Leimausleiriltä tehokkaat terveiset!

Tehotyttö tehoryhmästä raportoi EsSulaisille  tuoreet kuulumiset viime viikon Leimaus-leiriltä.

 

Edustuskuva

Moikkelis kaikki EsSulaiset! :D

Nyt 44 EsSulaista nuorta ja 7 ohjaajaa on kotiutunut Leimausleiriltä
Tanhuvaaran urheiluopistolta Savonlinnasta. Nyt on siis aika levätä
rankan treeniviikon jälkeen. Tai sitten ei, sillä minä ja moni muu
osallistuivat myös “tuoreilla jaloilla” Suunto Gamesiin.

Leimaus alkoi tiistaina. Piti olla klo 7.15 majalla ja sieltä sitten ajeltiin Savonlinnaan. Ensimmäistä treeniä en enää muista. Sen jälkeen pääsi uimaan Tanhuvaaran uimahalliin, jos halusi. Minä ainakin nautin ilmaisista uinneista. Kävin uimassa leirin aikana 7 kertaa ja opin uimaan uimavalvojan opetuksella perhosta. Seuraavana oli leirin avajaiset, jossa oli tulen- ja miekannielijä. Illalla oli vuorossa
“yösuunnistus”.

kohti Sulkavaa

Keskiviikkona piti herätä myös liian aikaisin. Ensimmäisenä treeninä oli väyläsuunnistusta eli noin puoli senttiä paksu väylä ja loput kartasta valkoista. Olihan se hiukan haastavaa. Päivällä olivat sählyturnaukset. Tyttöjen toisella joukkueella oli huonoa tuuria, sillä he saivat heti vastaansa turnauksen voittajan. Tyttöjen toinen joukkue voitti rankuilla ensimmäisen pelin, mutta toisessa pelissä tuli tappio rankuilla. Toisena treeninä lähdimme bussikuljetuksella Savonlinnan keskustaan. Siellä vierailimme Olavinlinnassa opastetulla kierroksella. Kierroksen jälkeen pääsimme juoksemaan huippusuunnistajien kuten Mårten Boströmin tekemiä ratoja. Juoksun jälkeen oli hieman vapaa-aikaa ja tosiurheilijat suuntasivat Hesburgeriin, jota oli jo ehtinyt tulla ikävä.

Sähly

Torstaina herätys oli onneksi vähän myöhemmin, mutta aamupala oli
kylmässä jäähallissa. Päivän ekana treeninä oli donitsi- ja
käyräsuunnistusta. Donitsi suunnistuksessa on valkoinen kartta, mutta rastien ympärillä on donitsit. Käyräsuunnistuksessa on siis käyräkartta eli vain korkeuserot näkyy. Ja minulle annettiin juuri tähän vaikeimpaan treeniin gps-seuranta. Toisena treeninä oli pitkän matkan treeni 1:15000 kartalla. Illalla oli vuorossa disco, joka oli muuten yli puoli tuntia myöhässä. Sinne ahtautui sitten se noin 1000 henkeä. Tutustuin discossa yhteen uuteen tyttöön, kun kadotin omat kaverini. Huomasin myös, että ponnaripäisillä pojilla oli eniten vientiä tanssilattialla. Tässä vinkki teille pojat ;) Discossa soi muun muassa Sandstorm ja Peto on irti. Discon jälkeen mentiinkin sitten kiltisti nukkumaan.

disco

Viimeisenä leiriaamuna piti taas herätä hirveän aikaisin, sillä luvassa
oli leirikisa. Kisan ideana oli, että ensimmäisen osuuden juoksee Taso
2. Toisella osuudella juoksivat RR, TR ja Taso 1, joista ensimmäinen
vaihtoon tullut antoi kartan Tehon ankkurille. Kisa meni aika hyvin
EsSulaisilla. Sijoituksia en tiedä, sillä olin vielä metsässä, kun
voittaja saapui maaliin. Oman joukkueeni tulos oli hiukan
heikommanlainen, mutta ei siitä sen enempää. Pro-ryhmällä oli oma
henkilökohtainen kisansa, jossa Laurilla meni aika hyvin. Kisan jälkeen oli Leimauksen päättäjäiset, jossa palkittiin voittajajoukkueet. Sitten olikin jo aika lähteä syömisen kautta kotiinpäin, eikä ehtinyt edes uimaan. Pysähdyimme Renkomäen abc:llä. Kaikki muut lähtivät vessaan ja ostamaan herkkuja, mutta minä jäin yksin bussiin laulamaan karaokea matkanjohtajan mikkiin. Kuuden aikoihin olimmekin jo majalla odottamassa kyytejä kotiin.

leiriviesti leiriviesti2

Tässä lopussa haluan kiittää kaikkia leiriläisiä ja ohjaajia mukavasta
leiristä ja erityisesti Harria, jolta löytyivät ylimääräiset emit ja
kompassi.

”Yksi tehoryhmän tytöistä”

leimaus1