Hiihtosuunnistuksen SM-kisaviikonloppu toi Annin ja Allun johdolla mahtavaa menestystä

7.-8.3 kisattiin hiihtosuunnistuksen pitkänmatkan ja viestin SM-menestyksestä Kuusankoskella Kouvolan Suunnistajien isännöimänä. Vuonna 2015 ollaan siinä muuttuneessa tilanteessa, että kisojen selkeästi suurin joukkue lähti matkaan Essusta – 25 hiihtosuunnistajaa ja 12 joukkuetta. Keskeisenä innoittajana monella oli rennosta talviurheilun juhlasta nauttiminen hauskassa seurassa, olihan lumenpuute jo tehokkaasti kallistanut harjoittelua etuajassa jalkasuunnistuksen suuntaan etelärannikolta.

Espoosta jyrähtää!

Kävi miten kävi – EsSusta jyrähtää aina!

 

Lauantain lumitilanne kirkastui vasta aivan Kuusankosken tuntumassa, kun lumen määrä kasvoi aivan kisamaaston reunaan saavuttaessa. Vauhdikkaimmista suorituksista vastasi Anni 9. sijalla naisten pääsarjassa, jossa MM-menestyjä Mira Kaskinen heilutti tahtipuikkoa. Venla jäi Annista pari sijaa. Allu pokkasi kuudennen sijan H18-sarjan kovatasoisessa kisassa. Ikäsarjoissa Rita (D50) sai pronssia, ja plaketteja ripustettiin vielä seuraavien kaulaan: Ritva ja Leena (D70) sekä Sini (D40)

Sunnuntain viestissä myrskyvaroitus tuli Venlalta ja Annilta, jotka aloittivat pääsarjan viestin sellaisella tohinalla, että kahden osuuden jälkeen sinikeltaiset värit keikkuivat kakkosena, maajoukkuenaisia kuhisevien KooVeen, kotimaastoissan kisaavien Kouvolan Suunnistajien ja SK Vuoksen edellä. Ankkuriosuudella oli monessa joukkueessa kovakuntoisin viestinviejä, ja tässä paineessa Virpi joutui taipumaan niukasti mitalien ulkopuolelle, Essun 2012 ennätyksestä vain niukasti jäävälle viidennelle sijalle.

H20-sarjassa Allu jatkoi ketterää kulkuaan aloitusosuudella, ja Juhan sekä Aksun jatkamana taitavassa seurassa joukkueen tuloksena oli ennätyksellinen hopeamitali. Hienointa oli, että Essun sinikeltaiset värit kuljettivat viestiä laajalla kokoonpanolla myös sarjoissa D16, H16, H18 ja D20. Viimemainittu tyttöjoukkue; Heidi, Anni Ja Emilia oli plakettisijalla 6. Fantastista eGroup, koskaan aiemmin meillä ei ole ollut yhtä laajaa tasoa talven viestikisoissa!

Kokeneempien sarjoissa kultaa saatiin D210-sarjassa Eevan, Ritvan ja Leenan urakoinnin tuloksena. Hopeaa saatiin sarjoissa D110 (Sini, Jaana, Astra). Pronssimitalit annettiin tällä kertaa D130-joukkueelle, kokoonpanolla Henna, Sari ja Rita, sekä D150-sarjassa Mervi, Marjut ja Mirja.

 

D21 - Anni

D21 9. – Anni

 

 

 

 

 

 

 

H18 6. - Allu

H18 6. – Allu

 

 

 

 

 

 

D21 ennätysjoukkue - Venla, Anni ja Virpi (5.)

D21 ennätysjoukkue – Anni, Virpi ja Venla (5.)

 

 

 

 

 

 

 

H18 hopeamitalistit - Aksu, Juha ja Allu

H20 hopeamitalistit – Aksu, Juha ja Allu

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150308_13_16_35_Pro

 

 

 

 

D20 plaketistit : Emilia, Anni ja Heidi (6.)

WP_20150308_13_34_16_Pro

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150308_13_47_14_Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150308_14_09_15_Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150308_14_14_39_Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulokset, SM-viesti: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2015_hisusmv/

Tulokset, sm-pitkä: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2015_hisusm/

 

You may also like...