällä kertaa useita ynnä muita -sijoja. Ensi viikonloppuna on onneksi uudet kujeet Suunto-Gamesissa Vihdissä.
SM-sprintti suunnistettiin ylioppilasjuhlia seuraavana päivänä eli sunnuntaina 6.6. Piikkiön keskustassa Turun lähimaisemissa. Aamulla ilma oli viileä, mutta iltapäivällä jo helteinen. Pitkät odotukset lähtökynnyksillä saattoivat väsyttää, ja sprintti yllättikin monet olemalla lähinnä maastosprintti kaupunkisprintin sijaan. Vanhemmilla sarjoilla radat menivätkin suurelta osin metsässä ja metsäosuuden jälkeen oli pitkä siirtymäväli viimeisille rasteille. Nuoremmilla saatiin kaupunkisprinttiä reilu puolet, jos jokivarren heinikossa taapertamista sellaiseksi saattoi sanoa. Huippuliiga eli naisten ja miesten pääsarjojen A-finaalit taisivat viedä parhaimman kaupunkiosuuden iltapäivän finaalimaastoista. Mutta parhaat olivat silti parhaita ja essulaisista suurin osa saa vielä harjoitella sprinttisuunnistusta tulevien mitalien eteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.