Tunnelmia Salpa-Jukolasta

Essun leiriin saapuessamme teltta-alueelta ei vielä lauantaiaamupäivänä yhdentoista maissa löytynyt kuin essun viiri merkkinä alueesta ja monta sadepisaraa. Teltta saatiin kuitenkin pystyyn ensimmäisenä ja vähitellen muitakin saapui paikalle kuka essun bussilla ja kuka omin kyydein. Sade ei ottanut heti vähentyäkseen, mutta väkeä alkoi saapua paikalle ja ruokajonot pidetä.

Naisten kisa starttasi iltapäivällä pellolta lievään ylämäkeen, joka hyydytti jo ensimmäiset kävelyvauhtiin. Naisia lähtötohinoissa oli reilu tuhat. Nopeimmat olivat kuitenkin jopa järjestäjien aikatauluja nopeammat, kun naisten viestissä osuus toisensa jälkeen saapui vaihtoon pari minuuttia arvioitua aikaisemmin. Essun ykkösjoukkue suoriutui viestistä mainiosti jo hieman kokemusta, ja ikääkin siinä sivussa, omaavalla joukkueella. Essun ykkösjoukkueen sprintterit olivat Anni Honkimaa – Mirka Haataja – Virpi Palmen – Sini Pekkala. Sijoitukset kulkivat rataa 108-100-89-74, eli loppusijoitus oli pari pykälää parempi kuin mitä rintanumero 76 kertoi viime vuodesta. Vaihto- ja maalisijoitukset olivat ihan sekunneista kiinni kun maastosta tuli porukkaa letkana ihan ankkuriosuuden loppuun saakka – minuuttia paremmalla ajalla lopputulos olisi ollut 68 ja minuuttia huonommalla 86.

Miesten viesti lähti myös pellolta vielä valoisaan aikaan hieman ennen yhtätoista. Noin 1500 miestä kilpaili k-pisteelle mennessä sprintteriominaisuuksissa kymmenen essu-miehen kanssa. Essun ykkösjoukkueen viesti lähti mainiosti liikkeelle reilusti alle sadan joukossa ja sijoitus pysyikin mukavasti siinä sadan kummallakin puolen koko viestin ajan. Essun miesten viestiä veivät ykkösjoukkueessa Antti Honkimaa, Terho Lahtinen, Alexander Belov, Markus Kaukonen, Anssi Vesanto, Ville Kokkila ja Artem Popov. Sijoitukset menivät seuraavasti 81-104-97-96-112-104-111, varsin tasaista siis essun ykkösen juoksijoiden osalta.

Espoon Suunnan kaikki kymmenen nais- ja miesjoukkuetta näkyivät kivasti kisakeskuksessa ja teltta-alueella essun seura-asuissa. Myös huoltajia ja lapsia tuli vastaan essun väreissä milloin puolustusvoimien panssarien päällä kiipeilemässä ja milloin verryttelemässä ennen kisaosuuttaan tai katsomassa kisan kulkua maaliviitoituksen tuntumassa. Hyvä me essulaiset!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.