Mäntsälän SM-viestissä eGroupin tuplajuhlaa

Aktiivisen ryhmäharjoittelun kehittämä yhteiseen hiileen puhaltaminen näytti tuloksellisuutensa  sunnuntaina, kun suunnistuksen riemua säteilevä eGroup-kaarti ripusti kaulaansa kirkkaimmat mitalit D20- ja H18-sarjoissa Mäntsälässä. Samalla nuoret nuijivat kertarysäyksellä päättyneeksi 19 vuotta kestäneen kuivan kauden ilman espoolaisia viestimestaruuksia Ryhmä 1 SM-kisoissa.

 

Klassisen Purutestin tulos: aitoa tuplakultaa se on!

Klassisen Purutestin tulos: aitoa tuplakultaa se on!

 

 

H18-sarjassa perusvarma Kuha-Juha pohjusti erinomaiset lähtöasetelmat tulemalla vaihtoon kolmantena, heti Hämeen kivikovan suunnistusmafian, Kooveen ja Tampereen Pyrinnön vanavedessä. Toisella osuudella Aksu dominoi kärkeä miten tahtoi, ja toi espoon sinikeltaiset yli 5 minuutin erolla kärkipaikalle. Lari osoitti ankkurina taas kerran kylmäpäisyytensä, ja piti Topi Raitasen ja Olli Ojanahon kaltaiset kansainvälisen tason vauhtikoneet perässään. Yli neljän minuutin ero kakkoseen, Pyrintöön, ei jättänyt epäselvyyttä eGroupin tilanteen hallinnasta tässä kisassa.

...ja eGroup-kaarti käskee!

…ja eGroup-kaarti käskee! (Kuva: Mervi Heinaro)

D20-sarjaan Essun tytöt lähtivät ennakkoasetelmissa täysin haastajan roolissa. Ainoastaan ankkuri-Katja täytti 20-sarjan varsinaiset ikäkriteerit, aloittaja-Emilian (D17) ja kakkos-Ellan (D16) edustaessa alempien ikäsarjojen nuorta voimaa. Emilia näytti kuitenkin heti aloituksessa varmuutensa, ja väliaikojen piikkipaikka taipui vaihdossa vain parin sekunnin kakkossijaksi Kooveen perässä. Käsittämättömän kylmähermoisesti suunnistanut Ella nosti tytöt toisella osuudella kärkipaikalle, kokeneempien jäädessä katsomaan kepeästi liikkuneita kantapäitä. Ankkuriosuudella itänaapurin vahvistus katja oli väliaikojen mukaan tiukoilla Turun Suunnistajien sveitsiläisvahvistusta Lisa Schubnellia vastaan, ja kansainvälinen maajoukkuetason kaksikko ratkoi suomalaisseurojen välisen paremmuuden lopullisesti vasta loppusuoralla, Essun eduksi.

Voittajana on helppo hymyillä

Voittajana on helppo hymyillä (kuva: Mervi Heinaro)

Muissa sarjoissa lähimmäksi plakettia pääsivät H16-pojat 14. sijallaan. Ilahduttavasti D16-sarjaan saatiin kasaan kaksi joukkuetta, jotka nuoruuden voimalla virittelivät Mäntsälässä parasta teräänsä vasta tulevien vuosien SM-viesteihin.

 

Tulokset:http://www.kokkens.fi/kilpailut/2014/mantsala/tulos.html

You may also like...