Suuria tunteita ja mahtavaa menestystä R1 SM-Pitkältä

WP_20150906_14_40_19_Pro

Pääsarjan ja nuorempien SM-mittelöt käytiin Tenholassa 5.-6.9. Karjaan uran isännöimänä. Lauantain karsinnoista suoriutui A-finaaleihin 18 eGroup-suunnistajaa, vaikka miesten pääsarjassa Ville ja Anssi karsiutuivatkin niukasti. Maastotyyppi sopi harvinaisen hyvin espoolaissuunnistajille, sillä rannikon avokalliomaastojen voi katsoa olevan meille suorastaan kotikenttäetu. Karsinnan maastossa oli kilpailtu edellisen kerran 2005 SM-viestissä, ja finaalimaasto oli lähes sellaisenaan käytössä edellisen kerran yli 24 vuotta aikaisemmin Karjaan Uran kansallisissa – jolloin muuten voiton korjasi eGroupin valmennuspäällikkö Kimmo.

Sunnuntain finaaleissa ratkaistiin sitten SM-mitaleitten ja plakettien kohtalo. Parhaiten onnistui H18-sarjan Axu, joka otti ensimmäisen kultamitalinsa. Matka metsässä taittui radan loppuosalla osittain samassa vauhtia kolme minuuttia aiemmin startanneen Larin kanssa, ja Lari venyikin plakettisijalle 7. Ella nappasi ensimmäisen pitkän matkan SM-mitalinsa D18-sarjan pronssilla, osoittaen samalla kunnon riittävän erinomaisesti myös keskimatkaa pidempiin taistoihin.  D18-sarjassa Emin haasteet olivat moninaiset; viikolla alkanut epämääräinen flunssaoireilu, lihassärky ja kisan kesken kengän juuttuminen suohon heikensivät sijoitusta, ja tällä kertaa piti tyytyä seitsemänteen sijaan. Lähinnä sprinteissä aiemmin kunnostautunut Allu sai ensimmäisen metsämatkan plakettinsa H17-sarjassa (8.).

Aino ja Roosa taivalsivat matkaa osin yhdessä (D15)

Aino ja Roosa taivalsivat matkaa osin yhdessä (D15)

 

 

 

 

 

 

 

 

...Ja Ella iskee pronssille!

…Ja Ella iskee pronssille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150906_13_54_18_Pro

Lari voitti loppukirin, Axu koko kisan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maalissa hyvää pataa - Lari ja Axu

Maalissa hyvää pataa – Lari ja Axu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20150906_13_17_29_Pro

Yksi Emin haasteista oli matkalle jäänyt toinen kenkä

 

 

 

 

 

 

 

 

Axu on paras!

Axu on terästä, muut tulee perästä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ella sai pronssia

Ella sai pronssinsa ja tytöt kiirehtivät jo kirjoituksiin

 

 

 

 

 

 

 

Kultaa naapurikylän Tumpille, Allu kahdeksas

Kultaa naapurikylän Tumpille, Allu kahdeksas

 

 

 

 

 

 

 

Tulokset: http://resultsalo.fi/2015/smpitka/tulokset/tulokset.html