Sprintticup Suurpellossa To 19.11.

Uudenmaan sprintticupit ovat pyörähtäneet käyntiin, ja nyt cupissa päästään todelliseen vauhtiin, kun Espoon Suunta tuo tarjolle kaksi espoolaisen kaupunkisprinttisuunnistusmaaston helmeä: Ensin Suurpelto 19.11. ja sen jälkeen Ymmersta 26.11. Kumpaakaan karttaa ei aiemmin ole käytetty kilpailuissa tai kuntosuunnistuksissa, joten samalla juhlitaan näiden loistosprinttimaastojen ensi-iltaa. Tarjolla on osallistujille todella nautinnollista esikaupunkisuunnistusta, haastavilla reitinvalintatehtävillä höystettynä.


Suurpelto

Yleiset ohjeet

Sarjat: Miehet 3.5 km, Naiset ja kuntosarja 3.0 km , Nuoret 2.5 km. 

Sijainti, opastukset ja pysäköinti

Tapahtuman keskuksena on Suurpellon infopaviljonki Espoossa, Suurpellon Puistokatu 18.  Erillisiä ajo-opasteita ei ole. Yleisiä maksuttomia pysäköintipaikkoja on infopaviljongin ja kehä II välissä rajallisesti, suosittelemme tämän vuoksi sekä ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi polkupyörää, omia jalkoja tai julkisia kulkuvälineitä kotimatkavälineeksi. Paikalla ei ole pysäköinnin opastusta, pysäköi ainoastaan laillisille paikoille.

Varustesuositukset

Tapahtumassa on suositeltavaa käyttää otsavalaisinta. Maastossa on paljon valaistuja osuuksia, joten lamppua tarvitaan enimmäkseen kartanlukuun.  Emme siksi suosittele todella tehokkaita valaisimia, sillä tapahtuma on esikaupunkiympäristössä ja tehokas valaisin häiritsee muita kaupungissa liikkuvia tahoja. Pieni kartanlukuvalo on suositeltavin ratkaisu. 

Kompassi on samoin suositeltava, mutta ei välttämätön.

Jalkineina parhaat ovat karkeakuvioiset maastojuoksujalkineet, nasoitettuja kenkiä emme suosittele, paitsi jos tapahtuman aikana on lunta tai jäätä. Myös tavallisilla lenkkitossuilla pärjää. Etenemisreitti on mahdollista valita niin, että jalkineet eivät kastu – paitsi sateella.

Vaatetuksena normaali sään mukainen sprinttisuunnistus- tai lenkkivaatetus.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä – rento urheilumieli ja pilke silmäkulmassa ovat erityisen hyödyllisiä varusteita!

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ilmoittaudutaan  suoraan paikan päällä olevalle toimitsijalle, ainoastaan Espoon Suunnan jäsenet ilmoittautuvat etukäteen MyClubiin. Osanottomaksut peritään ilmoittautumisen yhteydessä, etukäteen viimeistään ma 16.11. ilmoittautuneille espoon suunnan jäsenille seura maksaa karttamaksun. Maksuvälineenä käy käteinen tai Smartumin-liikuntasetelit. Osanottomaksut on 7€ täysi-ikäisiltä ja 4€ alle 18 vuotiailta.

Ilmoittautumisen jälkeen voi edetä suoraan välittämässä tuntumassa olevalle lähtöpaikalle, josta saa ottaa valitsemansa kartan. 

Ajanotto / EMIT-vuokra

Tapahtumassa saa juosta tai kävellä ilman ajanottoa, ilmoita tästä lähtötoimitsijalle.

Jos haluat ajanoton väliajoilla, tarvitset ns. Emit-kortin. Tapahtumassamme on mahdollista saada käyttöön lainakortti jos omaa EMIT-korttia syystä tai toisesta ei löydy tai sellaista ei edes omista. Lainakortti maksaa 1€, ja niitä on rajallinen määrä, joten on olemassa riski että lainakortit loppuvat kesken. Lainakortin saa vuokrata samalta toimitsijalta, jolle suoritetaan karttamaksu.

Suorituksen kesto

Sprinttirata, johon kovakuntoisimmilla ja taitavimmilla menee noin 12-15min, ja muilla oman vauhdin ja taitotason mukaan vähän tai paljon pidempään.

Rastimääritteet ja karttamuovit

Kilpailuissa ei ole erillisiä rastimääritteitä, vaan koodit ovat listana kartan reunassa. 

Kartat ovat ilman karttamuovia, mutta paikanpäältä saa tarvittaessa karttamuovin, johon kartan voi laittaa suojaamaan kastumiselta. Kartan koko on A4, omaa karttamuovia saa käyttää. 

Lähtöaika

Vapaavalintaisesti klo 18.00–n.19 välisenä aikana.

Kilpailija ottaa kartan lähtöhetkellä K-pisteellä olevasta sarjoittain nimikoiduista ämpäreistä ja laittaa sen karttamuoviin. 

Tulokset

Lopulliset tulokset, rastivälitaikoineen löytyvät espoonsuunta.fi-nettisivulta mahdollisimman nopeasti tapahtuman jälkeen.

Yleisiä huomioita

Kaikki kilpailevat omalla vastuullaan. Jokainen on itse vastuussa tien ylittämisestä turvallisesti. Teiden ylityksissä tulee noudattaa yleisiä liikennesääntöjä.  Järjestäjät suosittelevat keltaisen heijastinliivin käyttöä. Erityistä varovaisuutta on noudatettava yhteentörmäysten välttämiseksi kävelijöiden ja pyöräilijöiden kanssa

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakeja, hienotunteisuutta muita kohtaan sekä tervettä järkeä.

Sprintin kielletyt kohteet

Kilpailuissa on ehdottomasti noudatettava ohessa olevia sprintin kiellettyjä kohteita. Istutuksien päältä ei saa juosta.

Kielletyt-kohteet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa ulkoliikkumaan hyvässä seurassa syksyisessä Espoossa!

Järjestäjät

1 Response

  1. 14.11.2015

    […] To 19.11. Espoon Suunta Lähtö ja maali Suurpellon puistokatu 18 (Suurpellon markkinoinnin paviljonki), pysäköinnit lähiympäristön sallituilla paikoilla (jätä mielummin auto kotiin) Tarkemmat tiedot […]