Pokaalijahti 14.9 Sunassa

Pokaalijahti 14.9.2015

Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin maanantaina 14.9.2015.

Paikka: Suna

Osoite: Pysäköinti Sunan koulun pysäköintialueella sekä sisäpihan välituntialueella osoitteessa Solisevantie 10. Näiden paikkojen ulkopuolisessa pysäköinnissä ottakaa huomioon normaalit pysköintirajoitukset (koulun yllämainituilla alueilla psyäköinnistä on sovittu Espoon pysäköintivalvonnan kanssa). Koululta on viitoitus ilmoittaumispaikalle.

Suunnistamaan pääsee 18.00 – 19.00 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja lähtö sekä maali sijaitsevat Alamäentien varrella.

Kilpailu:

Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

Sarja Matka rastit

H/D8RR 2,4 km / 1,7 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 5

H/D10RR 2,4 km / 1,7 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 5

H/D10 1,7 km 5

HD12TR 2,4 km 6

H/D12 2,1 km 6

H/D14 2,4km 8

H/D14L 2,1 km 6

H/D16 3,1 km 8

Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:

Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä täytetään kilpailukortti. Korttiin merkitään osallistujan nimi, sarja sekä emit-numero. Saattaja- ja parisarjoissa korttiin merkitään lisäksi saattajan tai parin nimi. Kortti jätetään toimitsijalle. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada

lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!

Toiminta lähdössä:

Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

Radalla:

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen sivussa. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

Maaliintulon jälkeen:

Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla.