Pokaalijahti 15.9.2016 + Tulokset

Noin 80 suunnistajaa oli saapunut kauden viimeiseen pokaalijahtiin Olariin. Jussi Karelon laatimissa radoissa oli mielenkiintoisia ja haastavia suunnistustehtäviä. Erityisesti rastireitti rataan oli saatu tehtyä sekä helppoja että vaikeampia ”oikaisuja”, joten kaikille riitti omantasoista haastetta. Kannattaakin vielä kotona käydä rata läpi ja etsiä vaihtoehtoiset reitinvalinnat.

Pokaalijahtien yhteistulokset lasketaan ja vähintään kolmeen kilpailuun osallistuneet palkitaan myöhemmin syksyllä järjestettävässä päätöstilaisuudessa.

pokaalijahti-19-9-2016-tulokset

pokaalijahti-15-9-2016-valiajat


 

 

Paikka: Steinerkoulu, Olari

Osoite: Olarinniityntie 10, 02210 Espoo. Pysäköinti koulun parkkipaikalla sekä laillisilla pysäköintipaikoilla alueella.

Suunnistamaan pääsee 17.30 – 18.30 välisenä aikana. Ilmoittautuminen ja lähtö sekä maali sijaitsevat koulun pysäköintipaikan välittömässä läheisyydessä.

Kilpailu:

Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

Sarja       Matka rastit

H/D8RR  2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

H/D10RR 2,3 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6

H/D10   1,7 km 5

HD12TR 1,5 km 5

H/D12    1,9 km 7

H/D14    3,4 km 9

H/D14L 1,9 km 8

D16    3,5 km 12

H16 4,1 km 14

Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:

Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä rekisteröidään emit –kortti, jonka jälkeen kerrotaan nimi ja sarja. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!

Toiminta lähdössä:

Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

Radalla:

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen sivussa. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.

Maaliintulon jälkeen:

Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään perjantaina 16. syyskuuta.