Voimalla seitsemän Essu-miehen – Essu man-power in Jukola

jukola15Essun miehet suunnistivat Jukolassa hienosti sijalle 54. Joukkueen vahvuus oli tasaisuus alusta loppuun.  Essun blogitoimitus sai pojilta kommentit suorituksestaan kisan jälkeen.

Essu1 Jukola team had a great competition without big mistakes and final placement was 54th. Here are the comments of the athletes after race.

Rinat:

Running the 1st leg in Jukola – incredible feeling and big responsibility. Last 20 sec before the start lasts in silent and the pressure was huge. Most part of the distance I controlled my speed and orienteering, switching to for more careful orienteering where was needed. After 2/3 of the distance there was a road-part and thought “Oh, cool! I have to speed up and overtake 5-10 positions.” But, obviously, others start to think the same way and I needed to pay more force not to lose my position. After that I understood, that my physical condition not that good as of top runners and I have to concentrate on keeping my result. Unfortunately, small mistake and half-pulled off sole of my shoes, as well as tiredness, didn’t allow me to come closer to leaders.

Aksu:

”Oma juoksu oli perussettiä, ei mitään ihmeellistä. Suurilta virheiltä vältyttiin ja vain muutama koukku mahtui mukaan. Jalat olivat vain löysää spagettia koko matkan”

Antti:

Joukkue vaikutti hyvältä paperilla ja alku pyörähti hyvin käyntiin! Itse sain mieluisen osuuden, mutta vähän jäi oma suoriutuminen harmittamaan. Aivan virheittä en selvinnyt vaan koukkuja tuli siellä täällä mikä osaltaan johtui, että ei aivan saanut parasta tuntumaa juoksuun vaan koko ajan joutui vähän puskemaan eteenpäin.. Tämä on kuitenkin osuus jonka haluan joku yö juosta kovaa!

Anssi:
Kisaan lähdettäessä oli aika rauhallinen olo. Väliajoista tiesin suunnilleen millaiseen saumaan pääsisin metsään lähtemään. Koolle juostessa huomasin että aika keskimatkan luonteinen rata tarjolla, hiekkakuoppa-alueet sekä alussa että lopussa näyttivät kinkkisiltä. Ykköselle tuli n. 20s koukku, tämän jälkeen yhteinen rasti jolla leimattiin Göteborg Majornan kanssa samaan aikaan. Siitä hajonnoille. Ekalle tv-rastille juostessa ei metsässä näkynyt ketään. Selvästi siis eri aluetta kuin muilla. Tv-rastilla Göteborg (gmok) pölähtää leimaamaan perässä ja siitä putkipätkälle. Seuraavalle leivottiin reilu minuutin koukku, sen jälkeen puhtaasti. Rastilta 11 lähdettiin gmokin kanssa vähän eri suuntaan, kohdattiin välin puolessavälissä ja siitä taas omia reittejä rastille. Kun rastille on 50m matkaa, ilmestyy pusikon takaa gmok. Loppu puhtaasti viimeistä rastia lukuunottamatta jolla tuhraantuu 20s, olisi pitänyt opetella vikat rastit. Kokonaisuutena ihan kiva juoksu ja nautin pitkästä aikaa suunnistuksesta jo kisan aikana.

George:

During the warm up I tried to concentrate on race and to  look at my distance on big screen. In result the speed was quite good, but amount of small mistakes too big. Few mistakes on forking, few in rocks. The terrain was very interesting and it was ”classical Finnish” for me. Nice experience and good result for team. Thank you for all club members!

Lari:

Pääsin lähtemään kuudennelle osuudelle hyvissä asetelmissa Georgen vaihtaessa sijalla 62. Pitkän lähtöviitoituksen aikana ehti käydä koko radan läpi ja suunnistus lähti sujumaan heti K-pisteeltä. Juoksin lähes koko radan ilman vetoapuja. Yksin juokseminen poisti turhat säntäilyt ja koko radasta selvisin reilusti alle minuutin virheillä. Yhdestä selästä olisi pitänyt vielä puristaa ohi, mutta Artem pääsi silti hyvällä sijalla viimeiselle osuudelle.

Artem:

I tried to run good for my club. I ran carefully took a purely points in the beginning. I increase my speed at the end of the race. Even so I made a few mistakes. But I’m happy with our team work! Well done guys!

Onnittelut! Congratulations! Поздравления!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.